Auala e faʻafesoʻotaʻi ai le uila e ala i modem

I aso nei, o le tele o faʻataʻitaʻiga o tagata taʻavale, tusa lava pe o le a le gaosiga, e mafai ona faʻapipiʻiina e le tasi le isi, mo se faʻataʻitaʻiga, ia suia vave le Initaneti ua uma ona fetuutuunai mai i kamupani eseese. I totonu foi o masini o lenei ituaiga o le USB-modem, ona o le fesootaiga lea e mafai ai ona tufatufaina le Initaneti e ala i le Wi-Fi. I luga o auala e lua e sili ona talafeagai mo le fesoʻotaʻiga o modems, o le a tatou talanoaina i lenei tusiga.

Faʻafesoʻotaʻi ia modems i le tasi ma le isi

I tulaga uma e lua, o le ae manaomia le faia o nisi suiga i meafaigaluega. Ae ui i lea, o le a tatou le vaʻaia faʻapitoa i mamanu eseese, faʻatapulaʻaina i tatou i se masini e tasi mo se faʻataʻitaʻiga. Afai e te fiafia i le faʻatulagaina o le Initaneti i luga o masini faapitoa, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi mai i matou i faʻamatalaga pe faʻaoga le sailiga i le 'upega tafaʻilagi.

Filifiliga 1: ADSL-modem

A faʻaaogaina le Initaneti e ala i se modem ADSL e aunoa ma le lagolago Wi-Fi, atonu e tatau ona faʻafesoʻotaʻi atu i se alalaupapa e iai lenei uiga. O mafuaʻaga mo lenei mea atonu o ni mea eseese, e aofia ai le musu e faʻatau se masini a le ADSL. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi meafaiva tutusa e faʻaaoga ai se faʻapitoa faʻapitoa ma faʻasaga.

Faʻaaliga: A maeʻa tulaga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi i le Initaneti e ala i le uila.

Faʻasalalauina le uia o le Wi-Fi

  1. I le faʻaaogaina o se patch masani i le kesi komepiuta a le komepiuta, faʻafesoʻotaʻi se router Wi-Fi. E tatau i le PC ma le kamuta ona faʻaaoga le taulaga "LAN".
  2. Ole taimi nei e tatau ona e alu i le komiti e puleaina ai se tuatusi IP lea e tutusa mo le tele o masini tutusa. E mafai ona e mauaina i le pito i lalo o le mataupu i se poloka faapitoa.
  3. I tafatafa o le tuatusi IP, o faʻamatalaga mai le atigipusa. O le a latou manaʻomia le faʻamaonia i totonu o le fanua "Faʻatasi" ma "Upu" i luga o le itulau ma le manaoga talafeagai.
  4. Ma le isi, e tatau ona e faʻapipiʻiina le uila mo le saʻo o le faʻaogaina o le Initaneti. O le a tatou le mafaufau i lenei faagasologa, talu ai o lenei autu e tatau ona faia ni iloiloga auiliili i ni mataupu eseese, ma o le tele oi latou ua uma ona tusia e i tatou.

    Faitau atili: Faʻasagaina o le TP-Link router, D-Link, Tenda, Mikrotik, TRENDnet, Rostelecom, ASUS, Zyxel Keenetic Lite

  5. I totonu o le vaega ma faʻafesoʻotaʻiga i le lotoifale "LAN" E tatau ona e suia le tuatusi tuatusi IP ole router. O lenei manaʻoga e mafua mai i le mea moni e faapea i le modem ADSL e mafai ona pisi le lauga masani.
  6. I le mea moni o le suiga, tusi i lalo pe manatua i luga o le itulau ia faʻamaumauga na maitauina e i matou i le faʻatautaia.
  7. Alu i le vaega "Faʻataʻitaʻiga o Faʻamaumauga"filifili se filifiliga "Avanoa Avanoa Faʻatau" ma sefe ia faatulagaga. E le gata i lea, i luga o faʻataʻitaʻiga eseese o le au faipisinisi, o le faagasologa o le faia o suiga e mafai ona eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i la tatou tulaga ua lava le faʻamalosi "Tūmau DHCP".
  8. I le maeʻa ai o le faʻamatalaga o laina i luga o le alalaupapa, e mafai ona motusia mai le komepiuta.

Seti Modem ADSL

  1. I le auala lava lea e tasi i le tulaga o se taʻavale Wi-Fi, faʻaaoga se patch e faʻafesoʻotaʻi le modem ADSL i le PC.
  2. I luga o soʻo se suʻesuʻega faigofie, tatala le initaneti i le faʻaogaina o IP tuatusi ma faʻamaumauga mai tua o le masini.
  3. Fai le fetuunaiga o fesoʻotaʻiga, mulimuli i faʻamaumauga masani mai le kamupanī. Afai ua uma ona fesoʻotaʻi le Initaneti ma faʻatulagaina i lau modem, e mafai ona e faaseʻeina lenei laasaga.
  4. Faʻateleina le lisi autu "Seti Atili"fesuiaiga i le itulau "LAN" ma kiliki "Faaopoopo" i poloka "Lisi Lisi o lisi lisiina".
  5. I totonu o le vaega tatala, faʻatumu ia fanua e tusa ai ma faʻamaumauga na faʻamaumauina muamua mai le router Wi-Fi ma faʻasaʻo tulaga.
  6. O le laasaga mulimuli o le vavae ese lea o le modem mai le komepiuta.

Fesootaiga Initaneti

Faʻaaogaina se isi patch faaopoopo, faʻafesoʻotaʻi le modem ADSL ma le telefoni Wi-Fi i le tasi. I le tulaga o le uaea router e tatau ona fesootai i le taulaga "WAN"aʻo faʻapipiʻiina i luga ole masini ADSL soʻo se faʻaoga LAN.

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina, e mafai ona faʻaaogaina masini e lua. Ina ia maua le Initaneti, e tatau ona fesootai le komepiuta i le uila e faaaoga ai le uaea poʻo le Wi-Fi.

Filifiliga 2: Modem USB

O lenei filifiliga o le faʻafesoʻotaʻiina o le Initaneti i le fesoʻotaiga o fale o se tasi lea o fofo aupito sili ona aoga i tulaga o tau ma le lelei. Ma le isi, e ui lava i le i ai o se numera tele o faʻataʻitaʻiga o USB-modems ma le lagolago mo le Wi-Fi, o lo latou faʻaaogaina e matua faʻamapulaʻaina pe a faʻatusatusa atu i le telefoni faʻasolosolo.

Manatua: O nisi taimi e mafai ona sui se modem i se atamai ma se galuega "Initaneti e ala i USB".

Vaʻai foi: Faʻaaoga le telefoni o se modem

  1. Faʻafesoʻotaʻi le modem USB i le tau e fetaui i le router Wi-Fi.
  2. Alu i le 'upega tafaʻilagi o le uila e faʻaaoga ai se masini komepiuta i luga o le Initaneti, ma faʻaaoga faʻamatalaga i le pito i lalo o le masini. E masani lava latou foliga faapenei:
    • Tuatusi IP - "192.168.0.1";
    • Nofoaga - "pule";
    • Motugaafa - "pule".
  3. E ala i le lisi autu, alu i le vaega "Fesootaiga" ma kiliki i le tab "Initaneti Access". Filifili se filifiliga "3G / 4G naʻo" ma kiliki "Faasaoina".

    Manatua: I luga o masini eseese, o le nofoaga e ono manaʻomia ai fetuunaiga.

  4. Suʻe i le itulau 3G / 4G ma e ala i le lisi "Itumalo" faʻamaʻoti "Rusia". Tau saʻo iina i laina "Tagata e tuʻuina atu auaunaga i luga ole Initaneti" filifili le filifiliga talafeagai.
  5. Kiliki le ki "Faʻatonu Autu"ia sui tutoatasi le ituaiga o fesoʻotaʻiga.
  6. Togi le pusa "Faamanino le lima" ma faʻatumu laufanua e tusa ai ma le Initaneti tulaga ese i le SIM card o tagata taʻitasi. I lalo ifo ua tatou lisiina filifiliga a kamupani sili ona lauiloa i Rusia (MTS, Beeline, Megafon).
    • Faʻailoga numera - "*99#";
    • Igoa Igoa - "mts", "laina", "gdata";
    • Motugaafa - "mts", "laina", "gdata";
    • APN - "internet.mts.ru", "internet.beeline.ru", "initaneti".
  7. Afai e tatau ai, sui isi tulaga, taialaina e le ata, ma kiliki "Faasaoina". Ina ia maeʻa, pe a manaʻomia, ia toe faʻaaoga meafaigaluega.
  8. O nisi, o le tele lava o mea e tutupu mai, o masini ma le lagolago a le modem USB e leai ni vaega eseese mo le faatuina o sea fesootaiga. Ona o lenei mea, e tatau ona e asiasi i le itulau "WAN" ma suia "Motu o Fesootaiga" i luga "Mobile Internet". O faʻamaumauga o loʻo totoe o le a manaʻomia ona faʻamaonia i le auala lava lea e pei ona i ai i le faʻalauteleina o faʻamaumauga o laina o loʻo talanoaina i luga.

E ala i le faʻatulagaina o taʻiala e tusa ai ma a matou fautuaga, e mafai ona e faʻaogaina se modem USB, o le fesoʻotaʻiga o le a sili ona lelei ona faʻaleleia ona o le gafatia o le telefoni i le Wi-Fi.

Faaiuga

E tatau ona malamalama e le o laina uma lava e mafai ona faʻatulagaina e galulue ai ma se ADSL poʻo le modem USB. Sa matou taumafai e mafaufau i le faʻatautaia o faʻasalalauga i se auiliiliga auiliili, i le noatia ma le fai fuafua i le maua o gafatia talafeagai.