Huawei P9 o le a tumau e aunoa ma le Android Oreo

Sa filifili Huawei e taofi le faʻalauteleina o faʻalapotopotoga faʻapitoa mo le telefoni atamai P9 na faʻatuina i le 2016. E pei ona lipotia mai e le kamupani a le kamupani a le kamupani Peretania se tusi i se tasi o tagata e faaaogaina, o le lomiga lata mai o le OS mo Huawei P9 o le a tumau i le Android 7, ma o le a le vaaia e le masini faʻafouga talu ai nei.

Afai e te talitonu i faʻamatalaga o le inisiua, o faigata faʻapitoa na feagai ma le kamupanī aʻo faʻataʻitaʻiina le faʻafouga o le mafuaʻaga lea mo le teenaina o le tatalaina o le Android 8 Oreo firmware mo Huawei P9. Aemaise lava, o le faʻapipiʻiina i luga o le telefoni o le taimi nei o le Android na taʻitaʻia ai le maualuga o le faʻaaogaina o le eletise ma le le lelei o le gadget. O le kamupani Saina, e foliga mai, latou te lei mauaina ni auala e foia ai faafitauli ua tulai mai.

O le faasilasilaga o le smartphone Huawei P9 sa faia ia Aperila 2016. O le masini na maua ai le 5.2-inisi le faʻaaliga ma se iugafono o le 1920x1080 pika, o se tasi e valu-core Kirin 955 processor, 4 GB o le RAM ma le Leica camera. Faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga autu, na faʻatuina atu ai e le kamupanī lana tele tele o le Huawei P9 Plus ma le 5.5-inisi le mata, failauga i luga o le leo ma le sili atu le malosi o le maʻa.