Faʻafoʻisia le talafaasolopito o le initaneti Faʻaaogaina le Faʻalelei


O nisi o loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le mafai gafatia faʻapitoa o le Windows 10. O le mea moni, o lenei faiga faʻapitoa e maua ai le tele o mea faigaluega mo pulega uma a le komiti ma tagata faʻapitoa - o loʻo tuʻuina i totonu o se vaega ese mea tutusa. "Lisi Pulea" i lalo o le igoa "Pulega". Seʻio tatou tilotilo ia i latou i auiliiliga.

Tatalaina o le "Pulega" vaega

Avanoa i le faʻamaumauga faʻamaonia i le tele o auala, mafaufau i le lua sili ona faigofie.

Metotia 1: Faʻasalalau Pulea

O le auala muamua e tatalaina ai le vaega o loʻo fesiligia e aofia ai le faʻaaoga "Lisi Pulea". O le algorithm e faapenei:

  1. Tatala i luga "Lisi Pulea" soʻo se auala talafeagai - faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina "Saili".

    Vaʻai foi: E faʻapefea ona tatala le "Panel Control" i le Windows 10

  2. Suia le faʻaaliga o mea o loʻo i le vaega i le tulaga "Ata Matagofie"ona maua lea o le aitema "Pulega" ma kiliki i luga.
  3. O se lisi faʻatasi ai ma meafaigaluega faʻapitoa e pulea ai polokalama o le a tatalaina.

Metotia 2: Suʻe

O se auala sili atu ona faigofie o le valaʻauina o le manaʻoga manaʻomia o loʻo faʻaaogaina "Saili".

  1. Tatala i luga "Saili" ma amata ona taina le upu pulega, ona kiliki lea-i luga o le iuga.
  2. O se vaega e amataina i ala pupuu i le faʻaaogaina o mea aoga, e pei ona iai i le faʻamaumauga "Lisi Pulea".

Aotelega o le Meafaigaluega Faʻafoega o le Windows 10

I totonu o le tusi "Pulega" o loʻo i ai se seti o 20 utilities mo faamoemoega eseese. Ia iloiloina faapuupuu ia mea.

"ODBC Punaoa Punaoa (32-bit)"
O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻafesoʻotaia fesoʻotaʻiga i luga o faʻamaumauga, siaki sootaga, faʻapipiʻi le faʻatonutonuina o faʻamaumauga o faʻamaumauga (DBMS), ma siaki avanoa i punaoa eseese. O le meafaigaluega ua mamanuina mo pule o le polokalama, ma o se tagata masani, e ui lava o se tagata matua, ae o le a le aoga lona aoga.

"Lisi Toe Maua"
O lenei meafaigaluega o se masini faʻafouina o le fatuina o fatuga - o se meafaigaluega faʻafouina o le toe faʻaleleiaina o mea faigaluega i luga o se masini fafo Mo nisi auiliiliga e uiga i lenei mea faigaluega ua matou taʻuina atu i se isi tusi.

Lesona: Faʻatūina o se faʻamaumauga faʻaleleia Windows 10

"ISCSI Initiator"
O lenei tusi talosaga e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻi i luga o mea e teuina ai fafo e faʻavae i luga o le iSCSI faʻataʻitaʻiga e ala i se fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga LAN. O lenei mea faigaluega ua faʻaaogaina foi ina ia mafai ai ona faʻaogaina fesoʻotaiga o poloka. O le meafaigaluega foi e sili atu ona taulaʻi atu i pulega o polokalama, e matua itiiti lava le fiafia i tagata masani.

"ODBC punaoa o faamatalaga (64-bit)"
O lenei talosaga e talitutusa i galuega faʻatino i Punaoa o Punaoa o le ODBC o loʻo talanoaina i luga, ma e ese lava i le na o le mamanuina e galue ma le 64-bit database.

"Faʻasalaga Faʻatonu"
E leai se isi mea e sili atu nai lo se faʻaaogaina e le aufaʻamatalaga o Windows mo se taimi umi. msconfig. O lenei meafaigaluega ua mamanuina e pulea ai le OS, ma e mafai ai ona aofia ai i luga ma luga "Ala Lelei".

Vaʻai foi: Ala Lelei i le Windows 10

Faamolemole ia matau o le auai i le lisi "Pulega" o se tasi lea o auala e maua ai lenei mea faigaluega.

"Faiga Faʻavae mo le Puipuiga o le Atunuu
O le isi meafaigaluega e masani ona iloa e tagata faʻapitoa Windows. E maua ai avanoa mo le fetuʻutuʻutuina o laina faʻavae ma faʻamatalaga, lea e aoga mo faʻataʻitaʻi ma tomai atamamai. I le faaaogaina o meafaigaluega a lenei faatonu, e mafai, mo se faataitaiga, avanoa avanoa i nisi o foliga.

Faitau atili: Faʻatulaga le faʻasoa i le polokalama o le Windows 10 operating system

"Mataʻitūina le Puipui o le Defender Windows i Advanced Security Mode"
O lenei mea faigaluega e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le faʻaogaina o le pa puipui a le Windows Defender i totonu o le polokalama malupuipuia. O le mataʻituina e mafai ai ona e faia tulafono ma mea e le maua mo fesoʻotaʻiga i totonu ma fafo, faʻapea foʻi ma le mataituina o fesoʻotaʻiga telefoni, lea e aoga pe a feagai ma polokalame faʻapipiʻi.

Vaʻai foi: Feteenaʻi faʻamaʻi komepiuta

"Mataituina o Punaoa"
Faʻasaga "Mataituina o Punaoa" fuafuaina e mataʻituina le faʻaaogaina eletise o le komepiuta ma / poo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. O le aoga e mafai ai e oe ona mataʻituina le faʻaaogaina o le PPU, RAM, faila vaivai poʻo le fesoʻotaiga, ma maua ai le tele o faʻamatalaga nai lo Task Manager. Ona o lona faʻamalamalamaina o le meafaigaluega faʻapitoa e faigofie ona foia faafitauli ma le tele o le faʻaaogaina o punaoa.

Vaʻai foi: O le a le mea e fai pe afai o le Faiga Faʻavae e faʻapipiʻi ai le gaosiga

"Lelei o le Disk"
I lalo o lenei igoa ua natia ai se aoga umi mo le faʻamalamalamaina o faʻamaumauga i lau disk. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi ua uma ona tuʻuina atu se tusitusiga tuʻufaʻatasia i lenei faʻatinoga ma le auala e iloilo ai, o le mea lea matou te fautuaina ai e faʻatatau i ai.

Lesona: Disk Defragmenter i Windows 10

"Clean Clean Disk"
O le mea aupito sili ona matautia le meafaigaluega i totonu o fesoʻotaʻiga uma a le Windows 10 pulega, talu ai o lana galuega e tasi o le faʻamaʻapeʻapeina atoa o faʻamaumauga mai se filifili ua filifilia poʻo lona vaeluaga talafeagai. Ia matua faʻaeteete ao e galue i lenei mea faigaluega, a leai o loʻo e lamatia le aveesea o faʻamaumauga taua.

"Faʻatulagaga o Task"
O se faʻaaogaina lauiloa, o le faʻamoemoega o le faʻaaogaina o nisi o taga faigofie - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻiina o se komepiuta i luga o se faʻatulagaga. E le masalomia, e tele avanoa mo lenei mea faigaluega, o le faʻamatalaga e tatau ona tuʻufaʻatasia i se isi mea ese, talu ai e le mafai ona mafaufau i ai i le faʻavae o le iloiloga o nei aso.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona tatalaina le Tagata Faʻatino Task i le Windows 10

"Tagata Vaʻai Tagata"
O lenei puʻe-i totonu o se faʻamaumauga, i mea uma e faʻamaumau, mai le fesuiaiga ma faaiu i le tele o faʻaletonu. O le "Tagata Vaʻai Tagata" e tatau ona faʻasalalau pe a amata ona ese le amio a le komipiuta: i le mea e tupu i le leaga o polokalama faʻapitoa poʻo le faaletonu o le polokalama, e mafai ona e maua le tusitusi talafeagai ma saili le mafuaaga o le faafitauli.

Vaʻai foi: Vaavaai i le mea na tupu i luga o se komepiuta ma le Windows 10

Ofisa Resitala
Masalo o le telefoni e faʻaaoga ai le meafaigaluega faʻaletoroni. O le faia o faʻataʻotoga i le resitala e mafai ai e oe ona faʻaumatia le tele o sese ma faʻasalalau le faiga mo oe lava ia. Faʻaaogaina, ae ui i lea, e tatau ona faʻaeteete, aua o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga e iu lava ina fasiotia le tino, pe afai e te faʻatuina le resitala i se tasi.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona fufulu faamaumauga o Windows mai mea sese

"Faamatalaga o le Faigaluega"
E i ai foi se meafaigaluega aoga. "Faamatalaga o le Faigaluega"lea o se faʻamaufaʻailoga lautele o meafaigaluega ma masini komepiuta o se komepiuta. O lenei meafaigaluega e aoga tele mo se tagata ua faʻaaogaina tele - mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ona e suʻeina le faʻatulagaga saʻo ma le mamanu.

Faitau atili: Iloilo le faʻataʻitaʻiga o le laupapa

"Mataʻituina o Meafaigaluega"
I totonu o le vaega o mea aoga o le televave o komepiuta pulega sa i ai se nofoaga mo le faatinoga o le mataituina o faatinoga, lea e taua "Mataʻituina o Meafaigaluega". Ae ui i lea, o le tuʻuina atu o faʻamatalaga faʻatinoga i se faiga e le faigofie, ae ua saunia e le komipiuta Microsoft se taʻiala, lea o loʻo faʻaalia tuusao i totonu o le faamalama autu o talosaga.

Auaunaga Faʻatonu
O lenei talosaga o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi mo le puleaina o auaunaga ma vaega o meafaigaluega - i le mea moni, o se sili atu ona faʻalauiloaina o le pule o le tautua. Mo le aufaʻatasi o le faʻaaogaina, naʻo le elemene lenei o le tusi talosaga e manaia, talu ai o isi mea uma lava e mafai ona faʻatautaia i tagata tomai faapitoa. Mai iinei e mafai ona e taofiofia auaunaga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, taʻavale SuperFetch.

Faitau atili: O le auaunaga a SuperFetch i le Windows 10 e nafa ma

"Auaunaga"
Se vaega e ese mai o le talosaga ua taua i luga lea ei ai tonu lava le tulaga tutusa.

"Faʻamanatuga o le Windows Checker"
E iloa foi e le aufaasagalalau o se meafaigaluega lea o lona igoa e tautala mo ia lava: o se aoga e amata ai le suʻesuʻeina o le RAM pe a maeʻa ona toe amataina se komepiuta. E toatele tagata latou te manatu faatauvaa i lenei talosaga, e sili atu i isi tagata, ae galo lena mea "Faʻamanatuga Mafaufau ..." e mafai ona faʻafaigofie atili faʻamautinoaina o le faafitauli.

Lesona: Iloilo le RAM i le Windows 10

"Puleaina o komepiuta"
O se pusa polokalama faʻapitoa e faʻapipiʻiina ai le tele o mea aoga ua taua i luga (mo se faʻataʻitaʻiga, "Faʻatulagaga o Task" ma "Mataʻituina o Meafaigaluega") faʻapea foi Task Manager. E mafai ona tatalaina i luga o le lisi o le gafa. "O lenei komepiuta".

"Lolomiina Pulega"
Pule sili atu pulega e fesoʻotaʻi ma masini lomitusi komepiuta. O lenei meafaigaluega e mafai ai, mo se faʻataʻitaʻiga, ona faʻamaonia le siʻosiʻusi lolomi pe faʻapipiʻi le gaioiga i le lomitusi. E aoga mo tagata faʻaaoga e masani ona faʻaaogaina tusi lolomi.

Faaiuga

Matou te tilotilo i meafaigaluega a le Pulega o le Windows 10 ma faʻamatalaina faʻapuupuu ia uiga taua o nei aoga. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e tofu i latou taʻitoʻatasi ma tulaga faʻapitoa e aoga mo le faʻapitoa ma tagata atamamai.