Yandex tusitusi "Atonu o mai lau komepiuta" - aisea ma le mea e fai?

O nisi tagata faaaoga i le ulufale atu i le Yandex.ru e mafai ona vaʻai i le feʻau "E mafai ona pipisi lau komepiuta" i le tulimanu o le itulau ma se faʻamatalaga: "O se siama poʻo se polokalama leaga e faalavelave i le taʻaloga o lau sailiga ma suia mea o loʻo i totonu o itulau." O nisi o tagata e le masani ona faʻalavelave i se ituaiga o feʻau ma faʻalauteleina fesili i luga o le autu: "Aisea ua aliali mai ai le savali i le tasi le mea e teu ai, mo se faataitaiga, Google Chrome", "O le a le mea e fai ma pe faapefea ona togafitia le komepiuta" ma tutusa.

O lenei tusi lesona faʻamalamalama auiliili pe aisea ua lipotia ai e Yandex o le komepiuta ua afaina, o le a le mafuaʻaga, o le a le mea e tatau ona fai ma le auala e fofo ai le tulaga.

Aisea e talitonu ai Yandex e lamatia lau komepiuta

O le tele o mea leaga ma mea e le o manaʻomia ma faʻaopoopoga o le komepiuta e suia ai mea o loʻo tatalaina, suia ai a latou lava, e le o taimi uma e aoga ai, faʻasalalau i latou, faʻalauiloaina o le au galulue maina, sui suiga o le sailiga ma faʻamalosia ai mea o loʻo e vaʻaia i luga o saite. Ae o le vaai e le o taimi uma e matauina ai.

I le isi itu, o le Yandex i luga o lana upega tafaʻilagi e mataʻituina pe o ia suiga e tupu ma, pe afai oi ai, ia lipotia lenei mea e ala i le lanu mumu e tasi "Atonu o lau komepiuta e pisia", ofo atu e toe faaleleia. A maeʻa le kiliki i le "Cure Computer" button e te alu i le itulau //yandex.ru/safe/ - o le faʻamatalaga e moni mai Yandex, ae le o se taumafaiga e taitaisese oe. Ma, afai o se faʻalauiloa faigofie o le itulau e le taitai atu ai i le leiloloa o le feʻau, ou te fautuaina e ave faʻamaoni.

E le tatau ona e maofa ona o le savali e aliali mai i nisi o auiliiliga patino, ae le o isi: o le mea moni o lenei ituaiga o siama e masani ona tulimataʻi ai tagata sailiili faapitoa, ma o nisi faʻalautelega leaga e mafai ona iai i Google Chrome, ae o loʻo misi i Mozilla Firefox, Opera poʻo le Yandex browser.

E faʻafefea ona foia le faafitauli ma aveese le "Atonu e afaina ai lau komepiuta" faamalama mai Yandex

A e kiliki le "Cure Computer" button, o le a aveina oe i se vaega faapitoa o le site o le Yandex ua tuuto atu i le faʻamatalaga o le faafitauli ma pe faapefea ona toe faʻaleleia, lea e aofia ai le 4 'afā:

  1. O le a le mea e fai - faatasi ai ma le talosaga a le tele o mea aoga e otometi ona foia le faafitauli. E moni, faatasi ai ma le filifiliga o mea aoga, ou te le o malie, e pei o isi.
  2. Faʻamauina oe lava - faʻamatalaga e uiga i le mea tonu e tatau ona siakiina.
  3. O auiliiliga o faʻamaoniga o le siakiina o siama i mea leaga.
  4. E faʻapefea ona le aafia - o faʻamatalaga mo le tagata fou e uiga i mea e tatau ona mafaufauina ina ia le faʻafetaiaia ai se faʻafitauli i le lumanaʻi.

O le mea lautele, o saʻoga e saʻo, ae o le a ou taumafai e fai sina suiga i laasaga na fuafuaina e Yandex, ma o le a fautuaina se faiga e ese le eseesega:

  1. Fai le faamamaina e faʻaaoga ai le free AdwCleaner malware removal tool nai lo le "shareware" meafaigaluega na ofoina atu (sei vagana ai le Yandex Rescue Tool utility, lea, e ui i lea, e le sili ona loloto le loloto). I le AdwCleaner i totonu o faatulagaga Ou te fautuaina ina ia mafai ai le toe faʻaleleia o le faila faila. E iai isi mea aoga e aveese ai le malware. I tulaga o le lelei, e tusa lava pe leai se kopi, RogueKiller e ofoofogia (ae o le Igilisi).
  2. Taofiofia mea uma (e aunoa ma le talafeagai ma faʻamaonia "lelei") faʻaopoopoga i le masini. Afai ua leiloloa le faafitauli, liliu i luga taitoatasi ae leʻi faailoaina le faʻaopoopoga e mafua ai le faʻamatalaga o faʻamaʻi i le komepiuta. Ia manatua o faʻalavelave leaga e mafai ona tuʻuina i totonu o le lisi o le "AdBlock", "Google Docs" ma faʻapea foʻi, na o le faʻaaogaina o igoa.
  3. Siaki galuega i le faʻatulagaina o galuega, lea e mafai ona mafua ai le tatalaina saoloto o le masini ma faʻasalalau ma toe faʻaaoga mea leaga ma mea e le manaʻomia. Faʻamatalaga i luga o lenei mea: O le polokalama lava ia e tatala i faʻasalalauga - o le a le mea e fai?
  4. Siaki siaki alalaupapa.
  5. Mo Google Chrome, e mafai foi ona e faʻaaogaina le meafaigaluega faʻapipiʻi mama.

I le tele lava o tulaga, o nei laasaga faigofie e lava lea e foia ai le faafitauli i le fesili ma na o mataupu e le fesoasoani ai, e talafeagai le amataina o le viliina o scanners e pei o Kaspersky Virus Removal Tool poʻo Dr.Web CureIt.

I le faaiuga o le tusiga e uiga i se tasi o faʻamatalaga taua: pe a iai i luga o nisi nofoaga (tatou te le o talanoa e uiga ia Yandex ma ona itulau aloaia) e te vaʻai i se feau e afaina ai lau komepiuta, E maua le virus N ma e tatau ona e faʻaumatia loa, mai le amataga o ia lipoti e le talitonu. Talu ai nei, e le masani ona tupu lenei mea, ae o virus na faʻaaogaina i le auala lenei: o le tagata na faʻaaogaina sa faanatinati e kiliki i luga o le faʻasalalauga ma sii mai le manatu ua taua o le "Antiviruses", ma o le mea moni na ia maua mai le malware mo ia lava.