Suia le fesuiaiga o mataitusi i Outlook

E mautinoa lava, i le va o tagata o loʻo faʻaaogaina le Outlook Client mail, o loʻo i ai i latou na mauaina ni tusi ma faʻamatalaga e le mafaamatalaina. O lona uiga, ae le o ni anotusi anoa, o le tusi o loo i ai ni faailoga eseese. Na tupu lenei mea ina ua fatuina e le tusitala tusi se savali i totonu o se polokalama e faʻaaogaina ai se fesuiaiga o uiga tau eseʻese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faiga o le faʻaogaina o Windows, o le cp1251 faʻapipiʻiina le faʻailoga o loʻo faʻaaogaina, aʻo faaaogaina i Linux, KOI-8. O le mafuaaga lenei mo le le mafaamatalaina o le tusi. Ma faʻafefea ona foʻia lenei faafitauli, o le a matou tilotilo i lenei faatonuga.

O lea, na e mauaina se tusi e aofia ai se seti e le mafaamatalaina o tala. Ina ia aumaia i se tulaga masani, e tatau ona e faia ni taga se tele i le faasologa lenei:

1. Muamua, tatala le tusi na maua, ma, e aunoa ma le gauai atu i uiga e le mafaamatalaina i totonu o le tusitusiga, tatala le faatulagaina o le laulau avanoa vave.

E taua! E tatau ona fai lenei mea mai le atigipusa mataitusi, a leai o le a le mafai ona e maua le tulafono talafeagai.

2. I totonu o faatulagaga, filifili le aitema "Isi poloaiga".

3. I totonu o le lisi "Filifili tulafono mai le" filifili le mea "O poloaiga uma"

4. I le lisi o poloaiga, vaavaai mo "Encoding" ma faalua-kiliki (pe ala i le kiliki i luga o le "Faaopoopo" button) tuu i le "Seti Access Access Tool" lisi.

5. Kiliki "OK", ma ia faamaonia ai le suiga i le tuufaatasiga o au.

O le mea uma lava, o lenei ua tumau pea e kiliki i le ki fou i le laulau, ona e alu lea i le "Advanced" submenu ma isi itu (pe afai e te leʻi iloa muamua le mea na tusia ai le savali i) filifili le faʻailoga seia oʻo ina maua le mea e te manaʻomia. I le avea ai o se tulafono, ua lava le seti o le Unicode encoding (UTF-8).

A maeʻa, ona maua lea o le button "Encoding" ia te oe i savali taitasi ma, pe a tatau ai, e vave ona e maua le saʻo.

E i ai se isi auala e alu ai i le "Encoding" poloaiga, ae e umi atu ma e manaʻomia ona toe faia i taimi uma e te manaʻomia ai le suia o le fodiga o le tusitusiga. Ina ia faia lenei mea, i le vaega o le "Toe Faʻaleleia", kiliki le "Isi gaoioiga gaoioiga", ona filifili lea o le "Isi gaioiga", ona "Enopodoe" ma filifili le mea e manaʻomia i le lisi "Faaopoopoga".

O le mea lea, e mafai ona e avanoa i le tasi au i ni auala se lua, pau lava le mea e tatau ona e faia o le filifili po o le fea e sili atu ona faigofie mo oe ma faʻaaoga pe a manaʻomia.