Windows 10 Mobilephones ma Lumia smartphones: o se laasaga faʻaeteete i luma

I le fatu o le manuia o le manuia o Microsoft, o se faʻalelei i le tuʻuina atu o le polokalama mo komepiuta i totonu o le taimi i le taimi na latou maua ai le talitonuga faʻaalia. Ae o le miniaturization ma le oʻo mai o le vaitau o masini feaveaʻi ua faʻamalosia ai le kamupani e tautala foi i maketi matata, faʻatasi ma le Nokia Corporation. Faiga faʻavae e faʻalagolago lava i tagata faʻapitoa. I le tautoulu o le 2012, na latou tuʻuina atu ai le maketi i le telefoni feaveaʻi Nokia Lumia. Faataitaiga 820 ma le 920 na iloga e ala i le faafouina o fofo o meafaigaluega, telefoni feaveai ma tau faatosina mai tauva. Ae ui i lea, o le isi lima tausaga e le o fiafia i tala fou. I le aso 11 o Iulai, 2017, na faʻaaogaina ai le 'upega tafaʻilagi a Microsoft e tagata o loʻo i ai se feʻau: o le Windows OS 8.1 lauiloa e le lagolagoina i le lumanaʻi. O le taimi nei o loʻo faʻamalosia e le kamupani le faiga mo smartphones Windows 10 Mobile. O le taimi o Windows Phone ua maeʻa.

O le anotusi

  • Le faaiuga o le Telefoni Telefoni ma le amataga o le Windows 10 Mobile
  • Amataina
    • Polokalame fesoasoani
    • Sauni e faʻaleleia
    • Tikia ma faapipii le masini
  • O le a le mea e fai i le tulaga o le toilalo
    • Vitio: Fautuaga Microsoft
  • Aisea e le mafai ai ona sii mai ni faʻamatalaga
  • O le a le mea e fai i telefoni feaveai

Le faaiuga o le Telefoni Telefoni ma le amataga o le Windows 10 Mobile

O le i ai o le masini faʻaogaina lata mai i totonu o le masini e le o se mea e gata ai: o le OS na te fatuina se siosiomaga e faʻaaogaina ai e tagata o loʻo faʻaaogaina polokalame. O sui auai lona tolu o lauiloa iloga ma mea aoga, e aofia ai le Facebook Messenger ma Skype, taitasi i le tasi na faasilasila atu le Windows 10 Mobile i le tulaga talafeagai. O lona uiga, o nei polokalama e le toe galue i lalo o le Windows Phone 8.1. O le mea moni, o loʻo faʻapea mai Microsoft, e mafai ona faigofie ona faʻapipiʻiina le Windows 10 Mobile i masini ma telefoni feaveaʻi i le telefoni i le 8.1 GDR1 QFE8. I luga o le upega tafaʻilagi a le kamupani, e mafai ona e mauaina se lisi matagofie o le telefoni feaveaʻi, e le mafai e ona tagata ona popole ma seti le "sili ona sefulu" e aunoa ma le faatauina mai o se telefoni fou.

Ua folafola mai e folafolaga e faaauau pea le lagolago mo le Nokia 1520, 930, 640, 640XL, 730, 735, 635 1GB, 636 1GB, 638 1GB, 430, ma le 435 faʻataʻitaʻiga. , BLU Win HD LTE x150q ma MCJ Madosma Q501.

O le tele o le pusa faʻapipiʻi o le Windows 10 o le 1.4-2 GB, o le mea muamua e tatau ona e mautinoa o loʻo lava le avanoa avanoa i le telefoni. O le a e manaʻomia foʻi se fesoʻotaʻiga televavave i le Initaneti e ala i le Wi-Fi.

Amataina

Aʻo leʻi i totonu o le faʻatulagaina, e talafeagai le faia o se faʻamaumauga ina ia le fefe ai ile leiloa o faʻamaumauga. I le faʻaaogaina o le filifiliga tatau i le vaega "Tautuga", e mafai ona e faʻasaoina uma faʻamatalaga mai lau telefoni i le Cloud OneDrive, ma pe a tatau ai, kopi faila i lau kesi.

Faʻailogaina o faʻamatalaga atamai i totonu o le Faʻamaufaʻailoga Taʻiala

Polokalame fesoasoani

I totonu o le Faleoloa a Microsoft e maua ai se tusi faʻapitoa "Fesoasoani e faʻaleleia i le Windows 10 Mobile" (Faufautua Fautua mo le Igilisi Igilisi). Filifili mai le lisi o talosaga faʻapipiʻi "Faleoloa" ma tatou maua le "Update Assistant".

Faʻafeiloaʻiga o le Faufautua o le Windows 10 Mobile Upgrade mai le Faleoloa a Microsoft

A maeʻa ona tuʻuina le Fesoasoani Faʻafou, matou te faʻalauiloaina pe mafai ona faʻaogaina le polokalama fou i luga o le telefoni.

Faʻafou le Fesoasoani o le a talisapaia le mafai ona faʻapipiʻi se polokalama fou i luga o lau telefoni

O le mauaina o se poloketi polokalama ma se OS fou e faalagolago i le itulagi. I le lumanaʻi, o faʻamatalaga i se faiga ua maeʻa faʻatulagaga o le a tufatufaina tonu, ma le maualuga o le faʻatuai (e faʻalagolago i le mamafa o galuega a sapalai a Microsoft, aemaise lava pe'ā tuʻuina atu pepa lautele) e le tatau ona sili atu i le tele o aso.

Sauni e faʻaleleia

Afai o se faʻafouina i le Windows 10 Mobile ua uma ona maua mo lau telefoni, o le a fesoasoani mai le Fesoasoani. I le laupepa e aliali mai, tuu se "tick" i totonu o le pusa "Alu faʻafou le Windows 10" ma kiliki "Next." Ae e te leʻi sau i luga ma faʻapipiʻi le polokalama, e tatau ona e mautinoa o le telefoni feaveaʻi ua faʻatumu atoatoa, ma sili atu le faʻafesoʻotaʻi le atamai i le tau ma e le momotu seʻia maeʻa le faʻafouina. O le vaivai o le malosiaga i le taimi o le faʻatulagaina o polokalama e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le mafaamatalaina.

Ua maeʻa maeʻa le suʻega muamua i le Suʻega Suʻega. E mafai ona e alu e faʻapipiʻi

Afai o le avanoa e manaʻomia e faʻapipiʻi ai le polokalama e leʻi saunia muamua, o le a fesoasoani le Fesoasoani e faʻamamaʻa, aʻo tuʻuina atu se avanoa lona lua e faia ai le faʻamaumauga.

"Windows 10 Mobile Upgrade Advisor" ofo atu e faasao avanoa e faʻapipiʻi le polokalama

Tikia ma faapipii le masini

O le galuega a le Fesoasoani e faʻaleleia i le Windows 10 Mobile faʻatasi ma le savali "Ua saunia mea uma mo le faʻaleleia." Ulufale i le "Seti" menu ma filifili le "faafou" vaega ina ia mautinoa ua uma ona sii mai le Windows 10 Mobile. Afai e le amata otometi le download, amata i le kilikiina o le "download" button. Mo sina taimi, e mafai ona e sola ese, ma tuua le atamai ia te ia lava.

Windows 10 Taeala i luga o le atamai

A maeʻa le faʻamaumauga fou, kiliki "faʻapipiʻi" ma faʻamaonia le maliliega faʻatasi ai ma tuutuuga o le "Tautua a le Faʻalapotopotoga a Microsoft" i le lau e aliali mai. O le faʻaaogaina o le Windows 10 Mobile o le a alu pe a ma le itula, lea o le a faʻaalia ai le faʻaalia o le taamilosaga o laufanua ma le alualu i luma. A o faagasolo lenei vaitaimi, e sili atu le aua le taʻavaleina se mea i luga o le telefoni, ae faʻatali mo le faʻapipiʻi e maeʻa.

Faʻaaliga e faʻaalia ai le faʻagasologa o faʻagasologa

O le a le mea e fai i le tulaga o le toilalo

I le tele o tulaga, o le faʻapipiʻiina o WIndows 10 Mobile e faʻamalosi lelei, ma i le tusa ma le 50 minute le telefoni "fafagu" ma le savali "toetoe a sauni ...". Ae afai e tele le sili atu ma le lua itula e taamilo ai le au, o lona uiga o le faʻapipiʻiina o le "malulu". E le mafai ona faʻalavelaveina i totonu o se setete, e tatau ona faʻaaoga ni faiga faigata. Mo se faʻataʻitaʻiga, ave se maa ma se SD card mai se telefoni, ona toe faʻafoʻi lea o le paʻa i lona nofoaga ma liliu le masini (faʻafesoʻotaʻi, faʻafesoʻotaʻi le ofisa autu). A maeʻa lena, atonu e manaʻomia le toe faʻafouina o le faiga faʻaogaina e faʻaaogaina ai le Meafaigaluega Toe Faʻafoega o Meafaigaluega a le Windows, lea e toe faʻafouina ai le polokalama autu i luga o le telefoni ma le leiloloa o faʻamaumauga uma ma faʻapipiʻiina talosaga.

Vitio: Fautuaga Microsoft

I luga o le 'upega tafaʻilagi a Microsoft, e mafai ona e maua se vitio puupuu e uiga i auala e faʻaleleia ai i le Windows 10 Mobile e faʻaaoga ai le Manatu Faʻafou. E ui lava e faʻaalia ai le faʻapipiʻiina i luga o le telefoni faʻa-Peretania, lea e ese si ese mai le faʻalauiloaina o le lomiga, e talafeagai le faitauina o lenei faʻamatalaga aʻo leʻi amataina le faʻamatalaga.

Faʻamaumauga o faʻaletonu e masani ona taoto i le OS muamua: afai e le lelei le faigaluega a le Windows Phone 8.1, e sili atu ona lelei le taumafai e faasaʻo mea sese aʻo leʻi tuʻuina le "pito sili". O le faafitauli e mafai ona mafua mai i se pepa SD e le fetaui pe faaleagaina, lea ua leva ona le toe suia. O talosaga le mama e sili ona aveese mai le telefoni ao lei faia le faʻamatalaga.

Aisea e le mafai ai ona sii mai ni faʻamatalaga

O le polokalame faafouina mai le Windows Phone 8.1 i le Windows 10 Mobile, e pei o le faiga o le polokalama, ua maua, o lona uiga, e eseese ma le itulagi. Mo nisi itulagi ma atunuʻu, e ono faʻatagaina muamua, mo nisi taimi. Atonu foi e le o mafai ona potopoto mo se masini faapitoa ma atonu o le a avanoa pe a mavae sina taimi. I le amataga o le taumafanafana o le 2017, o ata Lumia 550, 640, 640 XL, 650, 950 ma 950 XL ua lagolagoina atoatoa. O lona uiga, a maeʻa le faʻaleleia o le "toeselau", o le a mafai ona faʻaopoopoina le lomiga fou o le Windows 10 Mobile (ua taʻua o le Creators Update). O le tele o telefoni feaveaʻi o le a mafai ona tuʻuina atu muamua se faʻamatalaga muamua o le Faʻafouina o le Anniversary. I le lumanaʻi, faʻaleleia fuafuaga, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le malupuipuia ma le faʻamautuina o pusa, e masani lava ona oʻo i luga o faʻataʻitaʻiga uma ma le "sefulu" faʻapipiʻi.

O le a le mea e fai i telefoni feaveai

I le "sefulu" version debugging stage, na faalauiloa ai e Microsoft le "Windows Preview Pre-Evaluation Program" (Preview Preview), o lea na mananao ai tagata uma e mananao e sii mai le "raw" system i vaega ma auai i ana suʻega, e tusa lava po o le a le ata o le masini. I le faaiuga o Iulai 2016, o le lagolago mo nei fausia o le Windows 10 Mobile na faamutaina. O le mea lea, afai e le oi ai le telefoni i le lisi na lomia e Microsoft (silasila i le amataga o le tusiga), ona e le mafai lea ona toe faafouina i le "toeselau". O loʻo faʻamatalaina e le tagata faʻapitoa le tulaga oi ai i le taimi nei e ala i le mea moni e le o faʻaumatia meafaigaluega ma e le mafai ona faʻasaʻo le tele o mea sese ma gaʻo na maua i taimi o suʻega. O le faʻamoemoe mo soʻo se tala lelei i tagata e ona le masini e leai ni mea e leai sona aoga.

Summer 2017: o tagata o smartphones e le lagolagoina le Windows 10 Mobile o loʻo i ai pea i le tele

O le suʻesuʻega o le numera o faʻasalalauga o faʻaoga faʻapitoa mai le Faleoloa a le Falefaʻatauloa, o loʻo faʻaalia ai e mafai ona manumalo le 20% o masini Windows, ma o lenei numera, e foliga mai, o le a le tupu. E masani ona faʻaoga e tagata faʻapipiʻi i isi fausaga nai lo le faʻatauina o se telefoni fou i le Windows 10 Mobile. O le mea lea, e manaʻomia e tagata e le o faʻaaogaina masini e faʻaauau le faʻaaogaina o le Windows Phone 8.1. O le polokalama e tatau ona faʻaauau pea ona galue malosi: o le firmware (firmware and drivers) e le faʻalagolago i le faʻaogaina o le polokalama faʻaoga, ma o faʻamatalaga mo lea mea e tatau lava ona oʻo mai.

O le faʻamatalaga mo komipiuta ma pona komipiuta o le Windows 10 Creators Update o loʻo faʻatulaga e Microsoft e avea o se mea taua: o luga o le faavae o lenei atinaʻe o le a fausia ai le Windows 10 Redstone 3, lea o le a maua ai le galuega sili ona lata mai ma le gasologa. Ae o le tele o lomiga mo masini feaveai na fiafia i le numera tele o le alualu i luma, ma le faamutaina o le lagolago mo OS Windows Phone 8.1 na faia se taufaaleaga leaga ma Microsoft: o tagata faatau atonu ua fefefe e faatau ni smartphones mai se Windows 10 Mobile ua uma ona faatuina, ma manatu o le aso e mafai ona muta ai lona lagolago, e pei ona tupu i le Windows Phone 8.1. 80% o masini smartphones Microsoft o loʻo faʻaauau pea ona galulue i lalo o le vaavaaiga a le Windows Phone family, ae o le toatele o latou tagata e fuafua e fesuiai i isi tulaga. O tagata e ona le masini mai le "lisi paʻepaʻe" na faia le filifiliga: Windows 10 Mobile, aemaise lava talu mai le asō o le maualuga lea e mafai ona tuʻiina mai le telefoni faʻavae Windows.