Everest 2.20.475

O ata e fesoasoani e tuʻuina atu faʻamatalaga numera i le faʻasologa o ata, faʻafaigofie tele le malamalama i le tele o faʻamatalaga. Ma le isi, e faʻaaoga ai siata, e mafai ona e faʻaalia sootaga i va o faʻamaumauga eseese.

O le Microsoft Office suite, Word, e mafai ai foi ona e faia ni ata. O le a matou faamatalaina pe faapefea ona faia lenei mea i lalo.

Manatua: O le i ai o le komipiuta Microsoft Excel faʻapipiʻi i luga o se komepiuta e maua ai foliga sili atu mo le siata i le Word 2003, 2007, 2010 - 2016. Afai e le faʻapipiʻi le Excel, o Microsoft Graph e faʻaaogaina e fatu ai siata. O le faʻataʻitaʻiga i lenei mataupu o le a tuʻuina atu i ai faʻamatalaga e fesoʻotaʻi (laulau). I lenei laulau, e le gata ina mafai ona e ulufale i lau faʻamatalaga, ae e mafai foi ona e lolomiina mai se pepa o tusitusiga poo le tuu foi i ai mai isi polokalama.

Fausia se siata faavae

E mafai ona e faʻaopopo se ata i le Upu i ni auala se lua: faʻapipiʻi i totonu o se pepa pe faʻaofi se ata o le Excel o le a fesoʻotaʻi ma faʻamatalaga i le pepa Excel. O le eseesega i le va o nei ata o loʻo i ai i totonu o faʻamaumauga o loʻo i totonu o loʻo teuina ma pe faʻafefea ona toe faʻafouina i le maeʻa ona tuʻuina atu i le MS Word.

Manatua: O nisi o siata e manaʻomia ai se nofoaga patino o faʻamatalaga i le MS Excel.

E faʻapefea ona faʻaofi se siata e ala i le faʻapipiʻiina i se pepa?

O le ata Excel o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le Upu e le suia e tusa lava pe suia le faila. O mea na faʻapipiʻiina i totonu o le pepa aloaia e avea ma vaega o le faila, faʻateʻa le avea o se vaega o le punavai.

I le amanaʻia o faʻamaumauga uma o loʻo teuina i totonu o le pepa o le Upu, e sili ona aoga le faʻaaogaina o le faʻamaʻiina i mataupu pe a leai ni suiga e manaʻomia i lenei faʻamatalaga e tusa ai ma le faila punaoa. E le gata i lea, o le folasaga e sili atu ona faʻaaoga pe a e le manaʻo i tagata o le a galulue ma le pepa i le lumanaʻi e faʻafouina faʻamatalaga uma.

1. Kiliki le faamau i le itu tauagavale i le pepa lea e te manao e faaopoopo se siata.

2. Kiliki le tab "Faaofi".

3. I se vaega "Ata tusi" filifili "Siata".

4. I le pusa talanoa o loʻo i ai, filifili le ata e manaʻomia ma kiliki "Lelei".

5. E le gata o le siata o le a faʻaalia i luga o le pepa, ae Excel foi, lea o le ai ai i le faamalama vaeluaina. O le a faʻaalia se faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga.

6. Sui le faʻataʻitaʻiga faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i le faamalama o le Excel ma faʻamaumauga e te manaʻomia. I le faʻaopoopoga i faʻamatalaga, e mafai ona e suia faʻataʻitaʻiga o faailo o mata (Laina 1) ma le igoa o le tala (Laina 1).

7. A maeʻa ona e ulu atu i faʻamaumauga manaʻomia i totonu o le faamalama o Excel, kiliki i luga o le faailoga "Faʻafouina faʻamaumauga i le Microsoft Excel"Ma sefe le pepa aloaia: "File" - Faasaoina As.

8. Filifili se nofoaga e teu ai le pepa ma ulufale ai i le igoa manaomia.

9. Kiliki "Faasaoina". O lenei e mafai ona e tapunia le pepa.

O se tasi lea o auala e mafai ai ona e faia se siata i luga o se laulau i le Upu.

Faʻafefea ona faʻaopopo se siata faʻapipiʻi Excel i se pepa?

O lenei auala e mafai ai ona e fatuina se ata tuusao i Excel, i le pepa pito i fafo o le polokalama, ona faʻapipiʻi ai lea o lona faʻasalalauga i MS Word. O faʻamatalaga o loʻo i totonu o le faʻamaufaʻailoga o le a faʻafouina pe a faia suiga / faʻafouina i le pepa i fafo o loʻo teuina ai. O le Upu lava na o le teuina o le nofoaga o le faila punaoa, e faʻaalia ai faʻamatalaga fesoʻotaʻi o loʻo tuʻuina mai i totonu.

O lenei faiga i le fatuina o ata e sili ona aoga pe a manaʻomia le aofia ai o faʻamatalaga i totonu o se pepa e leai sou tiute. Atonu o se faʻamaumauga lea na aoina mai e se isi tagata, o le a faʻafouina ia mea pe a manaʻomia.

1. Oti se ata mai Excel. E mafai ona e faia lenei mea e ala i le kiliki "Ctrl + X" poʻo le faʻaaogaina o le kiore: filifili se siata ma kiliki "Oti" (vaega "Laupapa laupapa"tab "Aiga").

2. I le Word word, kiliki i le mea e te manaʻo e faʻapipiʻi le siata.

3. Faʻaofi se siata e faʻaaoga ai ki "Ctrl + V" pe filifili le faʻatonuga faʻatatau i luga o le laulau faʻalogo: "Pasita".

4. Faasaoina le pepa faʻatasi ma le siata o loʻo faʻaofi iai.


Manatua:
O suiga na e faia i le uluai pepa o Excel (pepa i fafo) o le a faʻaalia i le taimi lava lea i totonu o le upu Word lea na e faʻaofi ai le siata. Ina ia faʻafouina faʻamatalaga pe a toe tatalaina le faila pe'ā maeʻa, e tatau ona e faʻamaonia le faʻamaumauga o faʻamatalaga (pātene "Ioe").

I se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, matou te tilotilo atu i se siata pai i le Upu, ae o le auala lenei e mafai ai ona e faia se siata o soo se ituaiga, ia avea ma kalafi i koluma, e pei o le faʻataʻitaʻiga muamua, o se histogram, siata moli, poʻo se isi.

Suʻeina o le ata poʻo le sitaili o se siata

E mafai lava ona e suia foliga vaaia o le siata na e faia i le Upu. E le talafeagai le faʻaopopoina ma le lima lima elemene fou, suia, faʻapipiʻiina - o loʻo i ai pea lava le avanoa e faʻaaogaina ai se mea e saunia lelei poʻo se faʻasologa, lea e tele naua i totonu o le faʻamaumauga o le polokalama mai Microsoft. O laasaga taʻitasi poʻo le lanu e mafai lava ona suia i taimi uma ma faʻaleleia e tusa ai ma mea e manaʻomia pe manaʻomia, e pei lava ona mafai ona e galue ma vaega taʻitasi o le ata.

E faʻapefea ona faʻaaoga se laasaga sauniuni?

1. Kiliki le siata e te manao e suia ma alu i le lisi "Foafoa"i totonu o le laupepa autu "Galulue ma Siata".

2. Filifili le ata o le siata e te manaʻo e faʻaaoga (vaega "Faʻafanua siata").

3. O le faatulagaga o lau siata o le a suia.

E faʻapefea ona faʻaaogaina se auala sauniuni?

1. Kiliki i luga o le ata lea e te manao e faʻaaogaina le kenera atoa ma alu i le lisi "Foafoa".

2. Filifili le sitaili e te manao e faʻaaoga mo lau siata i le vaega. Siata o le Siata.

3. O suiga o le a vave ona atagia i lau siata.

O le mea lea, e mafai ona e suia au ata, lea e taua i luga o le alu, i le filifilia o le laasaga ma le talafeagai talafeagai, fuafua i le mea e manaʻomia i le taimi nei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia ni faʻataʻitaʻiga eseese mo lau galuega, ona sui lea, nai lo le fatuina o se mea fou (o le a matou taʻuina pe faʻapefea ona teuina ata pei o se faʻataʻitaʻiga i lalo ifo). Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai lau kalafi i koluma poʻo se siata sulu, filifilia o se faʻatulagaga tatau, e mafai ona e faia mai ai se siata o loʻo i ai le saʻo i le Upu.

Faʻafefea ona suia ma le lima ia ata o siata?

1. Kiliki le ata i luga o le ata po o se isi elemene o lona faatulagaga e te manaʻo e sui. E mafai ona faia lenei mea i se isi auala:

  • Kiliki i totonu o le ata e faʻagaoioia le meafaigaluega. "Galulue ma Siata".
  • I le lisi "Faatulaga"vaega "Fragment o le taimi nei" kiliki i luga le aū i tafatafa ane "Elemene Elemene", ona mafai lea ona e filifilia le mea e manaʻomia.

2. I le lisi "Foafoa", i se vaega "Faʻafanua siata" kiliki i le mea muamua - Faʻaopoopo le Siata o le Faʻatonu.

3. I le faʻalauteleina o le lisi, filifili mea e te manaʻo e faʻaopoopo pe suia.

Manatua: Lisi o filifiliga na filifilia ma / pe faʻapipiʻiina e oe o le a faʻaaogaina naʻo le elemene ua filifilia. I le tulaga na e filifilia le ata atoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le parakalafa "Faailoga o faamatalaga" o le a faʻaaoga i mea uma. Afai e naʻo se nofoaga faʻamatalaga ua filifilia, o suiga o le a faʻaaoga faapitoa i ai.

Faʻafefea ona suia ma le lima le faatulagaga o elemene siata?

1. Kiliki i luga o le ata po o lona lava elemene o lona uiga e te manaʻo e suia.

2. Kiliki le tab "Faatulaga" vaega "Galulue ma Siata" ma faia le galuega talafeagai:

  • Ina ia faatulaga le elemene ua filifilia, filifili "Faiga o le vaega na filifilia" i se vaega "Fragment o le taimi nei". A maeʻa lena mea, e mafai ona e setiina ia filifiliga o le faatulagaina.
  • Ina ia faʻamatalaina se foliga o se siata, filifili le sitaili manaʻomia ile vaega. "Tino Tino". I le faʻaopopo i le suiga o le sitaili, e mafai foi ona e faʻatumu foliga i le lanu, suia le lanu o lona otootoga, faʻaopoopo i ai faʻapitoa.
  • Ina ia faʻamatalaina le tusiga, filifili le laʻau e manaʻomia ile vaega. WordArt Styles. O iinei e mafai ona e faia "Faatumu upu", "Faasologa o Upu" pe faʻaopopo ni faʻamatalaga faapitoa.

E faʻapefea ona teu se siata o se faʻataʻitaʻiga?

E masani ona tupu o le ata na e fatuina e mafai ona manaʻomia i le lumanaʻi, tutusa tonu pe tutusa foi, e le taua tele. I lenei tulaga, e sili ona lelei le teuina o le siata o se faʻataʻitaʻiga - o lenei mea o le a faʻafaigofieina ma vave faʻatupulaia le galuega i le lumanaʻi.

Ina ia faia lenei mea, ia na o le kiliki i le ata i le itu taumatau ma filifili "Faʻasaoina o se Faataitaiga".

I le faamalama e aliali mai, filifili se nofoaga e teu ai, seti le igoa o le faila manaʻomia ma kiliki "Faasaoina".

O mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e faia ai i totonu o le Upu soo se ata, faʻapipiʻi pe fesoʻotaʻi, ia i ai foliga eseese, lea, i le ala, e mafai ona e suia ma fetuunai e fetaui ma ou manaʻoga poʻo mea e manaʻomia. Matou te moomoo ia te oe o se galuega lelei ma le aoga lelei.