Faʻaaogaina se komepiuta e ala i le pulou: o le miti a le miti e moni

I luga o tulafono o le "tumama" i le tulaga o le faʻasoaina atu o faʻamatalaga patino i totonu o le upega tafaʻilagi na faʻalogoina e pei o "teapots". Aʻo latou fai mai, o au upu uma i luga o le Initaneti e mafai ona faʻaaoga e te iloa ai poʻo ai. O loʻo latou totoina i le asō mo le toe faʻaaogaina, aua o nisi taimi e manatu ai o le aufaʻasalaga a le fili. O se tagata faʻaaoga talafeagai o le a galue ma le faʻaeteete ma le atamai i luga o le fesoʻotaiga.

Faʻafefea se ituaiga fou o siama komepiuta

O tagata suʻesuʻe Isaraelu mai Negev na faʻamaonia o lenei malamalama e manino lava e le lava e malolo ai. O se suʻega na faia i totonu o puipui o le Iunivesite o Davil Ben-Gurion, faʻaalia i le faʻatinoga e mafai ona e leiloa faʻamatalaga faʻalilolilo ao e faʻalogo i musika. O failauga poʻo faʻasalalauga e fesoʻotaʻi ma lau komepiuta e mafai ona tuʻuina atu oe i luga o gauga! Ma mo lenei mea e le tatau ona tuʻuina atu se mea i le fesoʻotaiga. O mea e teuina i lau komepiuta e mafai ona vaʻai i le lalolagi faʻafetai i failauga.

E tusa ai ma le lomiga Bleeping Computer, o le faʻamaʻiina ma se siama fou e faʻaaogaina ai fesoʻotaʻiga leo. O le mea lea, o le mea e masani ona toe gaioigaina le leo e amata i le taimi e tasi ona faamaumauina ma tufatufa atu. Ae atonu o le a le fiafia le au taaalo i mea e fiafia i ai le au musika: o la latou sini o le aveeseina o faila i le lotoifale e mamao ese mai le musika. O se faila ma soʻo se faʻaopoopoga o le a faʻaalia le liua i se faailo leo ma i totonu o lenei pepa o loʻo kopiina lemu i le komepiuta o loʻo osofaia.

O le siama lava e tasi e faʻapipiʻi ai masini faʻapitoa i luga o le masini masini, e mafai ai ona faʻasolo le leo na maua ma toe liliu mai i le faatulagaga muamua. O le mea lea, o mea e teuina i totonu o au faila e leai ni Initaneti ua avea ma faʻafitauli. O nei mea uma e mafai ona faitau ma vaaia e soo se tasi pe afai latou te faʻaaogaina le auala na faʻamatalaina ai se osofaʻiga o le faʻaogaina o le osofaʻiga o le MOSQUITO.

O le leo o le ata tifaga o loʻo e matamata ai i lenei taimi poʻo le tagi a tamaiti i luga o le komepiuta komepiuta o le a le taofia ai le sasaina o faʻamatalaga. O le fesiitaiga o faila na liua i le leo o le a alu tusa lava po o le a le siosiomaga. O le leai o sona aafiaga taua i le aafiaga o le siama na faamaonia i le faagasologa o le suʻega, lea na aafia ai le tele o faamaumauga numera. O le mamao i le va o le komepiuta afaina ma le tagata o loʻo nofoia le eseesega i le va o le tasi i le iva mita. O le maualuga o le fuaina o fuainumera faʻamatalaga e faʻaaoga ai le au failauga ua oʻo i le 1800 bps.

E ono le mafai e se mea ona faasaoina au faʻamatalaga patino mai lenei siama.

O lenei saoasaoa e faʻaitiitia ai le suiga i le tele o taimi i failauga tautala. Afai o le faʻaogaina o masini komepiuta e lua e faʻapipiʻiina ma se siama e faʻatatau i itu eseese mai le tasi ma le isi, o lenei foi faʻagesegese ai le fua o le faʻamatalaga o faʻamatalaga e ala i le leo. Ua faamatalaina e le au atamamai lenei mea na tupu i le mea moni e faapea, o le uluai amataina o le leo na faia i lalo o le taliga o le tagata, ae le o lalo ifo o le eletise eleni o faailoga. Ae ui i lea, e foliga mai o le maualalo o le fesuiaiga o le a matua le fiafia ai i latou na filifili e tosoina au faamatalaga ia i latou lava. E le o toe mamao ae o le a ausia pea la latou sini. Ma o le a faafaigofieina e le mea moni o le ae le iloa e uiga i le faamai ua amata.

Faʻalogologo tutusa na tupu i totonu o le fale suesue. Ae afai e talisapaia e soo fou o Neo le avanoa faaalia, o lau "matrix" e le mafai ona mafai ona sefe se mea. E le i faia ni auala fou.

Ae ui i lea, o nisi o faʻamoemoe o le a taofia le faʻaogaina o pest i le na o le tape ese o failauga ma toso le pulou. Ia, afai e taofia e komepiuta komepiuta, o le a faʻaali lata mai.