Faʻasaʻo le mea sese "E le aoga le faʻamatalaga i lenei komepiuta"


O sese i foliga vaaia o le BSOD - "lanu lanumoana o le oti" - e tupu ona o faafitauli ogaoga i masini po o masini komepiuta o le polokalama. O le a matou tuuina atu lenei mea i le auiliiliga o mafuaaga o le BSOD faatasi ai ma le codex 0x0000007e.

Faʻaitiitia le lanu lanumoana 0x0000007e

O mafuaaga na mafua ai lenei mea sese i le "uʻamea" ma le polokalama. O le mea pito sili ona faigata ona iloa ma faʻaumatia le mea mulimuli, talu ai o le tele o faafitauli. O nei faʻalavelave faʻafuaseʻi i le faʻaaogaina e le tagata faʻapipiʻi poʻo le avetaavale. Ae ui i lea, e tele nisi "faigofie," mo se faataitaiga, le leai o se avanoa avanoa i luga o le masini komepiuta po o le kata o le kata vitio.

O le manatu sese e mafai ona taʻua lautele, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina faʻamatalaga mai le tusitusiga o loʻo maua i le sootaga o loʻo i lalo. Afai e le aumaia e le fautuaga le mea e manaʻo i ai, ona tatau lea ona e toe foʻi mai iinei ma taumafai e foia le faafitauli i se tasi o auala nei (pe faʻaalia uma).

Faitau atili: Faʻasalalau le faʻafitauli o lanu lanumoana i Windows

Mafuaʻaga 1: Lelei

I le malosi i lenei tulaga, matou te malamalama i le avega o loʻo i ai le '' Windows ', o lona uiga ua faʻatulaga le OS. Afai e le lava le avanoa avanoa i luga o lea mea e fatuina ai faila i le taimi o le faʻatauina ma le faʻaaogaina, o le a tatou mauaina se mea sese. E faigofie le fofo: faʻasaʻo avanoa avanoa e ala i le faʻamatuʻuina o faila le talafeagai ma polokalama e faʻaaoga ai CCleaner.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona faʻaaogaina CCleaner
Faʻasaʻo mea sese ma aveese otaota i luga o se komepiuta ma le Windows 7

Afai e tulai mai le BSOD pe a amata le Windows, ona e manaʻomia lea ona faʻaaoga se tasi o tufatufaga Ola e faʻamamā ai. Ina ia foia le faafitauli, matou te liliu atu i le ERD Commander, e muamua ona e download, ona tusi lea i le USB flash drive, lea o le a utaina.

Faʻamatalaga auiliili:
Taʻiala mo le faia o se faʻamalosi afi faʻatasi ma le ERD Commander
Faʻatonu le BIOS e tietie ese mai se taavale afi

  1. A uma ona faʻatauina e aū, matou te filifilia le gafatia o la matou polokalama - 32 poʻo le 64 bits ma kiliki UI.

  2. Matou te amataina muamua le fesoʻotaiga i tua i le kiliki "Ioe". O lenei gaioiga o le a mafai ai ona matou faʻaaogaina taʻavale fesoʻotaʻiga (pe afai ei ai) e faʻanofo ai faila.

  3. Ma le isi, e mafai ona e faatagaina le polokalama e toe faʻaleleia ia tusi avetaʻavale, ae e le talafeagai lenei mea, talu ai matou te iloa po o le fea le mea e mafai ona galue ai. Matou te fetaomi atu "Ioe" poʻo "Leai".

  4. Filifili le ata kesi.

  5. A maeʻa ona iloa e ERD le faʻaogaina o le polokalama, kiliki "Lisi".

  6. Kiliki i mea aupito maualalo i le lisi autu e tatalaina - "Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset".

  7. Ma le isi, alu i "Saili".

  8. I le itu tauagavale o loʻo matou vaʻavaʻai mo se puʻupuʻu ma se faʻailoga. "Windows".

  9. I le taimi nei, e manaʻomia ona tatou suʻe ma faʻamalo faila le talafeagai. Muamua o le mataupu. "Pusa" (faila "$ Recycle.Bin"). E le manaʻomia ona e paʻi i le pusa lava ia, ae o mea uma oi ai o le a faʻamutaina.

  10. O le isi "lalo o le naifi" o faila tetele ma faila i vitio, ata ma isi mea. E masani lava o latou i totonu o le faila faʻapipiʻi.

    Lafoaʻi Tusi: Users Your_ Account_ Entries Name

    Uluai tusi siaki "Pepa aloaia", "Papamaa" ma "Manatu". E tatau foi ona e gauai i ai "Vitio", "Musika" ma "Ata". O iinei e tatau foi ona e taulimaina na o mea o loo i ai, ma tuu ia tusitaiala i le nofoaga.

    Afai e le mafai ona faʻamalo uma faila, e mafai ona e faʻafeiloaʻi i se isi puʻupuʻu poʻo muamua (aʻo lei sauina) se masini faʻapipiʻi USB USB. E faia lenei mea i le kilikiina o le pepa PCM ma filifili le mea e faʻatatau i le lisi autu.

    I le faamalama e tatala, filifili le aufaasālalau ia matou te fuafua e sii le faila, ma kiliki OK. O le faagasologa e mafai ona umi se taimi, e fuafua i le tele o le pepa autu.

A maeʻa uma au taga, e mafai ona e faʻamalosi le polokalama ma aveese polokalama e le talafeagai e faʻaaogaina ai se masini polokalama poʻo se polokalama faʻapitoa.

Faitau atili: Faʻapipiʻiina ma faʻalelei polokalama i le Windows 7

Mafuaaga 2: Ata Vitio

E mafai ona aʻafia le faʻaogaina lelei o le faʻaogaina o mea uma e aofia ai le sese 0x0000007e. O le mafuaaga atonu o le le saʻo o le galuega a le avetaavale vitio, ae o le a matou talanoa e uiga i ai mulimuli ane. Ina ia mafai ona iloa se mea e le lelei ai, e lava lava le vavae ese o le kata mai le PC ma siaki le faagaoioiga o le OS. O le ata e mafai ona maua e ala i le fuliina o le mata i totonu o le fesoʻotaʻiga tutusa i luga o le laupapa.

Faʻamatalaga auiliili:
Ave ese le kata vitio mai le komepiuta
Faʻafefea ona faʻaaoga le kata vitio faʻatasi

Mafuaaga 3: BIOS

O le BIOS o se polokalama laʻititi lea e puleaina uma vaega o meafaigaluega o le tino, faʻamaumau i luga o se vaʻa faapitoa i le "motherboard". O tulaga le saʻo e masani ona taitai atu ai i mea sese sese. O lenei mea o le a fesoasoani ia i matou e toefaʻailogaina ai ia mea.

Faitau atili: Toefaʻutuʻu tulaga o le BIOS

O se tulafono BIOS e le masani ai e ono le ogatusa ma meafaigaluega faʻapipiʻi. Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona e faafou lenei firmware.

Faitau atili: Faʻafouina le BIOS i luga o le komepiuta

Mafuaaga 4: Avetaavale

O se fofo lautele mo se avetaavale o le toe faʻafoisia lea o le tino. E moni, o le a aoga pe a fai o le mafuaʻaga o le masini faʻapipiʻiina e le tagata faʻaaoga.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le Windows 7

O se mea e masani ai, ae o se mea faʻapitoa o se toilalo i le avetaʻavale o le Win32k.sys. O lenei faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i se tasi o poloka BSOD.

O le mafuaʻaga mo lenei amioga o le tino e mafai ona avea ma polokalama tʻatolu mo le mamao ese o le komepiuta. Afai e faʻaaogaina, aveese, toe faʻaleleia poʻo le sui o le polokalame i le analog o le a fesoasoani.

Faitau atili: Faʻamatalaga o le Access Access Software

Afai o se avetaavale eseese ua faʻamaonia i totonu o le BSOD, e tatau ona e maua faʻamatalaga e uiga i luga o le Initaneti, e faʻaaoga ai soʻo se masini suʻesuʻe: o le polokalama e faatatau iai, pe o fea e tu ai i luga o le pu. Afai e faʻamaonia o le faila lea o le faila i le tolu-vaega, ona tatau loa lea ona faʻaaogaina pe toe faʻaaogaina. Afai o le avetaavale o le polokalama, ona e taumafai lea e toe faʻafoʻi. E faia lenei mea i le fesoasoani a le ERD Commander, se isi polokalama poʻo se polokalama SFC.

Faitau atili: Siaki le faʻamaoni o faila faila i le Windows 7

ERD Commander

  1. Matou te faia ni manatu mai le 1 i le 6 e aofia ai le parakalafa muamua e uiga i le diso.
  2. Filifili "Failautusi o File System".

  3. Matou te fetaomi atu "Lisi".

  4. I le isi faʻamalama, tuʻu le tulaga le lelei ma toe kiliki. "Lisi".

  5. O loʻo matou faʻatali mo le maeʻa o le faʻatinoga, kiliki "Fai" ma toe amata le komipiuta mai le disiki (ina ua uma ona faʻatulaga le BIOS).

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele lava auala e faʻaaogaina ai le sese 0x0000007e, o lea e tatau ai ona faʻamaonia lelei, o lona uiga, ia iloa le faʻafitauli o mea faʻapitoa po o le polokalama polokalama. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻatautaia o masini - masini ma kata vitio ma maua mai faʻamatalaga faʻamatalaga mai le matala sese.