Faʻafefea ona filifili faila mo lau komepiuta

Filifili i luga lau pulou o le a sili atu ona faigata. A o leʻi i ai ni nai tagata gaosiga, ma e faigofie lava ona filifili se masini faʻalelei mo oe lava, i le taimi nei ma masina taʻitasi i luga o le fata i le faleoloa o loʻo i ai ituaiga faʻataʻitaʻi e fai ma sui fou i ni suiga fou. Ina ia aua le sese ma faatau se oloa lelei, e tatau ona e filifili ma le atamai. Faʻafofoga i mea laiti uma, ia amanaʻia masini e faʻaaoga ai le masini.

Filifili faila mo le komepiuta

Faʻalogo lelei i nisi o vaega i le taimi e tasi. E tatau ona e manatu e taua mo oe ao galue i le komepiuta. Filifili le ituaiga o masini, o ona tomai faapitoa, o le a fesoasoani e taulai atu i ni faataitaiga patino ma filifili le mea sao.

O le telefoni

  1. Lini - masani masani. E masani ona faʻaaogaina e le aufaipese ao faigaluega i le komepiuta. Ae o ia mea faigaluega o loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga taua: talu ai le eseesega o le taliga o le taliga o tagata taitoatasi, e faigata ona filifili se faʻataʻitaʻiga mo oe lava ia. Atonu latou te le maumaututu ma oʻo lava i lalo. O siama e laʻititi, e mafua mai ona o le maualuga ma le ala laina e sili atu i luga o mea maualalo. E leai se mea e mafai ai ona maua i totonu o ia mea. Ae o loʻo i ai se faʻaopoopoga i le tau maualalo tele o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga.
  2. Avanoa poʻo gags. O foliga vaaia e toetoe lava a tutusa ma lalaga, ae eseese lava tulaga. Ole laʻititi laʻititi o le membranes e faʻataga ai oe ona faʻapipiʻi saʻo le totini ile taligalu ole taliga. Afai e le mafai e le mamanu ona faʻaoga taliga taliga, ona faʻatagaina lea i totonu o masini miti. Fausiaina ni taliga uʻu talipupuni. E mafai ona aveesea, faʻamalolo ma sui. Ioe, i se ituaiga faʻataʻitaʻiga e faʻalogoina ai le palapala, ae o loʻo lelei pea le lelei o le leo, ae o le leo vevela e maualuga. O le a puipuia oe mai le leo o le TV mai le isi potu.
  3. I luga aʻe. E eseese a latou fausaga, oomi lelei i taliga, ona o le taligalu tele. Ae o le ituaiga o faʻamaumauga sili atu o mea uma ua tuanai, ae peitai, e le taofia ai i latou mai le nofo i luga oo latou taliga faʻalelei. La latou ata i le faʻapipiʻiina o se ata faʻalogo faapitoa. I faʻataʻitaʻiga o le tino, e leai se faʻalogo leo o le pisa mai fafo, talu ai e le faatagaina e le mamanu lenei mea. Ma le isi, o lenei faʻataʻitaʻiga e lelei tele, faʻamatalaga auiliili o laina uma.
  4. Mataitu. Na latou mauaina o latou igoa ona o le mea moni e faapea, na faia faapitoa lava mo le suʻeina o leo i totonu o fale. Ae mulimuli ane amata ona gaosia ma faataitai ia mea e faaaoga i le fale. O taliga taliga o masini e mataʻituina ai le taliga, e le mafai ai ona faʻalogo le siosiomaga. O lenei ituaiga e sili ona lauiloa i le va o tagata musika, tagata taaalo ma tagata komepiuta masani.

Ituaiga ituaiga leo mata

I faʻataʻitaʻiga mataʻituina, o loʻo i ai ituaiga o faʻamalositino. O lenei parakalafa e aafia ai le lelei o le leo ma le toe faafoi o se tele taimi masani. Aofaʻi o mea faigaluega e vaevaeina i ni ituaiga se tolu:

  1. Tapunia. Ma le isi, o se faaiuga i le mamanu o foliga o na faila. Latou te fatuina se faʻamalosi faaopoopo, talu ai o ipu o tapuni tapuni e faʻapipiʻi atoatoa ai le taliga.
  2. Tatala. O lenei fofo e leai se faʻamalologa lelei. O le a faʻalogoina le masini mai le pulou, ma o le ae faʻalogo i isi. Afai e te faʻalogo i le taʻalo i laʻasaga uma o laina, o le tele o faʻataʻitaʻiga e leai ni faafitauli i le toe gaosia, e manino lava le faʻasalalauga.
  3. Half tapuni. O le tulaga pito i totonu lea i le va o ituaiga muamua. O le faʻaoʻoina o le leo e ui o loʻo i ai, ae o nisi taimi e le lava le gaioiga atoa i le pisa mai fafo. E tusa ai ma le lelei o le lelei e leai ni faitioga, e manino mea uma, ma o laina uma lava e paleni lelei.

Faʻamatalaga faʻapitoa

O se tasi o mea sili ona taua i mea tau tomai faapitoa pe a filifilia se ulu ulu o le fesoʻotaʻiga. Mai le ituaiga o mea e aofia ai e faalagolago i mea masini latou te mafai ona fegalegaleai e aunoa ma le faʻaaogaina o mea eseese. I le tele lava o loʻo i ai le tele o ituaiga o fesoʻotaiga, ae mo le galue i se komepiuta e aoga le gauai i le 3.5 mm. O le seti o masini e mataʻituina ai se fesoʻotaʻiga o le 3.5 mm le fesoʻotaʻiga e maua ai le 6.3 mm fesoʻotaʻiga.

Afai o le filifiliga e pa'ū i luga ole nonoa alaleo, e tatau ona e gauai atu i se tasi o galuega taua. O le Bluetooth e faʻaaogaina i masini e tuʻuina atu ai faailoilo e aunoa ma ni wi. O le faailo o le a auina atu i se mamao e oo i le 10 mita, o lenei mea e mafai ai ona e alu ese mai le komepiuta. O ia ituaiga masini o le a galulue i masini uma e iai le lagolago Bluetooth. O lenei tekinolosi ua i ai tulaga lelei nei: o le faailo e le mou atu, ae le o le mea e faʻalavelave le leo, ma e mafai foi ona faʻagaloina le faʻaaogaina o laina e ese mai i le loka.

Ioe, e le tatau ona molia ni ata eletise, ma o se mea itiiti, ae na o le tasi. E sili atu lo latou umi nai lo le uila, talu ai e leai ni latou filo e masani ona punou pe taʻe.

Diaphragm le lautele

Mai lea tulaga maualuga e faalagolago i le leo leo. O le tele o le diaphragm, o le sili atu foi lea o le a taʻalo ai laina maualalo, o lona uiga, o le ai ai se loloto loloto. O manoa tetele e faʻapipiʻiina i na o le siakiina o ata, talu ai o mamanu faʻalelei o liners ma overheads e le faatagaina lenei mea. E mafai ona tuʻufaʻatasia faʻamaumauga o ituaiga eseese i ia ituaiga faʻataʻitaʻiga. O latou lapopoa e amata mai i le 9 i le 12 mm.

E mafai e gagene ona maua mai ni ala maualalo, ae o le saturation e masani ona le lava, o le mea e fiafia i ai le bass o le filifiliga aupito sili lea mo lapoa atoa, lapoa o le membrane e amata mai i le 30 mm i le 106 mm.

Filifili le telefoni mo tagata taaalo

E masani lava, o le filifiliga a tagata taaalo e pa'ū i luga o le telefoni feaveai ua tapunia pe afa-tatala ituaiga. I le mea muamua, e tatau ona e gauai atu i le i ai o se masini faaleotele leo, o lona auai e taua tele mo nisi taaloga. O le faʻaogaina o le taliga taliga taliga e mautinoa ai le leai o se pisa, ma o le faʻaleleia lelei o laʻasaga o taimi uma o le a fesoasoani e puʻe puʻe uma i le taaloga.

Filifilia o faila, e tatau ona e gauai atu e le gata io latou foliga vaaia, ae faapea foi i uiga tau tomai ma ergonomics. E sili ona lelei le faʻatau o lenei masini i se faleoloa faaletino, ina ia mafai ona e taumafai i se faʻataʻitaʻiga, iloilo lona leo ma fausia le tulaga lelei. A filifilia se masini i faleoloa i luga o le initaneti, faitau ma le faʻaeteete ia iloiloga, e masani ona faʻasoa e tagata faʻafitauli na latou fetaiaʻi.