E faʻapefea ona suʻeina le ata laʻititi

Talofa

I nisi tulaga, atonu e manaʻomia ona e iloa lelei le faʻataʻitaʻiga o le komepiuta, ae le na o le gaosiga o oloa ASUS poʻo ACER, mo se faʻataʻitaʻiga. E tele tagata faʻaaoga e leiloa i se fesili tali tutusa ma e le mafai i taimi uma ona fuafua lelei mea e manaʻomia.

I totonu o lenei tusiga, ou te manao e taulai atu i auala sili ona faigofie ma sili ona vave e fuafua ai le faataitaiga o se komepiuta, lea o le a talafeagai e tusa lava pe o le a le mea e gaosia ai lau komepiuta (ASUS, Acer, HP, Lenovo, Dell, Samsung, ma isi mea e talafeagai mo tagata uma) .

Mafaufau i ni nai auala.

1) Faʻamaumauga i le faʻatau, tusifolau i le masini

O se auala faigofie ma vave e iloa uma ai faʻamatalaga e uiga i lau masini, ae o loʻo i ai le tasi lapoʻa "AUA" ...

I le tulaga aoao, ua ou tetee i le fuafuaina o soo se uiga o se komepiuta (komepiuta) e tusa ai ma "fasi pepa" na e mauaina i totonu o le faleoloa. O le mea moni o le au faʻatau e tele lava ina le mautonu ma e mafai ona tuʻuina atu ia te oe pepa i luga o se isi masini mai le laina tutusa, mo se faataitaiga. I le tulaga aoao, pe a iai se tulaga o le tagata - o se mea sese e mafai ona oso i totonu ...

I loʻu manatu, e tele atu auala faigofie ma vave, o le faʻamatalaga o se masini komepiuta e aunoa ma ni pepa. E uiga i latou i lalo ...

2) Tagata taʻavale i luga o le masini (i le itu, tua, i luga o le maʻa)

I luga o le tele o komipiuta o loʻo i ai tagata faʻasalalau ma faʻamatalaga eseese e uiga i le polokalama, masini masini ma isi faʻamatalaga. E le o taimi uma, ae o le tele o nei faʻamatalaga o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga (tagaʻii le Ata 1).

Fig. 1. O le fasi laau i luga o le masini masini o le Acer Aspire 5735-4774.

I le auala, e le mafai ona iloa le mea e uu ai: e masani ona tupu i tua o le komepiuta, i le itu, i luga o le pamu. O lenei filifiliga sailiili e sili ona aoga pe a le faʻaalia le komepiuta (mo se faʻataʻitaʻiga), ma e tatau ona e fuafuaina lona faʻataʻitaʻiga.

3) Auala e matamata ai le mamanu i le BIOS

I le BIOS, i se tulaga lautele, e tele manatu e mafai ona faʻamalamalamaina pe faʻatautaia. E le o se faʻasesega ma se mea faʻaaoga komepiuta. Mo le ulufale atu i le BIOS - pe a uma ona fesuiaʻi le masini, kiliki le kī o le galuega, e masani lava: F2 poʻo le DEL.

Afai ei ai ou faafitauli e teu ai i le BIOS, ou te fautuaina le faitau e ala i ni nai aʻu tala:

- auala e ulufale ai i le BIOS i luga o se komepiuta po o se komepiuta:

- Faʻamatalaga BIOS i luga o le komepiuta LENOVO: (o loʻo i ai nisi "faʻalavelave").

Fig. 2. Faataitaiga komepiuta i le BIOS.

A maeʻa ona e ulufale atu i le BIOS, ia lava le gauai i le laina "Igoa o le igoa" (vaega Muamua - ie, matua poʻo le autu). O le tele o taimi, pe a uma ona ulufale atu i le BIOS, e te le manaʻomia le fesuiaiga i soʻo se isi faʻamaumauga ...

4) I luga o le laina o le poloaiga

Afai e faʻapipiʻi le Windows i luga o le komepiuta ma e utaina, ona mafai lea ona e maua le faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai le laina masani masani. Ina ia faia lenei mea, ia e ulufale i le tulafono o loo taua i lalo: wmic csproduct maua le igoa, ona fai lea o le ulufale.

I le isi itu i le laina o le poloaiga, e tatau ona faʻaalia le faʻataʻitaʻiga o masini faʻatusa (faataitaiga i le Ata 3).

Fig. 3. O le laina o le Polokalame o le Inspiron 3542.

5) E ala i dxdiag ma msinfo32 i Windows

O se isi auala faigofie e suʻe ai le ata o le komepiuta, e aunoa ma le faʻaaogaina i soʻo se mea faapitoa. polokalama faʻapipiʻi e faʻaoga le faʻaaoga eletise dxdiag poo le msinfo32.

O le algorithm e galue e pei ona taua i lalo:

1. Faasolo i le Win + R button ma ulufale i le dxdiag (poʻo le msinfo32) poloaiga, ona sosoo ai lea ma le Ulufale ulufale (faataitaiga i le Ata 4).

Fig. 4. Faʻamasinoga

Ma i le faamalama e tatala, e mafai loa ona e iloa le faʻamatalaga e uiga i lau masini (faataitaiga i le ata 5 ma le 6).

Fig. 5. Faataʻitaʻi le masini i le dxdiag

Fig. 6. Model model i msinfo32

6) E ala i faʻaaogaina faapitoa e faʻamatalaina ai uiga ma tulaga o le PC

Afai e le fetaui pe le fetaui ia filifiliga o loʻo i luga - e mafai ona e faʻaoga faʻapitoa. mea aoga, lea e mafai ona e mauaina i se tulaga aoao, masalo, soo se faʻamatalaga e uiga i mea faʻapipiʻiina i lau masini.

E tele naua mea faigaluega, o nisi na ou taʻua i le mataupu o loʻo taua i lalo:

Taofi i luga taʻitasi, masalo, e le taua tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a ou tuʻuina atu se sikolasipi mai le polokalama lauiloa a le AIDA64 (tagai i le fig 7).

Fig. 7. AIDA64 - faʻamatalaga auiliili e uiga i le komepiuta.

I luga o lenei tusiga ua maeʻa. Ou te manatu o auala ua fuafuaina e sili atu nai lo le lelei.