Iloilo le taimi ole RAM ile Windows 7


RAM o se tasi o mea autu autu o le komepiuta. O ona tiute e aofia ai le teuina ma le saunia o faʻamaumauga, ona tuʻuina atu lea i le gaioiga o le gaioiga tutotonu. O le maualuga o le tele o le RAM, o le televave o lenei faagasologa e tupu. O le a tatou talanoa e uiga i le auala e iloa ai pe o le a le saoasaoa o loʻo faʻaaogaina ai laupepa manatuaina o loʻo faʻaogaina i le PC.

Fuafuaina le taimi ole RAM

O le tele o le RAM e fuaina i le megahertz (MHz poʻo le MHz) ma faʻaalia le numera o faʻaliliuga o faʻamatalaga i le sekone. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se module e iai le saoasaoa o le 2400 MHz e mafai ona faʻasalalau ma mauaina faʻamatalaga 24 piliona taimi i lenei vaitau. O lea e taua ai le iloa o le taua moni i lenei mataupu o le a 1200 megahert, ma o le taunuuga e faalua ona lelei tele. O lenei mea e mafua ona e mafai e komipa ona faia ni taga se lua i le taimi e tasi i le tasi o le faasologa o le uati.

E na o le lua auala e fuafua ai lenei parakalafa o le RAM: o le faʻaaogaina o polokalama lona tolu e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga talafeagai e uiga i le polokalama, poʻo se meafaigaluega na fausia i totonu o Windows. Ma le isi, o le a tatou mafaufau e totogi ma leai se polokalama, e faapena foi i le galue i totonu "Laina o poloaiga".

Metotia 1: Polokalame Tolu

E pei ona matou taʻua i luga, o loʻo i ai uma se polokalama e totogi ma leai se totogi mo le fuafuaina o taimi masani. O le vaega muamua i aso nei o le a avea ma sui o AIDA64, ma lona lua - e le CPU-Z.

AIDA64

O lenei polokalame o se tuufaatasiga moni mo le mauaina o faʻamatalaga o le komepiuta - masini ma polokalama. E aofia ai foʻi mea e faʻaaogaina mo le suʻeina o vaega eseese, e aofia ai le RAM, lea o le a aoga ia i tatou i aso nei. E tele filifiliga mo le faʻamaoniga.

Download AIDA64

  • Sue le polokalama, tatala le paranesi "Komipiuta" ma kiliki i le vaega "DMI". I le itu taumatau o loʻo tatou sailia se poloka. "Mea e te mafaufau i ai" ma faʻaalia foi. O vailaʻau uma e faʻapipiʻiina i le laupapa e lisiina iinei. Afai e te kiliki i se tasi oi latou, ona avatu lea e Aida ia te oe le faʻamatalaga matou te manaʻomia.

  • I le paranesi e tasi, e mafai ona e alu i le lisi "Fafano" ma maua mai faʻamatalaga mai iina. O le tele o taimi (800 MHz).

  • O le isi filifiliga o se paranesi. "Komiti Faatino o Pulega" ma le vaega "SPD".

O faʻatulagaga uma o loʻo i luga e faʻaalia ai le tele o taimi ole modula. Afai o le a le mafai ona faʻaaoga, ona mafai loa lea ona e iloa lelei le tau o lenei parakalafa e faʻaaoga ai le faʻaoga ma le RAM e faʻaaogaina ai le faʻaaoga.

  1. Alu i le lisi "Auaunaga" ma filifili le suʻega talafeagai.

  2. Matou te fetaomi atu "Amata Benmarkmark" ma faʻatali mo le polokalama e maua ai iuga. O lenei mea o loʻo faaalia ai le bandwidth of the memory and processor cache, faʻapea foʻi faʻamaumauga o le fiafia ia i matou. O le numera o loʻo e vaʻaia e tatau ona faʻateleina i le 2 e maua ai le tele o taimi.

CPU-Z

O lenei masini komepiuta e ese mai le taimi talu ai, e tufatufaina atu e aunoa ma se totogi, aʻo iai na o le sili atu ona aoga galuega tauave. I se tulaga lautele, ua mamanuina le CPU-Z e maua ai faamatalaga e uiga i le masini komepiuta, ae o loo i ai foi se isi lisi mo le RAM.

Download CPU-Z

A maeʻa le polokalama, alu i le lisi "Manatua" poo le faʻasinomaga Lusia "Manatua" ma tilotilo i le fanua "Taimi o le DRAM". O le tau faʻamaonia o le ai ai le taimi ole RAM. O le faʻamaoniga lelei e maua mai i le faʻateleina i le 2.

Metotia 2: Faʻatonuga o Meafaigaluega

O loʻo i ai se faʻaogaina i le polokalama i Windows WMIC.EXEgalue i totonu lava "Laina o poloaiga". O se mea faigaluega mo le puleaina o le faiga faʻaogaina ma mafai ai, faatasi ai ma isi mea, ia maua faʻamatalaga e uiga i vaega o meafaigaluega.

  1. Tatou amataina le faʻamafanafanaga e fai ma sui o le teugatupe pule. E mafai ona e faia lenei i le lisi "Amata".

  2. Faʻatele: Valaʻauina o le "Poloaiga Faʻatonu" i le Windows 7

  3. Valaʻau le aoga ma "fesili" e faʻaalia ai le taimi ole RAM. O le poloaiga lenei:

    wmic memorychip maua vave

    Pe a uma le kiliki UI O le aoga o le a faʻaalia ai ia i matou le tele o taimi taʻitasi. O lona uiga, i la tatou tulaga e lua i latou, i le 800 MHz.

  4. Afai e manaʻomia ona faʻapipiʻi faʻamatalaga, mo se faʻataʻitaʻiga, ia iloa pe o fea le mea o loʻo i ai le paʻu o loʻo iai nei laina, e mafai ona e faʻaopoopo i le poloaiga "mea e lafoina ai masini" (komiti ma leai se avanoa):

    wmic memorychip e maua le saoasaoa, masini masini

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fuafuaina o le taimi e faʻaogaina ai modula RAM e matua faigofie lava, talu ai na faia e le atinaʻe mea uma e manaʻomia mo lenei mea. Faʻavave ma leai se totogi e mafai ona faia mai le "Poloaiga Laiti", ma o le polokalama faʻapitoa o le a maua ai faʻamatalaga sili atu.