Faʻafitauli faʻafitauli: Explorer.exe na te tauaveina le gaosiga

O le MS Word, o le mea muamua lava, o se tusitala o tusitusiga, peitaʻi, e mafai foi ona tusia i lenei polokalama. O ia avanoa ma le faigofie i le galuega, e pei o polokalama faʻapitoa, na muai fuafuaina mo le tusitusi ma le galulue faʻatasi ma ata, e le tatau ona faʻamoemoe mai Vord, o le mea moni. Ae peitai, mo le foiaina o galuega faavae, o le a lava le seti o mea faigaluega.

Lesona: E faʻapefea ona tusia se laina i le Upu

A o leʻi iloiloina pe faʻapefea ona faia se ata tusi i totonu o le Upu, e tatau ona maitauina e mafai ona e tusia lenei polokalama e faʻaogaina ai auala eseese e lua. Muamua-lima, e pei lava ona tupu i Paint, e ui o se mea faigofie. O le auala lona lua o le ata lea i ata, o lona uiga, faʻaaogaina o mamanu. O le ae le maua se tele o penitala ma pulumu, pale pale, maka ma isi mea faigaluega i le brainchild a Microsoft, ae mafai lava ona fatuina se ata faigofie iinei.

Liliu le Faʻailoga Faʻamau

O le Microsoft Word o loʻo i ai se seti o ata tusi e tutusa ma i latou i totonu o paʻu Paʻu faʻatasi i Windows. E maitauina le tele o tagata faʻaoga e le iloa e uiga i le i ai o nei mea faigaluega. O le mea o le faʻamaufaʻailoga faʻatasi ai ma i latou e le mafai ona faʻaalia i luga o le mea faigaluega vave. O le mea lea, ao leʻi amataina le tusia i totonu o le Upu, e tatau ia te oe ma aʻu ona faʻaali lenei faʻamau.

1. Tatala le lisi "File" ma alu i vaega "Filifiliga".

2. I le faamalama e tatala, filifili "Customize Ribbon".

3. I le vaega "Faʻatonu autu" siaki le pusa "Totoina".

4. Kiliki "Lelei"mo au suiga e aoga.

A maeʻa le faamalama "Filifiliga" O le faʻamau i le Microsoft Word quick access toolbar e aliali mai. "Totoina". O meafaigaluega ma mea uma o lenei tab, tatou te manatu i lalo.

Meafaigaluega vane

I le lisi "Totoina" i le Upu, e mafai ona e vaʻai i meafaigaluega uma e mafai ona e tusia i lenei polokalama. Sei o tatou tilotilo totoa ia i latou taitoatasi.

Meafaigaluega

E tolu meafaigaluega i totonu o lenei vaega, e aunoa ma se ata e faigofie.

Filifili: e mafai ai ona e faasino atu i se mea ua uma ona tusia i le itulau o le pepa.

Tusi i lou tamatamailima: na fuafuaina mo paʻu lima, ae e mafai foi ona faʻaaoga i luga masani. I lenei tulaga, nai lo le tamatamailima, o le a faʻaaogaina le faʻaufaʻailoga - o mea uma e pei o le Paint ma isi polokalame talitutusa.

Manatua: Afai e te manaʻomia le suia o le lanu o le pulumu o loʻo e valiina, e mafai ona e faia lenei mea i le isi vaega o mea faigaluega - "Feʻavae"i le kilikiina o se ki "Valivali".

Eraser: O lenei meafaigaluega e faʻatagaina ai oe e faʻamalo (tape) se mea faitino poʻo sona vaega.

Fela

I lenei vaega, e mafai ona e filifili se tasi o peni avanoa, e eseese, muamua, i le ituaiga laina. E ala i le kiliki i luga o le "More" button o loʻo i le tulimanu pito i lalo o le faamalama ma ni sitaili, e mafai ona e vaʻai i se muaʻi faʻamatalaga o peni taitasi e maua.

I tafatafa o le faamalama o le auala o meafaigaluega ia. "Valivali" ma "Lelei", faʻatagaina oe e filifili le lanu ma le mafiafia o le peni, i le faasologa.

Suiga

O meafaigaluega o loʻo i totonu o lenei vaega e le o faʻataʻitaʻiga, pe a leai mo nei faʻamoemoe.

Faʻataʻitaʻatasi i le lima: e mafai ai ona e faʻasalalau faʻamaumauga ma le peni. I le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega, e mafai ona e faʻasalalau lima i fasipepa, vase lalo o upu ma fasifuaitau, tusi i luga mea sese, tusia index arrows, etc.

Lesona: Toe iloilo le tusiga i le Upu

Suʻe i foliga: O le faia o se ata o soo se foliga, e mafai ona e liua mai se ata i se mea e mafai ona faʻanoanoa faataamilo i le itulau, e mafai ona e suia lona tele ma faʻaaoga uma na manipasi e talafeagai i isi ata faʻatusa.

Ina ia liua le otootoga i se fuainumera (mea faitino), e tatau lava ona e tusi i le sima o loʻo faʻaaogaina le meafaigaluega "Filifili"ona fai lea o le faamau "Liliu mai i foliga".

Lesona: Faʻafefea ona faʻavae vaega i le Upu

Pepa tusilima i le numera o le matematika: ua uma ona matou tusia pe faʻafefea ona faʻaopoopo faʻasologa o matematika ma faʻatusatusaga i le Upu. Faaaogaina o lenei meafaigaluega "Liliu mai" E mafai ona e ulu atu i lenei faʻatulagaga o se faʻamaoniga poʻo se amio e le oi totonu o le faatulagaga masani o le polokalama.

Lesona: Faʻaofi faʻamafa i le Upu

Toe gaosia

E ala i le tusiina pe tusi se mea i se peni, e mafai ona e faʻaalia le ata vaaia o lenei faagasologa. Pau lava le mea e manaʻomia o se faamau. "Fausia Faʻatau Tusi"i totonu o se vaega "Taaloga" i luga o le mea faigaluega faʻavave vave.

O le mea moni lava, semanu e maeʻa lenei, talu ai ua matou mafaufau i meafaigaluega uma ma foliga o le tab. "Totoina" Polokalame a Microsoft Word. O iinei e mafai ona e tusia i totonu o lenei faatonu e le gata i le lima, ae faapena foi i mamanu, o lona uiga, i le faaaogaina o foliga ma mea faitino ua saunia.

I le isi itu, o sea faiga e mafai ona faʻagata i tulaga o mea e mafai, i le isi itu, e maua ai se filifiliga sili atu lautele o auala mo le faʻataʻitaʻia ma le mamanuina o ata na faia. Mo nisi faʻamatalaga i auala e tusia ai ata i totonu o le Upu ma tusi faʻatasi ma le fesoasoani o foliga, faitau i lalo.

Faʻailoga ma foliga

E toetoe lava a le mafai ona fatuina se ata o foliga le talafeagai, faatasi ai ma lapotopoto, lanu eseese ma lamolemole lamolemole, ata ma isi auiliiliga. Ae ui i lea, e masani ona le manaʻomia se faiga taua. Faʻasalaga, aua neʻi tuʻuina atu ni mea maualuga i luga o le Upu - e le o se faʻataʻitaʻi ata.

Lesona: Auala e toso ai se aū i le Upu

Faʻaopoopoina se nofoaga e tusi ai ata

1. Tatala le pepa lea e te manao e fai ai se ata, ma alu i le lisi "Faaofi".

2. I le ata tusi, kiliki le faamau. "Ata".

3. I le lisi faʻaiʻu ma numera avanoa, filifili le mea mulimuli: "New canvas".

4. O se vaega faʻasalalau o le a faʻaalia i luga o le itulau lea e mafai ai ona e amata tusia.

Afai e talafeagai, toe faʻaaogaina le ata tusi. Ina ia faia lenei mea, toso i le itu saʻo mo se tasi o faailoga o loʻo i luga o lona tuaoi.

Meafaigaluega vane

I le taimi lava e uma ai ona faaopoopo se tapoleni fou i le itulau, o le a tatala le tab i totonu o le pepa. "Faatulaga", lea o le a avea ma meafaigaluega autu mo le tusia. Sei o tatou iloiloina auiliili ia vaega taʻitasi o loʻo tuʻuina atu i luga o le faʻalapotopotoga avanoa vave.

Faʻatulaga foliga

"Ata" - e ala i le kiliki i luga o lenei ki, o le ae iloa ai se lisi tele o foliga e mafai ona faaopoopo i le itulau. O i latou uma ua vaevaeina i vaega autu, o le igoa o ia mea uma e tautala mo ia lava. O iinei o le ae maua ai:

  • Lines;
  • Faʻamau;
  • Faʻailoga autu;
  • U fanafana;
  • Fua faʻatatau mo faʻatusatusaga;
  • Taʻaloga;
  • O fetu;
  • Callouts.

Filifili le ituaiga o foliga talafeagai ma tusi mai i le faamaotiina o le amataga o le mea i le kiliki o le kiliki i le itu taumatau. A aunoa ma le toe tuʻuina atu o le ki, faʻamaonia le pito i tua o le foliga (pe a saʻo) poʻo le vaega e tatau ona nofo ai. A maeʻa lena, tuʻu le faamaumatau i le itu taumatau.

"Suiga le fuainumera" - i le filifilia o le mea muamua i le lisi autu o lenei ki, e mafai ona e suia moni le foliga, o lona uiga, nai lo le tasi, tusi se isi. O le aitema lona lua i le lisi autu o lenei button o le "Amata ona sui fuga". E ala i le filifiliina, e mafai ona e suia fusi, o lona uiga, o taula o nofoaga patino o foliga (i la tatou faataitaiga, pito i fafo ma pito i totonu o le tafaoga.

"Faaopopo se tusiga" - o lenei ki e faʻatagaina ai oe e faʻaopoopo se matāʻupu o faʻamaumauga ma faʻapipiʻi ai i totonu. Ua faaopoopo le fanua i le nofoaga na e faamaotiina, ae peitaʻi, afai e tatau ai, e mafai ona saoloto faʻamalosi solo i le itulau. Matou te fautuaina e muamua ona faʻamalamalamaina le fanua ma ona pito. Mo nisi faʻamatalaga i le auala e galulue ai ma le matāʻupu o laufanua ma mea e mafai ona faia i ai, e mafai ona e faitau ia matou tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona liliu le faʻamatalaga i totonu o le Upu

Ata faʻatusa

I le faʻaaogaina o meafaigaluega a lenei vaega, e mafai ona e suia le foliga vaaia o le ata tusia, o lona sitaili, lauulu.

I le filifilia o le filifiliga talafeagai, e mafai ona e suia le lanu o le otootoga o foliga ma le lanu o le faʻatumu.

Ina ia faia lenei mea, filifili lanu talafeagai i le lisi o le pa'ū o kuluma. "Faatumu ni foliga" ma "O le tala o le ata"lea o loʻo i ai i le itu taumatau o le faamalama ma faʻataʻitaʻiga masani o foliga.

Manatua: Afai e le fetaui oe lanu lanu, e mafai ona e suia i le parakalafa "Isi lanu". E le gata i lea, i le avea ai o se lanu e tumu, e mafai ona e filifilia se kosi poʻo se lauulu. I le lisi autu o le "Paʻu lanu" e mafai ona e fetuunai le mafiafia o le laina.

"Aafiaga o Ata" - O se mea faigaluega lea e mafai ai ona e suia atili foliga o le ata e ala i le filifilia o se tasi o mea na fuafuaina. Faatasi ai ma na:

  • Le ata;
  • Manatunatuga;
  • Lulu;
  • Faʻamalie;
  • Togafitiga;
  • Suʻe

Manatua: Parakalafa "Liliu" e avanoa mo na o volumetric fuainumera, o nisi faʻamaoniga mai vaega ua taua i luga ua avanoa foi mo na o fuainumera o se ituaiga.

WordArt Styles

O aʻafiaga mai lenei vaega e faʻaaogaina faapitoa lava i le faʻaopoopoga o loʻo faaopoopo faʻatasi ma le ki. "Faaopopoina o tusi"i totonu o se vaega "Faʻaofi le ata".

Tusitusiga

E tutusa ma ituaiga o le WordArt, o aafiaga e faʻaaoga faapitoa lava i tusitusiga.

Faʻasologa

O meafaigaluega o lenei vaega ua mamanuina e suia ai le tulaga o le ata, lona fetuunaiga, suiga, ma isi manipula tutusa.

O le suiga o le ata o loʻo faia i le auala lava e tasi e pei o le suiga o le ata - i se faʻataʻitaʻiga, faʻamaonia manino ma le faʻamalosia. O lona uiga, e mafai ona e filifilia se tulaga masani o le suiga, faʻamaonia oe lava, pe sui le foliga e ala i le tosoina o le fusi uʻamea saʻo i luga atu.

Lesona: Faʻafefea ona liliu le Upu i totonu o le Upu

I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le fesoasoani a lenei vaega, e mafai ona e ufiufi se tasi foliga i luga o le isi, pei lava ona mafai ona e faia i ata.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu le tasi ata i luga o le isi i totonu o le Upu

I le vaega lava lea e tasi, e mafai ona e faia ni tusitusiga e afifi ai se foliga poʻo se vaega lua pe sili atu foliga.

Lesona e galulue ma le Upu:
Faʻafefea ona faʻavaeina foliga
Faʻapipiʻi upu

Manatua: Meafaigaluega vaega "Toto" i le tulaga o le galulue faatasi ma fuainumera, e matua tutusa lava i latou pe a galulue ma ata tusi; e mafai ona faʻaaogaina e faʻatino tutusa lava le manipulations.

Tele

O le mafai o se meafaigaluega tasi o lenei vaega e na o le tasi - suia le tele o foliga ma le fanua o loʻo i ai. O iinei e mafai ona e faʻatulagaina le lautele ma le maualuga i le centimita pe suia i lea laasaga ma lea laasaga e faʻaaoga ai aū.

E le gata i lea, o le telē o le fanua, faapea foi ma le tele o le foliga, e mafai ona suia ma le lima, e faʻaaoga mo faailoga o nei mea e tu i autafa oo latou tuaoi.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se ata i le Upu

Manatua: O le alu ese mai le faʻatusaina o le faʻatusa, kiliki "ESC" poʻo le kiliki i le itu taumatau o le kuki i totonu o se vaega o le pepa. Toe foʻi i le faasaʻo ma tatala le laupepa "Faatulaga", kiliki faalua i le ata / foliga.

O iinei, o le mea moni, ma mea uma, mai lenei tusiga na e aʻoaʻo ai le auala e tusi ai le Upu. Aua nei galo o lenei polokalama o se tusitala o tusitusiga, o lea aua le tuuina atu i luga o galuega mamafa tele. Faʻaoga mo faʻamaufaʻailoga taʻiala faʻapipiʻi taʻiala mo komipiuta.