Suʻe faila i Linux

A o galue ai i soʻo se faiga faʻaogaina, o nisi taimi e manaʻomia le faʻaaogaina o meafaigaluega e vave maua ai se faila patino. E taua foi lenei mea mo Linux, o lea o le a taua i lalo le auala uma e sailia ai faila i lenei OS. O meafaigaluega uma e fai ma faila faila ma tulafono na faʻaaogaina "Terminal".

Tagai foi:
Faʻamuta faila i le Linux
Fatuina ma tape faila i luga o Linux

Faʻaiʻuga

Afai e te manaʻomia le faʻamaonia o le tele o sailiga suʻesuʻe e maua ai le faila manaʻomia, o le poloaiga maua e tatau ai. A o le i iloiloina uma ona fesuiaiga, e aoga le faʻaaogaina o le aufaʻatasi ma filifiliga. O loʻo i ai le upusii lenei:

maua se filifiliga i le auala

fea le ala - o le tusi lea o le a faia ai le suʻega. E tolu auala autu mo le faʻamalamalamaina o le ala:

  • / - suʻeina e aʻa ma tusi lata ane;
  • ~ - suʻesuʻe i le lisi o fale;
  • ./ - suʻesuʻe i le tusi faʻasologa o loʻo i ai nei le tagata faʻaoga.

E mafai foʻi ona e faʻamaonia saʻo le ala i le faʻailoga lea e tatau ona i ai le faila.

Filifiliga maua tele, ma e faʻafetai ia i latou e mafai ona e faia se faʻaleleia o le suʻega e ala i le faʻatulagaina o fesuiaiga talafeagai:

  • -name - faia se sailiga, e faavae i luga o le igoa o le aitema e ao ona sueina;
  • -ofa - saili mo faila e patino i se tagata faʻapitoa;
  • -group - ia suʻeina se vaega faapitoa o tagata faʻaoga;
  • -perm - faʻaali faila i le faʻatonuga o avanoa avanoa;
  • -soze n - suʻesuʻega, faʻavae i le tele o le mea faitino;
  • -mtime + n -n - saili mo faila na sili atu ona suia (+ n) pe itiiti ifo (-na) aso talu ai;
  • -type - sailiili faila o se ituaiga faapitoa.

E tele foʻi ituaiga o elemene manaʻomia. O le lisi lenei o latou:

  • e - poloka;
  • f - masani;
  • i - ua faaigoaina paipa;
  • o - faʻamaumauga;
  • l - fesoʻotaʻiga;
  • s - sola;
  • i - amio.

I le maea ai o auiliiliga auiliili ma le filifilia o filifiliga maua E mafai ona e alu saʻo i faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi. Ona o le tele o filifiliga mo le faʻaaogaina o le poloaiga, o faʻataʻitaʻiga o le a tuʻuina atu e leʻo mo suiga uma, ae na o mea sili ona faʻaaogaina.

Vaai foi: Talosaga sili i le "Terminal" Linux

Metotia 1: Suʻe le igoa (faʻailoga-igoa)

O le tele o taimi, e faʻaaogaina e le aufaʻatau le filifiliga e suʻe le polokalama. -nameo lea ia tatou amata i ai. Sei o tatou iloiloina ni nai faataitaiga.

Saili e faʻaopoopoga

Faapea ua e manaʻomia le suʻeina o le faila i le faʻaopoopoga o le polokalama ".xlsx"lea o loʻo i totonu o le lisi Dropbox. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le poloaiga lenei:

maua / home / user / Dropbox -name "* .xlsx" -print

Mai lona faʻasalaga, e mafai ona matou fai atu o le suʻesuʻega o loʻo faia i totonu o le lisi Dropbox ("/ home / user / Dropbox"), ma o le mea e manaʻo i ai e tatau ona iai ma le faʻaopoopoga ".xlsx". O le asterisk e faʻamaonia ai o le a faia le suʻega i luga o faila uma o lenei faʻaopoopoga, e le amanaia o latou igoa. "-print" e faʻamaonia ai o le a faʻaalia le sailiga.

Faataitaiga:

Suʻe i le faila igoa

Mo se faʻataʻitaʻiga, e te manaʻo e maua i le tusi "/ fale" faila ua faaigoa "lumpics"ae o lona faʻaopoopoga e le o iloa. I lenei tulaga, fai mea nei:

maua ~-igoa "lumpics *" -print

E pei ona mafai ona e iloa, o le faailoga o loʻo faʻaoga iinei. "~", o lona uiga o le suʻesuʻega o le a faia i le lisi o fale. A maeʻa filifiliga "-name" Le igoa o le faila o loʻo e sailia ("pulou" "). O se faʻamatalaga i le iʻuga o lona uiga o le suesuega o le a na o le igoa e faia, e le aofia ai le faʻaopoopoga.

Faataitaiga:

Saili i le muamua tusi i le igoa

Afai e te manatua na o le uluaʻi tusi lea e amata ai le igoa o le faila, o loʻo i ai se faʻatonuga faʻapitoa faapitoa o le a fesoasoani e te mauaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e te manaʻo e suʻe se faila e amata i se tusi mai "g" agai i luga "l"ma e te le iloa po o fea le tusi o loʻo i ai. Ona e manaʻomia lea e faʻataʻitaʻi le faatonuga lenei:

maua /-igoa "[g-l] *" -print

O le faʻamasinoina i le faailoga "/" lea e oʻo mai i le maeʻa ai o le poloaiga autu, o le suʻesuʻega o le a faʻatautaia e amata mai i le faʻamaumauga autu, o lona uiga, i le faatulagaga atoa. E le gata i lea, o se vaega "[g-l] *" o lona uiga o le upu saili e amata i se tusi patino. I lo tatou tulaga mai "g" agai i luga "l".

I le ala, pe afai e te iloa le faʻalauteleina o le faila, ona sosoo ai lea ma le faailoga "*" mafai ona faʻamaonia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia lou suʻeina o le faila lava lea, ae e te iloa o loʻo i ai se faʻaopoopoga ".odt". Ona mafai lea ona e faʻaaoga le tulafono lenei:

maua /-igoa "[g-l] * odt" -print

Faataitaiga:

Metotia 2: Saili e ala i avanoa (filifiliga -perm)

O nisi taimi e tatau ai ona maua se mea faitino e te le iloa lona igoa, ae e te iloa le tulaga avanoa o iai. Ona e manaʻomia lea e faʻaaoga le filifiliga "-perm".

E faigofie lava ona faʻaaoga, e tatau lava ona e faʻamaonia le nofoaga suʻesuʻe ma le avanoa avanoa. O se faʻataʻitaʻiga lenei o se poloaiga:

maua ~ -perm 775 -print

O lona uiga, o le suʻesuʻega o loʻo faia i totonu o le fale, ma o mea o loʻo e sailia o le a maua. 775. E mafai foi ona e faatonuina se "-" amio i luma o lenei fuainumera, ona maua lea o mea faitino e maua mai le zero i le tau faʻamaonia.

Metotia 3: Saili e le tagata faʻapitoa poʻo le vaega (-user ma -group options)

I soʻo se faiga faʻaogaina o loʻo i ai tagata faʻapitoa ma vaega. Afai e te manaʻo e maua se mea faitino o se tasi o nei vaega, ona mafai lea ona e faʻaogaina le filifiliga "-o le" poʻo "-group", faasologa.

Suʻe se faila i lona igoa ole igoa

Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia ona e maua i le tusi Dropbox faila "Loto", ae e te le iloa le igoa o le igoa, ma na o oe e iloa o le tagata e faʻaaoga "tagata faaaoga". Ona e manaʻomia lea e faʻataʻitaʻi le faatonuga lenei:

maua / home / user / Dropbox -user user -print

I lenei poloaiga na e faʻamaonia ai le tusi talafeagai (/ fale / tagata / Dropbox), e faailoa mai e manaʻomia ona suʻeina le faila o lo o umia e le tagata faʻaaoga (-ofa), ma faʻaalia po o ai le tagata e faaaogaina lenei faila (tagata faʻaoga).

Faataitaiga:

Tagai foi:
Faʻafefea ona matamata i se lisi o tagata faaaoga i Linux
Faʻafefea ona faʻaopoopo se tagata faʻaoga i se kulupu i Linux

Saili se faila i lona igoa o le kulupu

O le suʻeina o se faila e patino i se vaega e tutusa lava le faigofie - na e manaʻomia ona sui le filifiliga. "-o le" i le filifiliga "-group" ma taʻu mai le igoa o lenei vaega:

maua / -polo host -print

O lona uiga, ua e faʻailoa mai e te manaʻo e suʻe le faila o le vaega i le polokalama "malo". O le suʻesuʻega o le a faʻaalia i totonu o le polokalama, o loʻo faʻaalia i le faailoga "/".

Metotia 4: Suʻe se faila i lona ituaiga (filifiliga -type)

O le mauaina o se elemene i se ituaiga faapitoa o Linux e matua faigofie lava, e na ona e manaʻomia e faʻamaonia le filifiliga talafeagai (-type) ma maka le ituaiga. I le amataga o le tusiga na lisiina uma ituaiga igoa e mafai ona faʻaaoga mo le sailiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e te manaʻo e suʻe uma faila poloka i lau lisi o fale. I lenei tulaga, o lau 'au o le a pei o lenei:

maua ~ -tpe b -mprint

O le mea lea, na e faʻaalia o loʻo e sailia e ala i le faila, e pei ona faʻaalia e le filifiliga "-type", ona fuafua lea o lona ituaiga i le tuʻu lea o le faila o le faila poloka - "e".

Faataitaiga:

I se tulaga talitutusa, e mafai ona e faʻaalia uma directories i le tusi e manaʻomia e ala i le taina i le poloaiga "d":

maua / home / user -type d -print

Metotia 5: Suʻe se faila i le tele (o le filifiliga -sose)

Afai mai faʻamatalaga uma e uiga i le faila e te iloa na o lona telē, ona oʻo lava lea i lenei mea atonu e lava e maua ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e te manaʻo e suʻe se faila o le 120 MB i se faʻamaumauga patino e ala i le faia o mea nei:

maua / home / user / Dropbox -size 120M -print

Faataitaiga:

Vaʻai foi: Faʻafefea ona iloa le tele o se pusa i Linux

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le faila matou te manaʻomia na maua. Ae afai e te le iloa po o le fea le lisi o loʻo i ai, e mafai ona e suʻe le polokalama atoa e ala i le faʻamautuina o le aʻa i le amataga o le poloaiga:

maua / -so 120M -print

Faataitaiga:

Afai e te iloa le tele o le faila, peitaʻi i lenei tulaga ei ai se poloaiga faapitoa. E tatau ona e lesitala i totonu "Terminal" le mea lava e tasi, aʻo leʻi faʻamatalaina le tele o le faila na tuʻu ai se faailoga "-" (pe afai e te manaʻomia e suʻe faila nai lo le faʻamautuina) pe "+" (pe afai o le tele o le faila e suʻeina e sili atu nai lo le faʻamaonia). O se faʻataʻitaʻiga lenei o se poloaiga:

maua / home / user / Dropbox + 100M -print

Faataitaiga:

Metotia 6: Suʻe le faila i le aso suia (filifiliga -mtime)

E i ai mataupu pe a sili atu ona faigofie le suʻeina o se faila i le aso na suia ai. I luga o Linux, e faʻaaoga le filifiliga. "-mimi". E faigofie tele ona faʻaaoga, o le a tatou iloiloina mea uma i se faʻataʻitaʻiga.

Sei tatou fai atu i totonu o le pusa "Ata" matou te manaʻomia le suʻeina o meafaitino na faʻaleleia mo aso mulimuli e 15. O le mea lenei e tatau ona e lesitala i totonu "Terminal":

maua / home / user / Images -mtime -15 -print

Faataitaiga:

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei filifiliga e faʻaalia ai e le na o faila ua suia i se vaitaimi ua atofaina, ae o faila foi. E galue i le isi itu - e mafai ona e mauaina ni mea na suia mulimuli ane nai lo le taimi atofaina. Ina ia faia lenei mea, ulufale i se faʻailoga i luma o le numera numera. "+":

maua / home / user / Images -mtime +10 -print

KAI

O le faʻataʻitaʻiga faʻamalosi e faʻafaigofie tele ai olaga o tagata fou na faatoa faʻaeʻeina le Linux. O lenei auala suʻesuʻe e talitutusa lava ma le tasi na faʻatinoina i le Windows OS, e ui lava e le mafai ona tuʻuina atu uma mea lelei e ofoina atu. "Terminal". Ae o mea muamua muamua. O lea la, sei o tatou vaʻavaʻai i le faiga e fai ai se faila i le Linux i le faʻaaogaina o le faʻafanua ata.

Metotia 1: Saili i le lisi o mea

O lenei o le a tatou vaʻavaʻai pe faʻapefea ona maua faila i luga o le lisi o le polokalama Linux. O gaioiga o le a faia i le tufatufaina atu o le Ubuntu 16.04 LTS, ae ui i lea, o le aʻoaʻoga e taatele i tagata uma.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona iloa le faʻasalalauga o le tufatufaina o Linux

Faʻapea e te manaʻomia le suʻe faila i le polokalama i lalo o le igoa "Saili aʻu"E lua faila i totonu o le polokalama: tasi i le faatulagaga ".xtxt"ma lona lua ".odt". Ina ia maua, e tatau ona e kiliki muamua menu autu (1)ma faapitoa faʻailoga ulufale (2) faamaʻoti le sailiga sailiga "Saili aʻu".

O loʻo maua se faʻasalaga, faʻaalia ai faila o loʻo e sailia.

Ae afai e tele na faila i totonu o le faiga ma o latou uma o ni faʻaopoopoga eseese, o le a sili atu ona faigata le sailiga. Ina ia mafai ona tuʻuina faila le talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, polokalama, i taunuuga o mea e maua ai, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se faamama.

O loʻo tu i le itu taumatau o le lisi. E mafai ona e faʻamaonia i ni faʻaiuga se lua: "Vaega" ma "Punaoa". Faʻateleina nei lisi e lua i le kiliki i luga o le aū i autafa o le igoa, ma i le lisi, aveese le filifiliga mai mea e le manaʻomia. I lenei tulaga, e sili atu le atamai le tuu na o se suʻesuʻega e ala i "Faʻamaumauga ma faila", talu ai o loʻo matou vaʻavaʻai saʻo faila.

E mafai ona e vave logoina le le lava o lenei metotia - e le mafai ona e faʻamaopoopo le faamama, auiliili "Terminal". O le mea lea, afai o loʻo e suʻeina se pepa o faʻamaumauga ma se igoa, e mafai ona e faʻaali ata, laupepa, archives, etc. i totonu o galuega. Ae afai e te iloa tonu le igoa o le faila e te manaʻomia, e vave ona e mauaina e aunoa ma le aoaoina o le tele o auala ole poloaiga "maua".

Metotia 2: Saili i le faila faila

O le auala lona lua e iai sona aoga tele. I le faʻaaogaina o le meafaigaluega faila faila, e mafai ona e suʻeina i le tusi faʻamaumauga.

Faigofie lenei taʻaloga. E te manaʻomia i le faila o le faila, i le matou mataupu Nautilus, e ulufale i le faʻailoga pe a fai o le faila o loʻo e sailia e tatau ona i ai, ma kiliki "Saili"i le pito i luga taumatau o le faamalama.

I totonu o le avanoa faʻaalia ua e manaʻomia e te ulufale ai i le igoa faila fuafuaina. Aua nei galo o le sailiga e mafai ona faia e le o le igoa atoa o le faila, ae na o lona itu, e pei ona faaalia i le faataitaiga o loo i lalo.

E pei o le metotia muamua, i lenei auala e mafai ona e faʻaaoga se faamama. Ina ia tatalaina, kiliki le ki ma le faʻailoga "+"o loʻo i le itu taumatau o le fanua o le suʻega sailiili. E tatala le submenu lea e mafai ai ona e filifili le ituaiga faila ole manaʻoga mai le lisi pa'ū.

Faaiuga

Mai i mea ua taua muamua, e mafai ona tatou manatu o le auala lona lua, e fesootaʻi i le faʻaogaina o se faʻataʻitaʻiga kalafi, e lelei mo le faʻatinoina o se suʻesuʻega vave i le faiga. Afai e te manaʻomia le setiina o le tele o suʻesuʻega, o le a taua le poloaiga maua i "Terminal".