Fausia ma faasaʻo tusiga i Photoshop


Photoshop, e ui lava o se faʻamau faʻamau, e maua ai le tele o avanoa mo le fatuina ma le faʻasaʻoina o tusitusiga. E le o Upu, ioe, ae mo le mamanu o nofoaga, kata pisinisi, faʻasalalauga faalauiloa e lava.

I le faaopoopo atu i le faasaʻoina saʻo o tusitusiga, o le polokalama e mafai ai ona e teuteuina fonuka i sitaili. E mafai ona e faʻapipiʻi ata, susulu, faʻapipiʻi, fusi kisi ma isi aʻafiaga i le vai papatisoga.

Lesona: Fausia se tusi afi i Photoshop

I lenei lesona o le a tatou aʻoaʻoina ai pe faapefea ona fatufatu ma faʻasaʻo faʻamatalaga tusitusia i Photoshop.

Faʻaliliuga o upu

I Photoshop, o loʻo i ai se vaega o mea faigaluega mo le fatuina o tusitusiga. E pei o meafaigaluega uma, o loʻo i luga o le itu tauagavale. O le vaega e fa meafaigaluega: Tusiga faʻataʻavalevale, Tusitusiga Vertical, Masini Faʻamatalaga Faʻaaliga ma Masini Vertical Text.

Sei o tatou talanoa e uiga i nei mea faigaluega i auiliiliga.

Tusiga faʻasalalau ma le Faʻamatalaga mata

O nei meafaigaluega e faʻatagaina ai oe e fai ni igoa o le faʻasaga ma le faʻasalalau, i le faasologa. I luga o paʻu papa, o le a faʻapipiʻiina ai se 'eleʻele tusitusi e aofia ai mea e fesoʻotai i ai. O le mataupu o le meafaigaluega o le a auiliiliina i le vaega aoga o le lesona.

Faailoga Tusitusiga Faʻaaliga ma Masini Faʻamatalaga Mata

O le faʻaaogaina o nei mea faigaluega e maua ai se masini faʻavave le tumau. O tusitusiga e lolomi i le auala masani, e le taua le lanu. O le tusitusiga i lenei mataupu e le o faia.

A maeʻa le faʻagasoloina o se faʻavae (kiliki i luga o se laulau), poʻo le filifiliina o se isi mea faigaluega, o le polokalama e fatuina se vaega filifilia i le tulaga o tusitusiga tusitusia.

O lenei filifiliga e mafai ona faʻaaogaina mo faamoemoega eseese: na o le valiina i se lanu, pe faʻaaogaina e tipi ese mai se ata.

Poloka poloka

I le faaopoopo atu i laina laina (tasi laina), Photoshop e mafai ai ona e fatuina poloka poloka. O le eseesega autu o le mea o loʻo aofia ai i totonu o sea poloka e le mafai ona alu i tua atu o ona tuaoi. I le faaopoopoga, o le "anotusi" tusitusiga e natia mai le vaaiga. O poloka poloka e faʻapitoa i le vevesi ma le faʻalavelave. Sili atu - i le faʻatinoga.

Ua matou talanoa e uiga i tusiga autu autu o le foafoaga, matou te oi le faatulagaga.

Faʻamaumauga

O le faʻasologa o tusitusiga e faia i ni auala se lua: tuusaʻo i le taimi e faʻataʻitaʻia ai, pe a mafai ona e tuʻuina atu mea eseese ile tagata taʻitasi,

pe faʻaaoga le faʻamatalaga ma fetuutuunai meatotino o le tusitusiga atoa.

Faʻamatalaga e faʻaaogaina i auala nei: i le kilikiina o le ki ma se siaki i luga o le vaega pito i luga,

E ala i le kiliki i luga o le faʻasologa o tusitusiga i luga ole paʻu pepa,

poʻo le faʻafouina o soʻo se meafaigaluega. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻasaʻoina faʻamatalaga i totonu o le paʻu "Faailoga".

Faʻamaumauga o tusitusiga i ni nofoaga se lua: i luga o le pito i luga o vaega (pe a faʻaaoga le meafaigaluega "Upu") ma palettes "Parakalafa" ma "Faailoga".

Faʻasologa o tafaʻi:

"Parakalafa" ma "Faailoga":

Faʻamauina o le lisi o paolo faʻamaumauga "Matapi".

Tatou o atu tuusao i le autu autu.

  1. Font.
    Ua filifilia le vai papatisoga i le lisi o le pa'ū o loo i luga o le faʻafaʻailoga, poʻo le faʻasologa o faʻamaumauga. O loʻo lata ane o se lisi o loʻo i ai seti o glyphs o eseesega "mamafa" (malosi, faʻaʻamau, faʻatusilima malosi, ma isi)

  2. Tele
    E mafai foi ona filifili le lapoa i le faasologa o le pa'ū ifo. I le faaopoopo atu i ai, o le numera i lenei matata e mafai ona faʻamaonia. O le tau maualuga o le tau e 1296 pika.

  3. Lanu
    E fetuunai le lanu e ala i le kiliki i luga o le lanu lanu ma filifili se hue i le paʻu. Ona o le le mafai, o le tusitusiga ua atofaina se lanu lea o loʻo i ai nei.

  4. Faʻasusu
    O le anetiasia e fuafua pe faʻapefea ona faʻaalia le tele (tuaoi) pika o le vai. E filifilia taitoatasi, o le parakalafa "Aua nei faaali" aveese uma anti-aliasing.

  5. Fetuunaiga
    Le masani masani, lea o loʻo maua i le toetoe o tusitala uma o tala. E mafai ona fetaui lelei tusitusiga i le agavale ma le taumatau, nofoaga tutotonu ma le lautele o le lautele. O le faʻamaoniga lautele e avanoa mo na o poloka poloka.

Faʻamaumauga faaopoopo i totonu o le Faʻailoga o le Faʻailoga

I totonu o le paʻu "Faailoga" E i ai tulaga e le maua i luga o le palota filifiliga.

  1. Glyph styles.
    O iinei e mafai ai ona e faʻamalosi le tusitagi, faʻamaufaʻailogaina, faia uma ia tala i lalo ifo poʻo le pito i luga, ia fatuina se faasino igoa mai le tusitusiga (faʻataʻitaʻiga, tusi "lua sikuea"), vase lalo pe solo le tusitusiga.

  2. Faʻasolosolo i luga ma le agavaʻa.
    O nei tulaga e fuafua ai le maualuga ma le lautele o tagata, i le faasologa.

  3. Taʻitaʻi (mamao i le va o laina).
    O le igoa e tautala mo ia lava. O le nofoaga o loʻo faʻamalamalamaina ai le aga i le va o laina o tusitusiga.

  4. Suʻega (mamao i le va o tagata).
    Se tulaga talitutusa tutusa lea e fuafua ai le faʻasalaga i le va o mataitusi tusitusi.

  5. Kerning
    Faʻamatalaina uiga i le va o tagata e faʻaleleia foliga ma faitau. O le kerning ua mamanuina ina ia fetaui ma le vaaia o le tusitusiga.

  6. Gagana
    O iinei e mafai ona e filifilia le gagana o le tusitusiga ua faʻamalamalamaina e faʻaaogaina le siakiina ma le siakiina o siaki.

Faataitai

1. Faʻailoga.
Ina ia tusia ni upu i le laina e tasi, e tatau ona e ave le meafaigaluega "Upu" (faʻaaloalo poʻo le faʻasolo), kiliki i luga o le tapoleni ma lolomi mea e te manaʻomia. Ki UI faia se suiga i se laina fou.

2. poloka poloka.
Ina ia fatuina se poloka poloka, e tatau foi ona e faʻaaoga le meafaigaluega. "Upu", kiliki i luga o le tapoleni ma, e aunoa ma le faʻamaloina o le ki o le kuki, faʻalautele le poloka.

O le siakiina o le poloka o loʻo faʻatino e faʻaoga ai faailoga o loʻo i le pito i lalo o le faʻavaa.

O le poloka ua faʻalavelaveina ma le ki o loʻo i lalo FMT. E faigata ona fautuaina se mea iinei, taumafai e fegalegaleai ma faailoga eseese.

Aua o mea uma e lua e lagolagoina e ala i le faia o kopi-faapipii (kopi-faapipii).

O le iuga lenei o le faʻasologa o tusitusiga i Photoshop. Afai e talafeagai mo oe, ona o tulaga, e galue ai i tusitusiga masani, ona maeʻa maeʻa lea ona suʻesuʻe lenei lesona ma faʻatino.