Taʻiala faʻatulagaina o le KPU


O se faagasologa faʻaonapo nei o se mamanu faʻatulagaina o masini e faʻatautaia ai le tele o faʻamaumauga ma, o le mea moni, o le faiʻai o se komepiuta. E pei o isi masini, o le CPU o loʻo i ai le tele o uiga e faʻaalia ai ona foliga ma faʻatinoga.

Faiga faʻagasolo

Pe a filifilia se "maa" mo lau PC, ua tatou feagai ma le tele o faaupuga le mautonu - "taimi", "autu", "natia", ma isi. E masani lava i kata o nisi faleoloa i luga o le upega tafaʻilagi, o le lisi o uiga e tele naua e na o le taitaiseseina ai o se tagata e leai se poto masani. O le a tatou talanoa pe o le a le uiga o nei tusi ma fuainumera ma pe faapefea ona latou fuafuaina le mana o le PPU. O mea uma o le a tusia i lalo e taua mo le Intel ma le AMD.

Vaʻai foi: Filifilia se polokalama mo le komepiuta

Tupulaga ma le fausaga

Muamua ma, masalo, o le parakalafa sili ona taua o le tausaga lea o le faagasologa, ma sili atu ona lelei, lona fausaga. O faʻataʻitaʻiga fou ua faia i luga o le faʻaaogaina o tekonolosi faʻaogaina, faʻaitiitia le vevela ma le malosi faateleina, lagolago mo faatonuga fou ma tekinolosi, mafai ona faʻaaoga RAM anapogi.

Vaʻavaʻai foʻi: masini komepiuta faʻaonaponei

O le mea lea e tatau ai ona fuafua poo le a le "ata fou". Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o ia te oe le Core i7 2700K, o le suiga i le isi augatupulaga (i7 3770K) o le a le maua ai se faʻaopoopoga taua i le faatinoga. Ae i le va o le uluai augatupulaga i7 (i7 920) ma le valu po o le iva (i7 8700 poʻo le i79700K) o le eseesega o le a matua maitauina.

E mafai ona e fuafuaina le "fou" o le fale tusi e ala i le tusia o lona igoa i so o se masini suʻesuʻe.

Numera o fagu ma filo

O le numera o pusa o le komepiuta o le komepiuta e mafai ona ese mai le 1 i le 32 i totonu o faʻataʻitaʻiga. Ae ui i lea, o le PPU faʻapitoa e matua le maua lava ma e naʻo le lua maketi. E le tutusa uma le tele-core "e tutusa lelei lava", o lea pe a filifilia se processor mo lenei fuaitau, e tatau ona taʻitaʻia oe e galuega ua fuafuaina ma lana fesoasoani e foia ai. O le mea lautele, o "maʻa" ma se numera tele o kekene ma filo e sili atu le vave faigaluega nai lo le mea e le o saunia.

Faitau atili: O le a le mea e aafia ai le pusa o le faila

Telefoni

O le isi mea taua e taua o le vevesi o le televave o le CPU. E fuafua ai le saoasaoa o loʻo faʻatatau ai faʻatusatusaga i totonu o pusa ma faʻamatalaga faʻamatalaga i le va o vaega uma.

O le maualuga o le taimi, o le maualuga o le faʻatinoina o faʻatinoga faʻatusatusa i se faʻataʻitaʻiga ma le numera tutusa o le tino faaletino, ae maualalo le gigahertz. Parakalafa "Faʻateleina le faʻateleina" e faʻaalia ai o le faʻataʻitaʻiga e lagolagoina le overclocking.

Faitau atili: O le a le mea e aafia ai le tele o taimi o le uati

Tinoitupe

O le cache processor o le RAM ultrafast ua fausia i totonu o le vaʻa. E mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga o loʻo teuina i totonu i se maualuga vave atu nai lo le taimi e mafai ai ona maua le RAM masani.

L1, L2 ma L3 - o tulaga nei e leʻo. E i ai tagata e gaosi ma faatasi L4fausia i luga o Broadwell fausaga. O se tulafono faigofie: o le maualuga atu o tau, o le sili atu. E moni lenei mea i le maualuga L3.

Vaʻavaʻai foi: Faʻasagaga mo le sola LGA 1150

RAM

O le saoasaoa o le RAM e aafia uma ai le polokalama. Soʻo se faʻagasologa faʻaonapo nei ua i ai se mea e fausia-i le mafaufau e iai ona lava uiga.

O iinei tatou te fiafia ai i le ituaiga o laupepa o loʻo lagolagoina, le tele o taimi ma numera o auala. O le tupe faatagaina e taua foi, ae pe afai e fuafuaina e fausia se galuega mamana i luga o se fausaga e mafai ona tosoina ai le tele o mafaufauga. O le "sili atu-sili atu" tulafono e aoga foi mo laina o le pule o le RAM.

Faitau atili: Faʻafefea ona filifili RAM mo se komepiuta

Faaiuga

O isi uiga o loʻo sili atu ona iloga o foliga o se faʻataʻitaʻiga faapitoa, ae le o lona malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le parakalafa "Faʻasalaga mafuiʻe (TDP)" O loʻo faʻaalia ai le tele o le gaioiga e vevela i le taimi o le taotoga ma e fesoasoani e filifili le faiga malulu.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona filifili se tagata e le faʻaleleia mo le gaosiga
O le maualuga o le processor cooling

Filifili ma le faaeteete vaega mo a latou faiga, e le galo ai galuega ma, ioe, e uiga i le paketi.