Ave faʻamalo i le Odnoklassniki

O le faʻasalalauga o lona uiga o le faʻaaogaina o faailoga faapitoa i luga o le avega. E mafai ona faʻaaogaina mo le fou ma faʻaaogaina taʻavale. O le faʻapipiʻiina o se HDD fou e talafeagai e fatuina ai se faailoga, e aunoa ma lea e le mafai ona iloa e le faiga faʻaoga. Afai ua uma ona i ai se faʻamatalaga i luga o le malo malo, e tapeina.

Mo nei mafuaʻaga, o le faʻaliliuga atonu e talafeagai i mataupu eseese: pe a fesoʻotai se HDD fou i se komepiuta, mo se faamamaina atoa, pe a toe faʻaleleia se OS. Faʻafefea ona fai saʻo ma o a auala? O lenei mea o le a talanoaina i lenei tusiga.

Aisea e tatau ai ona ou faatulagaina

O le faʻapipiʻi HDD e manaʻomia mo ni mafuaʻaga:

  • Faʻatuina o le faailoga autu mo nisi galuega ma le malo

    E faia pe'ā uma le fesoʻotaʻiga muamua o le HDD fou i le PC, a leai, o le a le mafai ona iloa i totonu o le taʻavale.

  • Faʻamamaina uma faila faʻapolopolo

    I le gasologa o tausaga, o se komepiuta po o se komepiuta i luga o le komepiuta e aoina ai le tele o faʻamatalaga le talafeagai. E le na o faila e faʻaaogaina, ae o faila faila foi e le o toe manaʻomia, ae e le o faʻamamaina ei latou lava.

    O le iʻuga, e mafai ona tupu le lolovaia, faʻalavelave ma faʻagesegese galuega. O le auala pito sili ona faigofie e faatea ai lapisi o le teuina lea o faila talafeagai i le faaputuga o le kululu poʻo le i ai i le USB flash drive ma faʻapipiʻiina le kiliva māmā. O lenei auala o se auala faʻapitoa mo le faʻatinoina o le HDD faatinoga.

  • Toe faʻafouina le faʻaogaina o le polokalama

    Mo se faʻapipiʻi sili ma lelei o le OS, e sili ona lelei le faʻaogaina o se avanoa avanoa.

  • Lavea o le sese

    O viruses e le mafaamatalaina ma mea leaga, faaleagaina poloka ma vaega ma isi faafitauli ma le malo malo e masani lava ona faatulagaina e ala i le faia o se faailoga fou.

Tulaga o le faatulagaina

Ua vaevaeina lenei faiga i ni vaega se tolu:

  1. Tulaga maualalo

    O le faaupuga "tulaga laititi o le faatulagaga" ua fetuunai mo tagata faaaoga. I le tulaga masani, o le mea lea e faʻamatalaina ai faʻamatalaga, o se taunuuga o lea mea ua faʻasaʻoloto avanoa avanoa uma. Afai na maua ni vaega leaga i le faagasologa, ua faailogaina le le faaaogaina e aveese ai faafitauli i le tusitusi ma le faitauina o faamatalaga.

    I luga o komepiuta matutua, o le Tulaga Faʻatulagaina o le Faʻasalalauga na maua saʻo i le BIOS. I le taimi nei, talu ai le faʻalavelave tele o HDDs i aso nei, e leʻo maua lenei tulaga i le BIOS, ma o le tulaga laititi i le taimi nei e faia muamua - i taimi o gaosiga i le fale gaosi oloa.

  2. Vaevaeina o vaega (laasaga filifiliga)

    O le tele o tagata e vaeluaina se tasi o le tino i nisi o vaega talafeagai. A maeʻa lena, e mafai ona maua e le tasi le HDD i lalo o mataitusi eseese. E masani lava "Vaevaega i le lotoifale (C :)" faʻaaoga mo OS, "Lisi Faʻapitonuʻu (D :)" ma mulimuli ane - mo le tufatufaina o faila faila.

  3. Tulaga maualuga

    O lenei auala e sili ona lauiloa i le va o tagata faʻaoga. I lenei faagasologa, o le faila ma faila laulau e fai. A maeʻa le avanoa o le HDD mo le teuina o faʻamaumauga. O le faʻasalalauga i se maualuga maualuga e faia i le maeʻa ai o le vaevaega, o faʻamaumauga o nofoaga uma o faila na faamaumauina i luga o le malo malo e tapeina. A maeʻa, e mafai ona e faʻamaonia atoa poʻo se vaega o faʻamaumauga, pe a faʻatusatusa i faʻamaumauga maualalo.

Ituaiga o faatulagaga

E lua ituaiga o faʻaaogaina e faʻamatala ai le HDD i totonu ma fafo:

  • Anapogi

    E le tele se taimi e manaʻomia, aua o le faagasologa atoa e faʻaititia i le tapeina o faʻamatalaga i le tulaga o faila ma zeros. I le taimi lava e tasi, o faila ia latou lava e le mou ese atu i soo se mea ma o le a toe faʻamaonia e faamatalaga fou. E le faʻamalosia le fausaga, ma afai ei ai ni faʻafitauli, e lafoaʻia ma e le faasaʻoina.

  • Faauma

    O faʻamatalaga uma lava ua maeʻa ona aveeseina mai le maloleti, faʻatasi ai ma lenei mea, o le faila faila e siakiina mo le tele o mea sese, ma ua maeʻa vaega leaga.

Tagai foi: Auala e siaki ai le lelei mo vaega leaga

Faiga Faʻavae o le HDD

E mafai ona faia le faʻasologaina o le komepiuta i metotia eseese. Mo lenei mea, ua faʻaaogaina e pei o ni meafaigaluega i totonu o le Windows poo polokalama faʻa-tolu. Afai e te manaʻo e faia lenei faiga ma faʻamaonia le HDD, ona faʻaaoga lea o se tasi o filifiliga.

Metotia 1: Faaaoga polokalama i le faatulagaga

E i ai uma mea laiti laiti ma polokalama mamana e faia ai galuega faaopoopo e ese mai i mea autu, mo se faataitaiga, vaevaeina o le lelei ma siakiina mea sese. Ina ia faʻapipiʻiina se vaega o le OS, o le ae manaomia le fatuina o se taavale faʻamalosi i le polokalama faʻapipiʻiina.

Acronis Disk Director

O se tasi o 'auʻaunaga sili ona taʻutaʻua o loʻo galue ma faʻafitauli faaletino ma a latou vaega. Ole Polokalame Acronis Disk Director e totogi, ae sili ona mamana, ona e tele uiga ma galuega.
Faʻatagaina oe e faʻasalalau le kiliva, suia le faila faila, laupepa o le kulupu ma le laupepa. O le faʻatusa e foliga mai o se polokalama masani a Windows. "Pulega o Disk", ma o le mataupu faavae o le taotoga, tutusa, e talitutusa lava.

  1. Ina ia faʻapipiʻi, kiliki le puʻe manaʻomia i le pito i lalo o le faamalama - ona faʻaalia ai lea i le itu tauagavale se lisi o gaioiga uma.

  2. Filifili se mea "Faatulaga".

  3. Tuʻua pe suia tulaga faʻamaonia pe a manaʻomia. E masani lava e lava le faʻaopopoina o le igoa (le igoa o le disk i Windows Explorer). Kiliki "Lelei".

  4. O se faʻatulagaga faʻatulagaina o le a faia ma o le siaki e suia lona igoa i "Faaaoga galuega faʻatulagaina (1)". Kiliki ma filifili "Faaauau".

    • MiniTool Partition Wizard

      E le pei o le Acronis Disk Director, o lenei aoga e leai se totogi, o lea e sili atu ona lelei lona aoga. O le faagasologa e toetoe lava a tutusa, ma o le polokalama o le a sili ona taulimaina le galuega.

      MiniTool Partition Wizard e mafai foi ona sui le igoa, ituaiga o le kulupu ma le faila o le faila. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi ua uma ona i ai se lesona auiliili i luga o le faʻapipiʻiina ma lenei polokalama.

      Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se pu ma le MiniTool Partition Wizard

      HDD Low Level Format Tool

      O se isi polokalame lauiloa ma le saoloto e mafai ona faʻapipiʻiina masini eseese. O le HDD Low Level Format Tool e mafai ona faia le mea e taʻua o le "laititi-level formatting", o lona uiga o le naʻo le faatulagaina atoatoa (mo nisi faʻamatalaga, aisea e le maualalo ai, faitau i luga), ma faʻatinoina le faʻatulagaga vave.

      Faatonuga mo le galulue faatasi ma lenei polokalama o loʻo i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

      Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻiina se polokalama masini polokalama HDD Low Level Format Format

      Metotia 2: Faʻasalalauga i Windows

      O le filifiliga faigofie lea e talafeagai mo soʻo se taʻavale lea e le o faʻatulaga ai lau OS. Atonu o lenei mea o se vaeluaga o le maloleti na e malepe i ni vaega, o le lua lona lua o loʻo fesoʻotaʻi i le iunite, poʻo se HDD i fafo.

      1. Alu i "O laʻu komepiuta"filifili le disk e te manaʻo e faʻapipiʻi, kiliki i luga ma filifili "Faatulaga".

      2. O le a tatalaina se faamalama, lea e sili atu ai le le suia o laina, ae e mafai ona e faʻamalo le afā "Telefoni Faʻamatalaga", pe afai e te manaʻo ia faʻamaonia faʻasalaga e tutusa lelei (o le a umi se taimi).

      Metotia 3: E ala i le BIOS ma laina laina

      Ina ia faʻapipiʻi le HDD i lenei auala, e te manaʻomia se masini pulou USB flash faʻatasi ma se OS faʻamaumauga. O faʻamaumauga uma, e aofia ai le Windows, o le a faʻamutaina, o lea afai e manaʻomia le faʻatulagaina o le avega i le OS faʻapipiʻiina, o le a le mafai ona faia lenei faiga i le auala muamua.

      Lesona: Faʻafefea ona fatuina se masini komepiuta pulou USB

      Fai mea nei:

      1. Faʻafesoʻotaʻi le kilipa USB i le komepiuta.
      2. Toe faʻafou le PC ma ulufale i le BIOS. Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona amata, taomi le ki o le inomi - o le tasi lea o latou: F2, DEL, F12, F8, Esc poʻo Ctrl + F2 (faʻapitoa patino e faalagolago ile faʻatulagaga).
      3. Faaaoga le piano e sui ai le masini lea o le a faʻaaoga ai le komepiuta. Ina ia faia lenei mea, alu i le vaega "Papa" ma le lisi o masini masini i le mea muamua ("Faamuamua Muamua") tuʻu lau ave taavale.

        Afai ole atinaʻe ole BIOS i totonu o le sikilasila i lalo, ona e alu lea "Avanoa BIOS Maualuga"/"Faatulagaina o le Seti o le BIOS" ma filifili "Polokalama Muamua Boot".

      4. Faamolemole ia matau e mafua mai i eseesega i le BIOS versions, o igoa o mea e lisi ai mea e eseese. Afai e le o iai i lau BIOS le numera patino, ona e suʻe lea o le igoa talafeagai.

      5. Kiliki U10 Ina ia faʻasaoina tulaga ma alu ese, ia faʻamaonia au taga, kiliki "I". A maeʻa lena, o le PC o le a faʻavae mai le masini filifilia.
      6. I le taamilosaga Windows 7, i le pito i lalo, kiliki le ki "Faʻafoʻaiga o Mea.

        I totonu o le faamalama faʻatasi ai ma laina, filifili le aitema "Poloaiga Poloaiga".

        I le Windows 8/10 filifili foi "Toe Faʻafoisia o Mea".

        Ona kiliki ai lea i le faasologa "Diagnostics"> "Fofo o faafitauli"> "Lisi Poloaiga".

      7. Fuafua le disk e tatau ona faʻapipiʻiina. O le mea moni o le amataina o lau PC mai se kiliva flash flash USB, o la latou tusi e ono ese mai mea na e masani ai i le Windows, o lea e muamua ona e manaʻomia e suʻe le tusi moni o lena pulou. Ina ia faia lenei mea, faʻapipiʻi le poloaiga o loʻo i lalo i le laina o le poloaiga:

        fomaʻi fuamoa e maua ai le masini, volumename, lapopoa, faʻamatalaga

        O le HDD e sili ona faigofie ona fuafuaina i le tele - o loʻo lisiina i bytes.

        A uma ona faʻamatalaina le mataitusi, faʻapipiʻi le mea nei i le laina o le poloaiga:

        faatulagaga / FS: NTFS X: / q- faatasi ai ma le suiga o le faila i le NTFS
        faatulagaga / FS: FAT32 X: / q- faatasi ai ma le suiga o le faila i le FAT32
        pe na o le
        faatulagaga X: / q- faʻatulagaina vave e aunoa ma le suia o le faila faila.

        Faasolo i lalo Ulufale taimi uma e talosagaina ai laina ole tulafono, seia maeʻa le faagasologa.

        Faʻamatalaga: Nai lo le X faʻaaoga le tusi o lau HDD.
        E mafai foi ona e tofia se igoa o igoa (igoa o le drive i Windows Explorer) e ala i le sui o le poloaiga / q i luga / v: IMYA DISKA
        Faʻaaogā faʻamalositino faʻaonaponei faʻaaoga le NTFS. Mo PC matutua, FAT32 o le a faia.

      Metotia 4: Faʻasalaga ao lei tuʻuina le OS

      Afai e te fuafuaina e faʻapipiʻi le puʻe aʻo leʻi faʻapipiʻiina se faʻafouga fou o le faiga faʻaogaina, ona toe fai lea o le sitepu 1-5 o le metotia muamua.

      1. I le Windows 7, amata le faʻapipiʻiina e ala i le filifilia o le ituaiga faʻapipiʻi "Faʻatoa faʻapipiʻi".

        I le Windows 8/10, e tatau ona e faia laasaga tutusa e pei o le Windows 7, ae peitai, ae e te leʻi oʻo i le filifiliga o le avega mo le faʻapipiʻiina, e tatau ona e faia nisi laasaga - faʻamaonia le kenera oloa (pe faaseʻe le laasaga), filifili x64 / x86 fausaga, malilie i tuutuuga laisene, filifili le ituaiga mea e teu ai "Faʻasolopito: Faʻasinomaga Windows Naʻo".

      2. I le faamalama ma le filifiliga o vaega, filifili le HDD manaomia, e fuafua i lona tele, ma kiliki le ki "Setup Setup".

      3. Faatasi ai ma isi vaega faaopoopo, filifili "Faatulaga".

      4. I le faamalama o le faʻamaoniga, kiliki i luga "Lelei" ma faatali mo le faagasologa ina ia faamaeaina. A maeʻa lena, e mafai ona e faʻaauau pea ona faʻapipiʻi le polokalama.

      O lenei ua e iloa le faatulagaga o le, pe faapefea ona tupu, ma pe mafai faapefea ona faia. O le auala e faʻatatau i le tietiega e manaʻomia e faʻatulagaina, ma o loʻo avanoa mo lenei tulaga.

      Mo le faʻapipiʻi faigofie ma vave, o se fale faʻavae i Windows e lava lea e mafai ona e tamoe ai i totonu o Explorer. Afai e le mafai ona taʻavale i totonu o Windows (mo se faʻataʻitaʻiga, ona o vailaau faʻasoesa), ona fai lea o le auala o le faʻasalalauga e ala i le BIOS ma le laina o le poloaiga. Ma afai o le ae toe faʻafoeina le masini faʻaoga, ona mafai lea ona fai le faʻasalalauga e ala i le Windows Installer.

      O le faʻaaogaina o meafaifaʻatasiga a isi vaega, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Acronis Disk Director e na o le faʻaaogaina o se ata OS, ae mafai ona e fatuina se masini pulou USB flash faatasi ma le polokalama. A leai, o se mea o le tofo - faaaoga se meafaigaluega faʻapitoa mai Windows, poʻo se polokalama mai se isi gaosi oloa.