Auala e mafai ai F1-F12 i luga o se komepiuta


I luga o le komepiuta o soʻo se komepiuta e aunoa ma le leai o se poloka o ki F1-F12. E masani ona latou galulue e aunoa ma se isi faʻaopoopoga, ae o nisi taimi o tagata e feagai ma se tulaga, nai lo o latou faamoemoega faamoemoeina, latou te faia le tulaga lua-multimedia.

Enable F1-F12 ki i luga o se komepiuta

I le avea ai o se tulafono, i luga o komipiuta uma se numera FO le ki ua faʻapipiʻiina mo auala e lua: galuega ma multimedia. I le taimi muamua, o se tasi lava faʻasalaga faʻatautaia na faia se gaioiga na tuʻuina atu i lenei ki ona o se mea e le mafai ai, i totonu o polokalama, taaloga, poʻo le faʻaogaina o le polokalama (mo se faʻataʻitaʻiga, F1 tatala le fesoasoani talosaga). Faʻasalalauga F- ki faatasi ma Fn ua uma ona faia se isi gaioiga na tofia e le gaosi oloa. E mafai ona avea ma se vaega i lalo poʻo se isi mea.

Ae ui i lea, o le tele ma sili atu i le taimi nei o masini faʻaonaponei e mafai e se tasi ona oʻo mai i le isi itu o le faiga o le taotoga: masani ona kiliki F-key tatala le gaioiga na tuʻuina atu e le kamupanī, ma le tuʻufaʻatasia (faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga tutusa ma F1) Fn + F1 tatala le fesoasoani fesoasoani.

Mo tagata e faʻaaogaina F1-F12 mo faʻamoemoega o galuega e sili atu nai lo le telefoni faʻauluuluga, o se suiga o le poloaiga e masani ona le o latou fiafiaga. Aemaise lava e le talafeagai mo tagata fiafia i taaloga komepiuta lea e manaʻomia ai le vave faʻaalia o taga. O le mea e lelei ai, e mafai ona e suia le mea e ave i ai le faamuamua o le galue i se auala faigofie - e ala i le teuteuina o se tasi o tulaga BIOS.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona ulufale i le BIOS i se komepiuta Acer, Samsung, Sony Vaio, Lenovo, HP, ASUS

  1. Tatala le BIOS e ala i le faʻaaogaina o le autu autu mo le ulufale i lau masini komepiuta. Afai o le ki lea o le ki, oomi Fn leai se mea manaʻomia - aʻo lei faʻapipiʻiina le masini faʻaoga, o lenei faasologa o loʻo galue i le masani masani.
  2. Faʻaaogaina o aū i luga o le komepiuta, tatala le vaega "Faʻasalaga Faʻatonu" ma maua le parakalafa "Faʻaogaina o Ki o taga". Kiliki i luga Ulufale ma filifili le tau aogā "Faʻafitauliina".

    Mo le laptops Dell, o le nofoaga o le parakalafa o le a eseese: "Avanoa" > "Amio Lelei Matafaioi". O iinei e te manaʻomia e toe fetuunai ai le taua i "Ki Faʻamasinoga".

    Mo Toshiba: "Avanoa" > "Faʻamasinoga o Kilo Taʻotoga (e aunoa ma le muamua Fn muamua)" > "Tulaga F1-F12 Faigaluega".

  3. O le auala fou fou ua le atoatoa, e tumau pea le taʻavale U10sefe ai i ia mea i "Ioe" ma toe fai.

A uma ona suia le ala, o le a mafai ona e faʻaaogaina e pei ona i ai muamua. F1-F12. Mo le faʻaaogaina o galuega faaopoopo e pei o le fetuunaiga o le leo, susulu, Wi / Fi i luga / tape, e tatau ona e lolomiina i le taimi lava lea le ki o galuega e tutusa ai ma le Fn.

Mai lenei tala puupuu, na e iloa ai pe aisea e le aoga ai galuega o polokalama, polokalama, ma Windows i lau komepiuta, ma le auala e toe liliu ai i luga. Afai oi ai sau fesili, faʻaaoga le fomu faʻamatalaga o loʻo i lalo.