Suʻe ma faʻapipiʻi avetaavale mo le mataʻituina

O le komepiuta komepiuta ei ai lana lava tapulaʻa, o le gaioiga lea, e taofia le tausisia lelei o le tau. Afai o le masini e manaʻomia pea ona feaveaia, na o le pau lava le tali talafeagai o le sui lea o le punaoa o loʻo iai nei. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o faafitauli ma le paʻu e mafua ai se filifiliga sese e uiga i le manaʻomia mo lenei faiga. I le tusiga o le a tatou auiliiliina e le gata o le faagasologa o le suia faaletino o le maa, ae ia gauai foi i le tulaga e ono le manaomia ai.

Faʻafouina o le batipi i komepiuta

E faigofie lava ona suia le paʻu tuai i se mea fou, ae na o le talafeagai lava o le taualumaga e matua faʻamaonia ma tatau. O nisi taimi o mea sese o le polokalama e mafai ona fenumiai ai le tagata faʻaoga, faʻasino atu le le mafai ona faʻaogaina o le paʻa. Matou te tusitusi e uiga i lenei mea, ae afai o loʻo e naunau e faʻaofi se elemene fou, e mafai ona e faʻailoaina lenei faʻamatalaga ma faʻagasolo i le faʻamatalaga o gaioiga agaʻi i lea laasaga.

E taua le matauina o nisi komepiuta feaveaʻi atonu e leai se faʻamalosia. O le suia o lenei mea o le a sili atu ona faigata, talu ai e tatau ona e tatala le mataupu o le komepiuta ma, atonu, fai le soldering. Matou te fautua atu e faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu o auaunaga, lea e sui ai le au atamamai i le mea na faaleagaina.

Filifiliga 1: Faʻailoga pusa

Ona o nisi o faʻafitauli i le faʻaogaina o le polokalama poʻo le BIOS, atonu e te ono iloa le mea moni e le o iloa le paʻu pe a fesoʻotaʻi. E le o lona uiga ua vaʻai le masini e ola umi - e tele auala e toe faafoi atu ai le paʻa i se tulaga faigaluega.

Faitau atili: Fofoina o le faafitauli o le sailia o le pona i totonu o se komepiuta

O le isi tala: o le pulu e faʻaalia e aunoa ma ni faʻafitauli i le faʻaogaina o masini, ae faʻafefe vave ona faʻaaoga. A o lei toe faatauina se paopao sui mo se tasi tuai, taumafai e faʻaali. I totonu o la tatou isi tusiga o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le faʻavasegaina ma isi suʻega o le masini, lea o le a fesoasoani e faʻaalia pe faʻaaogaina le masini komepiuta. Faitau atili e uiga i lenei mea i le tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faitau atili: Faʻatulagaga ma suʻega o le komepiuta komepiuta

Filifiliga 2: Suiga faaletino o le komepiuta komepiuta

I le tulaga o le faʻaaogaina umi o se komepiuta, o le a leai se pene o lona malosi i totonu o soo se tulaga, e tusa lava pe sili ona galue le tagata faigaluega mai le fesoʻotaiga. O le mea moni, o le faʻaleagaina e oʻo lava i le taimi o le teuina, e le o le taua o le taotoga, lea o le faagasologa o le leiloa o le gafatia e sili atu le malosi ma e mafai ona oʻo i le 20% o le uluaʻi faʻaaliga.

O nisi tufuga e faaopoopo se lua lona lua i le pusa, lea e matua faafaigofie ai le faagasologa o le suiga. Afai e te le o iai se isi faʻaopoopoga, e tatau ona e muai faʻatau mai, ia e iloa faʻamatalaga e uiga i le kamupanī, ata ma le numera o le masini. O le isi filifiliga o le ave lea o le maa ma faʻatau tutusa lava i le faleoloa. O lenei metotia e fetaui lelei mo na o lauiloa lauiloa o komipiuta, mo ni aso e le masani ai pe le masani ai foi, atonu e te faia se poloaiga mai isi aai poʻo ni atunuu, mo se faataitaiga, mai Aliexpress poo le Ebay.

  1. Ave ese le komepiuta mai le meafaigaluega ma tapuni le polokalama faʻaoga.
  2. Liliu i luga ma maua le vaega o le maa - e masani lava ona faʻapipiʻi faʻapipii i le pito i luga o le mataupu.

    Faʻaseseese ese tagata o loʻo taofia le elemene. Faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga, o le ituaiga o mea faʻapipiʻi e eseese. O se mea na o oe e manaʻomia e tulei ese le latch se tasi. O mea e lua oi latou, e tatau ona faʻanofo le muamua, ma tatala ai le aveeseina, o le kiliva lona lua e tatau ona faia i le tutusa ma le tosoina o le pa.

  3. Afai e te faʻatau se masini fou, vaavaai mo faʻamatalaga faʻamaonia ma faʻamatalaga faʻapitoa i totonu. O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le taʻavale o le 'eleʻele o loʻo iai nei, o le ae manaʻomia le faʻatau saʻo i le faleoloa faʻatau poʻo luga ole Initaneti.
  4. Aveese mai le afifiina o se masini fou, ia mautinoa e te tilotilo i ona fesoʻotaʻiga. E tatau ona mama ma le faʻamaʻi. I le tulaga o le mama mama (pefu, stains), fufuluina i latou i se mea vevela poʻo sina paʻu suamalie. I le faʻasalaga lona lua, ia mautinoa ia faʻatali sei maeʻa maeʻaeʻa aʻo leʻi faʻaogaina le iunite i le komepiuta.
  5. Faʻapipiʻi le maa i totonu o le vaega. Faʻatasi ai ma le nofoaga sao, o le a ulufale saoloto i totonu o togalaau ma faʻamalosi, tuʻuina atu se leo lelei i foliga o se kiliki.
  6. O lenei e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i le mea faigaluega, liliu i luga le masini ma faʻaalia le uluai masini o lo o molia.

Matou te fautua atu ia te oe e faitau le tusiga, lea o loʻo taʻu mai ai faʻamatalaga autu o le toe faʻaleleia tatau o pusa palama o aso nei.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻaleleia lelei se masini komepiuta

Suiga o le Battery

O tagata tomai faʻapitoa e mafai ona suitulaga i maa maʻa lithium-ion ia latou te maua ai le maa. I lenei tulaga, o le a e manaʻomia le malamalama lelei ma le gafatia e taulimaina ai se uʻamea. E i ai se matou 'upega tafaʻilagi i luga o le' upega tafaʻilagi e tuʻuina atu i le faʻapotopotoga ma le faʻaaogaina o le pamu E mafai ona e faitauina i le sootaga i lalo.

Faitau atili: Faʻasese le 'au mai le komepiuta

E faaiʻu ai lenei mataupu. Matou te faʻamoemoe o le faagasologa o le suia o le komepiuta komepiuta o le a faia e aunoa ma ni faʻafitauli patino pe o le a le manaʻomia ona o le faʻaumatiaina o mea sese a le komipiuta. O sina fautuaga itiiti mulimuli - aua le lafoina le paʻu tuai e pei o otaota masani - e afaina ai le natura o le natura. E sili atu le vaʻavaʻai i totonu o lau 'aʻai o se nofoaga e mafai ona e ave ai maa lithium-ion mo le toe faʻaaogaina.