O le a le mode AHCI i le BIOS

Tatalo uma HDDs i ona po nei e faʻaaogaina e ala i le SATA (Serial ATA). O loʻo iai lenei pule i le tele o vaʻaiama fou ma e mafai ai ona e galue i ni auala eseese, e tofu lava ma ona lava uiga. O le sili ona fou i le taimi nei o le AHCI. E sili atu ia te ia, o le a tatou faamatalaina i lalo.

Vaʻai foi: O le a le SATA Mode i le BIOS

Faʻafefea ona galue le AHCI i le BIOS?

O le gafatia o le SATA faʻamalamalamaga e faʻaalia uma lava pe a faʻaaoga le AHCI (Advanced Host Controller Interface). E na o le fegalegaleaiga saʻo i lomiga aupito lata mai o le OS, mo se faataitaiga, i le tekinolosi Windows XP e le lagolagoina. O le aoga tele o lenei faʻaopoopoga o le faʻateleina lea o le saoasaoa o le faitau ma le tusiaina o faila. Seʻio tatou tilotilo i mea taua ma talanoa e uiga ia i latou i auiliiliga.

Faʻapitoa o le AHCI mode

E iai mea e sili ai ona lelei le AHCI nai lo IDE poʻo RAID. Matou te fia faamamafa atu ni nai vaega autu:

  1. E pei ona taʻua i luga, o le saoasaoa o le faitau ma le tusiaina o faila e faateleina. O lenei mea e faʻaleleia ai le tele o mea komepiuta. O nisi taimi o le siitaga e le o se mea e iloagofie, ae o nisi tulaga, e oo lava i suiga laiti e faateleina le saoasaoa o le faatinoina o galuega.
  2. Tagai foi:
    Faʻafefea ona vave faʻavave le disk
    Faʻafefea ona faʻaleleia le faʻaogaina o komepiuta

  3. Galuega aupito sili ona lelei ma faʻataʻitaʻiga fou o le HDD. O le mode IDE e le mafai ai oe ona faʻaalia atoatoa le gafatia o masini faʻaonapo nei, aua ua lava le tekinolosi ma atonu e te le lagonaina foi le eseesega pe a faʻaaogaina se puʻe vaivai ma le pito i luga. AHCI ua mamanuina faapitoa e fegalegaleai ai ma ata fou.
  4. O le faʻaaogaina lelei o le SSD ma le vaega o le SATA e maua i le naʻo le taimi e faʻaopoopo ai le AHCI faʻaopoopoga. Ae ui i lea, e taua le maitauina e le o fesoʻotaʻi faʻamalosi o taʻavale ma isi atunuʻu e fesoʻotaʻi ma tekonolosi o loʻo fesiligia, o lea o lona faʻafouina o le a leai sona aoga.
  5. Vaʻai foi: Filifilia se SSD mo lau komepiuta

  6. I le faʻaopoopoga, Advanced Host Controller Interface e faʻatagaina oe e faʻafesoʻotaʻi ma vavae faʻamalosi puʻe poʻo SSD i luga o le laupapa e aunoa ma le tapunia muamua o le PC.
  7. Vaʻai foi: Auala mo le faʻafesoʻotaʻiina o se puʻupuʻu lona lua i se komepiuta

Isi vaega o le AHCI

I le faaopoopo atu i tulaga lelei, o lenei tekinolosi ei ai ona lava uiga, o nisi taimi e mafua ai faafitauli mo nisi tagata faaaoga. Faatasi ai ma mea uma e mafai ona tatou nofofua i mea nei:

  1. Ua uma ona matou taʻua e le ogatasi le AHCI ma le Windows XP operating system, ae i luga o le Initaneti, e masani lava o taʻavale tolu-tolu oe mafai ai ona e faʻaaogaina le tekonolosi. E tusa lava pe a maeʻa ona faʻapipiʻi le fesuiaiga o le a manuia, o le ae le maitauina le faateleina o le vave vave o le disk. E le gata i lea, o mea sese e masani ona tupu, e mafua ai le aveesea o faʻamatalaga mai le avega.
  2. O le liliuina o le faʻaopoopoga i isi lomiga o Windows e le faigofie foʻi, aemaise lava pe a faʻapipiʻi le OS ile PC. Ona e manaʻomia lea e faʻalauiloa se faʻaaogaina faapitoa, faʻamalosi le avetaʻavale, poʻo le faʻataʻitaʻia o le resitala. O le a matou faamatalaina lenei mea i auiliiliga i lalo.
  3. Vaʻai foi: Faʻapipiʻi avetaʻavale mo le tina

  4. O nisi faʻataʻitaʻiga e le galulue faʻatasi ma AHCI pe a faʻafesoʻotaʻi le HDD i totonu. Ae ui i lea, ua faʻaalia le faʻaogaina pe a faʻaaoga le eSATA (faʻaoga mo le fesoʻotaʻi i masini fafo).
  5. Vaʻai foi: Tomai mo le filifiliaina o se masini malosi fafo

Enable AHCI Mode

I luga, e mafai ona e faitauina o le faʻatoaagaina o le Advanced Host Controller Interface e manaʻomia ai le tagata faʻaoga e faia ni gaioiga faapitoa. E le gata i lea, o le faagasologa lava ia e eseese i ituaiga eseese o le polokalama faʻaogaina o Windows. O loʻo i ai se faʻasologa o tulaga taua i le resitala, o le faʻalauiloaina o faʻaaogaina aloaia mai Microsoft poʻo le faʻapipiʻiina o avetaavale. O lo matou isi tusitala na faʻamatalaina lenei faʻatinoga auiliili i le tusiga o loʻo i lalo. E tatau ona e maua faatonuga talafeagai ma faia ma le faaeteete laasaga taitasi.

Faitau atili: Suʻe le AHCI i le BIOS

I luga o lenei mea, ua oʻo mai la tatou tusiga i se iʻuga. O le asō ua matou taumafai e taʻu atu i le BIOS le tele o mea e uiga i le faamoemoega o le AHCI, matou te manatu i ona lelei ma uiga o galuega. Afai ei ai pea au fesili e uiga i lenei autu, fesili ia i latou i faʻamatalaga i lalo.

Vaʻai foi: Aiseā e le vaʻai ai le komepiuta i le faila malo