Faʻafeiloaʻi le tusiga o upu MS Word i le ata JPEG

E faigofie le faaliliuina o se tusitusiga tusitusia na fatuina i le Microsoft Word i se faila faʻapitoa JPG. E mafai ona fai lenei mea i ni auala faigofie, ae muamua, seʻi o tatou vaʻai, aisea e tatau ai lenei mea?

Mo se faʻataʻitaʻiga, e te manaʻo e faʻapipiʻi se ata ma se tusitusiga i se isi pepa pe e te manaʻo e faʻaopopo i luga o le 'upega tafaʻilagi, ae e te le manaʻo e kopiina faʻamatalaga mai iina. E le gata i lea, o le ata maeʻa faʻatasi ma le tusitusiga e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le komepiuta e pei o pepa faʻailoga (tusi, faʻamanatuga), lea o le ae vaai i ai i taimi uma ma toe faitau faʻamatalaga na maua i luga ia i latou.

Faʻaaogaina o le faʻaaogaina masani "Scissors"

Microsoft, amata mai i versions o Windows Vista ma le Windows 7, ua tuufaatasia i totonu o lona suauu faagaoioia o se aoga aoga - "Scissors".

Faatasi ai ma lenei talosaga, e mafai ona e vave faʻaaogaina lau screenshots e aunoa ma le faapipiiina o le ata mai le kilipaina i le polokalama tʻatolu ma faʻatau atu i ai, e pei ona i ai muamua i le OS. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le fesoasoani a "Scissors" e mafai ona e puʻeina uma le lau, ae o se isi itu.

1. Tatala le pepa o le Upu mai le mea e te manaʻo e fai ai se faila faila.

2. Faʻasolo ina ia mafai e le tusitusiga i luga o le itulau ona maualuga le avanoa i le lau, ae fetaui lelei.

3. I le lisi o "Amata" - "Polokalama" - "Standard", sue "Scissors".

Manatua: Afai o loʻo e faʻaaogaina le Windows 10, e mafai foi ona e maua le aoga e ala i se sailiga, o le icon lea o loʻo i totonu o le faʻafanua o le faʻafanua. Ina ia faia lenei mea, faatoa amata le taina i le pusa saili le igoa o le talosaga i luga o le komepiuta.

4. I le faalauiloaina o "Scissors" i le lisi o le "New" ia filifili le mea "Window" ma faasino i le pepa a le Microsoft Word. Ina ia filifili na o le itulagi ma le tusiga, ae le o le polokalama atoa o polokalama, filifili le "Region" filifiliga ma faamaoti le itulagi e tatau ona i luga o le ata.

5. O le vaega filifilia o le a tatalaina i le polokalama Scissors. Kiliki le button File, filifili Save As, ona filifili lea o le faatulagaga talafeagai. I la matou mataupu, o le JPG lenei.

6. Faʻamatala mai le nofoaga e teu ai le faila, tuʻu i ai se igoa.

Na faia, matou te faasaoina le tusitusiga o le upu Word o se ata, ae na o le tasi lava le auala e mafai ai.

Fausia se faʻamalama i luga o Windows XP ma faʻamuamua o le OS

O lenei metotia e talafeagai lelei lava mo tagata e faʻaaogaina lomiga tuai o le polokalama faʻaoga, lea e le oi ai le faʻaaogaina o Scissors. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo, e mafai ona latou faʻaaogaina mea uma lava.

1. Tatala ma laugatasi le pepa o le Upu ina ia sili atu le tele o le lau, ae e le oso ese mai ai.

2. Tusia le "PrintScreen" i luga o le komepiuta.

3. Tatala le "Pepa" ("Amata" - "Polokalama" - "Faʻatonu", poʻo le "Suʻe" ma ulufale i le igoa o le polokalame i le Windows 10).

4. O le ata na puʻeina mai le faʻataʻitaʻoti o tusitusiga o loʻo i ai nei i le laupapa laupapa, mai le mea e tatau ona tatou faapipiiina i totonu o le Paʻu. Ina ia faia lenei mea, ia na o le lolomiina o le "CMTL + V".

5. Afai e talafeagai, ia suia le ata, suia lona tele, tipi ese le vaega le manaomia.

6. Kiliki i le File button ma filifili le Save As command. Filifili le faatulagaga "JPG", faamanino le ala e teu ai ma seti le igoa o le faila.

O le isi auala lea e mafai ai ona e faʻaliliu ma faigofie le faaliliuina o le upu o le Upu i le ata.

Faʻamutaina ata o Microsoft Office

O Microsoft Office o se 'atoʻatoa o loʻo aofia ai le tele o polokalama. O nei mea e aofia ai le naʻo le faʻaupuina o le text Word, Ripel spreadsheet, le PowerPoint presentation product, ae faʻapea foi ma se mea e faʻaaoga ai se tusi-OneNote. O le mea lena tatou te manaʻomia ina ia mafai ai ona liliu se faila faila i se kalapu tasi.

Manatua: O lenei metotia e le fetaui mo tagata faʻaaogaina lomiga e leʻi leva o Windows ma Microsoft Office. Ina ia maua avanoa uma ma galuega a le polokalama mai le Microsoft, matou te fautuaina le faʻafouina i se taimi talafeagai.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafouina le Upu

1. Tatala le pepa ma le tusiga e te manao e faaliliu i se ata, ma kiliki i le File button i luga o le mea faigaluega vave.

Manatua: I le taimi muamua, o lenei ki na taʻua "MS Office".

2. Filifili "Lolomi", ma i le "Printer" vaega, filifili le "Auina atu i OneNote" filifiliga. Kiliki le "Lolomi" le ki.

3. O le tusitusiga o le a tatalaina e avea o se itulau ese i luga o le noteNo OneNote. Ia mautinoa e na o le tasi le laupepa e tatalaina i le polokalama, e leai se mea i le itu tauagavale ma le itu taumatau (pe afai ei ai, tape, tapuni).

4. Kiliki le button File, filifili Export, ona filifili lea o le Upu Word. Kiliki le Polokalama Faʻamatalaga, ona faʻamaonia mai lea o le ala e teu ai le faila.

5. Toe tatalaina lenei faila i le Upu - o le pepa o le a faʻaalia o ni itulau o loʻo i ai ni ata ma ni tusitusiga o le a aofia ai ae le o se tusitusiga manino.

6. Pau le mea e tatau ona e faia o le faʻapolopolo lea o ata ma tusitusiga i ni faila eseese. Faʻafesoʻotai le kiliki i luga o ata ma le kuki saʻo ma filifili le mea "Save as picture", faʻamaonia le ala, filifili le fomu JPG ma faʻamaonia le igoa faila.

O le a se isi mea e mafai ona e suʻe mai ai se ata mai se pepa o le Upu, e mafai ona e faitau ia tatou tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapolopolo le ata ile Upu

O nai faʻamatalaga ma faʻamatalaga mo le taimi mulimuli

Pe a faia se ata mai se tusitusiga, e tatau ona e amanaʻia le mea moni o le lelei o le tusitusiga atonu i le faaiuga e le mafai ona maualuga e pei o le Upu. O le mea moni, o tulaga taʻitasi o loʻo i luga, faʻaliliuʻesega o le faʻataʻitaʻiga i totonu o fusi faʻataʻitaʻi. I le tele o tulaga (faʻalagolago i le tele o vaega) e mafai ona taʻitaʻia i le mea moni o le tusitusiga na liua i se ata o le a faʻafefeteina ma e le mafai ona mafai.

O a matou fautuaga faigofie o le a fesoasoani ia te oe e ausia ai le maualuga sili atu, mafai lelei ma maua ai le lelei o le galuega.

1. A e faʻasalaina se itulau i se pepa aʻo leʻi liuaina i se ata, faʻalauteleina le sili atu i le tele o le vai papatisoga lea e lolomiina ai lenei tusitusiga. O lenei mea e sili ona lelei mo mataupu pe ai ai sau lisi poʻo sina faʻamanatuga i le Upu.

2. I le faasaoina o faila faila i totonu o le Paint program, atonu e te le o vaai i le itulau atoa. I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻaititia o le fua o loʻo faʻaalia ai le faila.

O le mea tonu lava, mai lenei tusiga na e aʻoaʻoina e uiga i auala sili ona faigofie ma faigofie e mafai ai ona e faaliliuina se tusi Word i se faila JPG. I le tulaga e tatau ona e faia se galuega faʻafefe faʻafeagai - ia liua se ata i totonu o le tusitusiga - matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i a matou mea i lenei autu.

Lesona: Faʻafefea ona faaliliu tusitusiga mai se ata i totonu o se pepa o le Upu