Faʻaliliuina o ata tuai i le fale

Talofa

E moni o tagata uma i totonu o le fale ei ai a latou ata tuai (atonu o loʻo i ai ni matua tuai), o nisi ua leai ni mea, o ni faaletonu, ma isi. O le taimi e aʻafia ai, ma afai e te le "mauaina i le numera" (pe le faia se kopi), a mavae sina taimi - o ia ata e mafai ona leiloa e faavavau (leaga).

E na ona ou manao e fai se vaefaamatalaga e le o aʻu o se tagata poto faapitoa i tomai faapitoa, o le mea lea o le faamatalaga o lenei pou o le a tupu mai i mea na e oo i ai (Ua ou oo i tofotofoga ma mea sese :)). I lenei, ou te manatu, ua oo i le taimi e faauma ai le folasaga ...

1) O mea e manaʻomia mo le numeraina ...

1) Ata tuai.

Atonu e te maua lenei mea, a leai o le ae le fiafia i lenei tusiga ...

O se faataitaiga o se ata tuai (lea o le a ou galue ai) ...

2) Siata siketi.

O le fale masani e sili ona taatele o le a faia, e toatele e iai ni lomitusi-kopi-kopi.

Ripoti mataʻitusi.

I le ala, aiseā e avea ai se scanner, ae le o se mea pueata? O le mea moni, o le scanner e puleaina ia mauaina se ata sili ona maualuga: o le a leai se moli, leai se pefu, leai ni mafaufauga ma isi. A e puʻeina se ata tuai (ou te faatoese mo le tauto) e matua faigata lava ona filifili le kene, moli ma isi taimi, e tusa lava pe iai sau kata taugata.

3) Soʻo se faʻataʻitaʻiga ata.

Talu ai ona o se tasi o polokalame sili ona lauiloa mo le teuteuina o ata ma ata o Photoshop (faʻaopopo i ai, o le toʻatele o tagata ua i ai i luga o se PC), o le a ou faʻaaogaina i lenei tusiga ...

2) O fea o faʻataʻitaʻiga e filifili ai

I le avea ai o se tulafono, e faʻapipiʻiina le faʻaogaina o le talosaga i luga o le scanner faatasi ai ma avetaavale. I nei ituaiga o talosaga, e mafai ona e filifilia nisi o faʻataʻitaʻiga taua. Mafaufau i ai.

Faʻaaogaina mo le suʻeina: aʻo leʻi faʻavasegaina, tatala faʻamaumauga.

Ata o foliga: sili atu le maualuga o le faʻavasega, sili atu. E le mafai, 200 dpi e masani lava ona faʻamaonia i totonu o tulaga. Ou te fautuaina e te setiina le itiiti ifo ma le 600 dpi, o lenei uiga o le a mafai ai ona e mauaina se maualuga maualuga o le alualu i luma ma galue atili i ata.

Faʻafanua Lisi o le Lanu: e tusa lava pe matua lau ata ma e uliuli ma paʻepaʻe, ou te fautuaina le filifilia o se lanu lanu. I le avea ai o se tulafono, o le lanu o se ata e sili atu ona "olaola", e itiiti ifo le "pisa" i luga (o nisi taimi o le "fua o le maʻa" e maua ai iuga lelei).

Faatulagaga (e teu ai le faila): i loʻu manatu, e sili ona lelei le filifilia o le JPG. O le maualuga o le ata o le a le faaitiitia, ae o le faila o le faila o le a sili atu ona itiiti nai lo le BMP (aemaise lava pe afai e 100 pe sili atu foʻi ata, e mafai ona ave i luga le avanoa avanoa).

Faʻamatalaga sikola - togitogi, lanu, ma isi.

O le mea moni lava, ona e matamata ai lea i au ata uma i se uiga lelei (pe sili atu foi) ma sefe i se isi pusa. O se vaega o le ata, i le mataupu faavae, e mafai ona tatou manatu ua maeʻa ona e numera, o le isi - e tatau ona e faʻaaogaina (O le a ou faʻaalia le auala e faasaʻo ai mea sili ona leaga i tafatafa o pito o le ata e sili ona maua, vaai i le ata o loʻo i lalo).

Uluai ata ei ai ni faaletonu.

Faʻafefea ona faʻaoga pito o se ata pe a iai ni faaletonu

Ina ia faia lenei mea, naʻo le manaʻomia o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi (O le a ou faʻaaogaina Photoshop). Ou te fautuaina le faʻaaogaina o se ata faʻaonaponei o Adobe Photoshop (i meafaigaluega tuai o le a ou faʻaaoga, atonu e le o ...).

1) Tatala le ata ma faʻapipiʻi le vaega e manaʻomia ona faʻamautu. I le isi itu, kiliki i luga o le vaega ua filifilia ma filifili mai le lisi autu "Faatumu ... " (Ou te faʻaaogaina le faʻaPeretania o Photoshop, i le gagana Rusia, e faʻatatau i le lomiga, atonu o le a ese le eseesega o le faaliliuga: tumu, vali, vali, ma isi.). I le isi itu, e mafai ona e faʻalauteleina le gagana i le Igilisi.

Filifilia o se faaletonu ma faʻatumu i mea o loʻo i ai.

2) O le isi, e taua le filifilia o le tasi filifiliga "Initaneti-Malamalama"- o lona uiga, e le gata i se lanu e tasi, ae o le anotusi mai se ata, o loʻo tu lata ane O se filifiliga sili ona lelei lea e mafai ai ona e aveesea le tele o faaletonu laiti i le ata.E mafai foi ona e faaopoopo i ai se filifiliga"Valivali lanu" (lanu lanu).

Faatumu le anotusi mai le ata.

3) O le mea lea, filifili i le itu o mea leaga uma i le ata ma faatumu (e pei o le Laasaga 1, 2 o loʻo i luga). O se taunuuga, e te maua se ata e aunoa ma ni faaletonu: papaʻe papaʻe, jams, folds, nofoaga ua le mafaitaulia, ma isi mea (pe a uma ona aveese nei faaletonu, o le ata e sili atu ona manaia).

Faasaoina le ata.

I le taimi nei, e mafai ona e faʻasaoina le faʻasalaga o le ata, ua maeʻa le numera ...

4) I le auala, i Photoshop e mafai foi ona e faaopoopoina se ata mo lau ata. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le meafaigaluega "Faʻasologa o le Faʻasologa"i luga o le meafaigaluega (e masani lava ona i luga o le itu tauagavale, vaʻai i le ataata i lalo).

Luga i Photoshop.

Faʻasalaga i lalo i le faʻamalamalamaga e pei o se ata maeʻa i se faʻavaa. Ou te ioe o le lanu lanu o le faavaa e le mafai ona sili ona manuia, ae o ...

Faʻavaa ata, saunia ...

I luga o lenei tusiga, ua maeʻa laʻu numera. Ou te faʻamoemoe o fautuaga tauagafau o le a aoga mo se tasi. Fai se galuega lelei 🙂