Windows 7 e tautau i le taimi o faʻapipiʻi ma e tuai ona faʻaeʻe

Afai e te filifili e toe faʻaleleia pe faʻapipiʻi le faiga faʻaoga, ae o le amataga o le faʻapipiʻiina o le Windows 7 e tautau, ona i lenei tusiga, ou te manatu e mafai ona e maua se fofo. Ma o lenei sina mea itiiti pe o le a le mea o le a tupu.

I le taimi muamua, ao ou toe faʻaleleia komepiuta, e le o se mea e masani ai mo le tagata o tausia ona faʻapipiʻi Win 7 lea na latou taulimaina ai le tulaga pe a uma ona faʻaalia le lanu lanumoana o le faʻapipiʻiina, o upu "Amata o le faʻapipiʻiina" e leʻi tupu mo se taimi umi - o lona uiga, e tusa ai ma lagona ma faaaliga i fafo na foliga mai o le faʻapipiʻi na malulu. Ae peitaʻi, e le o le tulaga lenei - masani (sei vagana ai mataupu o se 'eleʻele faʻamaʻi ma nisi mea, e mafai ona iloa i faʻamaoniga), e lava le faʻatali 10, poʻo le 20 minute uma, mo le faʻapipiʻiina o le Windows 7 e faʻaauau i le isi laasaga (e ui o lenei malamalama e maua mai i le poto masani - o le taimi lava na ou le malamalama ai i le a le mea na tupu ma le mafuaʻaga na faʻamaʻa ai le faʻapipiʻi). Peitai, e mafai ona faasaʻo le tulaga. Vaʻai foi: Faʻatulagaina o Windows - o faʻamatalaga ma fofo i faafitauli.

Aisea e le toe aliali mai ai le faamalama o le Windows 7 mo se taimi umi

O le faʻaaliaina o le talanoaga e le o iai mo se taimi umi

O le a talafeagai le manatu o le mafuaaga e mafai ona i ai i mea nei:

  • O le mea na faʻaleagaina i le pusa tufatufaina, e le tele lava - o se avega eletise (faigofie ona suia, na o le taunuuga e masani lava e le suia).
  • Kelei komipiuta komepiuta (e seasea, ae o nisi taimi).
  • Se mea i komepiuta komepiuta, manatuaga, ma isi. - atonu, ae masani lava ona i ai se isi amioga uiga ese e mafai ai e oe ona iloa le mafuaaga o le faafitauli.
  • Seti BIOS - o le mafuaaga masani lea ma o le mea muamua lenei e siakiina. I le taimi lava e tasi, afai e te faʻaaogaina le mea e le mafai ona faʻaaogaina, pe na o le tulaga e le mafai ai - e masani ona le fesoasoani, talu mai le autu autu, o le suiga e mafai ona foia le faafitauli, e le o manino.

O a tulaga o le BIOS e tatau ona e gauai atu i ai pe a faʻapipiʻi le Windows mo se taimi umi poʻo le amataga o le faʻapipiʻiina

E lua ni faʻaiʻuga autu a le BIOS e mafai ona aʻafia ai le saoasaoa o vaega muamua o le faʻapipiʻiina o le Windows 7 - o le:

  • Serial ATA (SATA) Mode - fautuaina e faʻapipiʻi i le AHCI - o le a le gata ina faʻateleina le saoasaoa o le faʻatulagaga o le Windows 7, ae e le mafai foi ona faʻaalia, ae o le a faʻavaveina ai le faʻatinoina o le faiga faʻaoga i le lumanaʻi. (E le talafeagai mo taʻavaʻavaʻa fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi atu i le interface IDE, pe afai o iai pea ma e faʻaaogaina e pei o se siakiina).
  • Faʻasili le Drive Floppy i le BIOS - o le tele lava o taimi, e le mafai e lenei mea ona aveese le tautau i le amataga o le faʻapipiʻiina o le Windows 7. Ou te iloa e leai sau taʻavale, ae vaʻavaʻai i le BIOS: afai e te feagai ma le faafitauli o loʻo faʻamatalaina i le tusiga ma o loʻo i ai lau PC tumau, , o lenei faʻauluga e mafai ona maua i lau BIOS.

Ma o nei ata mai fesuiaiga eseese o le BIOS, o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona sui nei tulaga. E faʻapefea ona e ulufale i le BIOS, ou te faʻamoemoe e te iloa - ina ua uma, na ave i luga le lapo mai se taʻavale lele po o se pu.

Faʻasese ese se puʻeleʻa lele - ata


Faʻaavanoaina le AHCI mode mo le SATA ile eseese BIOS versions - ata


E sili lava, o se tasi o mea e lisiina e tatau ona fesoasoani. Afai e le tupu lenei mea, ona e gauai atu lea i na taimi na taʻua i le amataga o le tusiga, e pei o le operability o se taavale afi po o se pulou, faapea foi ma se avega mo le faitauina o se DVD ma le faagaoioiga o se komepiuta komepiuta. E mafai foʻi ona e faʻaaoga le faʻaaogaina o le isi Windows 7, pe, i se isi itu, faʻatulagaina Windows XP ma i ai iina, amataina le Windows 7 faʻapipiʻi mai iina, e ui lava o lenei filifiliga, o le mea moni, mamao mai le lelei.

I le lautele, manuia! Ma afai e fesoasoani, aua nei galo e faʻasoa i soʻo se fesoʻotaiga vavave faʻatasi ma le fesoasoani o faʻamau i lalo.