Faaaogaina o le Microsoft Excel Interpolation

O loʻo i ai se tulaga pe a iai le tulaga taua o tulaga taua e te manaʻomia e suʻe ai taunuʻuga i totonu. I le matematika, ua taʻua lea mea o le vavalalata. I Excel, o lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamatalaga faʻamaumauga ma kalafi. Seʻio tatou suʻeina nei metotia taʻitasi.

Faʻaoga faʻatasi

O le tulaga autu lea e mafai ai ona faʻaaogaina le vavalalata, o le tau e manaʻomia e tatau ona i totonu o le faʻamatalaga o faʻamaumauga, ma e le sili atu nai lo lona tapulaa. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai se seti o finauga 15, 21, ma le 29, ona oʻo lea i le taimi e maua ai se galuega mo le finauga 25 e mafai ona tatou faʻaogaina le fesoʻotaʻiga. Ma e suʻe le tau tutusa mo le finauga 30 - toe le toe. O le eseesega tele lea o lenei faiga mai le faʻateleina.

Metotia 1: Faʻafesoʻotaʻiga mo faʻamaumauga autu

Muamua lava, mafaufau i le faʻaaogaina o faʻasalalauga mo faʻamatalaga o loʻo i totonu o le laulau. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faia se tele o finauga ma tulaga tutusa o galuega, o le fua faatatau lea e mafai ona faʻamatalaina i se fuainumera laina. O lenei faʻamaumauga o loʻo i le laulau o loʻo i lalo. E manaʻomia ona matou maua le galuega tutusa mo le finauga. 28. O le auala pito sili ona faigofie e faia ai lenei mea o loʻo i ai i le tagata faʻatautaia. FAʻATASI.

  1. Filifili soo se sooga avanoa i luga o le pepa lea e fuafua ai e le tagata faʻaali le faʻaaliga mai le faatinoga. Le isi, kiliki le ki. "Insert function"lea o loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.
  2. Faʻamamaina le faamalama Pule sili. I le vaega "Matematika" poʻo "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" vaavaai mo le igoa "FAʻATASI". A maua le tau tutusa, filifili ma kiliki le ki "Lelei".
  3. Ua amata le matala o le talanoaga. FAʻATASI. E tolu ona fanua:
    • X;
    • Uiga e Iloaina I;
    • Uiga o faʻamaumauga x.

    I le muamua o le fanua, e tatau lava ona tatou faʻaaogaina le taua o le finauga mai le komepiuta, e tatau ona maua le galuega. I la tatou tulaga o le 28.

    I totonu o le fanua "Taunuuga e Iloaina E" e tatau ona e faʻamautinoa le faʻamaopoopoina o le lautele o le laulau, lea e aofia ai le taua o le galuega. E mafai ona fai lenei mea i le lima, ae sili atu le faigofie ma e sili atu ona faigofie le tuʻuina o le pala i totonu o le laufanua ma filifili le vaega talafeagai i luga o le pepa.

    E faapena foi, faatulaga i le fanua "Faʻaalia x" laina faʻamaopoopo faʻatasi ma finauga.

    A maeʻa uma faʻamaumauga talafeagai, kiliki i luga o le ki "Lelei".

  4. O le tau o galuega ole manaʻoga o le a faʻaalia ile cell lea na tatou filifilia i le laasaga muamua o lenei metotia. O le taunuuga o le numera 176. O le a avea ma taunuuga o le faʻasalalauga faʻasologa.

Lesona: Excel function magic

Metotia 2: Faʻamatala se kalafi e faʻaoga ai ona faatulagaga

E mafai foi ona faʻaaogaina le faʻasalalauga i le fausiaina o kalafi o se galuega tauave. E talafeagai pe afai o le tau tutusa o le galuega tauave e le o taʻua i se tasi o finauga i luga o le laulau i luga o le faavae o loʻo fausia ai le kalafi, pei o le ata i lalo.

  1. Fai le fausiaina o le kalafi i le masani masani. O lona uiga, o loʻo iai i le lisi "Faaofi", matou te filifilia laulau laulau i luga o le faavae o le a faia ai le fausaga. Kiliki le ata "Faasologa"tuʻu i totonu o poloka o mea faigaluega "Siata". Mai le lisi o kalafa o loʻo aliali mai, filifili le mea tatou te manatu sili atu talafeagai i lenei tulaga.
  2. E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua fausia le kalafi, ae le o le mea e manaʻomia. Muamua, ua gau, ona o le galuega tutusa e leʻi maua mo le tasi finauga. Lona lua, o loʻo i ai se laina faaopoopo i ai. X, e le o manaʻomia i lenei tulaga, ma o pito i luga o le pito i luga o le laina e naʻo ni mea i le faasologa, ae le o le taua o le finauga. Tatou taumafai e faaleleia uma.

    Muamua, filifili le laina lanumoana e te manaʻo e aveese ma kiliki le ki Aveese luga o le komepiuta.

  3. Filifili le vaalele atoa o loʻo tuʻu ai le kalafi. I le lisi autu o loʻo i ai, kiliki le ki "Filifili data ...".
  4. O le faʻamatalaga filifilia o punaoa o faamatalaga e amata. I le poloka saʻo "Saini o le itu taupae" kiliki le faamau "Suiga".
  5. O se faamalama laitiiti e tatalaina i mea e te manaʻomia e faʻamautinoa ai faʻamaumauga o le vateatea, o le tau o le a faʻaalia i luga o le fua o le tuaʻoi. Seti le fetuu i le fanua "Axis Signature Range" ma faigofie lava ona filifili le vaega talafeagai i luga o le pepa, lea o loʻo i ai faʻamatalaga o galuega. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  6. I le taimi nei, e tatau ona matou faia le galuega autu: faʻaaogaina le faʻasalalauga e faʻaitiitia le avanoa. Toe foʻi i le kilipa filifilia o faʻamaumauga kiliki i luga o le ki. "Natia natia ma leai se mea"i le pito i lalo o le itu tauagavale.
  7. O le faʻamaumauga o faʻamaumauga mo natia natia ma leai se avanoa. I le parakalafa "Faʻaali vali avanoa" seti le ki i le tulaga "Laina". Matou te taomi le faamau "Lelei".
  8. A uma ona matou toe foʻi i le faamalama o le filifiliga, matou te faʻamaonia uma suiga na faia e ala i le kiliki o le ki "Lelei".

E pei ona mafai ona e vaʻai, ua fetuunai le kalafi, ma ua aveeseina le avanoa e ala i fesoʻotaʻiga.

Lesona: Faʻafefea ona fausia se kalafi i Excel

Metotia 3: Faʻatusatusaina o Ata Faʻatauga Faʻaaogaina le Matafaioi

E mafai foi ona e faʻafefe le kalafi e faʻaaoga ai le galuega faapitoa ND. E toe foʻi mai i totonu o le telefoni faʻamaonia.

  1. A maea ona fausia ma faʻataʻitaʻia le faʻatulagaga, e pei ona e manaʻomia, e aofia ai le tuʻu saʻo o le fua o le saini, e tumau pea naʻo le tapunia o le va. Filifili le leʻo avanoa i totonu o le laulau mai le mea e toso ai faʻamaumauga. Kiliki i le faʻamaonia masani "Insert function".
  2. Tatala Wizard Function. I le vaega "Iloilo meatotino ma tulaga faatauaina" poʻo "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" saili ma faailoga le faamaumauga "ND". Matou te taomi le faamau "Lelei".
  3. O lenei galuega e leai se finauga, lea o loʻo faʻaalia e le faʻamatalaga o faʻamatalaga o loʻo aliali mai. Ina ia tapunia, na o le kiliki i luga o le ki. "Lelei".
  4. A maeʻa lenei gaioiga, o le tau o le sese e aliali mai i le filifili filifilia. "# N / A", ae peitaʻi, e pei ona mafai ona e vaʻaia, o le kiliva e otometi lava ona faatulagaina.

E mafai ona sili atu le faigofie e aunoa ma le tamoe Wizard Function, ae mai i le komepiuta e ave ai se tau aogā i totonu o se mea e leai se mea "# N / A" e aunoa ma ni upusii. Ae ua uma ona faalagolago i le auala e sili atu ona faigofie mo le tagata e faaaogaina.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le polokalama Excel e mafai ona e faia le faʻamatalaina e pei o faʻamaumauga faʻavae e faʻaaoga ai le galuega FAʻATASIma ata. I le mataupu mulimuli, e mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o taimi faatulagaina poʻo le faʻaaogaina o le galuega NDmafua ai le sese "# N / A". O le filifiliga po o le fea metotia e faʻaaoga e fuafua i le fausiaina o le faʻafitauli, faapea foi ma le fiafia o le tagata lava ia.