Matou te tuʻu le pese i le tulaga o VKontakte

E toatele tagata e fiafia e taaalo i taaloga komepiuta, ae o le mea e faanoanoa ai, o nisi oi latou e feagai ma se tulaga faapea o latou faafiafiaga e fiafia i ai e le mananao e tamoe i luga o se PC. Sei o tatou iloa le mea e mafai ona fesootaʻi atu i lenei mea ma le auala e foia ai lenei faafitauli.

Vaʻai foi: Polokalama faʻagasolo faʻafitauli i le Windows 7

Faʻaiʻuga o faʻafitauli i le faʻalauiloaina o polokalama taʻaloga

E tele mafuaʻaga e le amata ai taaloga i luga o le komepiuta. Ae o nei mea uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega autu se lua: o le le mafaia ona lafoaia taaloga taʻitasi ma le musu e faʻaalia le faʻaaogaina o talosaga uma. I le mataupu mulimuli, o le tele o taimi, e leai ni polokalama e faʻaaogaina. Seʻio tatou tilotilo i mafuaʻaga taʻitasi o le faʻafitauli i lalo o le suʻesuʻe ma taumafai e suʻe algorithms mo le faʻaumatia.

Mafuaaga 1: Vaega vaivai o meafaigaluega

Afai ei ai sou faafitauli i le taʻavale e le o taaloga uma, ae faʻapitoa i tusi faʻaaogaina malosi, ona maualuga ai lea o le faafitauli e afua ona o le le lava o le malosi o meafaigaluega. O le vaivai vaivai e mafai ona avea ma se gaioiga, kata vitio, RAM, poʻo se isi mea taua o le PC. I le avea ai o se tulafono, o le mea pito i maualalo o le manaʻoga mo le faʻaaogaina masani o le taʻaloga o le lisi o loʻo lisiina i luga o le atigipusa, pe afai na e faʻatauina le taaloga i luga o se tagata maʻi, pe mafai foi ona e mauaina i le Initaneti.

I le taimi nei tatou te iloa auala e iloa ai uiga autu o lau komepiuta.

  1. Kiliki "Amata" ma i le lisi e tatala ai, kiliki-lelei (PKM) i le igoa "Komipiuta". I le lisi e aliali, filifili "Meatotino".
  2. O se faamalama e tatalaina ma uiga autu o le polokalama. O iinei e mafai ona e suʻeina le tele o le RAM, le televave ma le faʻatulagaga o le faagasologa, le OS OS, faʻapea foʻi ma se faʻaaliga iloga pei o le faʻatinoga o faʻatinoga. O se iloiloga maeʻaeʻa o elemene taua o le faiga, lea o loʻo faʻatulagaina e le laina sili ona vaivai. I le amataga, o lenei faailo na fuafuaina e faʻatino, naʻo le iloiloga o le komipiuta mo le fesoʻotaʻiga ma taaloga ma polokalama patino. Ae o le mea e leaga ai, o lenei faiga fou na le maua ai le lagolago tele mai le aufaʻatauaʻiga o polokalama. Ae ui i lea, o nisi oi latou o loʻo faʻaalia pea lenei faasinoupu. Afai o lau PC e laʻititi ifo nai lo le faʻaalia i luga o le taʻaloga, o lona uiga atonu o le a le amata pe o le a galue ma faafitauli.
  3. Ina ia maua le fesoʻotaʻiga pito sili ona vaivai i le tino, kiliki i le igoa. Faiga Faʻavae o le Faʻatinoga o le Windows.
  4. O le a tatalaina se faamalama lea e iloiloina ai vaega nei ole OS:
    • RAM;
    • Faagasologa;
    • Ata;
    • Fusi ata mo taaloga;
    • Winchester.

    O le mea e sili ona maualalo o le a avea ma laina sili ona vaivai, i luga o le faavae o le seti atoa o seti. O lenei o le ae iloa le mea e tatau ona faʻaleleia ina ia mafai ai ona faia nisi polokalama taʻaloga.

    Afai e le lava au faamatalaga o loʻo faʻaalia i le faamalama o meatotino a le Windows, ma fai mai, e te fia iloa le mana o se kata vitio, ona mafai lea ona e faʻaoga polokalame faʻapitoa faʻapitoa mo le mataituina o le tino, mo se faataitaiga, Everest poʻo le AIDA64.

O le a le mea e fai pe afai e le ausia e se vaega poʻo ni elemene ia manaoga o le taaloga? O le tali i lenei fesili e faigofie, ae o lona fofo o le a manaʻomia ai le tau o tupe: e tatau ona maua ma faʻapipiʻi mea e sili atu ona mamana o na masini e le fetaui mo le lafoaʻiina o se taaloga.

Lesona:
Faʻamaumauga o Galuega i le Windows 7
Iloiloina o le talosaga mo taaloga mo le fetaui lelei o PC

Mafuaʻaga 2: EXE Faiga Faʻavae a le Faʻalapotopotoga

O se tasi o mafuaʻaga e le o taʻavale ai taaloga e ono solia ai le faʻauluuluga o le faila o le EXE. I lenei tulaga, e le malamalama le faiga i mea e fai i mea faitino. i ai le faʻaopoopoga faʻamau. O le faailoga autu o le mafuaʻaga o le faafitauli o le tonu lea o le mea na mafua ai, o le mea moni e le gata o loʻo faʻaaogaina tusi taʻavale a le tagata lava ia, ae o mea uma ei ai le EXE faʻaopoopoga e le faʻagaoioia. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai le avanoa e faʻaumatia ai lenei mea sese.

  1. Manaomia le alu i Ofisa Resitala. Ina ia faia lenei mea, valaau le faamalama Taumafaie ala i le faaaogaina Manumalo + R. I totonu o le avanoa tatala, ulufale:

    faʻatonutonu

    A maeʻa le faʻasalalauga "Lelei".

  2. E valaʻau se mea faigaluega "Faʻamaumauga Resitara Editor". Alu i le vaega ua taua "HKEY_CLASSES_ROOT".
  3. I le lisi o le lisi o loʻo tatala, saili le lisi o loʻo taʻua ".exe". I le vaega tonu o le faamalama, kiliki i luga o le igoa igoa. "Aunoa".
  4. O le a tatalaina le faamalama o le teuteuina o le aoga. I lona na o le malae e tatau ona e tusia le faʻamatalaga lea, pe a iai nisi faʻamatalaga pe leai foi:

    exefile

    Ina ua uma lena kiliki "Lelei".

  5. Ma le isi, toe foʻi i le vaega navigation ma faʻafeiloaʻi i le tusi o loʻo i ai le igoa. "exefile". O loʻo i totonu o le tusi lava lea. "HKEY_CLASSES_ROOT". Alu i le itu taumatau o le faamalama ma kiliki le igoa o le igoa. "Aunoa".
  6. O le taimi nei, i le matalala o meatotino, ia faʻaoga i se faʻamatalaga, pe afai e leʻi ulufale i totonu o le fanua:

    "%1" %*

    Mo le faʻasaoina o faʻamatalaga tusia, lolomi "Lelei".

  7. Mulimuli, alu i le lisi "atigi"lea o loʻo i totonu o le pusa "exefile". Toe i ai i le itu taumatau, vaai mo le taʻavale "Aunoa" ma alu i ana meatotino, e pei ona faia i mataupu muamua.
  8. Ma o le taimi lenei i le fanua "Taua" aveina i le faaupuga:

    "%1" %*

    Kiliki "Lelei".

  9. A uma lena, e mafai ona e tapunia le faamalama Ofisa Resitala ma toe amata le komepiuta. A uma le toe faʻafouina o le faiga, o le a faʻaleleia faʻalapotopotoga faila o faila ma le extension .exe, o lona uiga e mafai ona e toe taʻalo i au taaloga e fiafia i ai ma isi polokalama.

Faʻalogo! O lenei metotia e faʻavae i luga o le faʻaaogaina i totonu o le tusi resitala. O se faiga e sili ona leaga, soʻo se mea sese i le taimi lea e mafai ona maua ai le tele o taunuuga le lelei. O le mea lea, matou te fautua malosi atu ao lei faia soʻo se gaioiga i le Faʻetusi, faia se kopi kopi o le resitala, faʻapitoa foʻi ma le toe faʻaleleia o le komiti poʻo le OS.

Mafuaaga 3: Le lava le faʻatagaina o faʻatagaga.

O nisi taaloga atonu e le amataina mo le mafuaʻaga e faapea, mo lo latou faatoaagaina, e tatau ai ona i ai ni aia tatau, o lona uiga, o avanoa faʻapitoa. Ae e tusa lava pe e te ulufale atu i le polokalama i lalo o se faʻamatalaga faʻatautaia, o le a manaʻomia pea le faʻaogaina o manipou faaopoopo e amata ai le taʻaloga o le taaloga.

  1. Muamua lava, e tatau ona e amataina le komepiuta ma e teu i totonu ma se teutusi faatasi ma pule faʻapitoa.
  2. Le isi, kiliki i luga o le gafa po o le faila faila o le taaloga. PKM. I le faʻamatalaga matala o mea, filifili le mea na amataina le lauiloa e fai ma sui o le pule.
  3. Afai o le faʻafitauli i le faʻafouina o le talosaga o loʻo taoto i le le lava o aia tatau a le tagata, ona amata loa lea o le taaloga.

E le gata i lea, o le faafitauli o loʻo suʻesuʻeina e iai taimi e tatau ai ona faʻatino e le faʻapipiʻi le faʻatonuina e fai ma sui o le pule, ae o le tagata na faʻaaogaina masani. I lenei tulaga, e mafai ona faʻapipiʻiina le talosaga, ae i ai se tapulaa i luga o le avanoa i le faila o le laupepa, lea e taofia ai le faila mai le amataina saʻo, e oʻo lava i faʻatagaga faʻaletulafono. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina atoa le polokalama taʻalo, ona faʻapipiʻiina lea e ala i le faʻatonutonuina o le faʻapipiʻi ma aia tatau.

Lesona:
Maua aia tatau a le pule i le Windows 7
Suʻe le tala i le Windows 7

Mafuaaga 4: Faʻafitauli

Afai e le mafai ona e tamoe i se taaloga tuai, o lona uiga e le ogatasi ma le Windows 7. I lenei tulaga, e tatau ona faia le faʻatinoina o lona faʻagasologa i le XP compatibility mode.

  1. Kiliki i le faila faila poʻo le pupuʻu taʻaloga. PKM. I le lisi e tatala, filifili "Meatotino".
  2. O se atigi fale o le faila e tatalaina. Alu i le vaega "Fesootaiga".
  3. Lenei e tatau ona e faailogaina le tulaga o le lafoaia o le polokalama i le tulaga fetaui, ona filifili mai lea i le lisi pa'ū e filifili le polokalama o loʻo faagaoioia ai le talosaga. I le tele o tulaga o le ai ai "Windows XP (Service Pack 3)". Ona e lolomiina lea "Faaaoga" ma "Lelei".
  4. A maeʻa lena mea, e mafai ona e faʻalauiloaina le polokalame faʻafitauli i le masani masani: faʻasolo faʻalua-lua i luga o le kusi i le itu taumatau i luga o le alalaupapa po o le faila faila.

Mafuaaga 5: Taavale tuai pe leai foi ni avetaavale kata vitio

O le mafuaaga e le mafai ai ona e tamoe i le taaloga atonu e le lelei le avetaavale taʻavale. E le gata i lea, e masani ona i ai se tulaga pe a faʻapipiʻi avetaavale Windows i luga o se komepiuta ae le o se analog mai se tagata e faia le kata vitio. E mafai foi ona afaina ai le faʻagasoloina o tusi talosaga e manaʻomia ai se tele o faʻamatalaga faʻataʻitaʻi. Ina ia foia le tulaga, e tatau ona suia ia avetaavale o le vitio o loo i ai i le taimi nei pe faʻafouina foi.

Ioe, e sili ona lelei le faʻaeʻeina o le avetaavale i luga o le PC mai le faʻapipiʻi faʻamau na sau mai le kata vitio. Afai e le mafai, ona mafai lea ona e siiina le avetaʻavale ua faʻaleleia mai le 'upega tafaʻilagi aloaia o le gaosiga. Ae afai e leai sau vailaau faʻapitoa pe e te le iloa le punaoa i luga o le upega tafailagi, ona i ai lea o se auala mai lenei tulaga.

  1. Kiliki "Amata" ma alu i "Lisi Pulea".
  2. Tatala le vaega "Faigaluega ma le Puipuiga".
  3. I totonu o le vaega faʻavae "Faiga" maua le tulaga "Pule Sili" ma kiliki i luga.
  4. Ua amata le mata "Pule Sili". Kiliki le igoa o le igoa i totonu. "Ata o ata vitio".
  5. Se lisi o kata vitio e fesoʻotaʻi ma le komepiuta o le a tatalaina. Atonu e tele, ae atonu o le tasi. I soo se tulaga, kiliki i luga o le igoa o le masini galue, o lona uiga, o le mea lea o loo faʻaalia ai nei ata faʻamatalaga i le PC.
  6. O le faamalama o meatotino o le kata vitio e tatala. Alu i le vaega "Auiliiliga".
  7. I le faamalama matala i le lisi o le pa'ū "Meatotino" filifili se filifiliga "ID ID". O faʻamatalaga e uiga i le ID card card o le a tatalaina. E tatau ona e tusitusi pe kopi le sili ona taua.
  8. Faʻaleleia nei lau sailiga. E manaʻomia lou alu i le saite e suʻe ai avetaavale e le ID card card, lea e taʻua o le DevID DriverPack. O le fesoʻotaʻiga i lea mea o loʻo tuʻuina atu i se isi lesona, o loʻo i lalo.
  9. Lesona: Saili mo avetaavale e ala i le masini masini

  10. I luga o le itulau o le uepisaite o loʻo tatala, faʻapipiʻi le ID card card i luga o le initaneti. I poloka "Lomiga Windows" filifili le sela ma le numera "7". O lona uiga o loʻo e suʻe ni vaega mo le Windows 7. I le taumatau o lenei poloka, faʻamaonia le lautele lautele o lau OS i le ticking the boxbox "x64" (mo le 64-OS OS) poʻo le "x86" (mo OS 32-OS). Le isi, kiliki "Suʻe Avetaavale".
  11. O le a faʻaalia taunuuga o le suʻega. Vaavaai mo le sili ona lata mai i le aso. I le avea ai o se tulafono, o le mea muamua i totonu o le lisi, ae o faamatalaga manaʻomia e mafai ona faʻamaonia i le koluma "Taʻavale Version". I le mauaina o le mea e manaʻo i ai, kiliki i luga o le ki. "Download" ese mai ia te ia.
  12. O le avetaavale o le a sii mai i le komepiuta. A maeʻa le download, e tatau ona e kiliki i lana faila e amata ai le faʻatupega i le PC.
  13. A maeʻa le faʻatulagaina, toe faʻafou le komepiuta. Afai o le faafitauli o le le mafai ona amata le taaloga o se avetaʻavale le saʻo pe leai, ona fofoina lea.

Afai e te le manaʻo e faʻasolosolo faʻatasi ma se faʻatonuga faʻapipiʻi, o le mea lea i lenei tulaga e mafai ona e faʻaaoga i polokalama o polokalama faʻapitoa e suʻesuʻeina lau PC, vaavaai mo faʻamatalaga sili ona lata mai faʻaleleia ma faʻapipiʻi. O le faʻaaoga sili ona lauiloa o lenei vasega o le DriverPack Solution.

Lesona:
Faʻamaumauga o Avetaʻavale i le AvetaʻavalePack Solution
Faʻafouina o taʻavale card card i le Windows 7

Mafuaaga 6: Faʻateʻaina o Vaega Faʻatonu Faʻamaumauga

O se tasi o mafuaʻaga e le amataina ai taʻaloga atonu o le leai o ni vaega o le tino poʻo le i ai o le latou lomiga faʻagata. O le mea moni, e le o mea taua uma mai ia Microsoft e aofia ai i le faʻapotopotoga faʻapipiʻi. O le mea lea, e tatau ona latou siiina mai ma faʻaopoopoina ina ia mafai ai ona faʻatino galuega o le faʻatupulaʻia o le faʻalavelave. Ae e tusa lava pe oi ai le vaega i le uluai faʻapotopotoga, ona tatau lea ona e mataituina taimi uma lona faʻamatalaga. O le mea e sili ona tāua mo le faʻaaogaina o taaloga taʻaloga o le NET Framework, Visual C ++, DirectX.

O nisi taaloga e sili ona faigata ma taufetuli pe a iai ni vaega "ese" e le maua i luga o komepiuta uma. I lenei tulaga, e tatau ona e toe faitauina ma le totoa ia manaʻoga faʻapipiʻi mo lenei taaloga taʻavale ma faʻapipiʻi mea uma e tatau ai. O le mea lea, o fautuaga faapitoa i lenei mea e le mafai ona tuʻuina atu, talu ai e manaʻomia e le eseesega talosaga le i ai o elemene eseese.

Mafuaaga 7: Manaomia OS manaomia.

O nisi o tafaoga faʻaonapo nei atonu e le amata ona o le komepiuta e leʻi faʻafouina mo se taimi umi. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona e faʻafou le faʻafouina ole OS poʻo faʻapipiʻi uma faʻaleleia talafeagai ile lima.

Lesona:
Faʻaavanoaina le faʻamaloiloga aunoa ole Windows 7
Faʻamaumauga faʻavae i luga ole Windows 7

Mafuaaga 8: Uiga Cyrillic i totonu o le auala fafautusi

E le mafai ona amata le taaloga, peitaʻi, ona o lana faila i totonu o se pusa e aofia ai le igoa Cyrillic i lona igoa, poʻo le ala i lenei lisi o loʻo aofia ai tusi Cyrillic. O nisi o talosaga e naʻo le faʻatagaina o Latina i totonu o le faila o le faila.

I lenei tulaga, na o le toe lauiloa o le a le fesoasoani. E tatau ona e toe folasia le taaloga ma toe faapipii i totonu o le pusa, o le ala lea e aofia ai le igoa latina Latin.

Mafuaaga 9: Virus

E le tatau ona e faʻaititia le mafuaʻaga mo le tele o faafitauli komipiuta, e pei o le siama siama. E mafai e vailaau ona taofiofia le faʻatinoina o faila EXE poʻo le toe faʻailogaina. Afai e te masalomia ua pisia lau PC, e tatau ona vave siakiina oe i se faʻaaogaina o le antivirus. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi o tusi sili ona lelei o lenei ituaiga o le Dr.Web CureIt.

O le mea lelei, e fautuaina e fai le siaki mai se isi PC pe amata ile komepiuta mai le LiveCD / USB. Ae afai e leai sau malosi, ona e mafai lea ona faʻaaogaina lenei aoga ma naʻo le kiliva afi. Afai e maua mai siama, mulimuli i fautuaga e aliali mai i le faamalama o le antivirus. Ae o nisi taimi o se polokalama leaga e puleaina e faʻaleagaina le faiga. I lenei tulaga, pe a uma ona aveeseina, siaki le komepiuta mo le saʻo o faila faila ma toe faaleleia pe afai e maua se mea leaga.

Lesona: Iloiloina o lau komipiuta mo siama

E tele mafuaʻaga e le fiafia ai le taʻaloga i taaloga 7. E leʻi taofia i matou i ni tulaga lē lelei e pei o le matitiva o le faia o le taaloga, ae faʻamatalaina faafitauli sili e ono tulaʻi mai pe a faʻagaoioia e fesoʻotaʻi ma le galuega faiga. Iloiloina le mafuaaga patino ma faʻaaogaina - o le galuega autu lenei e pa'ū i le tagata faʻaoga, ma o lenei taʻiala o le a fesoasoani i le foia o lenei faafitauli.