Windows 8.1 Update 1 - o le a le mea fou?

O le faʻafouina o le tautotogo o le Windows 8.1 Update 1 (Faʻafou 1) e tatau ona faʻatuina i totonu o le sefulu aso. Ou te fautua atu ina ia faamasani ma mea o le a matou vaai i ai i lenei faafouga, ia tilotilo i le screenshots, saili pe oi ai ni suiga taua o le a sili atu ona faigofie le galulue faatasi ma le polokalama faagaoioia.

E ono mafai ona e faitau i le Windows 8.1 Update 1 iloiloga i luga o le Initaneti, ae ou te le puleaina o le ae mauaina faamatalaga faaopoopo ia te aʻu (ia le itiiti ifo ma le lua ni aitema ou te fuafua e taʻuina, ou te lei vaai i isi iloiloga i le tele o isi nofoaga).

Faʻaleleia mo komepiuta e aunoa ma le touchscreen

O se numera taua o le faʻaleleia o le faʻalauiloa e fesoʻotaʻi ma faʻafaigofie le galuega mo i latou e faʻaaogaina le kiore, ae le o le paʻi paʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, galue i se komipiuta komepiuta. Sei o tatou vaai po o le a le mea o aofia ai nei suiga.

Polokalame le lelei mo tagata e le o le touchscreen PC ma tagata komepiuta

I loʻu manatu, o se tasi lenei o fofo sili ona lelei i le lomiga fou. I le lomiga lata mai o le Windows 8.1, i le taimi lava e uma ai le faʻatulagaga, pe a tatala ni faila faila, mo se faʻataʻitaʻiga, ata poʻo vitio, tatala ni ata o le televise mo le faʻatulagaina fou o Metro. I le Windows 8.1 Update 1, mo i latou o loʻo faʻaaogaina le latou masini e le o faʻapipiʻiina i le touchscreen, e ala i le lē mafai ona faʻaalia le polokalame mo le laulau.

Sue se polokalama mo le komepiuta, ae le o se metro Metro

Manatu faʻasologa i le amataga o le mata

I le taimi nei, o le kiliki saʻo mo le kiliki e mafua ai le tatalaina o le lisi autu, e masani i tagata uma e galulue ma polokalama mo le ofisa. I le taimi muamua, o mea o loʻo i lenei lisi o loʻo faʻaalia i luga o faʻalapotopotoga faʻapitoa.

Faʻamaumauga e iai faʻamau e tapuni ai, faʻaitiitia, nofo i le taumatau ma le agavale i Metro

O le taimi nei e mafai ona e tapunia le talosaga mo le fou o le Windows 8.1 e le gata i le tosoina i luga o le lau, ae faapena foʻi i le auala tuai - e ala i le kilikiina o le koluse i le pito i luga taumatau. A e faʻapipiʻi le faʻamaufaʻailoga i le tulimanu pito i luga o le talosaga, o le ae vaʻai i se laulau.

E ala i le kiliki i luga o le ata o le tusi talosaga i le itu tauagavale, e mafai ona e tapunia, faaitiitia, ma tuu foi le faamalama o le talosaga i le tasi itu o le lau. O loʻo masani ona tuʻuina i luga o le itu taumatau o le laulau le faʻaoga lata ma le paʻu.

Isi suiga i le Windows 8.1 Update 1

O faʻamatalaga nei i le faafouga e mafai ona tutusa le aoga, e tusa lava pe o loʻo e faʻaaogaina se masini feaveaʻi, komipiuta, poʻo le PC PC ma le Windows 8.1.

Suʻe le sailiga ma alu i le mata o le fale

Faʻasalaga ma saili i le Windows 8.1 Faʻafou 1

O le taimi nei i luga o le mataitusi muamua, o loʻo i ai se poloketi suʻesuʻe ma tapuni, o lona uiga, ina ia tape le komepiuta, e le toe manaʻomia lou liliu i le laulau i le itu taumatau. O le i ai o le kulimi saili, e lelei foi, i le faʻamatalaga i nisi o aʻu faatonuga, i le mea na ou tusia ai "ulufale i se mea i luga o le mataitusi muamua," Sa masani ona ou fesili: o fea e tatau ona ou lolomi i ai? O le a le tulai mai lenei fesili.

Tusia masani o mea faʻaalia

I le faʻafouina, na mafai ai ona faʻatulaga le fua o elemene taʻitasi i totonu o le lautele. O le mea lea, afai e te faʻaogaina se matapiuta ma se diagonal 11 inisi ma se iugafono sili atu i le HD, o le a le toe i ai ni faafitauli i le mea moni o mea uma e laʻititi (e masani lava o le a le tulai mai, i le faatinoga, i polokalama e le o ni polokalame, o le a tumau pea se faafitauli) . E le gata i lea, e mafai ona suia le tele o elemene eseese.

Metro talosaga i totonu o le faletusi

I le Windows 8.1 Update 1, na mafai ai ona faapipii ia auala puupuu i le atinaʻe fou i luga o le faletusi, ma le isi foi, e faasino atu i le faʻailoga o galuega, faʻaalia ai le faʻaalia o metotia uma a Metro ma le vaʻaia latou pe ae faʻafefe le kiore.

Faʻaalia o talosaga i le lisi o talosaga uma

I le lomiga fou, o le vavaeina o auala pupuu i le "All Applications" lisi e foliga ese lava. Pe a filifilia "i le vaega" poʻo le "i le igoa", o loʻo faʻaaogaina talosaga i se isi auala nai lo foliga i le taimi nei o le faiga faʻaogaina. I loʻu manatu, ua sili atu ona faigofie.

Eseese mea

Ma le mea mulimuli, o le mea na foliga mai ia te au e le taua tele, ae, i le isi itu, atonu e aoga mo isi tagata o loo faatalitali mai le tatalaina mai o le Windows 8.1 Update 1 (O le tatalaina o le faafouga, pe a ou malamalama saʻo, o le aso 8 o Aperila, 2014).

Avanoa i le taʻiala mai le "Suiga le komepiuta" matala

Afai e te alu i le "Suiga suiga i komepiuta", ona saʻo mai lea mea e te mafai i soo se taimi ona ulu atu i le Potu Pulea Windows, mo lenei mea, o le lisi o lisi lisi e maua i lalo.

Faʻamatalaga e uiga i le vaʻaia o le vaʻaiga puʻe

I le "Suiga o komepiuta komipiuta" - "Computer and devices" o loo i ai se mea fou Mea Disk Disk (space disk), o fea e mafai ai ona e iloa le tele o talosaga faʻapipiʻiina, o le avanoa o loʻo faʻaaogaina e pepa ma faʻamaumauga mai le Initaneti, faʻapea foi le tele o faila i totonu o le ato.

I le taimi lenei ua maeʻa laʻu iloiloga laitiiti o le Windows 8.1 Update 1, ou te lei mauaina se mea fou. Masalo o le faʻasologa mulimuli o le a ese mai le mea na e vaʻaia i le taimi nei i luga o mata: faʻaali ma vaʻai.