Faʻafefea ma le mea e teuina ai faʻamatalaga mo se taimi umi

O le toʻatele o tagata e mafaufau i le auala e teu ai faʻamatalaga mo le tele o tausaga, ma i latou e le mafai ona latou iloa o se CD ma ata mai se faaipoipoga, o se vitio mai tala a tamaiti, poo isi aiga ma le galuega o le a le mafai ona faitauina i le 5 tausaga. -10. Ou te mafaufau i ai. E faʻafefea la ona teu nei faʻamaumauga?

I totonu o lenei tusiga o le a ou taumafai e taʻu atu ia te oe le tele o auiliiliga e ono mafai ai ona teuina le teuina o faamatalaga, ma o le a le mea e le o iai, ma le a le taimi e teu ai i lalo o tulaga eseese, nofoaga e teuina ai faamatalaga, ata, pepa ma le auala e fai ai. O lea, o la matou sini o le faʻamautinoa le saogalemu ma le maua o faʻamatalaga mo le umi e mafai ai, a itiiti ifo ma le 100 tausaga.

Taiala lautele o le teuina o faamatalaga, faaumiumi lona olaga

O loʻo i ai mataupu faavae lautele e faʻaaogaina i soʻo se ituaiga o faʻamatalaga, pe o ni ata, tusiga poʻo faila, ma e ono mafai ai ona maua le avanoa manuia i le lumanaʻi, faatasi ai ma i latou:

  • O le tele o kopi, o le tele lava o le tele o kopi o le tusi: o se tusi ua lolomiina i le faitau miliona o kopi, o se ata ua lolomiina i kopi eseese mo tagata taʻitasi ma teuina i se numera mamanu i luga o masini eseese o le a ono teuina ma avanoa mo se taimi umi.
  • E le tatau ona aloese mai metotia e teu ai faʻamaumauga (i soo se tulaga, e na o le pau lea o le auala), faʻapitoa ma faʻapitoa, gagana (mo se faʻataʻitaʻiga, mo pepa e sili atu le faʻaoga o le ODF ma le TXT, nai lo le DOCX ma le DOC).
  • O faʻamatalaga e tatau ona teu i ni faiga e le faʻafesoʻotaʻi ma i se faʻailoga e le faʻailoaina - a le o lea, e oʻo lava i sina faʻaleagaina o le faʻamaoni o le faʻamatalaga e mafai ai ona le mafai ona faʻaaoga faamatalaga uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻo e tausia faila o le aufaasālalau mo se taimi umi, ona lelei ai lea o le WAV mo le leo, RAW, TIFF ma le BMP e le o faʻamalosia mo ata, papa e le faʻaaogaina mo ata, DV, e ui lava e le mafai ona fai i aso faisoo, pe a mafaufau i voluma vitio i nei faiga.
  • Ia siakiina e le aunoa le faamaoni ma le maua o faʻamatalaga, toe faʻafeiloaia i latou i le faʻaaogaina o metotia ma masini fou ua aliali mai.

Ma, faatasi ai ma manatu autu o le a fesoasoani ia i matou e tuu le ata mai le telefoni i fanau a fanau a lau fanau, matou te iloa, alu i le faamatalaga e uiga i le tele o masini.

Taʻaloga masani ma tuutuuga o le faʻasaoina o faʻamatalaga e uiga ia i latou

O auala sili ona taatele e teuina ai ituaiga ituaiga o faʻamatalaga i aso nei o ni faʻalavelave faigata, masini komepiuta (SSD, USB flash drive, kata iranti), masini mata (CD, DVD, Blu-Ray) ma e le fesoʻotaʻi ma avetaʻavale, ae o loʻo tuʻuina atu foʻi le ao. Teuina (Dropbox, Yandex Drive, Google Drive, OneDrive).

O fea o nei auala o se auala faatuatuaina e teu ai faʻamaumauga? Ou te fautuaina e mafaufau lelei i ai (o loʻo oʻu talanoa e uiga i metotia a le aiga: alavai, mo se faataitaiga, o le a ou le amanaiaina):

  • Tino faigata - O le HDD masani e masani ona faʻaaogaina e teu ai faʻamatalaga eseese. I le masani ai, o le tele o la latou auaunaga fesoasoani e 3-10 tausaga (o lenei eseesega e mafua ona o itu uma mai fafo ma le lelei o le masini). I lenei tulaga: afai e te tusia le faʻamatalaga i le puʻupuʻu, vavae ese mai le komepiuta ma tuʻu i le pusa o le laulau, ona mafai lea ona faitau faʻamatalaga e aunoa ma ni faʻamatalaga mo le vaitaimi tutusa lava. O le saogalemu o faʻamaumauga i luga o le puʻupuʻu e tele lava ina faalagolago i aʻafiaga mai fafo.: Soʻo se mea, e oʻo lava i aʻafiaga ma le luluina, i se tulaga maualalo - mageta, e mafai ona mafua ai le le manuia o le toilalo.
  • USB Flash SSD - O le auaunaga o le Flash e ave i le tusa ma le 5 tausaga. I lenei tulaga, o taʻavale masani masani e masani ona le sili atu nai lo le taimi lenei: tasi lava le faʻamalolo o mea e faʻaaogaina pe a faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta ina ia le mafai ona maua le faʻamatalaga. A e tuʻuina atu faʻamatalaga taua ma faʻasese le SSD poʻo le USB flash drive mo le teuina, o le taimi ole taimi e maua ai le 7-8 tausaga.
  • CD, DVD, Blu-Ray - o mea uma o loʻo i luga, o faila opili e maua ai le faʻamaumauga sili ona umi, lea e mafai ona sili atu i le 100 tausaga, peitaʻi, o le tele o nuances e fesoʻotai ma lenei ituaiga taʻavale (mo se faʻataʻitaʻiga, o se DVD DVD na e tusia e ono ola na o ni nai tausaga), ma o le mea lea o le a mafaufau ese ai mulimuli ane i lenei tusiga.
  • Puipui o le ao - o le taimi e taofia ai faʻamaumauga i ao o Google, Microsoft, Yandex ma isi e le o iloa. E foliga mai, o le a teuina mo se taimi umi ma pe afai e faʻamaonia pisinisi mo le kamupani o loʻo tuʻuina atu le auaunaga. E tusa ai ma maliega o laisene (ou te faitau i le lua, mo faleoloa sili ona lauiloa), o nei kamupani e le tali atu mo le leiloloa o faʻamaumauga. Aua neʻi galo e uiga i le ono leiloloa o lau teugatupe ona o gaioiga a le au faomea ma isi tulaga le maalofia (ma o la latou lisi e lautele lautele).

O le mea lea, o le teuina o fale i le taimi nei e sili ona faʻatuatuaina ma tumau i totonu o le CD (o le a ou tusia auiliili i lalo). Ae ui i lea, o le taugofie ma le sili ona faigofie o le faigata ma le faʻapipiina o ao. Aua e te faatalale i se tasi o nei metotia, aua o la latou faasoaina e faateleina ai le saogalemu o faamatalaga taua.

Faʻamaumauga o faamaumauga i luga o CD masini, DVD, Blu-ray

Masalo, o le toʻatele o outou na maua faʻamatalaga o faʻamaumauga i luga o se CD-R po o le DVD e mafai ona teuina mo le faitau selau, pe afai e le selau tausaga. E le gata i lea, ou te manatu, i le aufaitau o loʻo i ai i latou na tusia se mea i luga o le pulou, ma pe a latou mananao e matamata i le maeʻa o le tausaga pe tolu, latou te le manuia, e ui o le avega e lelei mo le faitau. O le a le mea?

O mafuaʻaga masani mo le vave faʻaletonu o faʻamaumauga o le leaga o le lelei o le lipine faʻamaumauga ma le filifiliga o le ituaiga o le sese sese, o le tulaga le lelei o le teuina ma le sese o le faʻamaumauga:

  • O le CD-RW puʻupuʻu, DVD-RW disasite e le fuafuaina mo le teuina o faʻamatalaga, o le taimi o le faʻamaumauga e laʻititi (pe a faʻatusatusa i le tusitusi-taimi e tasi). I le averesi, o faʻamatalaga e teuina i luga ole CD-R e sili atu nai lo le DVD-R. E tusa ai ma suʻega tutoʻatasi, toetoe lava o CD-R uma na faʻaalia se olaga faʻamoemoe mo le silia ma le 15 tausaga. Naʻo le 47 pasene o DVD-Rs faʻataʻitaʻiina (suega a le Faletusi o Congress ma le National Institute of Standards) na i ai le tali tutusa. O isi suʻega na faʻaalia ai le ave o le CD-R i le 30 tausaga. E leai se faʻamatalaga faʻamaonia e uiga i Blu-ray.
  • O le tele o puaa na faʻatau toetoe lava i le faleoloa mo tolu rubles se tasi e le o fuafuaina mo le teuina o faʻamaumauga. Faʻaaogaina ia latou faʻamaumau soʻo se faʻamatalaga anoa e aunoa ma le faasaoina o le kopi lona lua e le tatau ona i ai.
  • E le tatau ona e faʻaaogaina le faʻamaumauga i nisi o vasega, e fautuaina e faʻaaoga le televave o le vave faʻamaumauga o loʻo maua mo le disaseti (faʻaaogaina le masini faʻapipiʻi puʻe talafeagai).
  • Aloese mai le faʻaalia o masini i le susulu o le la ma isi faʻafitauli leaga (vevela vevela, masini masini, maualuga maualuga).
  • O le lelei o le pueina o leo e mafai foi ona afaina ai le amio saʻo o faʻamaumauga tusitusia.

Filifili le CD mo le faamaumauina o faamatalaga

O lipine faamaumauina e eseese i le mea na faia ai le pueina, o le ituaiga o foliga e atagia, o le faigata o le faavae o le polycarbonate ma, i le mea moni, o le tulaga lelei o le gaosiga. I le tautalagia o le vaega mulimuli, e mafai ona maitauina o le lava lava CD o le ituaiga lava lea e tasi, na gaosia i atunuu eseese e mafai ona eseese tele le lelei.

Cyanine, phthalocyanine poʻo metallized Azo o loʻo faʻaaogaina nei o le lipine o lipine opio, ma o auro, siliva po o le siliva siliva ua faʻaaogaina e avea ma se faʻalauiloa ata. I le lautele, o le tuufaatasiga o le phthalocyanine mo le pueina (o le sili ona mautu o nei mea) ma le lanu auro (o le auro o le mea pito i sili ona lelei, o isi e ono mafai ona faʻamalolo) e tatau ona lelei. Ae ui i lea, o le lelei o discs atonu ei ai isi tuufaatasiga o nei uiga.

O le mea e leaga ai, o le teuina o faʻamaumauga o faʻamaumauga e le o faʻatau atu i Rusia, ae na o le tasi le faleoloa sa maua i luga o le Initaneti e faʻatau ai le DVD-R Mitsui MAM-A Gold Archival ma le JVC Taiyo Yuden i se tau faʻalelei, faʻapea foi le Verbatim UltraLife Gold Archival, lea e pei ona ou malamalama i ai, o le upega tafaʻilagi e aumai mai le US. O nei mea uma o taʻitaʻi i le fanua o le teuina o archive ma faʻamaonia le amio saʻo i totonu o le itulagi o le 100 tausaga (ma Mitsui e 300 tausaga mo lona CD-R).

I le faaopoopo atu i faʻasalalauga o loʻo i luga, e mafai ona e aofia ai Delkin Archival Gold disks, lea ou te lei mauaina i Rusia, i le lisi o faila e sili ona lelei le puʻe. Ae ui i lea, e mafai ona e faʻatau i taimi uma faʻamau uma i luga o Amazon.com poʻo se isi faleoloa i luga ole initaneti.

Mai le tele o faila masani e mafai ona maua i Rusia ma e mafai ona teuina faʻamatalaga mo le sefulu tausaga pe sili atu, o le lelei o faʻasalalauga e aofia ai:

  • Verbatim, faia i Initia, Sigapoa, UAE poʻo Taiuani.
  • Sony, na gaosia i Taiuani.

"E mafai ona faʻaaogaina" e faʻaoga i faʻamaumauga uma o faamaumauga a le Archival lisiina - mulimuli ane, e le o se faʻamaoniga o le saogalemu, ma o le mea lea e le tatau ona e faʻagaloina mataupu faavae o loʻo lisiina i le amataga o le tusiga.

Ma o lenei, faʻalogo i le ata o loʻo i lalo, e atagia ai le faateleina o le numera o mea sese i le faitau o faila vaʻaia, e fuafua i le umi o le latou nofo ai i le mea pueata ma se siʻosiʻomaga malosi. O le faʻatulagaga o se uiga tau maketi, ma e le o faailogaina le taimi, ae e mafai ai e le tasi ona fesili se fesili: o le a le ituaiga brand Millenniata, i luga o faʻamaumauga e le o iai ni sese. O le a ou taʻu atu ia te oe i le taimi nei.

Millenniata M-Disk

O Millenniata e ofi atu i le tasi le M-Disk DVD-R ma M-Disk Blu-Ray disks ma vitio, ata, pepa ma isi faamatalaga mo le 1000 tausaga. O le eseesega tele i le va o le M-Disk ma isi CD puʻupuʻu o le faʻaogaina lea o se koneteina tioata tioata mo le faʻamauina (isi faʻaaoga e faʻaaogaina ai meaola): o le mea e faʻamalosi i le corrosion, vevela ma le malamalama, susu, meaola, alumaga, ma solvent, e tutusa i le faigata i quartz .

I le taimi lava e tasi, pe afai i luga o faʻamatalaga masani o le pigmentation o se vailaau oona e suia i lalo o le malosi o se laser, ona faʻapalaina loa lea e M-Disk pu i totonu o le mea (e ui lava e le o manino le mea e alu ai le mea faʻamafanafana). I le avea ai o se faavae, e foliga mai, e le o le polycarbonate sili ona taatele e faʻaaogaina foi. I totonu o se tasi o le faasalalauga pulou faalauiloa o loo kuka i totonu o le vai, ona tuu lea i le aisa mago, e pei foi ona tunu i totonu o se pizza, ma a maeʻa ona galue.

I Rusia, ou te lei maua ni ituaiga o disasiga, ae i le Amazon lava lea latou te i ai i le tele o numera ma e le o taugata (tusa ma le 100 rubles mo se DVD-R ma DVD 200-Blu). I le taimi lava e tasi, o fetaulaiga e fetaui mo le faitau ma faʻaaogaina faʻaonapo nei. Talu mai Oketopa 2014, o le kamupani Millenniata na amata fegalegaleaiga ma Verbatim, o lea ou te le vaʻaia ai o nei puʻe o le a sili atu ona lauiloa. E ui e le mautinoa i la matou maketi.

Mo le pueina, ina ia mafai ai ona faamaumauina le DVD-M DVD, o se faʻamaonia faʻamaonia ma le M-Disk emblem e manaʻomia, aʻo latou faʻaaoga se laser sili atu ona malolosi (toe fai, matou te lei mauaina nei mea, ae o le Amasone na maua, mai le 2.5,000 rubles) . Mo le pueina o le M-Disk Blu-Ray, o soʻo se pulou faʻaonaponei e talafeagai mo le faʻamauina o lenei ituaiga CD.

Ou te fuafua e maua se taʻavale ma se mama M-Disk collection i le masina e sosoo ai pe lua, ma afai e manaia le autu (siaki faʻamatalaga, ma fefaasoaaʻi le tusiga i fesoʻotaʻiga lautele), e mafai ona ou faataitai i le kuka, tuʻuina i le malulu ma isi aʻafiaga, faʻatusatusa i pusa masani ma tusi e uiga i ai (ma atonu e le valea e faia se vitio).

I le taimi nei, o le a maeʻa laʻu tusiga i luga o le mea e teu ai faʻamaumauga: Na ou taʻuina mea uma na ou iloa.