O le a le mea e fai ai le faʻasologa


O se faʻaliliuga o upu o se polokalama mo le faʻataʻitaʻia ma le vaʻaia o pepa. O le sili ona taʻutaʻua o sui o lea polokalama i le asō o le MS Word, ae o le masani o le Notepad e le mafai ona faʻamatalaina atoatoa. Ma le isi, o le a tatou talanoa e uiga i eseesega i mataupu ma tuu atu ni nai faataitaiga.

Faʻaliliu upu

Muamua, seʻi o tatou malamalama i le uiga o le polokalama o se faʻasologa o upu. E pei ona matou taʻua i luga, e le gata ina mafai ona faʻapipiʻiina e le telefoni le tusiga, ae faʻaalia ai foi le auala o le a tulimataʻi ai le pepa tusia. E le gata i lea, e mafai ai e oe ona faaopoopo ata ma isi elemene elemene, fatuina ni ata, tuu poloka i luga o le itulau e faʻaaoga ai meafaigaluega na fausia. O le mea moni, o se api "agavaʻa" ma se tele o faʻatonuga.

Vaʻai foi: Tusitusiga i luga ole initaneti

Ae o le eseesega autu i le va o le upu ma le aufaʻasalalau o le gafatia e faʻataʻitaʻi ai foliga vaaia o se pepa. O lenei meatotino ua taua WYSIWYG (faapuupuuga, moni, "mea ou te vaai i ai, ou te mauaina"). Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaogaina polokalama mo le fatuina o uepisaite, pe a tatou vaʻaia se tasi i le tasi faamalama, ma i le isi e vave ona tatou iloa le iuga mulimuli, e mafai ona tatou toso faʻatasi ma paʻu elemene ma faʻasaʻo tuusaʻo i le 'upega tafailagi - Faʻasao Faʻasaʻo, Adobe Muse. O tusiga o tusitusiga e le o faʻamaonia le tusiaina o le code code na natia, lea e na ona tatou galulue faʻatasi ai ma faʻamatalaga i luga o le itulau ma saʻo (toetoe lava) iloa le auala o le a tilotilo ai i pepa.

O sui pito sili ona lauiloa o lenei vaega o polokalama, o: Lexicon, AbiWord, ChiWriter, JWPce, LibreOffice Writer ma, ioe, MS Word.

Faʻasalalauga

O nei polokalama o se seti o polokalama faakomepiuta ma meafaigaluega mo le taina, muaʻi faʻataʻitaʻiga, faʻavasegaga ma le lolomiina o mea eseese lolomiina. I le avea ai ma o latou ituaiga eseese, e ese mai i latou i le faia o upu i le mea ua fuafuaina mo pepa, ae le mo le tusia saʻoina o tusitusiga. Ata taua:

  • Lisi (nofoaga i luga o le itulau) o poloka poloka tusi na saunia muamua;
  • Faʻataʻitaʻiga o faila ma ata lolomi;
  • Faʻasaʻo poloka poloka;
  • Faagasologa faʻamalosi i itulau;
  • Le gaioiga o pepa faʻasalalau i le lolomiina o le quality;
  • Lagolago mo le galulue faatasi i luga o galuega faatino i fesoʻotaiga i totonu, e tusa lava po o le a le tulaga.

I totonu o faiga e lomia ai, e mafai ona faailoaina Adobe InDesign, Adobe PageMaker, Corel Ventura Publisher, QuarkXPress.

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua mautinoa e le au atinaʻe i totonu o la tatou 'auupega o loʻo i ai le tele o meafaigaluega mo le gaosia o tusitusiga ma ata. O faʻamaumauga masani e faatagaina oe e faʻasoa igoa ma faatulagaga parakalafa, e aofia ai foi i le faagasologa le faatulagaga ma le muai vaaiga o iuga i le taimi moni, ma polokalama lolomiina o fofo tau tomai faapitoa mo galuega ogaoga ma le lomiga.