Tusi se liʻo i le MS Word

O Microsoft Word o loʻo i ai se seti tele o mea fai ata. Ioe, latou te le ausia manaoga o tagata tomai faapitoa, mo i latou ei ai se polokalama faʻapitoa. Ae mo manaoga o se tagata masani o faʻaaogaina se tusitala o tusitusiga, o le a lava lea.

Muamua, o nei meafaigaluega uma ua fuafuaina mo le tusia o foliga eseese ma suia o latou foliga vaaia. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i auala e tusi ai se lio i le Upu.

Lesona: E faʻapefea ona tusia se laina i le Upu

Faʻateleina le kuluma autu "Ata"Faatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ona e faʻaopoopoina se mea se tasi pe tasi i le pepa o le Upu, o le ae le vaʻaia se liʻo iina, a itiiti mai, o se mea masani. Ae ui i lea, aua le faʻavaivai, e ese pe a foliga mai, o le a tatou le manaʻomia.

Lesona: Auala e toso ai se aū i le Upu

1. Kiliki le ki "Ata" (tab "Faaofi"vaega o meafaigaluega "Ata tusi"), filifili i le vaega "Ata autu" oval.

2. Uu i lalo le ki. "TAIMI" i luga o le piano ma tusi se liʻo o laʻau manaʻomia e ala i le faʻaogaina o le kulimi taumatau. Faʻamasani muamua le kī o le kusi ma le ki i luga o le komepiuta.

3. Suia foliga vaaia o le lio faataamilo, pe a talafeagai, faasino i a tatou faatonuga.

Lesona: Faʻapefea ona tusia i le Upu

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e ui lava i le mea moni e leai se liʻo i le faʻatulagaga masani o fuainumera o le MS Word, e le faigata ona tusia. E le gata i lea, o gafatiaga o lenei polokalama e mafai ai e oe ona suia ata ma ata ua uma ona maeʻa.

Lesona: Faʻafefea ona sui le ata ile Upu