Faʻateʻaina le Windows 10 (e faʻavave le faiga)

Lelei lelei

O le numera o tagata faʻaoga o le Windows 10 o loʻo tuputupu ae i lea aso ma lea aso. Ma e le o taimi uma e vave tele ai le Windows 10 i le Windows 7 poʻo le 8. O le mea moni, e mafai ona faia mo le tele o mafuaaga, ae i lenei tusiga ou te fia taulai atu i na tulaga ma faʻamaufaʻailoga o le Windows 10 lea e mafai ona faateleina ai le saoasaoa o lenei OS.

E ala i le auala, e malamalama tagata uma i se uiga ese e pei o le faʻataʻitaʻiga. I lenei tusiga o le a ou tuʻuina atu fautuaga o le a fesoasoani i le faʻamalieina o le Windows 10 mo le maualuga o le saoasaoa o lana galuega. Ma o lea, ia tatou amata.

1. Faʻasalaga auaunaga le talafeagai

Toeitiiti lava o taimi uma, e amata ai le amataina o auaunaga i auaunaga. E tele le tele o tautua i Windows ma oi latou taitoatasi e nafa ma ona lava "luma" o galuega. O le autu autu iinei o tagata atiaeina latou te le iloa po oa auaunaga e manaʻomia e se tagata faapitoa, o lona uiga o auaunaga e te le manaomia i le mataupu faavae o le a aoga i lau vaega (lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, pe aisea e fai ai le galuega mo le lolomiina o masini lomitusi, pe afai E leai sau tasi?) ...

Ina ia ulu atu i le vaega o le pulega o le auaunaga, kiliki i luga-o le Amata menu ma filifili le sootaga o "Computer Management" (pei o le Ata 1).

Fig. 1. Amata le Menu -> Puleaina o komepiuta

E le gata i lea, ina ia mafai ona iloa le lisi o tautua, faigofie ona tatala le lisi o le igoa tutusa i le lisi i le itu tauagavale (tagai Ata 2).

Fig. 2. Auaunaga i le Windows 10

Ia, o le mea moni, o le fesili autu: o le a le mea e faʻagata? I se tulaga lautele, ou te fautuaina, ae e te lei galue ma auʻaunaga - ia faia se faʻamaumauga o le polokalama (ia i ai se mea e tupu, toe faʻafoi mea uma e pei ona i ai).

O fea auaunaga ou te fautuaina e faʻamalo (faʻapitoa, o mea e sili ona aʻafia ai le saoasaoa o OS):

  • Windows Search - Ou te taofiofia lenei auaunaga, aua Ou te le faʻaogaina le sailiga (ma o le sailiga e sili ona leaga). I le taimi nei, o lenei auaunaga, aemaise lava i luga o nisi komepiuta, e mamafa tele le puʻupuʻu, lea e aʻafia ai le faʻatinoga;
  • Windows Update - faʻaauau ona tape. O le faʻafouina lava ia e lelei. Ae ou te manatu e sili atu le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le faiga o oe lava i le taimi tatau nai lo le faʻamalosiina o le polokalama ia lava (ma ia faʻaeʻeina nei faʻaleleia, faʻaalu le taimi pe a toe faʻafouina le PC);
  • Faʻafofoga i auaunaga e faʻaalia i le taimi o le faʻapipiʻiina o talosaga eseese. Faʻateʻa mea e seasea ona faʻaaogaina.

I se tulaga lautele, o se lisi atoa o auaunaga e mafai ona le atoatoa (e aunoa ma se faʻaletonu) e mafai ona maua iinei:

2. Faʻafou avetaʻavale

O le faafitauli lona lua e tupu pe a faʻatulagaina le Windows 10 (lelei, poʻo le taimi e faʻaleleia ai i le 10) o le suʻeina lea o avetaavale fou. O avetaavale na galue mo oe i le Windows 7 ma le 8 atonu e le lelei le galue saʻo i le OS fou, pe, o le tele o taimi, o le OS e taofia nisi oi latou ma faʻapipiʻi a latou lava mea lautele.

Ona o lenei mea, o nisi o gafatia o au masini e mafai ona le mafai ona faʻaaogaina (mo se faʻataʻitaʻiga, o masini komepiuta i luga o le kiore po o le piano e mafai ona taofia le galue, e le mafai ona fetuunai le susulu mata i le komepiuta, ma isi) ...

I le tulaga lautele, o le faʻaleleia o avetaʻavale o se autu tele (aemaise lava i nisi tulaga). Ou te fautuaina e siaki au avetaavale (aemaise lava pe a le tumau le Windows, faʻagesegese lalo). Faʻafesoʻotaʻi i lalo.

Siaki ma toe faʻaleleia avetaavale:

Fig. 3. Faʻasologa o le Avetaavalevale - suʻesuʻe ma faʻapipiʻi avetaʻavale.

3. Aveese faila funk, mama le resitala

O se numera tele o faila "faiva" e mafai ona aʻafia ai le faʻatinoga o le komepiuta (aemaise lava pe afai e te leʻi faʻamamāina le faiga o nei mea mo se taimi umi). E ui i le mea moni o loʻo i ai i le Windows lana lava otaota otaota - E toetoe lava a le faʻaaogaina, e sili atu i le polokalama tʻatolu. Muamua, o lona uiga o le "faamamaina" e matua masalosalo lava, ma le lona lua, o le saoasaoa o le galue (i nisi tulaga, aemaise lava) e tele mea e manaomia.

Polokalame mo le faʻamamāina o "otaota":

Naʻo luga, na ou tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga i laʻu tusitala i le tausaga talu ai (e aofia ai le 10 polokalama mo le faʻamamaina ma le faʻamautuina o Windows). I loʻu manatu, o se tasi o tagata silisili i totonu ia i latou - lenei CCleaner.

CCleaner

Sitepu aloaia: //www.piriform.com/ccleaner

E leai se polokalama e faʻamamā ai lau PC mai ituaiga faila lē tumau. E le gata i lea, o le polokalama o le a fesoasoani e faʻaaoga sese mea sese o le resitala, faʻamalo le talafaasolopito ma le nofo i totonu o lauiloa taʻutaʻua uma, aveesea polokalama, ma isi. I le auala, o loʻo lagolagoina ma aoga lelei le faʻapipiʻi i le Windows 10.

Fig. 4. Faʻatonuina - faʻamalo faamalama

4. Faʻasagaina o le amataga o le Windows 10

Masalo, o le toʻatele o tagata na latou matauina le tasi mamanu: faʻapipiʻi Windows - e vave lava ona galue. Ona mavae lea o le taimi, ua e faʻatupeina se luasefulu po o lua polokalame - Ua amata ona faʻagesegese le amataga, amata ona avea le download ma se faasologa o le umi.

O le mea o se vaega o polokalama faʻaopoopo ua faʻaopoopo i le OS amata (ma amata i ai). Afai e tele polokalama i luga o le utaina, o le a mafai ona paʻu le televave o le saoasaoa.

E faʻapefea ona siaki le amataga ile Windows 10?

E tatau ona e tatalaina le pule o galuega (i le taimi e tasi, lolomi i le Ctrl + Shift + Esc button). Le isi, tatala le Laʻasaga Taofi. I le lisi o polokalame, faʻaaoga mea e te le manaʻomia i taimi uma e faʻaaogaina ai le PC (tagai Ata 5).

Fig. 5. Pule o Galuega

I le auala, o nisi taimi o le pule o galuega e le faʻaalia uma polokalama mai le taʻavale (Ou te le iloa pe o le a le mea ...). Ina ia vaʻai i mea uma o loʻo natia, faʻapipiʻi le fesoasoani a AIDA 64 (pe tutusa).

AIDA 64

Upega tafaʻilagi: //www.aida64.com/

Faʻafetai! E lagolagoina le gagana Rusia. Faʻatagaina oe e saili toetoe lava o se faʻamatalaga e uiga i lau Windows ma le lautele e uiga i le PC (e uiga i soʻo se meafaigaluega). O aʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani lava ona faʻaaogaina pe a faʻatuina ma faʻamautuina Windows.

I le auala, e vaʻaia ai le utaina, e tatau ona e alu i le vaega "Polokalama" ma filifili le lisi o le igoa lava e tasi (pei o le Ata 6).

Fig. 6. AIDA 64

5. Faʻatulagaina o mea e fai

I le Windows lava ia, ua uma ona faia ni seti, pe a mafai, e mafai ona galue vave. E maua lenei mea e ala i le tele o aʻafiaga, fonuka, faʻataʻitaʻiga o isi vaega o le faiga faʻaogaina, ma isi.

Ina ia mafai ai "sili ona lelei le faatinoga", kiliki-i luga o le lisi START ma filifili le Faʻatonu (pei o le Ata 7).

Fig. 7. Faigaluega

Ma, i le koluma agavale, tatala le sootaga o "Advanced system settings", tatala le "Advanced" tab i le faamalama e tatala, ona tatala ai lea o tafaoga faatino (tagai Ata 8).

Fig. 8. Filifiliga o Galuega

I le saoasaoa o le saoasaoa, tatala le "Visual Effects" tab ma filifili le "Saunia le sili ona lelei le faatinoga" mode.

Fig. 9. Aafiaga vaaia

PS

Mo i latou o loʻo faʻagesegese i taaloga, ou te fautuaina le faitauina o tusiga i luga o kata vitio lelei: AMD, NVidia. E le gata i lea, o loʻo i ai nisi polokalame e mafai ona fetuʻunaʻi ai faʻamaumauga (natia mai i mata) e faʻateleina ai faʻatinoga:

I lenei mea o loʻo i ai mea uma i le taimi nei. Suʻe manuia ma vave OS 🙂