E faʻafefea ona toe faʻaaogaina le vaeluaga o le disk disks i Windows 7/8?

Talofa

E masani lava, pe a faʻapipiʻiina le Windows, aemaise lava tagata faʻaaogaina, faia se mea sese laitiiti - latou te taʻuina le "sese" tele o le vaeluaina o vaega puʻe. O le iʻuga, pe a maeʻa se taimi, o le masini kuki C e laʻititi, poʻo le disk i le lotoifale D. Ina ia suia le tele o se vaeluaga o le puʻepuʻe, e te manaʻomia:

- pe toe faʻafouina le OS OS (ioe ma le faʻavasegaina ma le leiloloa o tulaga uma ma faʻamatalaga, ae o le metotia e faigofie ma vave);

- poʻo le faʻapipiʻiina o se polokalama faʻapitoa mo le galue ai ma se puʻupuʻu malo ma faatino se numera o faʻatonuga faigofie (faʻatasi ai ma lenei filifiliga, e te le leiloa le faʻamatalaga *, ae umi atu).

I lenei tusiga, ou te fia faamamafaina le vaega lona lua ma faʻaalia pe faapefea ona sui le tele o le vaeluaina o le masini C o se puʻupuʻu e aunoa ma le faʻavasegaina ma le toe faʻaleleia o Windows (e ala i le auala, Windows 7/8 o loʻo i ai se galuega e toe faʻafouina ai le disk, ma i le ala, e le leaga. galuega faʻatusa faʻatusatusa i polokalame faʻa-tolu, e le lava ...).

O le anotusi

  • 1. O le a le mea e manaʻomia mo galuega?
  • 2. Fausiaina o se taʻavale faʻataʻavalevalevalevale + BIOS setup
  • 3. Faʻafouina o le vaeluaina o le disks C

1. O le a le mea e manaʻomia mo galuega?

O le mea lautele, o le faia o se taotoga e pei o le suia o vaega e sili atu ma le saogalemu mai lalo o Windows, ae e ala i le oso mai se pulou puʻe po o le ave taavale. Ina ia faia lenei mea, tatou te manaʻomia: polokalama tuusaʻo lelei lava ia polokalama mo le faʻasaʻoina o le HDD. E uiga i lenei mea i lalo ...

1) Polokalama mo le galue i le disk malo

I le tulaga lautele, e tele (pe a le o le faitau selau) o polokalama malulu i luga o le fesootaiga i le asō. Ae o se tasi o mea silisili, i loʻu manatu lotomaualalo, o le:

  1. Acronis Disk Director (faʻafesoʻotaʻi i le 'upega tafaʻilagi)
  2. Faʻatonu Faʻatonu Paragon (fesoʻotaʻi i le 'upega tafailagi)
  3. Paragon Hard Disk Manager (fesoʻotaʻi i le 'upega tafailagi)
  4. EaseUS Partition Master (faʻafesoʻotaʻi i le 'upega tafaʻilagi)

Taofi i le aso nei, ou te manaʻo i se tasi o nei polokalame - EaseUS Partition Master (o se tasi o taitai i lana vaega).

EaseUS Partition Master

O ona laumua autu:

- lagolago mo Windows OS uma (XP, Vista, 7, 8);

- lagolagosua mo le tele o ituaiga faʻafitauli (aofia ai masini e sili atu ma le 2 TB, lagolago mo MBR, GPT);

- lagolagoina le gagana Rusia;

- faʻavaveina o le faʻaaogaina o masini faʻavaveina (mea tatou te manaʻomia);

- faʻatinoina vave ma faʻatuatuaina galuega.

2) Kalama flash flash poʻo le disk

I totonu o laʻu faataitaiga, na ou taofi i luga o se taavale eletise (muamua, e sili atu ona faigofie le galue ai; o loʻo i ai ports USB i luga o komipiuta / laptopops / netbooks, e le pei o le CD-Roma; ma, lona tolu, nai lo se pulou).

O se taavale afi e fetaui ma soʻo, e sili atu i le 2-4 GB.

2. Fausiaina o se taʻavale faʻataʻavalevalevalevale + BIOS setup

1) puʻeina le USB flash drive i 3 laasaga

A faʻaaogaina le polokalama EaseUS Partition Master - o le fatuina o se masini faʻapipiʻi USB flash e faigofie. Ina ia faia lenei mea, ia na o le faʻapipiʻiina o le pulou USB i totonu o le taulaga USB ma taʻavale le polokalama.

Faʻalogo! Kopi mai le taʻavale afi uma faʻamatalaga taua, i le faagasologa o le a faʻatulagaina!

Lisi i le lisi "auaunaga" manaomia e filifili le galuega "fatufatu le pulou pulou puʻe".

Ona faʻalogo lelei lea i le filifiliga o le disk mo le pueina (afai e te le popole, e mafai ona e faigofie ona faatulagaina se isi avega afi poʻo se vaʻa pe afai e te fesoʻotaʻi atu i ports o USB. I le lautele, e fautuaina le tape ese o masini komepiuta i fafo mai le galuega ae e te le faʻalavelave faʻalavelave).

A maeʻa le 10-15 minute o le polokalama o le a faamaumauina se taavale afi, i le ala, aua o le a logoina ai se faamalama faapitoa o mea uma na lelei. A maeʻa lena mea, e mafai ona e alu i tulaga o le BIOS.

2) Faʻatulagaina o le BIOS mo le osofaʻi mai se taavale afi (mo se faʻataʻitaʻiga, AWARD BIOS)

O se ata masani: na e faamaumauina se taʻavale USB flash puʻe, faʻapipiʻi i totonu o le port USB (e ala i le auala, e tatau ona e filifili USB 2.0, 3.0 - faailogaina i le lanumoana), liliu i luga o le komipiuta (poʻo le toe faʻaaogaina) - ae leai se mea e tupu sei vagana ai le faʻaaogaina o le OS.

Tikiake Windows XP

Le mea e fai

A e liliuina le komepiuta, kiliki le ki Aveese poʻo F2seia oʻo ina aliali mai se lauulu lanumoana ma ni tusitusiga eseese (o Bios lenei). O le mea moni, e tatau ona tatou suia na o le 1-2 laina faataʻitaʻi iinei (e faalagolago lava i le version BIOS.) O le tele o faaliliuga e tutusa lelei lava ma isi, o le mea lea e le fefefe pe ae vaai i ni tusitusiga eseese).

O le a matou fiafia i le vaega o le BOOT (download). I laʻu faʻamaumauga o Bios, o lenei filifiliga o loʻo i le "Faʻafanua BIOS sili atu"(lona lua i luga o le lisi).

I lenei vaega, matou te fiafia i le mea e ave ai le taavaʻa: o le. lea o le a ave muamua muamua ai le komepiuta, mai i le isi, ma isi. I le le mafai ona masani ai, e masani lava ona siaki muamua le CD Rom (pe a iai), Floppy (afai e tutusa, i le ala, pe a le oi ai - o lenei filifiliga e mafai lava ona iai i le BIOS), ma isi.

La matou galuega: tuʻu faʻamaumauga faʻamau i le mea muamua USB-HDD (o le mea tonu lava lea o le a tulia ai le taavaletoso o le seevae i Bios). I laʻu faʻamaumauga o Bios, mo lenei mea e tatau lava ona e filifili mai le lisi o fea e faʻaulu ai muamua, ona fai lea o le ulufale.

O le a le mea e tatau ona foliga i ai le sitaili tuai pe a uma ona faia suiga?

1. Faʻavae mai le avega eletise

2. Faʻavae mai le HDD (silasila i le faʻamalamalamaina i lalo)

A maeʻa lena, alu ese Bios ma faʻasao tulaga (Save & Exit setup tab). I le tele o versions Bios, o loʻo maua lenei uiga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le kiliki U10.

A maeʻa ona toe faʻafouina le komepiuta, afai e saʻo le faʻatulagaga, e tatau ona amata faʻanofu mai la tatou avega taavale ... Mo mea e fai i le isi, tagaʻi i le isi vaega o le tusiga.

3. Faʻafouina o le vaeluaina o le disks C

Afai o le oso aʻe mai le taavale afi e lelei, e tatau ona e vaʻai i se faamalama, e pei o le screenshot i lalo, faatasi ai ma au faʻafitauli faigata uma e fesoʻotaʻi atu i le tino.

I loʻu tulaga o le:

- Avea C: ma F: (tasi le puʻupuʻu moni na vaevaeina i ni vaega se lua);

- Disk D: (disasina fafo);

- Disk E: (kilivalalalalalalala ma le mea na faia ai le tifaga).

O le galuega muamua io tatou luma: suia le tele o le masini komepiuta C:, o lona uiga, ia faateleina (e aunoa ma le faatulagaina ma le leiloa o faamatalaga). I lenei tulaga, ia muamua filifili le fulu F: (o le disk lea matou te mananao e ave le avanoa avanoa) ma taomi le "suia / move partition" button.

O le isi, o se mea taua tele: e tatau ona siitia le paʻu i le agavale (ae le o le taumatau)! Vaʻai ataata i lalo. I le ala, o loʻo manino manino lava i ata ma fuainumera le tele o le avanoa e mafai ona e faʻasaʻolotoina.

O le mea lena na matou faia. I laʻu faʻataʻitaʻiga, na ou faʻasaʻoloto ai avanoa avanoa F: e tusa ma le 50 GB (ona faʻaopopo lea i le kuki o le C :).

E le gata i lea, o le avanoa o le avanoa o le a makaina o se vaega e le taofiofia. Sei o tatou fatuina se vaega i luga; e leai so tatou manatu pe o le a le tusi o le ai ai ma pe o le a le igoa o le a taʻua ai.

Faʻasologa o vaega:

- faʻailoga talafeagai;

- NTFS file system;

- tusi taʻavale: soʻo, i lenei faʻataʻitaʻiga L:;

- fua faʻapipiʻi: e ala i le le mafai.

O le taimi nei ua tolu vaega o matou vaega i luga o le malo. Lua e mafai ona tuufaatasi. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le disk lea tatou te mananao e faaopoopo i ai le avanoa avanoa (i la tatou faataitaiga, luga o le disk C :) ma filifili le filifiliga e fusia le vaega.

I le faamalama pop-up, ia vaʻai vaega o le a tuufaatasia (ia tatou faʻataʻitaʻiga, tietie le C: ma tietie L :).

O le polokalama o le a otometi ona siakiina lenei gaioiga mo mea sese ma le mafai o se faʻapotopotoga.

Pe a ma le 2-5 minute, afai e lelei mea uma, o le a e vaʻaia le ata o loʻo i lalo: e lua vaega C: ma F i luga o le puʻupuʻu: (na o le tele o le C C: faʻaititia e le 50 GB, ma le tele o le vaega F: faʻaititia, , 50 GB).

E totoe na o le lolomiina o le suiga suiga ma faatali. faatalitali, i le ala, o le a umi se taimi (pe a ma le itula pe lua). I lenei taimi, e sili atu le aua le paʻi atu i le komepiuta, ma e manaʻomia le liliuina o le malamalama. I luga o le komepiuta, i lenei tulaga, o le taotoga e sili atu le saogalemu (pe afai ei ai se mea, o le mamafa o le pamu e lava e faʻauma ai le toe faʻaleleia).

I le auala, faatasi ai ma le fesoasoani o lenei taavale afi e mafai ona e faia le tele o mea i le HDD:

- faʻavasega vaega eseese (e aofia ai le 4 TB disks);

- faia se faʻamavaega o le vaega e leʻi tuʻufaʻatasia;

- ia suʻeina faila ua maeʻa;

- kopi kopi (faʻamaumauga);

- Alu i SSD;

- faʻataʻatia le puʻupuʻu, ma isi.

PS

Po o le a lava le maualuga na e filifilia e toe faʻanoanoa ai au vaega o le disiki puʻe - manatua, e tatau ona e toe faʻafoʻi i luga au faʻamatalaga pe'ā e galue i le HDD! I taimi uma

E oo lava i le saogalemu sili atu o mea e teu ai saogalemu, i lalo o tulaga mautinoa o tulaga, e mafai ona "gaoia mea."

O na mea uma, o galuega manuia uma!