Fofoina o se faʻafitauli i se faʻaletonu a le SHIFT i se komepiuta

USB (Universal Bus Serial or Bus Universal Serial Bus) - o le tele o vaʻaia i aso nei. Faatasi ai ma lenei mea fesoʻotaʻi e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi e le gata i le pulou flash USB, keyboard poʻo le kiofiti, ae tele foi isi masini i se komepiuta. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai ni mea faʻafeiloaʻi-pusaaisa faʻatasi ma fesoʻotaʻiga USB, moli, failauga, masini leo, masini kesi, telefoni feaveai, ata vitio, mea faigaluega o le ofisa, ma isi. E tele le lisi. Ae ina ia mafai ona faʻaaogaina lelei ia pepese uma i lenei atunuʻu, e tatau ona e faʻapipiʻi avetaʻavale mo le USB. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou tilotilo i se faʻataʻitaʻiga o le auala e faia saʻo ai.

Ona o le le mafai, o loʻo faʻapipiʻiina avetaavale mo le USB faatasi ai ma le polokalama faakomepiuta, aʻo latou faʻasino sao atu i ai. O le mea lea, afai o oe mo nisi mafuaaga e le faʻauluina ai taʻavale USB, o le a matou liliu muamua i luga o nofoaga o tagata e gaosia le laupapa. Ae o mea muamua muamua.

Tikia ma faʻapipiʻi avetaavale USB

I le tulaga o le USB, e pei foi o isi vaega komipiuta, e tele auala e maua ai ma sii mai avetaavale talafeagai. Sei o tatou iloiloina auiliiliga i le faasologa.

Metotia 1: Mai le 'upega tafaʻilagi o le gaosiga laupapa

Muamua e tatau ona tatou iloa le tagata gaosi oloa ma le faataitaiga a le tinaboard. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia ni nai laasaga faigofie.

  1. I luga o le ki "Amata" e tatau ona e kiliki i le kuki saʻo ma filifili le mea "Poloaiga Poloaiga" poʻo "Lisi o laina (pule)".
  2. Afai e iai sau Windows 7 poʻo lalo ifo, e manaʻomia ona e taʻalo le kulupu autu "Manumalo + R". O se taunuuga, o le a tatalaina se faamalama lea e tatau ona e ulufale ai i le poloaiga "Cmd" ma taomi le faamau "Lelei".
  3. I le muamua ma i le tulaga lona lua o le a faʻaalia se faamalama i luga o le lau. "Poloaiga Poloaiga". O le isi, e manaʻomia ona tatou ulufale i tulafono nei i lenei faamalama ina ia iloa ai le gaosi oloa ma le faʻataʻitaʻiga o le laupapa.
  4. wmic baseboard get Manufacturer - saili i le kamupanī laupapa
    Wmic baseboard e maua ai le oloa - model motherboard

  5. I le taimi nei, i le iloaina o le ituaiga ma le mamanu o le laupapa, e tatau ona e alu i le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa. E faigofie ona e mauaina e ala i so o se masini suʻesuʻe. Mo se faʻataʻitaʻiga, i la matou mataupu, o lenei kamupani o ASUS. Alu i le 'upega tafaʻilagi a lenei kamupani.
  6. I luga o le saite e tatau ona e sailia ai le manoa saili. I totonu tatou te ulufale ai i le faʻataʻitaʻiga o le motherboard. Faamolemole ia maitauina i totonu o le komepiuta e masani ona masani le faʻataʻitaʻiga o le motherboard ma le faʻataʻitaʻiga o le api lava ia.
  7. Leomi le ki "Ulufale mai", o le a ave oe i se itulau e maua ai sailiga. Suʻe lou tina poʻo lau komepiuta i le lisi. Kiliki le sootaga i le kilikiina o le igoa.
  8. I le tele o tulaga, i le pito i luga o le a e vaʻaia nisi o vaega-mea i le motherboard poʻo le komepiuta. Matou te manaʻomia se manoa "Lagolago". Kiliki i luga.
  9. I le itulau e sosoo ai, e tatau ona tatou maua le mea. "Avetaavale ma Meafaigaluega".
  10. O se taunuuga, matou te o mai i le itulau ma le filifiliga o le faiga faʻaogaina ma avetaavale fetaui. Faamolemole ia matau e le o taimi uma, e ala i le filifilia o lau masini komepiuta, e mafai ona e vaʻai i le avetaʻavale manaʻomia ile lisi. I la tatou tulaga, o le avetaavale mo le USB e mafai ona maua i totonu o le vaega "Windows 7 64bit".
  11. Tatalaina o se laau "USB", o le ae vaai i se tasi pe sili atu sootaga e sii ai le avetaavale. I la matou mataupu, filifili le muamua ma taomi le faamau. "Global" .
  12. Faʻamata vave ona sii le archive ma faila faila. A maeʻa le faʻasologa o le download, e tatau ona e tapena le anotusi atoa o le fale teu. I lenei tulaga e 3 faila i totonu. Faʻatoʻa le faila "Seti".
  13. O le faagasologa o le tapeina o faila faila, amata, ona amata loa lea o le polokalama faʻatulagaina. I le muamua faamalama e faaauau, e tatau ona e kiliki "Lisi".
  14. O le isi aitema o le a masani ma le maliega laisene. Matou te faia lenei mea i le loto, pe a maeʻa ona matou togiina le laina "Ou te taliaina tuutuuga i totonu o le maliega o laisene" ma tulei le faamau "Lisi".
  15. E amata le faʻatulagaga o le avetaavale. E mafai ona e vaʻaia le alualu i luma i le isi faʻamalama.
  16. A maeʻa le faʻapipiʻi, o le a e vaʻaia se feau e uiga i le manuia manuia o le taotoga. Ina ia faamaea, ia kiliki le faamau. "Faauma".

  17. Ua maeʻa lenei faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o le faila USB mai le 'upega tafailagi o le gaosiga.

Metotia 2: Faʻaaogāina o le masini faʻaleleia le avetaʻavale

Afai e te le manaʻo e faʻalavelave i le sailia o le kamupanī ma le faʻataʻitaʻiga o le laupapa, downloading archives, etc., ona tatau lea ona e faʻaogaina lenei metotia. Mo lenei auala, e te manaʻomia soʻo se aoga e faʻamalosi ai le suʻeina o le masini ma sau ai avetaavale talafeagai.

Lesona: O polokalama sili mo le faʻatulagaina o avetaavale

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaoga le DriverScanner poʻo le Auslogics Driver Updater. I soo se tulaga, o le a tele mea e te filifilia mai. Polokalama tali tutusa i luga o fesoʻotaiga i aso nei o se numera tele. Ave, mo se faʻataʻitaʻiga, le mea lava lea e tasi o le DriverPack Solution. E mafai ona e aoao atili e uiga i le faʻapipiʻiina o avetaʻavale i lenei polokalama mai la tatou aʻoaʻoga faapitoa.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafouina avetaavale i luga o lau komepiuta e faʻaaoga ai le DriverPack Solution

Metotia 2: E ala i le pule o masini

Alu i le pule o masini. Ina ia faia lenei mea, fai mea nei.

  1. Faasolo le autū autu "Manumalo + R" ma i le faamalama e aliali mai, uludevmgmt.msc. Fia o le ki "Ulufale mai".
  2. I le pule o masini, vaavaai mo soʻo se mea sese i le USB. I le avea ai o se tulafono, o nei mea sese e ogatasi ma tafatafa samasama poo faailoga taufaʻailoga e sosoo ma le igoa ole masini.
  3. Afai ei ai se laina faapena, ia kiliki i luga le igoa o se ituaiga masini ma filifili "Avetaʻavale Faʻafou".
  4. I le isi siata, filifili le aitema "Suʻe aunoa mo taʻavale fou".
  5. O le polokalama o le a sailia ma faʻafouina avetaʻavale mo le USB. E umi se taimi e alu ai. Afai e maua e le polokalama ia avetaavale e manaʻomia, o le a vave lava ona latou faʻapipiʻi ia latou lava. O se taunuuga, o le a e vaʻai i se savali e uiga i le manuia poʻo le le manuia o le maeʻa o le faagasologa o le sailia ma le faʻapipiʻiina o le polokalama.

Faamolemole ia maitauina o lenei auala e sili ona le aoga i mea uma e tolu. Ae i nisi tulaga, e fesoasoani i le faiga e sili atu ona iloa ai ports USB. A maeʻa lenei faʻatulagaga, e tatau ona e suʻeina avetaavale i se tasi o auala e lua ua lisiina i luga ina ia mafai ai e le fuainumera o le fesiitaiga o fesoʻotaiga i luga o le taulaga ona maualuga.

E pei ona matou fautuaina talu ai, mo soʻo se malosi majeure, ia faʻapolopolo pea avetaavale e sili ona tāua ma talafeagai i se isi vaalele. Afai e tatau ai, e mafai ona faʻapolopolo oe i le tele o le taimi o le a faʻaaluina i luga o le polokalama toe suʻesuʻe. E le gata i lea, atonu ei ai ni tulaga e te le maua ai se avanoa i le Initaneti, ma o le ae manaomia e faʻapipiʻi avetaavale.