Faʻasologa o Faʻamatalaga Faʻamatalaga i totonu o Microsoft Excel

Excel e faʻatulagaina le tele o faʻatusatusaga e fesoʻotaʻi ma faʻamatalaga matrix. O le polokalama e faʻaaogaina ai i latou o se tele o siama, faʻaaogaina fua faʻatatau i latou. O se tasi o nei gaioiga o le mauaina lea o le numera feʻau. Sei o tatou iloa po o le a le algorithm o lenei faiga.

Faia o faʻatusatusaga

O le fuaina o le matai leʻo i Excel e mafai ona mafai pe afai o le matrix muamua o le sikuea, o lona uiga, o le numera o laina ma koluma o loʻo i ai. E le gata i lea, e le tatau ona i ai le leai o se mea e fuafuaina. E faʻaaogaina se faʻatulagaina o le laina mo le faʻatusatusaga. MOBR. Sei o tatou mafaufau i se faʻatusatusa tutusa e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga faigofie.

Iloiloina o le tagata e fuafuaina

Muamua lava, seʻi o tatou iloiloina le mea e fuafuaina ina ia malamalama ai pe o le numera muamua o loʻo i ai se matai matuia pe leai foi. O lenei tau aogā faʻatulaga e faʻaaoga ai le galuega MEPRED.

  1. Filifili soo se sooga avanoa i luga o le pepa, o le a faʻaalia ai taunuuga o faʻatusatusaga. Matou te taomi le faamau "Insert function"tuʻu i tafatafa o le faʻailoga pa.
  2. Amata Wizard Function. I le lisi o faamaumauga na ia sui, o loʻo tatou sailia MOPREDfilifili lenei mea ma kiliki le ki "Lelei".
  3. Le matala o le matala. Tuu le fetai i le fanua "Fia". Filifili le laina atoa o siama o loʻo i ai le matrix. A maeʻa lana tuatusi i le fanua, kiliki le ki "Lelei".
  4. O le polokalame e faʻatatau ai le faʻamaoni. E pei ona tatou vaʻaia, mo la tatou lava mataupu e tutusa ma - 59, o lona uiga, e le tutusa ma zero. O lenei mea e mafai ai e oe ona fai atu o lenei matrix ei ai se faʻafeagai.

Faʻasologa o fuainumera matrix

I le taimi nei, e mafai ona tatou agai saʻo i le faʻatusatusaina o le numera feʻau.

  1. Filifili le sela, lea e tatau ona avea ma le pito i luga tauagavale o le matai leʻo. Alu i Wizard Functione ala i le kiliki o le icon i le agavale o le faʻailoga pa.
  2. I le lisi e amata, filifili le galuega MOBR. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  3. I totonu o le fanua "Fia", le faʻatalanoaga o le faʻatalanoaga o loʻo tatala, faʻapipiʻi le taula. Filifili le laina atoa. A maeʻa ona faʻaalia lana tuatusi i le fanua, kiliki le ki "Lelei".
  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tau na faʻaalia i totonu o le tasi potu lea sa i ai se fua faʻatatau. Ae matou te manaʻomia se galuega atoatoa atoatoa, o lea e tatau ai ona matou kopiina le fua faʻatatau i isi siama. Tatou te filifilia le laina e tutusa tutusa i luga o le taamilosaga ma agai saʻo i le uluaʻi faʻamaumauga. Matou te fetaomi atu i le ki o galuega F2ona kosi lea o le tuufaatasiga Ctrl + Shift + Ulufale. O le tuufaatasiga mulimuli lea o loʻo faʻaaogaina e faʻatautaia ai mea faʻapipiʻi.
  5. E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa nei gaioiga, o le matāʻupu matamata e faʻatulagaina i totonu o filifili ua filifilia.

I lenei faʻatusatusaga e mafai ona mafaufauina atoa.

Afai e te faʻaaogaina le mea e faʻamaonia ai ma le numera e le gata i se peni ma se pepa, ona mafai lea ona e mafaufau i lenei faʻatusatusaga, pe afai oe galue i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, mo se taimi umi lava. Ae, e pei ona tatou iloa, i le polokalama Excel, o nei faʻatusatusaga e vave ona faia, tusa lava po o le a le faigata o le galuega. Mo se tagata o loʻo masani i le algorithm o ia faʻatulagaga i lenei talosaga, o le faʻatulagaga atoa ua faʻaititia i gaoioiga mama masini.