Faʻafefea ona tuʻuina se faʻaupuga i le Windows 10

I totonu o lenei tusi lesona, laʻasaga i lea laasaga pe faʻapefea ona seti se upu faʻamalo i luga o le Windows 10 ina ia talosagaina pe ae liliuina (ulufale), alu ese mai le moe poʻo le loka. E le mafai, pe a faʻapipiʻi le Windows 10, ua talosagaina le tagata e ulufale i se upu faʻaulu, lea e mulimuli ane faʻaaogaina e teu ai. E le gata i lea, e manaʻomia se faʻamaonia pe a faʻaaoga se faʻamatalaga Microsoft. Ae peitai, i le tulaga muamua, e le mafai ona e setiina (tuufua), ma i le lona lua - faʻamalo le motusia o le motalai pe a e ulufale i totonu o le Windows 10 (peitaʻi, e mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le tala i le lotoifale).

Ma le isi, o le a tatou mafaufau i le tele o filifiliga mo le tulaga ma auala e seti ai se faʻaupuga mo le taina i totonu o le Windows 10 (e ala ile faiga) i totonu oi latou uma. E mafai foi ona e setiina se upega tafailagi i le BIOS poʻo le UEFI (o le a talosagaina aʻo leʻi ulufale i le polokalama) pe faʻapipiʻi le encodption BitLocker i luga o le masini komepiuta ma le OS (lea o le a le mafai ai foi ona faʻaogaina le masini e aunoa ma le iloa o le upu moni). O nei metotia e lua e sili atu ona faigata, ae afai e faʻaaogaina (aemaise lava i le mataupu lona lua), o le a le toe mafai e le tagata ese ona toe faʻafoʻi le upega tafailagi Windows 10.

Faʻamatalaga taua: afai ei ai sau tala faʻatasi ma le igoa "Pule" i le Windows 10 (e le gata i aia tatau, ae i le igoa lava e tasi) e le oi ai se faʻaupuga (ma o nisi taimi e te vaʻaia ai se feau e taʻu mai ai e le o se talosaga e mafai ona amata faʻaaoga le faʻapipiʻi pule), o le saʻo saʻo i lau mataupu o le: Fausia se tagata fou Windows 10 ma tuʻuina atu ia te ia aia tatau a le pule, faʻafeiloaʻi faʻamatalaga taua mai pepa o loʻo i ai (laiga, pepa, ma isi) A le mea na tusia i le mea Integrated Pupuni 10 pule tala ua ou maua, ona faamuta ai le fausia-i tala.

Faʻasaʻoina o se faʻaupuga mo se faʻamatalaga i totonu

Afai e faʻaaoga e lau faʻaaoga se komepiuta i le Windows 10, e leai se faʻaupuga (mo se faʻataʻitaʻiga, e te leʻi faʻatulagaina pe a faʻapipiʻi le polokalama, pe leai foi pe a toe faʻaleleia mai se lomiga muamua o le OS), e mafai ona e setiina le upu faila i lenei mataupu e faʻaaoga ai faiga.

  1. Alu i le Amata - Filifiliga (mea faʻaaogaina i le itu tauagavale o le lisi amata).
  2. Filifili "Faʻamatalaga", ona sosoo ai lea ma - "Filifili Faʻatonu".
  3. I totonu o le vaega o le "Upu", afai o loʻo misi, o le a e vaʻaia se feʻau o loʻo taʻu mai ai "E le oi ai lau faʻamatalaga" (pe afai e le o taʻua, ae fautuaina e suia le upu faʻamaonia, ona sosoo ai lea ma le isi vaega o lenei faatonuga).
  4. Kiliki "Faʻaopoopo", faʻamaonia se upu fou, toe fai ma saini se faʻamaoniga o le upu faʻamaonia e mafai ona e malamalama ae le mafai ona fesoasoani i fafo. Ma kiliki "Next."

A maeʻa lena, o le a tuʻuina le faʻaupuga ma o le a talosagaina i le isi taimi e te tataʻi atu ai i le Windows 10, alu ese le polokalama mai le moe poʻo le lokaina o le komepiuta, lea e mafai ona faia i le Lini Win + L (pe o le Win o le ki lea i le OS OS i luga o le papa) - kiliki i le avatar a le tagata i le itu tauagavale - "Pupuni".

Seti le faʻamatalaga faʻamatalaga e ala i le laina faʻatonu

O loʻo i ai se isi auala e seti ai se faʻamaoni mo se komepiuta i le Windows 10 - faʻaaoga le laina o le poloaiga. Mo lenei

  1. Faʻasalaʻi le vave o le faʻatonuina o se pule (faʻaaoga le kilikiina saʻo i le "Amata" button ma filifili le mea e manaʻo ai menu menu).
  2. I le poloaiga vave, ulu upega tafailagi ma lolomi Ulufale. O le a e vaʻai i se lisi o tagata e galulue ma lē faʻaaogaina. Manatua le igoa o le tagata o loʻo faʻaaogaina le upega tafailagi.
  3. Ulufale i le poloaiga net user user password password (o fea le igoa o le tagata aoga o le tau aogā mai le aitema 2, ma o le upu motusia o le upu o loʻo manaʻomia mo le taina i totonu o le Windows 10) ma faʻasalaga Enter.

Ua faia, pei lava o le auala na muamua atu, na o le lokaina o le polokalama pe alu ese mai le Windows 10, ina ia fesiligia oe mo se upu faila.

Faʻafefea ona mafai ai le komepiuta a le Windows 10 pe afai ua le atoatoa lana talosaga

I na tulaga, afai e te faʻaaogaina se faʻamatalaga a Microsoft, pe afai foi e te faʻaaogaina se faʻamatalaga i le lotoifale, o loʻo i ai se faʻaupuga, ae e le o talosagaina, e mafai ona e manatu o le upu motusia o loʻo talosagaina pe a le mafai ona faʻaogaina i le Windows 10 i totonu o le faatulagaga.

Ina ia toe foʻi i ai, mulimuli i laasaga nei:

  1. Faasolo i luga o le komepiuta Win + R i luga o le piano, ituaiga pulea le faʻaaogawords2 ma lolomi Ulufale.
  2. I le faʻamatalaga o le faʻatonutonuina o faʻamatalaga o tagata, filifili lou tagata faʻaoga ma siaki "Manaomia le igoa o le tagata usitaʻi ma le faʻaulufalega o le upufaʻaiga" ma kiliki "OK". Ina ia faʻamaonia, o le a tatau foi ona e ulufale i le upu o loo i ai nei.
  3. E le gata i lea, pe a fai e tape le faʻamalosaga i le taimi e te alu ai i le moe ma e te manaʻo e mafai ai, alu i le Faʻasalaga - Faʻamaumauga - Faʻasoa Faʻatonu ma i le pito i luga, i le vaega "Manaʻomia le Faʻasalaga", filifili "Taimi e faʻafaoloa ai le taimi mai le moe".

O le mea uma lava, pe a faʻapipiʻi atu i le Windows 10 i le lumanaʻi o le a manaʻomia ona e ulufale i totonu. Afai e le aoga se mea pe o lau mataupu e ese mai ia na faʻamatalaina, faʻamatala i totonu o manatu, o le a ou taumafai e fesoasoani. E mafai foʻi ona e fiafia i: Faʻafefea ona suia le faʻaupuga o le Windows 10, Faʻapefea ona tuʻu se faʻaupuga i luga o le Windows 10, 8 ma le Windows 7 folder.