Auala e tatalaina ai le Fuafuaga Task Windows 10, 8 ma le Windows 7

Faʻaaogaina le Fuafuaina o Taskeli Windows e faʻapipiʻi ai gaioiga faʻataʻitaʻiga mo nisi mea tutupu - pe ae faʻaaogaina le komepiuta pe faʻapipiʻi i le polokalama, i se taimi patino, i taimi eseese o polokalama ma e le gata. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaoga e seti ai se fesoʻotaʻiga vave i luga o le Initaneti, ma, o nisi taimi, polokalama leaga e faʻapipiʻi ai a latou galuega i le tagata faʻatulaga (tagai, mo se faʻataʻitaʻiga, iinei: O le polokalama lava ia e tatala i faʻasalalauga).

I totonu o lenei tusi lesona, e tele auala e tatala ai le Windows 10, 8 ma le Windows 7 Task Scheduler. I se tulaga lautele, e tusa lava po o le a le lomiga, o le a toetoe tutusa lava auala. E mafai foi ona aoga: Task Scheduler mo amataga.

1. Faʻaaogā le sailiga

I lomiga aupito lata mai o Windows o loo i ai se sailiga: i luga o le faletusi o le Windows 10, i le Taiala amata o le Windows 7 ma luga o se vaega eseese i le Windows 8 po o le 8.1 (e mafai ona tatalaina le laulau faatasi ai ma le Win + S).

Afai e amata ona e ulu atu i le "Task Scheduler" i le fanua suesue, ona sosoo ai lea ma le ulufale i le uluaʻi mataitusi o le a e vaʻai i le mea e manaʻomia, lea e amata ai le Task Scheduler.

I se tulaga masani, faʻaaogaina o le Windows Search e tatala ai mea na o le fesili "pe faapefea ona amata?" - masalo o le auala sili ona aoga. Ou te fautuaina ia manatuaina ma faʻaaoga pe a manaʻomia. I le taimi lava e tasi, toetoe lava o meafaigaluega uma e mafai ona faʻalauiloa e le sili atu ma le tasi le metotia, lea o loʻo talanoaina atili.

2. Faʻapefea ona amata Taskler Schemeler e faʻaaoga ai le faʻamatalaga Matalala

I faʻaliliuga uma o le OS a Microsoft, o lenei metotia o le a tutusa:

  1. Faasolo i luga o le komepiuta le Win + R i luga o le komepiuta (i le mea o Win o le ki lea i le OS logo), o le a tatala le dialog Run.
  2. Ulufale i totonu taskschd.msc ma lolomi Enter - o le a amataina le faasologa o galuega.

O le poloaiga lava e tasi e mafai ona tusia i le laina o le laina poʻo le PowerShell - o le taunuuga o le a tutusa lava.

3. Faʻatonuina o le Taskler i le komiti e puleaina

E mafai foi ona e amataina le faasologa o le faasologa o galuega mai le komiti e puleaina:

  1. Tatala le pusa faʻalogo.
  2. Tatala le mea o le "Puleaina" pe afai o le "Controls" vaaiga ua setiina i le komiti e puleaina, poo le "System and security", pe afai o le "Vaega" vaaiga ua faapipiiina.
  3. Tatala le "Task Scheduler" (poo le "Task Schedule" mo le mataupu i le matamataina o "Vaega").

4. I le faʻaaogaina o le "Puleaina o le komepiuta"

O le Task Scheduler o loʻo i ai i le polokalama ma o se vaega o le faʻaaogaina faʻaaogaina o le "Pulega Faʻapitoa".

  1. Amata le puleaina komipiuta, mo lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e taomi i le Win + R kī, ulufale compmgmt.msc ma lolomi Ulufale.
  2. I le itu tauagavale, i lalo o le "Utilities," filifili "Task Scheduler".

O le Task Scheduler o le a tatalaina saʻo i le faamalama komipiuta.

5. Amata le Faʻatonu Task from the Menu Start

O loʻo iai foi le Taskler Schekler i le Faʻamatalaga amata o le Windows 10 ma le Windows 7. I le 10-ke e mafai ona maua i le vaega (foliga) "Mea Faʻafoega o le Windows".

I le Windows 7 o loʻo i le Amata - Meafaigaluega - Meafaigaluega Faʻatonu.

E le o auala uma nei e faʻalauiloa ai le faʻatulagaina o galuega, ae ou te mautinoa o le tele lava o tulaga o loʻo faamatalaina, o le a lava lea. Afai e leai se mea e le aoga pe o fesili e tumau, ole fesili i manatu, o le a ou taumafai e tali.