Faʻafefea ona faʻamalie le Windows mo SSD

Talofa!

A maeʻa ona tuʻu le SSD ma faʻafeiloaʻi se kopi o le Windows i lau vailaau tuai - o le OS e te manaʻomia e fetuunaʻi (faʻaaogaina) tusa ai. I le auala, afai e te faʻaogaina le Windows mai le maasiasi i luga o se SSD drive, ona tele lea o auaunaga ma faʻatulagaga o le a gaosia i le otometi i le taimi o faʻapipiʻiina (mo lenei mafuaaga, e toatele tagata e fautuaina le faʻapipiina o Windows mama pe a faʻapipiʻi SSD).

O le faʻamautuina o le Windows mo le SSD o le a le gata ina faʻateleina ai le soifuaga o le avega, ae faʻapupula foi le saoasaoa o Windows. I le auala, e uiga i le iloagofie - o fautuaga ma fautuaga mai lenei tusiga e talafeagai mo Windows: 7, 8 ma le 10. Ma o lea, seʻi o tatou amata ...

O le anotusi

  • O a mea e te manaʻomia e siakiina aʻo leʻi faʻamalosia?
  • Faʻatupulaia o Windows (e talafeagai mo le 7, 8, 10) mo SSD
  • Faʻaaogaina ina ia otometi le filifilia o Windows mo SSD

O a mea e te manaʻomia e siakiina aʻo leʻi faʻamalosia?

1) Pe mafai ona mafai ACHI SATA?

auala e ulufale ai i le BIOS -

Siaki pe o le a le mode e galue ai le tagata e pulea lelei - vaai i le BIOS settings. Afai o le disk e galue i le ATA, ona tatau ai lea ona fesuiaʻi lona tulaga o le faʻatinoga i le ACHI. E moni, e lua nuances:

- Muamua - Windows o le a musu e faʻe, aua e le oi ai ni avetaavale talafeagai mo lenei mea. E tatau ona e faʻaulu muamua nei avetaavale, pe na o le toe faʻaofiina o le Windows (o le mea e sili ona faigofie ma faigofie i loʻu manatu);

- le faʻamaufaʻailoga lona lua - atonu e le mafai ona e maua le tulaga ACHI i lau BIOS (e ui lava, o le mea moni, o nei mea ua le o iai ni PC). I lenei tulaga, o le a sili atu ona e faʻafouina le BIOS (a le itiiti ifo, suesue i le upega tafaʻilagi aloaia a le au atinaʻe - pe i ai se avanoa i le BIOS fou).

Fig. 1. AHCI tulaga faʻatinoga (DELL laptop BIOS)

I le auala, e aoga foi le alu i le pule o masini (e mafai ona maua i le komiti e pulea le Windows) ma tatala le laupepa i le IDE ATA / ATAPI. Afai o le pule o loʻo i ai le igoa o loʻo i ai le "SATA ACHI" o - o lona uiga o mea uma lava o loʻo faʻatonu.

Fig. 2. Pule o Meafaigaluega

AHCI faiga faʻapitoa e manaʻomia e lagolago ai le masani ai. TAIMI SSD taavale.

FUAFUAGA

O le TRIM o se ATA interface interface, e manaʻomia mo Windows OS e tuʻuina atu ai faʻamatalaga i le avega e le o toe manaʻomia poloka ma e mafai ona toe tusia. O le mea moni o le mataupu faavae o le faʻauluina o faila ma le faʻapipiʻiina i le HDD ma SSD le masini e ese. O le faʻaaogaina o le TRIM e faʻateleina ai le saoasaoa o le SSD, ma faʻamautinoa ai le ofuina o laumei o mafaufau mama. Lagolago Windows OS 7, 8, 10 (pe afai o loʻo e faʻaaogaina Windows XP, ou te fautuaina le faʻaleleia o le OS, poʻo le faʻatauina o se disk i le hardware TRIM).

2) O le TRIM lagolago e aofia ai i le Windows OS

Ina ia siaki pe mafai ona fesoasoani le TRIM i le Windows, ia na o le taofiofia o le poloaiga o le pule. I le isi, ulufale i le faʻatonuga ole fesili ole amioga ole DisableDeleteNotify ma lolomi Enter (tagai i le Fig 3).

Fig. 3. Siaki pe mafai ona fai le TRIM

Afai DisableDeleteNotify = 0 (pei o le Ata 3), ona oʻo loa lea o le TRIM ma e leai se isi mea e tatau ona tusia.

Afai o DisableDeleteNotify = 1 - ona le atoatoa ai lea o le TRIM ma e te manaʻomia e mafai ai e le tulafono: seti behavotil set DisableDeleteNotify 0. Ona toe siaki ai lea ma le poloaiga: fesili le amio ole DisableDeleteNotify.

Faʻatupulaia o Windows (e talafeagai mo le 7, 8, 10) mo SSD

1) Faʻamāina faila o le faasino igoa

O le mea muamua lea ou te fautuaina e fai. O lenei vaega e sili atu ona tuʻuina atu mo le HDD ina ia vave ona oʻo atu i faila. O le SSD drive ua vave ona vave ma o lenei galuega e le aoga mo lea.

Aemaise lava pe a tape lenei galuega, o le numera o faamaumauga i luga o se disk ua faaitiitia, o lona uiga o lona taimi e faagaoioi ai. Ina ia taofia le faasino igoa, alu i meatotino o le SSD disk (e mafai ona e tatalaina le tagata sailiili ma alu i le "This Computer" tab) ma tatala le pusa "Faasao faila o le faasino igoa i lenei disk ..." (tagai i le Fig 4).

Fig. 4. meatotino a le SSD

2) Faʻateʻa le 'auʻaunaga suʻesuʻe

O lenei auaunaga e fatuina ai se isi faila faila, lea e maua ai le sailia o soʻo se faila ma faila vave. O le SSD drive e vave lava, e le gata i lea, o le tele o tagata faaaoga e le masani ona faʻaogaina lenei avanoa - ma o le mea lea, e sili atu le tapeina.

Muamua tatala le tuatusi o loʻo i lalo: Lisi Pulea / Faʻamaumauga ma le Puipuiga / Pulega / Puleaina o komepiuta

I le isi itu, i le 'auʻaunaga taʻaloga, e tatau ona e maua le Windows Search ma faʻaaogaina (tagai Ata 5).

Fig. 5. Taofiofia le sailiga suʻesuʻe

3) Aveese le faʻasalaga

Faʻaavanoa le faʻatagaina oe e teuina mea uma o le RAM i lau pulou, o lea pe a toe faʻaalia lau PC, o le a vave ona toe foʻi atu i lona tulaga na muamua atu (o le a amata talosaga, o pepa e tatala, ma isi).

Pe a faʻaaogaina se SSD drive, o le a le aoga lenei galuega. Muamua, o le polokalama o le Windows e vave amataina i se SSD, o lona uiga e leai se manatu i le faatumauina o lona setete. Lona lua, o le faʻaopoopoga o faʻasologa i luga o se siaki SSD e mafai ona aʻafia ai lona taimi atoa.

E le faigofie le faʻaaogaina o le falemaʻi - e manaʻomia lou tamoe i le faʻatonuga o se pule ma ulufale i le command powercfg -h off.

Fig. 6. Aveese le faʻamaʻaloga

4) Faʻateʻaina le faʻamalosiina o le masini disk

O le faʻamalosiina o se aoga aoga mo le faʻataʻitaʻiina o le HDD, lea e fesoasoani e faʻaititia ai le saoasaoa o le galuega. Ae o lenei taotoga e leai se aoga mo le siaki SSD, talu ai ua faia sina eseesega. O le saoasaoa o le saoasaoa i sē uma e teuina ai faʻamatalaga ile SSD e tutusa lava! Ma o lona uiga, po o fea lava e pepelo ai "fasipepa" o faila, o le a leai se eseesega i le vave sao!

E le gata i lea, o le siitiaina o "vaega" o le faila mai le tasi nofoaga i le isi e faateleina ai le numera o le faasologa / toe tusia o faasologa, lea e faaitiitia ai le olaga atoa o le SSD drive.

Afai e iai lau Windows 8, 10 * - ona e le manaʻomia lea ona faʻafitia le faʻamalosi. Ole masini e mafai ona faʻaaogaina (Optimizer Storage) e mafai ona iloa

Afai o iai sau Windows 7, e tatau ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le defragmentation ma faʻaaogaina le galuega pule.

Fig. 7. Disk Defragmenter (Windows 7)

5) Faʻasao Muamua ma SuperFetch

Muamua o se tekinolosi lea e faʻavave ai e le PC le faʻalauiloaina o polokalama masani. Na te faia lenei mea e ala i le faʻatumauina muamua o latou manatua. I le auala, o se faila faapitoa ma le igoa e tasi e faia i luga o le pu.

Talu ai o le SSD le masini e vave lava, e manaʻomia le faʻasaʻoina o lenei mea, o le a le mafai ai ona faʻatupulaia le saoasaoa.

SuperFetch o se galuega tutusa, ma na o le pau lava le eseesega e vaʻaia e le PC po o fea polokalame atonu o le a mafai ona e tamoe i ai e ala i le lafoina muamua i latou i le mafaufau (e fautuaina foi e faʻaaogaina).

Ina ia faʻamaonia nei foliga - e tatau ona e faʻaaoga le faatonu resitala. Faʻamaumauga o le resitara:

A e tatalaina le faatonu resitala - alu i le isi lala:

HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Session Manager Memory Management PrefetchParameters

O le mea e sosoo ai, e tatau ona e sailia ni faʻaiuga se lua i lenei vaega o le resitala: EnablePrefetcher ma EnableSuperfetch (vaai Ata 8). O le taua o nei taamilosaga e tatau ona seti i le 0 (pei o le Ata 8). I le le mafai, o tulaga faatauaina o nei taamilosaga e 3.

Fig. 8. Ofisa Resitala

I le ala, afai e te faʻapipiʻiina le Windows mai le sasaina i luga o le SSD, o nei faʻamaufaʻailoga o le a faʻatautaia aunoa. E moni, e le o taimi uma lava lenei: mo se faʻataʻitaʻiga, e ono i ai ni toilalo pe afai e lua ituaiga o disks i lau system: SSD ma le HDD.

Faʻaaogaina ina ia otometi le filifilia o Windows mo SSD

E mafai e oe, i le mea moni, ona faʻamaopoopoina uma mea o loʻo taʻua i luga i le tusiga, pe mafai foi ona e faʻaaogaina faʻapitoa eletise e faʻaoga lelei ai le Windows (o ia faʻaaoga e taʻua o tweakers, poʻo Tweaker). O se tasi o nei mea faigaluega, i loʻu manatu, o le a sili ona aoga mo tagata o le SSD drive - SSD Mini Tweaker.

SSD Mini Tweaker

Sitepu aloaia: //spb-chas.ucoz.ru/

Fig. 9. O le faamalama autu o le SSD mini tweaker program

Uiga sili ona lelei e aunoa ma le faʻaopoopoina o le Windows e galue ai ile SSD. O faʻatulagaga e suia e lenei polokalame e mafai ai ona e faʻatupulaʻia le SSD taimi faigaluega e ala i se faʻatonuga! E le gata i lea, o nisi vaega o le a mafai ai ona faʻaititia le saoasaoa o Windows.

Le lelei o SSD Mini Tweaker:

  • atoatoa i le gagana Rusia (e aofia ai faʻamatalaga mo mea taitasi);
  • galue i totonu o Windows 7, 8, 10 (32, 64 bits) uma;
  • leai se faʻapipiʻi manaʻomia;
  • saoloto atoatoa.

Ou te fautuaina tagata uma o le SSD e gauai atu i lenei aoga, o le a fesoasoani e laveai le taimi ma neura (aemaise i nisi tulaga :))

PS

O le tele o tagata latou te fautuaina foi le fesiitaiga o le cache cache, faila faila, faila a le Windows mo le taimi le tumau, faʻamaumauga (ma isi mea) mai le SSD i le HDD (pe faʻagata nei foliga uma). Tasi fesili laiti: "aisea, e manaʻomia ai se SSD?". E na o le amataina o le polokalama i le 10 sekone? I loʻu malamalamaaga, e manaʻomia le SSD e faʻavave ai le faiga atoa (o le sini autū), faʻaitiitia le faʻalogo ma le faʻamalosi, tautau i le komepiuta komepiuta, ma isi. Ma e ala i le faʻatulagaina o nei tulaga, e mafai ai ona matou vaʻaia uma aoga o se SSD drive ...

O le mafuaʻaga lea, e ala i le faʻamalosia ma le faʻaaogaina o galuega le talafeagai, ou te malamalama lelei i le mea e le vave faʻavaveina ai le tino, ae mafai ona aafia ai le olaga atoa o se SSD drive. O na mea uma, o galuega manuia uma lava.