RCF EnCoder / DeCoder 2.0


Faatasi ai ma mea tau fesoʻotaiga na gaosia e le ASUS, o loʻo i ai uma faʻamatalaga o saofaga ma paketi. O le ASUS RT-G32 o loʻo i ai le vasega mulimuli, o se taunuuga, e maua ai le tele o galuega talafeagai: o le Initaneti e faʻaaogaina ai laina autu e fa ma via Wi-Fi, fesoʻotaʻiga WPS ma se server DDNS. O le mea e malamalama ai, o nei filifiliga uma e tatau ona faʻatulagaina. Lalo oe o le a maua se taʻiala e faʻamatalaina ai uiga o le faʻalapotopotoga ole fesili.

Saunia o se alatele mo le faatulagaina

O le faʻalauteleina o le Alatele ASUS RT-G32 e tatau ona amata i le maea ai o nisi o sauniuniga sauniuni, e aofia ai:

  1. Faʻapipiʻi le alatele ile potu. I le tulaga lelei, o le nofoaga o le masini e tatau ona tu i le ogatotonu o le galuega o le Wi-Fi e aunoa ma ni faʻamau faʻalavelave lata ane. Ia vaʻavaʻai foi mo faʻalavelave faʻalavelave e pei o le Bluetooth masini maua poʻo le faʻaliliu.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le eletise i le uila ma faʻafesoʻotaʻi i le komepiuta mo le faʻatulagaga. E faigofie mea uma - i tua o le masini o loʻo iai uma fesoʻotaʻiga talafeagai, saini lelei ma sainia e le ata lanu. E tatau ona tuʻuina le uaea o loʻo tuʻuina atu i le uafu WAN, e tatau ona tuʻuina le patchcord i totonu o ports LAN o le uila ma le komepiuta.
  3. Saunia o se kata faila. E le gata i lea, e leai se mea faigata - na ona valaʻau i meatotino o le fesootaiga a Ethernet, ma siaki le poloka "TCP / IPv4": o vaega uma o lenei vaega e tatau ona i ai i le tulaga "Aunoa".

    Faitau atili: Fesoʻotai i se 'upega tafaʻilagi ile Windows 7

I le maea ai o nei taualumaga, faʻaauau i le faʻatulagaina o le alalaupapa.

Faʻasalalau ASUS RT-G32

E tatau ona faia suiga ile tafaʻaiga o le telefoni faufautua e faʻaaogaina ai le fesoʻotaʻiga uepi. Mo le faʻaaogaina, tatala ai soʻo se suʻega talafeagai ma ulufale i le tuatusi192.168.1.1- O le a faʻaalia se faʻamatalaga e manaʻomia le faʻatagaina o faʻatagaga e faʻaauauina. E faʻaaogaina e le tagata e faʻaogaina ma faʻaulufaleina upu le upupule, ae i nisi suiga faʻaitulagi o le tuufaatasiga e mafai ona eseese. Afai e le talafeagai ia faʻamaumauga, ia tilotilo i le pito i lalo o le mataupu - o faʻamatalaga uma lava e tuʻuina i luga o le fasi pepa na faapipii i ai.

Initaneti fesoʻotaʻiga i luga ole Initaneti

Ona o le paketi o le faʻataʻitaʻiga o loʻo mafaufauina, o le faʻavaveina o le faʻaogaina o le aoga e tele lona gafatia, o le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faʻataʻitaʻituina ma le lima ia tulaga faʻataʻitaʻi. Mo lenei mafuaʻaga, o le a tatou faʻaaoga le vave faʻaogaina ma taʻu atu ia te oe pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le router i luga o le Initaneti e faʻaaoga ai faʻamaumauga masani. E maua le metotia faʻatulagaina o tusi lesona i le vaega. "Faʻatonu Autu"poloka "WAN".

A e faʻafesoʻotaʻi le uila mo le taimi muamua, filifili "I le itulau autu".

Faʻalogo lelei! E tusa ai ma iloiloga a tagata faʻaoga o ASUS RT-G32, ona o le vaivai o uiga o meafaigaluega, o le a faʻaitiitia ai le saoasaoa o le Initaneti i le faʻaaogaina o le protocol PPTP, e tusa lava po o le a le faʻatulagaga, o lea o le a tatou le aumaia ai lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga!

PPPoE

O le PPPoE le fesoʻotaʻiga i luga o le uila o loʻo fesiligia e faʻapea:

  1. Kiliki le mea "WAN"o loʻo i totonu "Faʻatonu Autu". O faʻasalalau e tatau ona seti o loʻo i le lisi "Initaneti fesoʻotaʻiga".
  2. Muamua le parakalafa "WAN Fesootaiga I le Initaneti", filifili i ai "PPPoE".
  3. Mo le faʻaaogaina o le IPTV i le taimi lava e tasi ma le Initaneti, e tatau ona e filifilia laina o le LAN lea e te fuafuaina e faʻafesoʻotaʻi le faʻamafanafanaga.
  4. O le PPPoE e faʻaaogaina e le DHCP server a le tagata faʻapitoa, o le mafuaʻaga lea e tatau ona sau ai tuatusi uma mai lona itu - siaki "Ioe" i vaega talafeagai.
  5. I filifiliga "Seti Tausi" tusi i lalo le tuʻufaʻatasiga mo fesoʻotaʻiga na maua mai le 'auʻaunaga. O isi vaega e le tatau ona suia, vagana "MTU": o nisi o loʻo galulue ma le tau1472lea e ulufale mai.
  6. E te manaʻomia le faʻamaonia o le igoa o le 'auʻaunaga - ulufale i soʻo se faasologa talafeagai o fuainumera ma / poo le Latina tusi. Faasao suiga ma le ki "Faaaoga".

L2TP

O le L2TP fesoʻotaʻiga i le ASUS RT-G32 router ua faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. Taofi "Initaneti fesoʻotaʻiga" filifili filifiliga "L2TP". Ole tele ole auʻaunaga e galulue faatasi ma lenei koneteina e maua ai foi le IPTV filifiliga, o lea e faʻapipiʻiina ai pipi fesoʻotaʻi vaʻaia.
  2. I le avea ai o se tulafono, o le mauaina o se tuatusi IP ma le DNS mo lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga e otometi lava ona tutupu - seti le suiga i le "Ioe".

    A leai, faʻapipiʻi "Leai" ma ia faʻamaulimaina ma le lima ia mea e tatau ai.
  3. I le vaega e sosoo ai, o le a na ona e manaʻomia e te ulufale i faʻamatalaga faʻatagaga.
  4. Ma le isi, e tatau ona e tusia le tuatusi poʻo le igoa o le server VPN o le 'auʻaunaga o le Initaneti - e mafai ona e maua i le tusitusiga o le konekarate. E pei ona iai i isi ituaiga o fesoʻotaʻiga, tusi i lalo le igoa o le talimalo (manatua laugutu Latina), ona faʻaaoga lea o le ki "Faaaoga".

Faʻaolaina IP

E tele atu ma sili atu le aufaigaluega o loʻo fesuiaiga i se fesoʻotaʻiga vavalalata IP, lea e toetoe lava a sili atu ona lelei le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga i isi vasega. Ina ia setiina lenei ituaiga o fesootaiga, fai mea nei:

  1. I le lisi "Motu o Fesootaiga" filifili "Lisi IP".
  2. Matou te faʻaalia le vave mauaina o le tuatusi tuatusi DNS.
  3. Faʻasolo i lalo le itulau ma luga o le fanua "Tuatusi MAC" matou te ulufale i le parakalafa tutusa o le kata o fesootaiga. Ona seti lea o le igoa talimalo i le Latina ma faʻaaoga le faʻasologa o faʻamaumauga.

Ua maeʻa lenei faʻatulagaina o le Initaneti ma e mafai ona e faʻagasoloina le faʻafesoʻotaʻiga o le 'upega tafailagi.

Faʻamatalaga Wi-Fi

Faʻasalalauga Wi-Fi i luga o le fesoʻotaiga o fesoʻotaiga, lea o loʻo tatou mafaufau i ai i le asō, e faʻavae i le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. E le mafai ona maua le faʻaopoopo eleelea i totonu "Faʻasalalauga Lelei" - ia maua ai, tatalaina "Faʻatonu Autu".
  2. O tafaoga tatou te manaʻomia o loʻo i luga o le faʻailoga. "Aoao". O le mea muamua e ulufale ai o le igoa o lau Wi-Fi. Matou te faʻamanatu atu ia te oe e na o le Latina tagata e talafeagai. Parakalafa "Faʻapolo SSID" e le lelei le paʻi i ai.
  3. Mo se puipuiga sili atu, matou te fautuaina le setiina o le metotia faʻamaoni e pei "WPA2-Personal": O le tali sili lea mo le faʻaaogaina o le fale. O le faʻasalaga ituaiga ua fautuaina foi e sui i "AES".
  4. I le kalafi WPA Prepared Key E tatau ona e ulufale i se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga - ia le itiiti ifo i le 8 tusi i mataitusi Igilisi. Afai e le mafai ona e mafaufau i se tuʻufaʻatasiga tatau, o loʻo i ai lau tautua i le gaosiga o faʻaumauga.

    Ina ia faamaea le seti, kiliki i le faamau. "Faaaoga".

Isi faʻaopoopoga

E i ai ni vaaiga sili atu o lenei router. E uiga i nei, o le avefeʻau o le a fiafia i le WPS ma le MAC filiga o le fesoʻotaiga e leai se fesoʻotaiga.

WPS

O le telefoni e mafaufau i ai o loʻo iai le gafatia o le WPS - o se fesuiaiga o fesoʻotaʻiga i se 'upega tafaʻilagi e le manaʻomia ai se faʻaupuga. Ua uma ona tatou auiliiliina auiliiliga o foliga o lenei galuega ma metotia o lona faaaogaina i luga o tagata eseese e faitau - faitau mea nei.

Faitau atili: O le a le WPS i luga o le uila ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina

MAC tuatusi tuatusi

O lenei router o loʻo i ai se faʻamautuga o le tuatusi MAC mo masini e fesoʻotaʻi i le Wi-Fi. O lenei filifiliga e aoga, mo se faʻataʻitaʻiga, mo matua oe mananao e taofiofia le avanoa o tamaiti i luga o le Initaneti poʻo le vavaeina o tagata e leʻi manaʻoina mai le fesoʻotaiga. Seʻio tatou tilotilo atu i lenei mea.

  1. Tatala avanoa lautele, kiliki mea. "Faʻasalalauga Lelei"ona alu lea i le lisi "Filipi le MAC Lelei".
  2. E i ai ni nai faʻavae mo lenei mea. Muamua o le faʻaogaina lea. Tulaga "Faʻafitauliina" liliu ese atoa le faamama, ae o le isi lua tekinolosi e tautala ai e papaʻe ma uliuli lisi. Mo le lisi paepae o tuatusi e fetaui ma le filifiliga "Talia" - o lona faʻatoaagaina o le a mafai ai ona fesoʻotaʻi atu i Wi-Fi na o masini mai le lisi. Filifiliga "Talosaga" ua faʻaagaoioia le lisi uliuli - o lona uiga o le a le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ia tuatusi mai le lisi.
  3. O le parakalafa lona lua o le faʻaopoopoga o tuatusi a le MAC. E faigofie ona faʻasaʻo - ulufale i le tau manaʻomia i le fanua ma faʻasalalau "Faaopoopo".
  4. O le tulaga lona tolu o le lisi tonu o tuatusi. E le mafai ona e faʻasaʻoina na mea, na o le tapeina ia i latou, lea e te manaʻomia e filifili ai le tulaga manaomia ma taomi le ki "Aveesea". Aua nei galo e kiliki "Faaaoga"e faʻafeiloaʻi ai suiga na faia i le faʻaiʻuga.

O isi vaega o le router o le a na o tagata tomai faapitoa e fiafia i ai.

Faaiuga

Pau lava le mea na matou mananao e taʻu atu ia te oe e uiga i le faʻaogaina o le ASUS RT-G32. Afai oi ai sau fesili, e mafai ona e fesili ia i latou i faʻamatalaga i lalo.