Faʻafefea ona faʻapolopolo se ata i totonu o le Lightroom pe a uma ona fai


O se disaseti fafo o se masini feaveai e teu ai mea e teu ai faamaumauga (HDD poo SSD) ma se pule mo le fegalegaleai ma se komepiuta e ala i le USB. A faʻapipiʻi ia ituaiga masini i se PC, o nisi taimi ei ai nisi o faʻafitauli, aemaise lava - le leai o se masini i totonu o le "Computer" folder. O le a matou talanoa e uiga i lenei faafitauli i lenei tusiga.

O le tino e le o vaʻavaʻai atu i fafo fafo

E tele mafuaaga mo lenei faafitauli. Afai e fesoʻotaʻi se taʻavale fou, o le mea lea atonu na "galo" le Windows e lipotia mai ma fautuaina le faʻapipiʻi o avetaʻavale, faʻapipiʻi le ala o faasalalauga. I le tulaga o taʻavale tuai, atonu o le fatuina o vaega i luga o se isi komepiuta e faʻaaoga ai polokalama, le i ai o se siaki puipui, faʻapea foi le masani ona le lelei o le pule, le lava, cable poʻo le pusa i luga o le PC.

O le isi mafuaaga o le le lava o meaʻai. Tatou amata i ai.

Mafuaaga 1: Mana

O le tele o taimi, tagata faʻaaoga, ona o le leai o ni pusa USB, faʻafesoʻotaʻi le tele o masini i le tasi lakaʻa e ala i se pusa. Afai e manaʻomia e le masini fesoʻotaʻiga le mana mai le fesoʻotaʻiga USB, atonu e ono le lava le eletise. O le mea lea o le faafitauli: atonu e le amataina le disiki ma, e tusa ai, e le o iai i le polokalama. O le tulaga lava lea e ono tulaʻi mai pe a mamafa tele ports i masini malolosi.

E mafai ona e faia mea nei i lenei tulaga: taumafai e faasaoloto se tasi o ports mo se taʻavale fafo, pe, i ni tulaga ogaoga, faʻatau mai se pu i le malosi faaopoopo. O nisi masini feaveaʻi e ono manaʻomia foi le malosi faaopoopo, e pei ona molimauina e le i ai o le USB cable i totonu o le kit, ae o le eletise eletise foi. O ia keea e mafai ona i ai ni fesoʻotaʻiga se lua mo le faʻafesoʻotaʻi i le USB poʻo se iunite tuʻufaʻatasia eseese.

Mafuaʻaga 2: Disk le faʻasalalau

Aʻo fesoʻotaʻi se isi avanoa fou i le PC, e masani ona lipotia e le tino e le o faʻasalalau le aufaasālalau ma ofo atu e fai. I nisi tulaga e le tupu lenei mea ma o nisi taimi e tatau ai ona faia ma le lima lenei faiga.

  1. Alu i "Lisi Pulea". E mafai ona faia lenei mea mai le lisi "Amata" pe lolomiina le autu autu Manumalo + R ma ulufale i le poloaiga:

    pulea

  2. Ma le isi, alu i "Pulega".

  3. Saili se igoa i le igoa "Puleaina o komepiuta".

  4. Alu i le vaega "Pulega o Disk".

  5. O loʻo matou sailia la matou taavale i le lisi. E mafai ona e vaʻavaʻai mai i isi i le tele, faʻapea foʻi ma le faila o le RAW.

  6. Kiliki i le pu PKM ma filifili le mea e lisiina ai le tala "Faatulaga".

  7. Le isi, filifili le igoa (igoa) ma le faila faila. Tuu se siaki i luma "Telefoni Faʻamatalaga" ma tulei Ok. E totoe na o le faatalitali mo le iʻuga o le faagasologa.

  8. Laititi fou na faʻaalia i totonu o le pusa "Komipiuta".

    Vaʻai foi: O le a le faʻatulagaga o le CD ma pe faapefea ona fai saʻo

Mafuaaga 3: Faʻasalaga Faʻasalalau

O lenei faafitauli e mafai ona tutupu pe a fai le faia o faʻamalositiga - faʻasologa, vavaega - i luga o se isi komepiuta e faʻaaogaina polokalama faʻapitoa.

Faitau atili: Polokalama mo le galue i se vaega puʻe puʻe

I ia tulaga, e tatau ona e setiina le tusi i le lima i se mailei "Pulega o Disk".

Faʻamatalaga auiliili:
Suia le tusi avega i le Windows 10
E faʻafefea ona sui le laupega a le lotoifale i le Windows 7
Pulega o Disk i le Windows 8

Mafuaaga 4: Avetaavale

O le faʻaogaina o le polokalama e matua faigata lava le polokalama ma o le mafuaʻaga lea e masani ona tupu ai faʻalavelave faʻafuaseʻi. I le masani masani, o loʻo faʻatūina e Windows ia avetaʻavale taʻitasi mo masini fou, ae e le o taimi uma lava lea. Afai e le amata ona faʻapipiʻiina le avetaʻavale pe a fesoʻotaʻi se atigi fafo, ona mafai lea ona e toe taumafai e toe amata le komepiuta. I le tele o tulaga, ua lava lea. Afai e le suia le tulaga, e tatau ona e "galue ma peni."

  1. Tatala i luga "Lisi Pulea" ma alu i "Pule Sili".

  2. Saili le faʻailoga "Faʻafou le faʻalapotopotoga o meafaigāluega ma kiliki i luga. O le faiga o le a "vaai" i le masini fou ma o le a taumafai e suʻe ma faʻapipiʻi le avetaʻavale. O le tele o taimi, o lenei auala e aumaia ai se taunuuga lelei.

I le tulaga e le mafai ona faʻaaogaina le masini komepiuta mo le disk, e tatau ona siaki le paranesi "Mea masini komepiuta". Afai ei ai se taʻaloga ma se faailoga samasama, o lona uiga e leai se avetaavale a le OS poʻo ua faʻaleagaina.

O le faafitauli o le a fesoasoani e foia le faʻapipiʻiina faamalosi. E mafai ona e mauaina le masini komepiuta mo le masini i luga o le upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa (atonu na aofia ai se avetaavale) pe taumafai foi e sii mai ia te oe mai le fesoʻotaiga.

  1. Tatou kiliki PKM luga o le masini ma filifili le mea "Avetaʻavale Faʻafou".

  2. Ma le isi, alu i le suʻesuʻega aunoa. A maeʻa lena, faʻatali mo le iʻuga o le faagasologa. Afai e tatau ai, toe amata le komipiuta.

Mafuaaga 5: Vaʻaia

Polokalama mamanu, faʻatasi ai ma isi mea, e mafai ona taofia le amataina o masini fafo i le masini. O le tele o taimi latou te i ai i luga o le puʻue mafai ona aveese, ae mafai foi ona i ai i lau PC. Muamua, siaki lau polokalama ma, afai e maua, o le kiliva lona lua mo siama.

Faitau atili: Faʻataʻitia fomaʻi komepiuta

Faʻaaogāina o meafaigaluega o loʻo faʻamatalaina i le tusitusiga o loʻo i luga, e le mafai ona e siakiina le siaki fafo, aua e le mafai ona amataina. Naʻo se masini komepiuta USB puʻeina ma se scanner antivirus, mo se faʻataʻitaʻiga, Kaspersky Rescue Disk, o le a fesoasoani iinei. Faʻatasi ai, e mafai ona e vaʻaia le ala o faasalalauga mo siama e aunoa ma le sauina o faila masani ma auaunaga, ma o le mea lea o le osofaʻiga.

Mafuaaga 6: Faʻasologa o le tino

O mea faʻaletonu faaletino e aofia ai le faaleagaina o le puʻupuʻu poʻo le pule lava ia, toilalo o vaʻavaʻa i luga o le komepiuta, faʻapea foʻi ma le faʻailoga "perelamyvanie" USB cable poʻo le mana.
Ina ia iloa le sese, e mafai ona e faia mea nei:

  • Suʻi laina ua iloa lelei.
  • Faʻafesoʻotaʻi le siaki i isi ports USB, pe a fai e galue, ona sese lea o le fesoʻotaʻiga.
  • Aveese le masini ma faʻafesoʻotaʻi saʻo le pulou i le laupapa ('aua nei galo e tape le komipiuta muamua). Afai ua fuafua le aufaasālalau, ona i ai lea o se faaletonu o le pule, pe a leai, ona fai lea o le disk. O le HDD e le o galue e mafai ona faʻamalosia e toe faʻafoʻi i se nofoaga tutotonu, a leai o le ai ai se auala tuusao i le otaota.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona toe maua mai se puʻupuʻu malo

Faaiuga

I lenei tusiga, na tatou talanoaina ai mafuaʻaga sili ona taatele mo le leai o se taʻavale malosi i fafo i le komipiuta. O nisi oi latou e foia faigofie, ae o isi e mafai ona faamutaina le alu i se nofoaga autu o tautua poo le leiloa foi o faamatalaga. Ina ia mafai ona saunia mo na ituaiga o fati, e aoga le mataʻituina le tulaga o le HDD poʻo SSD, mo se faʻataʻitaʻiga, le polokalama CrystalDiskInfo, ma i le masalosaloga muamua o le malepe, suia le disk i se mea fou.