Failautusi i luga o le komepiuta e le tatalaina

I se numera tele o mataupu, o loʻo faʻaaogaina e le faʻaaogaina o komepiuta a le tagata lava ia ituaiga eseese o le faʻaogaina o fesoʻotaiga a Windows i le le lelei o le faafitauli o le le mafai ona tatalaina ia pepa. E le gata i lea, i totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoaina ia mafuaʻaga autu o lenei faafitauli, faʻapea foʻi ma le faʻaalia o nisi o fofo lautele.

Folders on PC e le tatalaina

I le amataga, ia maitauina o le faafitauli o loʻo matou suʻesuʻeina e faigata tele i tulaga o le fofo ma o le a manaʻomia ai oe i nisi o tomai faʻapipiʻi. I lenei tulaga, e pei ona masani ona tupu, o le faʻaaogaina o faatonuga lautele mai faatonuga e le faʻamaonia ai le faʻaumatia atoa o le faafitauli.

Afai oe auai i le aofaʻi o tagata faʻaogaina o loʻo i ai pea le faafitauli, saili le fesoasoani a le tagata lava ia i faʻamatalaga.

Faatasi ai ma isi mea, o loʻo i ai foi ni taunuuga mai le faafitauli o loʻo fesiligia, lea atonu e manaʻomia ai oe e toe faʻafoʻatoa le faiga faʻaogaina. E mafai ona e aoao atili e uiga i lenei faagasologa mai le tala talafeagai.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona toe faʻafouina Windows

Toe faʻatulagaina o le faiga faʻaogaina o se mea mulimuli mulimuli!

A aunoa ma le leiloa o mea o loʻo i luga, e mafai ona e faia se iloiloga auiliili o mafuaʻaga ma metotia o le fofo.

Metotia 1: Fautuaga lautele

A maeʻa ona e mauaina faafitauli i le tatalaina o faila faila, e aofia ai vaega o vaega, i luga o lau komepiuta, e tatau ona e mulimuli i ni nai taʻiala faʻavae ma pe a uma le amataina o metotia faʻamalosi. Aemaise lava, o lenei mea e faʻaaogaina i tagata e le lava le faʻaaogaina o tagata faaaoga, oa latou gaioiga atonu e ono afaina ai le tulaga.

E pei ona e iloa, soʻo se taotoga ma faila ma foliga i le OS OS e fesoʻotai saʻo lava i le polokalame polokalama. "Saili". O le Explorer lea e tatau ona toe faʻafou e ala i le faʻaaogaina Task Manager.

Faʻamatalaga: Faʻapefea ona tatalaina le Task Manager i le Windows 7, Windows 8

  1. Tatala i luga Task Manager tasi o metotia na tuʻuina atu, faʻalagolago i le faʻaogaina o le faiga faʻaogaina.
  2. I le lisi o tusi talosaga, saili le mea "Saili".
  3. Kiliki i luga le laina ma le polokalama o loʻo maua e le 'aufaʻatau taumatau saʻo ma e ala i le matalaina o le lisi o meaʻai "Toe amata".
  4. A maeʻa ona faʻatino galuega mai faatonuga faʻaaoga "Saili" o le a otometi lava ona tapunia, amata i le taimi mulimuli.
  5. I le taimi o le toe amataina o le tusi, o le a faʻaaoga atoa le mata.

  6. O lea e tatau ona e faaluaina le siakiina o le faiga mo le faafitauli muamua e ala i le taumafai e tatala se lisi muamua e le mafai ona mafai.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le avetaʻavale

Afai, mo se tasi mafuaʻaga poʻo se isi, o fautuaga i luga ua le maua ai ni taunuuga lelei, e mafai ona toe faʻafouina le faʻaogaina o le polokalama e avea o se faʻaopoopoga. Mo nei faʻamoemoe, e mafai ona e faʻaaogaina faʻamatalaga faapitoa i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Faʻapefea ona toe faʻafouina le komepiuta

Manatua i totonu o mataupu e oʻo atu ai le faʻafitauli i foliga i le lisi "Amata", e manaʻomia le toe amataina o masini. Mo nei faʻamoemoega, ia faʻaoga le kulupu talafeagai i luga o le iunite o lau komepiuta poʻo lau komepiuta.

E tutusa foi le toe faʻatagaina ma toe faʻatoʻa atoa ma le faʻalauiloa mulimuli ane.

Ina ia mafai ona faʻamautinoa le faʻaaogaina o galuega e aunoa ma le faʻaaogaina o tusi ma faila i faila, download ma faʻapipiʻi le Faʻatonu. I le faaopoopo atu, aua neʻi galo e faitau faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o lenei polokalama.

Faatasi ai ma isi mea, afai e le mafai ona e tatalaina na o nisi o laupepa i lau PC, atonu o latou aia tatau.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻamaumauga o Tupe
Maua aia tatau
Fetufaai le seti

E le gata i lea, o nisi o laupepa faila e natia e ala i le lē mafai ona mafai ona tatalaina pe a uma ona suia nisi faatulagaga.

Faʻamatalaga: Faʻapefea ona tatalaina ni fofo natia i le Windows 7, Windows 8

E mafai ona maeʻa lenei i fautuaga lautele, talu ai o metotia mulimuli ane o le a manaʻomia ai se numera sili atu o mea e fai.

Metotia 2: Saili ma aveese siama

E pei ona e mateina, o le mea e sili ona manino ma sili ona taatele i le OS OS o ituaiga eseese ia o polokalama siama. Ae ui i lea, o nisi o siama e na o le faʻaitiitia o le mafai gafatia o le PC ona faʻafoeina le faiga faʻaogaina.

O le faʻafitauli e mafai ona faʻafetaia e tagata faʻaoga o le masini ma se antivirus, poʻo tagata e leai ni polokalama faʻapitoa.

Muamua lava, e tatau ona e faia se faʻataʻitaʻiga mo le siakiina o le faiga faʻaogaina mo viruses e faʻaaoga ai auaunaga faʻapitoa i le initaneti. Vaʻai vave lava o nisi o nei auʻaunaga e mafai foi ona siakiina le saʻo o faila faila, ma fesoasoani ai e foia le faafitauli i le tatalaina o faila.

Faitau atili: Suʻega i le Initaneti o le faiga ma faila mo faʻamaʻi

Mo soʻo se mafuaʻaga, e le mafai ona e faia se siaki; e tatau ona e faʻaaogaina le polokalama faapitoa a le Dr.Web Cureit, lea e feaveaʻi ma, e taua tele, o le kopi atoatoa o le anti-virus.

Faitau atili: Siakiina o lau komipiuta mo siama e aunoa ma se antivirus

Matou te gauai atu i le mea moni o lenei polokalama e sili ona faʻaaoga i le saogalemu saogalemu o Windows. I nisi auiliiliga e uiga i lenei mea ua taʻuina mai ia i matou i tala faapitoa.

Faitau atili: Taʻavale malulu faʻaogaina Windows 8, Windows 10

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, e tatau ona e gauai atu i le tusiga lautele i luga o le tetee atu i polokalame eseese o siama i Windows OS.

Vaʻai foi: Feteenaʻi faʻamaʻi komepiuta

I le mulimuli ai i faatonuga na tuʻuina atu, o le a faʻamaonia lau polokalama mai polokalama faʻapitoa, lea i le tele o mataupu ua lava lea e foia ai faafitauli ma faʻamaumauga faila. I le lumanaʻi, i aʻa e puipuia ai le toe faʻafouina o faigata i faʻamaumauga, ia mautinoa ia maua se polokalame faʻatautaia e sili ona lelei.

Vaʻai foi: Vaʻavave mo le Windows

Manatua, tusa lava pe o le a le ituaiga anti-virus filifilia, e tatau ona toe faafou i se taimi talafeagai!

Afai o le faafitauli o loʻo talanoaina i lenei tusiga e tumau pea e ui i laasaga e ave e aveese ai siama, e mafai ona e alu saogalemu i le isi auala.

Metotia 3: Aveese otaota mai le polokalama

O lenei metotia o se faʻaopoopoga tuusaʻo i le metotia muamua ma e aofia ai le aveesea o otaota eseese mai le polokalama Windows. Aemaise lava, e faʻaaoga lea i faila leaga ma faʻamaumauga resitala e totoe pe a uma ona faʻaleagaina le faʻaleagaina e mafua mai i polokalama faakomepiuta.

E masani lava, o le polokalama a le antivirus lava ia aveesea uma mea leaga ma aafiaga o siama i luga o le masini faʻaoga. Ae ui i lea, o loʻo i ai pea ni tuusaunoaga i tulafono lautele.

Faʻatautaia lelei le faʻaaogaina o le OS mai otaota e faʻaaogaina faʻapitoa.

O le muamua ma le lautele lautele mo le Windows o lomiga eseese o le polokalama CCleaner. O lenei masini komepiuta e faʻatatau tutusa i le aveesea o lapisi mai le disk ma le resitala, faatasi ai ma le gafatia e otometi le siakiina o le polokalama ma faʻalavelave pe'ā tatau ai.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le masini faʻapipiʻi, o le a manaʻomia oe e faia le lapisi otaota, e taʻitaʻia e se tusiga faapitoa i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Faʻafefea ona aveese lapisi mai le faʻaaogaina o le CCleaner

Afai e te manatu ia te oe lava o se tagata e sili ona lelei le faʻaaogaina ma iloa le mea o loʻo i ai le resitala, e mafai ona e taumafai e aveese le sili atu ma le lima. Ae ui i lea, ia faaeteete i le sailiga o faamaumauga, ina ia le soloia laina talafeagai.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona fufulu le resitala i Windows
Sili Ofisa Faamaumauga

Faʻamāeʻaina le autu o le faamamaina o le Windows mai otaota, e taua le taʻua o nisi tulaga o le faafitauli e mafai ona faʻaalia e soo se polokalama e faʻatinoina ae leʻi oʻo mai ni faʻafitauli i luga o faila. O se taunuuga, ua fautuaina e faatea ese le polokalama mai punaoa e lei faʻaaogaina e ala i le pule o le polokalama ma vaega.

Faitau atili: O fofo aupito sili mo le aveeseina o polokalama i Windows

Metotia 4: Faʻafoʻisia le Faʻatonu

E aʻafia ai le mataupu pe a maeʻa le faia o gaioiga e le mafai ona e foia le faafitauli, e mafai ona fesoasoani oe i se tulaga e pei o "Toe Faʻafoisia o Mea". Faʻafetai i lenei faʻatinoga, e toe foʻi atu ai Windows i se tulaga galue ma tumau.

Faatasi ai ma taunuuga o le toe faʻaleleia e mafai ona mafua mai i le le maua o faʻamaumauga, lea e mafai ona aloese mai le faia o kopi kopi.

Toe faʻaleleia le faʻaleleia tonu o le faʻalagolago i le faʻaogaina o le polokalama faʻaoga, ma e manaʻomia foi oe, i le avea ai o se tagata PC, ia malamalama i faatinoga ua faatinoina. O le mafuaaga lena e taua tele ai le faitauina o tusiga faapitoa i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻaleleia le Windows

Faamolemole ia matauina e oo lava i le faasologa o le faagasologa o le faagasologa o mea faigaluega e le mafai i taimi uma ona foia faafitauli na fetaiai.

Ia i ai, atonu e mafai, pe afai e le mafai ona e foia faafitauli i le tatalaina o au lava faila, e tatau ona e sailia fesoasoani mai fafo. Mo nei faʻamoemoe, ua matou tuuina mai ni faʻamatalaga.

Faaiuga

I le avea ai o se faaiuga, e tatau ona faia se tulaga e le masani ai ona tutupu faigata o lenei ituaiga ma e tele lava ina manaomia ai se taumafaiga a le tagata lava ia. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o komipiuta taʻitasi ua faʻapipiʻiina se seti tulaga ese o polokalame ma vaega e mafai ona aʻafia ai le tatalaina o faʻailoga e ala i Explorer.

Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga ua lava le malamalama i luga o faafitauli i le tatalaina o faila faila ile komipiuta Windows.