Faʻafefea ona aveese se polokalama i le Windows 8

I le taimi muamua, na ou tusia ai se tusiga e uiga i le le faʻaaogaina o polokalama i Windows, ae na vave ona faʻaaogaina uma i lenei polokalama.

O lenei faʻatonuga e faʻamoemoe mo tagata e faʻaaogaina le novices oe manaʻomia le faʻaaogaina o le polokalame i le Windows 8, ma e tele lava auala e mafai - e manaʻomia ai le aveeseina o le taʻaloga masani, antivirus poʻo se mea faapena, poʻo le aveesea o le talosaga mo le fesoʻotaʻiga Metro fou, o lona uiga, fale teu oloa. Mafaufau i itu uma e lua. O faʻamatalaga uma o loʻo faia i le Windows 8.1, ae o mea uma lava e galue i le auala lava e tasi mo le Windows 8. Vaʻai foi: Top Uninstallers - polokalama mo le vaʻaia atoatoa o polokalama mai le komepiuta.

Faʻaaoga polokalame Metro. E faʻafefea ona aveese polokalama muamua sa faʻaaogaina Windows 8

Muamua, pe faʻapefea ona aveese polokalama (talosaga) mo se atinaʻe fou i le Windows 8. O talosaga ia e tuʻuina ai a latou paʻu (e masani ona galue) i luga o le mataitusi muamua o le Windows 8, ma aua le alu i luga o le laulau pe a amata, ae tatala i le ata atoa ma e leai se "cross" masani e tapunia (e mafai ona e tapunia se talosaga faapena e ala i le tosoina i le kusi i le pito i luga i le pito i lalo o le lau).

O le tele o nei polokalama o loʻo faʻapipiʻiina i le Windows 8 - o nei mea e aofia ai le People, Finance, Cards Bing, Musika musika, ma le tele o isi. O le tele o nei mea e le faʻaaogaina ma ioe, e mafai ona e aveeseina mai lau komepiuta i se tulaga e leai se faʻaletonu - e leai se mea e tupu i le faiga faʻaogaina lava ia.

Ina ia mafai ona aveese le polokalame mo le fou fou o le Windows 8 e mafai ona e:

  1. Afai i luga o le mataitusi muamua o loʻo i ai se tile o lenei talosaga - kiliki i luga ma le kiliki mautu ma filifili le mea "Aveese" i le lisi o loʻo faʻaalia i le pito i lalo - pe'ā maeʻa le faʻamaoniga, o le polokalama o le a aveesea atoatoa mai le komepiuta. E iai foi le meataitasi "Unpin mai le uluai mataitusi", pe a filifilia, o le pepa talosaga e mou atu mai le uluai mataitusi, ae o loo faʻaaogaina pea ma o loʻo avanoa i le lisi o "All Applications".
  2. Afai e leai se tui o lenei talosaga i luga o le mataitusi muamua - alu i le "All Applications" lisi (i le Windows 8, kiliki-saʻo i se nofoaga avanoa i luga o le mataitusi muamua ma filifili mea e fetaui, i le Windows 8.1 kiliki le aū i le pito i lalo o le mata muamua). Suʻe le polokalama e te manaʻo e aveese, kiliki i luga-saʻo. Filifili le "Aveese" i lalo, o le a aveesea atoa le tusi mai lau komepiuta.

O le mea lea, o le aveeseina o se ituaiga fou o talosaga e matua faigofie lava ma e le mafua ai ni faʻafitauli, e pei o le "le soloia" ma isi.

E faʻafefea ona folasia polokalame Windows 8 mo le ofisa

I lalo o polokalama mo le ofisa i le fou o le OS o loʻo faatatau i polokalama "masani" e masani ona e masani ai i le Windows 7 ma lomiga muamua. O loʻo faʻalauiloaina i latou i luga o le komepiuta (poʻo luga o le ata atoa, pe a fai o nei taʻaloga, ma isi) ma e le faʻaaogaina i le auala lava e tasi e pei o talosaga faʻaonapo nei.

Afai e te manaʻomia le aveeseina o lea masini, aua le faia e ala i le tagata sailiili, na o le aveeseina o le polokalama o le polokalama i le talone toe faʻaaogāina (sei vagana ai faʻaaogaina le telefoni feaveaʻi o le polokalama). Ina ia saʻo le aveeseina, e tatau ona e faʻaaogaina se meafaigaluega ua fuafuaina faapitoa o le polokalama faʻaoga.

O le auala sili ona vave e tatalaina ai le "Polokalama ma vaega" e pulea ai vaega o mea e mafai ona e faʻaaogaina o le taʻalo i luga o le Windows + R i luga o le piano ma pasia se poloaiga appwiz.cpl i le fanua "Sue". E mafai foi ona e alu atu i totonu o le komiti o le faatonutonuina poʻo le sailia o se polokalama i le "All Programs" list, kiliki i luga ma le ki o le kuki saʻo ma filifili "Uninstall". Afai o se polokalama lenei mo le komepiuta, ona e alu loa lea i le vaega tutusa o le Windows 8 Control Panel.

A maeʻa lena mea, o mea uma e manaʻomia o le sailia lea o le polokalama e manaʻomia i le lisi, filifili ma kiliki le "Uninstall / Change" button, mulimuli ane o le a amataina le masini folasia. Ona tupu ai lea o mea uma lava, ia mulimuli i faatonuga i luga o le lau.

I nisi o mea e le masani ai, aemaise lava mo antiviruses, o le aveesea o ia mea e le faigofie tele, afai ei ai ni ou faafitauli, faitau le tusiga "E faapefea ona aveese le antivirus."