O le a le WiFi

Wi-Fi (Wi-Fi faaupuina) o se tapulaa maualuga o le telefoni feaveai mo le fesiitaiga o faamatalaga ma le upega tafailagi. I le taimi nei, o se numera tele o masini feaveaʻi, e pei o telefoni feaveai, telefoni feaveaʻi, komipiuta, komepiuta komepiuta, faʻapipiʻi ata, masini komepiuta, telefoni faʻaonaponei ma isi masini e faʻapipiʻiina i le WiFi wireless modules communication modules. Vaʻai foi: O le a le mea e faʻaaoga ai le Wi-Fi ma aisea e manaʻomia ai?

E ui lava i le mea moni e faapea, e leʻi leva ona taliaina le Wi-Fi i taimi ua leva, na amataina i le 1991. Afai tatou te talanoa e uiga i le taimi nei, o le taimi nei o le i ai o se WiFi avanoa i totonu o se fale e le o se mea e ofo ai i se tasi. O le lelei o fesoʻotaiga faʻasalalau, aemaise lava i totonu o se fale poʻo se ofisa, e manino: e le manaʻomia le faʻaaogaina o laina mo le upega tafailagi, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina lau masini feaveaʻi i soo se mea i totonu o le potu. I le taimi lava e tasi, o le saoasaoa o faʻamatalaga faʻamatalaga i totonu o le WiFi fesoʻotaiga vavave e lava mo toetoe lava o galuega uma o loo i ai nei - suʻesuʻeina itulau uepi, vitio i luga o Youtube, talatalanoa mai Skype (Skype).

Pau lava le mea e te manaʻomia e faʻaogaina ai le WiFi o le i ai o se masini ma se 'auʻaunaga fesoʻotaʻi fesoʻotaʻi tuʻufaʻatasi poʻo le fesoʻotaʻiina, faʻapea foʻi ma se nofoaga avanoa. Faʻamatalaga e maua ai le malupuipuia o le password po o le avanoa avanoa (free wifi), e maua i le tele o cafes, faleaiga, faletalimalo, faleoloa ma isi nofoaga faitele - o lenei mea e faigofie ai le faʻaogaina o le Initaneti i lau masini ma e le mafai ona e totogia GPRS poʻo 3G feoaiga o lau tagata feaveaʻi feaveaʻi.

Ina ia faʻapipiʻi se nofoaga avanoa i le fale, e te manaʻomia se telefoni WiFi - o se tau e le taugata (o le tau o se uila mo le faʻaaogaina i totonu o se potu poʻo se ofisa laʻitiiti e tusa ma le $ 40) na fuafuaina mo le faʻapipiʻiina o se 'upega tafailagi. A maeʻa ona faʻatulagaina le uila WiFi mo lau 'Initaneti, faʻapea foʻi ma le setiina o faʻamaumauga saogalemu, lea e puipuia ai isi vaega mai le faʻaogaina o lau' upega tafailagi, o le ae maua se fesoʻotaiga e aunoa ma le faʻaogaina lelei i lau fale. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona maua le Initaneti mai le tele o mea faʻaonapo nei ua taʻua i luga.