Matou te poloka YouTube mai le tamaititi i luga o le komepiuta

A e galue ma faʻamaumauga i totonu o le MS Word, e masani ona e manaʻomia le faia o se laulau i totonu e te manaʻomia e tuʻuina ai faʻamaumauga patino. O le polokalama faakomepiuta mai Microsoft e maua ai avanoa lautele mo le fatuina ma le teuteuina o laulau, ma i ai i totonu o lona fausaga se tele o mea faigaluega mo le galulue faatasi ma i latou.

I lenei tusiga, o le a tatou talanoa pe faapefea ona fatuina se laulau i totonu o le Upu, faʻapea foi ma le a le auala ma pe faapefea ona faia i totonu ma le mea.

Faʻatuina o laulau i totonu o le Upu

Ina ia faʻaofi i le pepa o le laulau (template) laulau, e tatau ona e faia laasaga nei:

1. Faʻasalaga i le mea e te manaʻo ai e faʻaopopo, alu i le lisi "Faaofi"lea e te manaʻomia e kiliki ai le ki "Laulau".

2. Filifili le numera manaomia o laina ma koluma e ala i le faʻaogaina o le kio i luga o le ata ma le laulau i luga o le lisi.

3. O le a e vaʻai i se laulau o laʻau filifilia.

I le taimi lava e tasi na e fatuina ai le laulau, o le a faʻaalia le tab i luga o le Lisi o le tulafono. "Galulue faatasi ma laulau"lea e tele meafaigaluega aoga.

Faʻaaogāina o meafaigaluega, e mafai ona e suia le sitaili o le laulau, faaopoopo pe aveese ia tuaoi, faia se tuaoi, faʻatumu, faʻapipiʻi ni fua faʻatatau.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia ni laulau se lua i le Upu

Faʻaofi le laulau i le lautele lautele

O le fatuina o laulau i totonu o le Upu e le tatau ona faʻamapulaʻa i tulaga faʻataʻitaʻiina e maua e ala i le le mafai. O nisi taimi e te manaʻomia ai le faia o se laulau e sili atu la lapoa nai lo se faʻataʻitaʻiga ua saunia.

1. Kiliki le ki. "Laulau" i le "Insert" tab .

2. Filifili se mea "Faʻatulaga le Lisi".

3. O le ae vaʻai i se tamai faamalama e mafai ona e mafai ma e tatau ona faʻatutuina le mea e manaʻomia mo le laulau.

4. Faʻamatala le numera manaʻomia o laina ma koluma, i le faʻaopoopoga, e tatau ona e filifili le filifiliga e filifili ai le lautele o koluma.

  • Tumau: le tau le aoga o "Aunoa"o lona uiga, o le lautele o koluma o le a sui lava.
  • Faʻamatalaga: o le a amataina muamua koluma vavae, o lona lautele o le a faateleina ao e faʻaopoopoina mea e aofia ai.
  • Mata lautele: o le laulau o le a otometi ona suia lona lautele e tusa ai ma le tele o le pepa o loʻo e galue ai.

5. Afai e te manaʻomia laulau e te fatuina i le lumanaʻi e foliga saʻo tutusa ma lenei, siaki le atigipusa i tafatafa o "Aunoa mo laulau fou".

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopoopo se laina i se laulau i le Upu

Fausia se laulau e tusa ai ma a oe lava tafaoga

O lenei metotia e fautuaina mo le faʻaaogaina i mataupu e te manaʻomia ai se faʻamatalaga auiliili o laina o le laulau, ona laina ma koluma. E le maua e ia le avanoa ia avanoa, o le mea lea e lelei ai le tusia o se laulau i le Upu i le tele e faʻaaoga ai le faʻatonuga talafeagai.

Filifilia o le aitema "Tusi se laulau", o le a e vaʻaia pe faapefea ona sui le pointer pointer i se penitala.

1. Seti le laulau i lalo e ala i le tusia o se tafaoga.

2. Faʻapipiʻi laina ma koluma i totonu, tusi laina tutusa ma se penitala.

3. Afai e te manaʻo e faʻamalo nisi elemene o le laulau, alu i le tab "Tapenaga" ("Galulue faatasi ma laulau"), faʻalautele le lisi o le ki "Aveesea" ma filifili mea e te manaʻo e aveese (laina, koluma, poʻo le laulau atoa).

4. Afai e te manaʻomia le tapeina o se laina patino, i le lava itu e filifili ai le meafaigaluega Eraser ma kiliki i luga o le laina e te le manaʻomia.

Lesona: Auala e momotu ai se laulau i le Upu

Fausia se laulau mai le tusiga

Aʻo galue ma pepa, o nisi taimi mo le manino atili, parakalafa, lisi poʻo soʻo se isi tusitusiga e manaʻomia ina ia tuʻuina atu i le pepa. O meafaigaluega faʻapipiʻi i totonu o le Upu e faʻatagaina ai oe e faaliliu faʻamatalaga i se laulau.

Aʻo leʻi amataina le liua, e tatau ona e faʻaalia le faʻaalia o parakalafa e ala i le kilikiina o le ki tutusa ile tab "Aiga" i luga o le vaega e puleaina.

1. Ina ia faʻaalia le nofoaga o le vaevaega, faʻaofi i ai ni faʻailoga tuʻuesega - o nei mea e mafai ona tuʻuina, faʻamaʻi poʻo semicolons.

Fautuaga: Afai ua i ai se mimiti i totonu o le tusitusiga e te fuafua e liliu atu i se laulau, faʻaoga laupepa e vavae ese ai elemene o le laulau.

2. Faʻaaoga faailo o palakalafa, faʻaalia le mea e tatau ona amata ai laina, ona filifili lea o le mau e te manaʻo e tuʻuina i totonu o le laulau.

Manatua: I le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo, o faʻamau (arrow) o loʻo faʻaalia ai koluma o le laulau, ma faailoga o le palakalafa e faʻaalia laina. O le mea lea, i lenei laulau o le a 6 koluma ma 3 laina.

3. Alu i le lisi "Faaofi"kiliki le ata "Laulau" ma filifili "Liliu mai i le laulau".

4. O le a e vaʻaia se tamai faʻamatalaga talatalanoa lea e mafai ai ona e setiina mea e manaʻomia mo le laulau.

Ia mautinoa o le numera o loʻo faʻamatalaina i le parakalafa "Aofaʻi o koluma", e tutusa ma mea e te manaʻomia.

Filifili le ituaiga laulau i le vaega "Filifiliga aunoa o lautele o laina".

Manatua: O le upu MS Word e faʻasalaina le lautele mo koluma laulau, pe afai e te manaʻo e seti a oe lava tafaoga i le fanua "Tumau" ulu i le tau manaʻomia. Taʻotoga Match Taʻitaʻoti "i le anotusi » fetuunai le lautele o koluma ina ia talafeagai ma le tele o le tusitusiga.

Lesona: E faʻafefea ona fai le faʻamalosaga i le MS Word

Parakalafa "I le lautele o le faamalama" e mafai ai ona e toe faʻaaogaina le laulau pe a suia le lautele o le avanoa avanoa (mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le vaaiga "Pepa faʻasinomaga" poʻo le faʻalauteleina o laufanua).

Lesona: Faʻafefea ona fai se lisi o fanua i totonu o le Upu

Faʻamanino le amio vaʻaia na e faʻaaogaina i le tusiga e ala i le filifilia i totonu o le vaega "Faʻamatalaga tusi" (i le tulaga o la tatou faʻataʻitaʻiga, o le faʻamaufaʻailoga lenei).

A uma ona e kiliki le ki "Lelei", o le a filifilia le tusitusiga filifilia i le laulau. O se mea pei o lenei e tatau ona foliga.

O le telē o le laulau, pe a talafeagai ai, e mafai ona fetuunai (e faalagolago i le fea itu na e filifilia ile setete).

Lesona: Faʻafefea ona tatala se laulau i le Upu

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e fai ai ma suia le laulau i totonu o le Upu 2003, 2007, 2010-2016, faʻapea foi ma le auala e faia ai se laulau mai le tusitusiga. I le tele o tulaga, e le naʻo le faigofie, ae e tatau lava. Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga e aoga mo oe ma faʻafetai i ai e mafai ona sili atu le aoga, sili atu le toʻa ma na o le galue faʻatasi ma pepa i MS Word vave.