Matou te faʻatatauina le tagata e le ID VKontakte

O se tasi o mea faigaluega autu o le auiliiliga o fuainumera faamaumauina o le fuafuaina lea o le eseesega masani. O lenei faailoga e mafai ai e oe ona faia se faʻatusatusaga o le fesuiaiga masani mo le faʻataʻitaʻiga poʻo le faitau aofaʻi o tagata. Sei o tatou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaoga le fua faʻatatau mo le fuafuaina o le fesuiaiga masani i Excel.

Fuafuaina o le tulaga masani

Vaʻai vave pe o le a le mea e aofia ai le fesuiaiga masani ma pe o le a lona foliga e foliga mai ai. O lenei tau aogā o le aʻa faʻamau o le numera o le numera o sikuea o sikuea o le eseesega o tau uma o se faasologa ma o latou fua faʻasalalau. E iai le igoa tutusa mo lenei faailoilo - vaʻavaʻai tulaga. O igoa e lua e tutusa lelei.

Ae, e masani lava, i le Excel, e le tatau i le tagata faaaoga ona fuaina, talu mai le polokalama e faia mea uma mo ia. Sei o tatou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻatusatusa le fesuiaiga masani i Excel.

Iloilo i Excel

Faʻatau le tau faʻamaonia i Excel e faʻaaoga ai ni galuega faapitoa se lua STANDOWCLON.V (e ala i faataitaiga) ma STANDOCLON.G (e tusa ai ma tagata lautele). O le mataupu faavae o la latou taotoga e tutusa lava, ae mafai ona faʻaalia i ni auala se tolu, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

Metotia 1: Matafaioi Matai

  1. Filifili le selu i le pepa o le a faʻaalia ai le iuga. Kiliki le ki "Insert function"i le agavale o le laina o galuega.
  2. I le lisi e amataina, vaavaai mo le faamaumauga. STANDOWCLON.V poʻo STANDOCLON.G. O le lisi o loʻo iai foi se galuega STANDOWCLONEae o totoe mai lomiga muamua o Excel mo mafuaʻaga faʻatasi. A uma ona filifilia le ulufale, kiliki le ki. "Lelei".
  3. O le matala o le felafolafoaiga matala. I totonu o matāʻupu taʻitasi, tusi le numera o le faitau aofaʻi. Afai o fuainumera o loʻo i totonu o sela o le pepa, e mafai ona e faʻamalamalamaina faʻamaumauga o nei siama pe kiliki i luga. O faʻamatalaga e vave ona atagia i totonu o nofoaga talafeagai. A maeʻa uma numera i le aofaʻiga, kiliki i luga le ki "Lelei".
  4. O le taunuuga o le faʻatusatusaga o le a faʻaalia i totonu o le cell lea na filifilia i le amataga o le faʻataʻitaʻiga mo le sailia o le fesuiaiga masani.

Metotia 2: Faʻasologa Tafua

E mafai foʻi ona e faʻatatauina le tau o le faʻasologa masani e ala i le lisi "Faatulagaga".

  1. Filifili le sela e faʻaalia le iuga ma alu i le lisi "Faatulagaga".
  2. I le poloka o meafaigaluega "Faletusi Faʻamasinoga" kiliki le faamau "Isi Matafaioi". Mai le lisi e aliali mai, filifili le aitema "Fuainumera faamauina". I le isi lisi tatou te faia ai se filifiliga i le va o tau aogā. STANDOWCLON.V poʻo STANDOCLON.G faʻalagolago pe o le faʻataʻitaʻiga poʻo le faitau aofai o tagata e auai i le faʻatusatusaga.
  3. A maeʻa lena, ona amata ai lea o le faʻatalanoaga. O isi gaioiga uma e tatau ona faia i le auala e pei ona i ai i le fesuiaiga muamua.

Metotia 3: Faʻasalalau Fua Faatatau Tusi

E i ai foi se auala e te le tau manaʻomia ai le faʻailoga o le finauga. Ina ia faia lenei mea, faʻapipiʻi ma le lima le fua.

  1. Filifili le sela e faʻaalia ai le iuga ma seti le faʻamatalaga i totonu poʻo le faʻaaogaina o taofi faʻaaoga le mamanu lea:

    = STDEVRAG.G (number1 (cell_address1); number2 (cell_address2); ...)
    poʻo
    = STDEVA.V (number1 (cell_address1); number2 (cell_address2); ...).

    Afai e tatau ai, e mafai ona e tusia i luga 255 finauga pe a manaʻomia.

  2. A maeʻa ona faia, kiliki le ki. Ulufale luga o le komepiuta.

Lesona: Galulue faʻatasi ma fua faʻatatau i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le masini mo le faʻatulagaina o le eseesega i Excel e matua faigofie. E na o le tagata e faaaogaina e manaʻomia ona faʻaoga numera mai le faitau aofaʻi poʻo fesootaʻiga i sel o loʻo i ai. O faʻatulagaga uma e faia e le polokalama lava ia. E sili atu ona faigata le malamalama pe o le a le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai ma le auala e mafai ona faʻaaogaina ai taunuuga o le fuafuaina. Ae o le malamalama i lenei mea ua sili atu ona fesootaʻi atili i le tulaga o faʻamaumauga nai lo le aʻoaʻoina pe faapefea ona galue i le polokalama.