Le tau o le matamata i vitio i le YouTube

O loʻo iloa i le tulaga masani, o ulutala ulutala i Excel o loʻo taʻu mai e Latina tusi. Ae, i se tasi taimi, e mafai e le tagata faʻaaoga ona iloa o le koluma ua vaʻai nei i numera. E mafai ona tupu lenei mea mo le tele o mafuaʻaga: ituaiga eseese o mea leaga o le polokalama, o ana lava gaoioiga e aunoa ma le iloa, o le faʻaaogaina o le faʻaaliga e le isi tagata faʻaaoga, ma isi. Peitai, po o le a lava le mafuaaga, pe a tulai mai sea tulaga, o le fesili o le toe faafoi atu o le faʻaaliga o igoa o le koluma i le tulaga o le tulaga faʻapitoa e vave faʻafuaseʻi. Sei o tatou sailia le auala e suia ai numera i mataitusi i Excel.

Filifiliga mo le suia o le faʻaaliga

E lua filifiliga mo le aumaia o le laulau o faʻamaumauga i le masani masani. O se tasi oi latou e faia i totonu o le Excel interface, ma le lona lua e aofia ai le ulufale i le poloaiga ma le lima e faʻaaoga ai se code. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga uma auala e lua.

Metotia 1: faʻaaoga le faʻatonuga o le polokalame

O le auala pito sili ona faigofie e suia ai le faʻaaliga o igoa o koluma mai numera i mataitusi o le faʻaaogaina lea o le meafaigaluega tuusao o le polokalama.

  1. Faia le suiga i le tab "File".
  2. Siʻi i le vaega "Filifiliga".
  3. I le faamalama o le polokalame ua tatala, alu i le vaega "Faatulagaga".
  4. A uma ona sui atu i le ogatotonu o le faamalama, matou te sailia se poloka o faatulagaga. "Galulue faatasi ma fua faʻatatau". E uiga i le parakalafa "Link Style R1C1" siaki. Matou te taomi le faamau "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

O le taimi nei o le igoa o koluma i le vaega faʻasalalau o le a faʻaaogaina masani, o lona uiga, o le a faʻaalia e tusi.

Metotia 2: Faaaoga Macro

O le filifiliga lona lua o se fofo i le faafitauli e aofia ai le faʻaaogaina o se masini.

  1. Faʻatoaga le faʻaosoina o le faʻatulagaga i luga o le faʻamau pe afai e aliali mai e le atoatoa. Ina ia faia lenei mea, agai i le tab "File". Ma le isi, kiliki le pepa "Filifiliga".
  2. I le faamalama e tatala, filifili le aitema Setup o le Ribbon. I le itu saʻo o le faamalama, siaki le pusa "Faʻapupula". Matou te taomi le faamau "Lelei". O le mea lea, ua faʻagaoioia ai le faʻatulagaga o le fausiaina.
  3. Alu i le tab "Faʻapupula". Matou te taomi le faamau "Visual Basic"lea o loʻo i le pito agavale o le lipine i totonu o le pusa faʻapipiʻi "Tulafono". E le mafai ona e faia nei gaioiga i luga o le lipine, ae na o le kiliki lava o le kesi piano Alt + F11.
  4. Faʻaauau le tatala o le VBA. Patipati le ala laupapa pupuu Ctrl + G. Ulufale i totonu o le matala tatala:

    Application.ReferenceStyle = xlA1

    Matou te taomi le faamau Ulufale.

A maeʻa nei gaioiga, o le a faʻaalia le faʻaaliga o le pepa o le pepa, suia le numera numera.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o se suiga e leʻi mafaufauina i le igoa o le koluma e faʻamaopoopoina mai le alafapeta i numera e le tatau ona fenumiai ai le tagata faʻaoga. E faigofie lava mea uma i le toe foʻi atu i le setete muamua e ala i le suia o laina o Excel. E talafeagai le faʻaaogaina o le filifiliga o le macro pe afai o nisi mafuaaga e le mafai ai ona e faʻaaogaina le metotia masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, ona o se ituaiga o toilalo. E mafai e oe, i le mea moni, ona faʻaoga lenei filifiliga ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻi, ia iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina lenei ituaiga o suiga.