Faʻafefea ona suʻeina le upega tafailagi mai lau 'upega tafailagi Wi-Fi

Talofa

I aso nei, o fesoʻotaʻiga Wi-Fi e sili ona lauiloa, toetoe o fale uma lava o loʻo i ai se fesoʻotaiga i Initaneti - o loʻo i ai foi se telefoni Wi-Fi. E masani lava, faʻatuina ma fesoʻotaʻi i se 'upega tafailagi Wi - Fi - e le manaʻomia ona e manatuaina le upu faʻamatalaga mo le taimi umi, e pei ona masani ona ulufale saʻo pe a fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaiga.

Ae o le a oʻo mai le taimi ma e manaʻomia le faʻafesoʻotaʻiina o se masini fou i le 'upega tafailagi Wiva (pe, mo se faʻataʻitaʻiga, toe faʻaofiina Windows ma leiloa tulaga i luga o le komepiuta ...) - ma ua galo lau faʻamatalaga ?!

I lenei tamai tusiga ou te fia tautala e uiga i ni auala o le a fesoasoani e saili ai lau upega tafailagi o le Wi-Fi (filifili le mea e fetaui lelei ia oe).

O le anotusi

  • Numera numera 1: matamata i le upu faila i totonu o fesoʻotaiga fesoʻotaiga Windows
    • 1. Windows 7, 8
    • 2. Windows 10
  • Numera numera 2: maua le password i totonu o tulaga o Wi-Fi roturea
    • 1. E faʻapefea ona sailia le tuatusi o nofoaga o le alalaupapa ma ulufale i ai?
    • 2. Faʻapefea ona iloa pe suia le upu faʻaulu i le router

Numera numera 1: matamata i le upu faila i totonu o fesoʻotaiga fesoʻotaiga Windows

1. Windows 7, 8

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona vave e iloa ai le motusia mai lau Wi-Fi fesoʻotaʻiga o le vaʻavaʻai i meatotino o le fesoʻotaʻiga gaioiga, o lona uiga, o le mea lea e te maua ai le Initaneti. Ina ia faia lenei mea, i luga o se komepiuta (po o isi masini ua uma ona faʻalauteleina i se 'upega tafailagi Wi-Fi) alu i le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa Faʻasoa.

Laasaga 1

Ina ia faia lenei, kiliki-i luga o le icon Wi-Fi (i tafatafa o le uati) ma filifili lenei vaega mai le lisi pa'ū (tagai i le fig 1).

Fig. 1. Nofoaga Tutotonu ma Faʻasoa Faʻasoa

Laasaga 2

Ma, i le faamalama matala, tatou te vaʻavaʻai ai i le fea le upega tafailagi tatou te maua ai le Initaneti. I le fig. 2 i lalo o loʻo faʻaalia le foliga o foliga i le Windows 8 (Windows 7 - tagaʻii le Ata 3). Kiliki le kio i le 'upega o fesoʻotaiga' autoto 'Autoto' (o le a ese le igoa o lau fesoʻotaiga).

Fig. 2. Faʻasalalauga lē faʻaaoga - meatotino. Windows 8.

Fig. 3. Suiga i le Initaneti meatotino i le Windows 7.

Laasaga 3

O se faamalama e tatau ona tatalaina i le setete o la tatou upega tafailagi: iinei e mafai ona e vaʻavaʻai i le saoasaoa o fesoʻotaʻiga, taimi, igoa o le fesoʻotaʻiga, pe fia ni tiketi na lafoina ma maua, ma isi mea faapena.

Fig. 4. Faʻafesoʻotaʻi le Wi-Fi eletise.

Laasaga 4

I le taimi nei, e na o le alu lava i le "saogalemu" tab, ona tusi ai lea o le pusa "faʻaali atu le mea na tusia." O le mea lea, o le a tatou vaʻai i se ki malu mo le mauaina o lenei fesoʻotaiga (silasila Ata 5).

Ona faigofie lea ona kopi pe tusi i lalo, ona e ulufale lea i le taimi e fatu ai se fesoʻotaʻiga i luga o isi masini: komepiuta, netbook, telefoni, ma isi.

Fig. 5. O meatotino o le Wi-Fi faʻaeleni.

2. Windows 10

I le Windows 10, o le faʻamaloilo e uiga i le manuia (lē manuia) le fesoʻotaʻiga i le 'upega tafailagi Wi-Fi o loʻo faʻaalia i tafatafa o le uati. Kiliki i luga, ma i le faamalama pop-up, tatala le sootaga "tulaga o fesootaiga" (pei o le ata 6).

Fig. 6. Faʻasinomaga o fesoʻotaʻiga

I le isi itu, tatala le sootaga "Faʻasalalau Adafaʻi Faʻasalalau" (silasila Ata 7).

Fig. 7. Faʻatulagaina Atinaʻe Faʻatonu

Ona filifili lea o lau faʻatautaia e nafa ma le fesoʻotaiga e leai se fesoʻotaʻiga ma alu i lona "setete" (na o le kiliki i luga ma le kuki saʻo ma kiliki lenei filifiliga i le lisi o mea pop-up, tagai i le Ata 8).

Fig. 8. Faʻafesoʻotaʻiga le fesoʻotaʻiga lelei

O le mea e sosoo ai e tatau ona e alu i le tab "Faʻasalaga Faʻalēpotopotoga Lelei".

Fig. 9. Faletonu Faakomepiuta Lelei

I totonu o le "Security" tab o loʻo i ai se koluma "Key Security Key" - o le faʻamatalaga lea e manaʻomia (silasila Ata 10)!

Fig. 10. Faʻamaumauga mai se 'upega tafailagi Wi-Fi (silasila i le "Faʻamaumauga o le Puipuiga o Fesootaiga) ...)

Numera numera 2: maua le password i totonu o tulaga o Wi-Fi roturea

Afai i totonu o Windows e le mafai ona e mauaina le upega tafailagi mai le upega tafailagi Wi-Fi (poʻo oe e manaʻomia le suia o le upu faʻaulu), ona mafai lea ona faia i totonu ole tulaga ole ala. O le mea lea e sili atu ona faigata le tuʻuina atu o fautuaga, talu ai e tele ni faʻataʻitaʻiga o le au taʻavale ma i soo se mea o loʻo i ai ni nuances ...

Po o le a lava lau telefoni, e tatau ona e alu muamua i ona faatulagaga.

O le faʻamaumauga muamua o le tuatusi e ulufale ai i le faatulagaga atonu e eseese: i le isi itu //192.168.1.1/, ma le isi itu //192.168.10.1/, ma isi.

Ou te mafaufau iinei o ni nai aʻu tala atonu e aoga ia te oe:

  1. pe faʻapefea ona ulufale i le faʻaogaina o le uila:
  2. Aisea e le mafai ai ona ou alu i tulaga o le alatele:

1. E faʻapefea ona sailia le tuatusi o nofoaga o le alalaupapa ma ulufale i ai?

O le filifiliga sili ona faigofie o le vaʻai foi i meatotino o le fesoʻotaʻiga. Ina ia faia lenei mea, alu i le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa Faʻasoa (o le mataupu o loʻo i luga o loʻo faʻamatalaina pe faapefea ona fai lenei mea). Alu i meatotino o la matou fesoʻotaiga vavalalata e auala atu i le Initaneti.

Fig. 11. Faʻasalalauga lē maua - faʻamatalaga e uiga i ai.

Ona kiliki ai lea o le "faamatalaga" (pei o le Ata 12).

Fig. 12. Faʻamatalaga Faʻatasi

I le faamalama e aliali mai, vaʻai laina o le DNS / DHCP server. O le tuatusi o loʻo faʻamaonia i nei laina (i laʻu mataupu 192.168.1.1) - o le tuatusi lea o nofoaga o le uila (tagai i le Ata 13).

Fig. 13. O le tuatusi o le telefoni ua maua!

O le mea moni, ona tumau ai pea lea e alu i lenei tuatusi i soʻo se masini komepiuta ma ulufale i le upu faʻamaonia mo le avanoa (Na ou taʻua i le tusiga o loʻo i luga o fesoʻotaʻiga i aʻu tusiga, pe a faʻatalanoaina auiliili i lenei taimi).

2. Faʻapefea ona iloa pe suia le upu faʻaulu i le router

Matou te manatu ua matou ulufale atu i tulaga o le alatele. I le taimi nei, e na o le sailia pe o fea o loʻo natia ai le upega tafailagi. O le a ou mafaufau i lalo o nisi o tagata e sili ona lauiloa o faʻataʻitaʻiga.

TP-LINK

I le TP-LINK, e tatau ona e tatalaina le vaega Lelei, ona sosoo ai lea ma le Lagolago Wireless Security, ma i tafatafa o le PSK Kupuhipa o le a e maua ai le ki ole fesootaiga (e pei o le Ata 14). I le auala, talu ai nei lava e tele ma sili atu le faʻapitoa a Rusia, lea e sili atu ona faigofie ona faʻataʻitaʻiina.

Fig. 14. TP-LINK - Faʻasalaga fesoʻotaʻiga Wi-Fi.

D-LINK (300, 320 ma isi faʻataʻitaʻiga)

I le D-LINK, e faigofie foi ona vaʻai (pe suia) le upu faʻaulu mai se upega tafailagi Wi-Fi. Na o le tatalaina o le Setup tab (Network Lefoni, tagai Ata 15). I le pito i lalo o le itulau o le ai ai se avanoa mo le ulufale atu i se upu faila (Key network).

Fig. 15.D-LINK router

ASUS

ASUS, o le mea moni lava, o loʻo i ai uma le lagolago a Rusia, o lona uiga o le sailia o le mea tonu e faigofie tele. Vaega "Wireless Network", ona tatala lea o le "General" tab, i le "Prepared Share WPA Key" - ma o le ai ai se upu fai upu (i le ata 16 - le upu fai mai le "mmm" network).

Fig. 16. Telefoni ASUS.

Rostelecom

1. Ina ia ulufale i le faatulagaga o le router a Rostelecom, alu i le 192.168.1.1, ona e ulufale lea i le initaneti ma le upega tafailagi: o le faaletonu o le "admin" (e aunoa ma ni upusii, ulufale i le initaneti ma le upu faila i itu uma e lua, ona sosoo ai lea ma Enter Enterprise).

2. E tatau ona e alu i le vaega "WLAN Setup -> Saogalemu". I tulaga, i le faafeagai ma le "WPA / WAPI password", kiliki i luga o le sootaga "faaali ..." (tagai Ata 14). O iinei e mafai ona e suia ai le uputatala.

Fig. 14. Router mai Rostelecom - suia le password.

Po o le a lava lau telefoni, i se tulaga lautele, e tatau ona e alu i se vaega e pei o nei: WLAN settings or WLAN settings (WLAN o lona uiga o laina eletise lē tumau). Ona toe sui lea pe matamata i le ki, e masani lava o le igoa o lenei laina: Key network, pasi, passwowd, Wi-Fi password, ma isi.

PS

O se faʻataʻitaʻiga faigofie mo le lumanaʻi: ia maua se api poʻo se api ma tusi ai nisi o upu faʻaupuga ma auala avanoa i nisi auaunaga i totonu. Tau lava ina aua le faʻasaʻo e tusi i lalo tau telefoni tele mo oe. O le pepa o le a aoga pea mo se taimi umi (mai aafiaga patino: ina ua faʻafuaseʻi ona paʻu le telefoni, na tumau pea e pei o "leai ni lima" - e oʻo lava i le galuega "tulaʻi ...")!