Suʻe le DVD i le taʻavale malosi

A o galue i Excel, o nisi laulau e maua ai le tele o le tele. E taʻitaʻia ai le tele o le pepa, o nisi taimi e oo atu i le tele o megabytes pe sili atu. O le siʻitia o le mamafa o se tusi faigaluega Excel e taʻitaʻia ai e le gata i le faateleina o le avanoa o loʻo i ai i luga o le malo, ae o le mea e sili ona taua, i le faʻaitiitia o le saoasaoa o le faatinoga o gaioiga eseese ma faagasologa i totonu. Faʻasalaga, a e galue ma se pepa faʻapea, Excel e amata ona faʻagesegese. O le mea lea, o le mataupu o le faʻamaonia ma le faʻaitiitia o le tele o ia tusi e faʻavavevave. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻaititia le faila i le Excel.

O le auala e faʻaitiitia ai le tele o le tusi

Faʻamautinoa le faila faila e tatau ona i ai i le tele o itu i le taimi e tasi. E tele tagata e le mafai ona mateina, ae masani o le tusi o le Excel e aofia ai le tele o faʻamatalaga le talafeagai. Afai e laʻititi le faila, e leai se tasi e gauai faapitoa i ai, ae afai o le pepa o le a faʻapupulaina, e tatau ona e faʻamaeʻaina i ala uma.

Metotia 1: faʻaitiitia le laina galue

O le galuega galue o le vaega lea e manatua ai e Excel ia taga. Pe a toe manatuaina se pepa aloaia, o le polokalama e toe faʻapipiʻi ai siaki uma o le vateatea. Ae e le fetaui i taimi uma le tele o le mea e galue ai le tagata faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se avanoa vaʻaia e aunoa ma le iloa i lalo o le laulau o le a faʻalautele ai le tele o le galuega galue i le elemene o loʻo i ai lenei avanoa. E fesuiaʻi pe a toe faʻasolo, o le Excel o le a gaosia se tele o nila avanoa i taimi uma. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona e foia lenei faafitauli e ala i le faʻataʻitaʻiga o se laulau patino.

  1. Muamua, ia tilotilo i lona mamafa ao leʻi faʻamalamalamaina, ia faʻatusatusa le mea o le ai ai pe a uma le faʻatinoga. E mafai ona faia lenei mea e ala ile alu i le lisi "File". Alu i le vaega "Auiliiliga". I le vaega tonu o le matala na tatala ai meatotino autu o le tusi ua faʻaalia. O le mea muamua o meatotino o le tele lea o le pepa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i lo matou tulaga o le 56.5 kilobytes.
  2. Muamua lava, e tatau ona e sailia le auala e ese ai le mea faigaluega o le pepa e ese mai le mea e manaʻomia e le tagata faʻaoga. E ese le faigofie ona fai. Tatou te avea i totonu o soʻo se telefoni o le laulau ma faʻapipiʻi le kulupu autu Ctrl + End. Excel vave alu atu i le cell mulimuli, lea e manatu le polokalama o le elemene mulimuli o le galuega galue. E pei ona mafai ona e iloa, i la matou mataupu faapitoa, o le laina 913383. Talu ai ona o le laulau e naʻo laina muamua lava e ono, e mafai ona taʻua o laina 913377, o le mea moni, o se avega le aoga, lea e le gata ina faateleina ai le faila, ae, ona o O le faʻaauau pea o le faʻaogaina o le tele o polokalame i le faʻatinoga o soʻo se gaioiga, e taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o le galuega i luga o le pepa.

    O le mea moni, i le mea moni, o se vaeluaga tele i le va o le galuega moni ma le tasi o Excel e ave mo se mea e seasea lava, ma na matou aveina se tele o laina mo le manino. E ui lava, o nisi taimi e iai lava mataupu pe afai o le vaega atoa o se laupepa e manatu o se vaega o galuega.

  3. Ina ia mafai ona foia lenei faafitauli, e tatau ona e tafiesea laina uma, amata mai i le mea muamua ma le pito i tua o le pepa. Ina ia faia lenei mea, filifili le muamua cell, lea o loʻo i lalo tonu o le laulau, ma faʻapipiʻi le kulupu autu Ctrl + Shift + Down Arrow.
  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a uma lena, na filifilia elemene uma o le koluma muamua, e amata mai i le telefoni faʻamaonia ma i le pito o le laulau. Ona kiliki lea o le anotusi ma le kiliki saʻo. I totonu o le mea e tatala ai tala, filifili le mea "Aveesea".

    E tele tagata taumafai e taumafai e tape i le kilikiina o le ki. Aveese i luga o le komepiuta, ae le saʻo lenei mea. O lenei gaioiga e faʻamalo ai mea o loʻo i totonu o sela, ae le faʻamagaloina i latou lava. O le mea lea, i la tatou tulaga o le a le fesoasoani.

  5. Ina ua uma ona matou filifilia le mea "Aveese ..." i le lisi autu, o loʻo tatala ai se faamalama o le faʻaaogaina o le potu. Matou te tuuina i ai le ki i le tulaga "Faʻailoga" ma kiliki le ki "Lelei".
  6. Ua maeʻa uma laina o laina filifilia. Ia mautinoa e toe faʻaleleia le tusi e ala i le kiliki i luga o le atigi puʻe i le pito i luga o le itu tauagavale o le faamalama.
  7. Sei o tatou vaai pe faapefea ona fesoasoani ia i tatou. Filifili soʻo se masini i luga o le laulau ma faʻaoga le alalaupapa Ctrl + End. E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua filifilia e Excel le cell mulimuli o le laulau, o lona uiga o lea ua avea nei ma vaega mulimuli o le galuega galue o le pepa.
  8. O lenei ua matou agai atu i le vaega "Auiliiliga" afifi "File"ia iloa le tele o le mamafa o la matou pepa faʻavae ua faʻaitiitia. E pei ona mafai ona e vaʻai, ua 32.5 KB nei. Manatua ao leʻi oʻo i le faʻataʻitaʻiga, o lona tele e 56.5 KB. O le mea lea, na faaitiitia e le sili atu ma le 1.7 taimi. Ae i lenei tulaga, o le autu autu e le o se faaitiitiga o le mamafa o le faila, ae o le mea moni o le polokalama ua tuusaunoa nei mai le toe faamatalaina o le tele lava o laina e le o faaaogaina, lea o le a matua faateleina ai le saoasaoa o le faagasologa o le pepa.

Afai o le tusi o loʻo aofia ai ni pepa se tele e te galue ai, e tatau ona e faia se faʻatatauga tutusa ma i latou taʻitasi. O le a faʻaitiitia ai le tele o le pepa.

Metotia 2: faʻaitiitia le faʻapipiʻiina o le faatulagaga

O le isi mea tāua e faia ai le pepa Excel e sili atu le mamafa o le faʻapipiʻiina. E mafai ona aofia ai le faʻaaogaina o ituaiga ituaiga, numera, fuainumera numera, ae o le mea muamua e faʻatatau i le faʻatumu o sela ma lanu eseese. O lea la ao leʻi faʻasalalauina le faila, e manaʻomia ona e mafaufau faalua, ma pe aoga pe a fai pe leai foi lenei faiga, e faigofie ona e faia.

E moni lava lenei mea i tusi o loʻo aofia ai se tele o faʻamatalaga, lea ua tele naua. O le faʻaopoopoina o le faʻasalalauga i se tusi e mafai ona faʻateleina lona mamafa e tele lava taimi. O le mea lea, e tatau ona filifili le "uiga auro" i le va o le faʻaaliga o le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i totonu o le pepa ma le faila o le faila, e naʻo le faʻapipiʻiina o le faʻasologaina pe afai e matua manaʻomia.

O le isi itu e fesoʻotaʻi ma le faʻasologa, fuaina, o nisi tagata e faʻaogaina le faʻapipiʻiina o "sela." O lona uiga, latou te le gata i le laulau lava ia, ae o le laina o loʻo i lalo, o nisi taimi e oo lava i le pito i tua o le pepa, ma le faʻamoemoe o le a faaopoopoina laina fou i le laulau, e le tatau ona toe faatulagaina i taimi uma.

Ae e le o iloa tonu pe o le a faaopoopoina laina fou ma pe fia ni mea o le a faaopoopoina, ma faatasi ai ma le faatulagaina muamua o le ae faia ai le faila i le taimi nei, lea o le ai ai foi se aafiaga leaga i le saoasaoa o le galuega ma lenei pepa. O le mea lea, afai na e faʻaogaina le faʻasalalauga e leai ni gaʻo e le o aofia ai i le laulau, ona tatau lea ona e aveesea.

  1. Muamua, e tatau ona e filifilia uma sela o loʻo i lalo ifo o le laina ma faʻamatalaga. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le numera o le laina muamua leai se avanoa i luga o le vaega faʻasolosolo faʻamau. Ua faamamafaina le laina atoa. A maeʻa lena faʻaaogaina le kulupu autu vevela ua uma ona tatou iloa. Ctrl + Shift + Down Arrow.
  2. A maeʻa lena, o le laina atoa o laina i lalo o le vaega o le laulau ua tumu i faʻamaumauga ua faʻamaonia. Avea i le tab "Aiga" kiliki le ata "Faʻamaonia"lea o loʻo i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega Faʻasaga. O se lisi autu e tatala. Filifili se tulaga i totonu "Faʻamatalaga manino".
  3. A maeʻa lenei gaioiga i sekone uma o le filifili ua filifilia, o le a faʻaaogaina le faʻatulagaga.
  4. I le auala lava e tasi, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻatulagaina le talafeagai i le laulau lava ia. Ina ia faia lenei mea, matou te filifilia sela se tasi poʻo se tulaga e matou te iloiloina ai le faʻaliliuina ina ia sili ona aoga, kiliki i luga le ki. "Faʻamaonia" I luga o le pepa ma mai le lisi, filifili le mea "Faʻamatalaga manino".
  5. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻasalalauga i laina filifilia o le laulau ua maeʻa ona aveese.
  6. A maeʻa lena mea, matou te toe foi atu i lenei vaega o elemene faatulagaina e matou te manatu e tatau ai: tuaoi, faatulagaga numera, ma isi.

O laasaga o loʻo i luga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le tele o le api tusi o le Excel ma faʻavave le galuega i totonu. Ae sili atu le faʻaaoga muamua o le faʻasalalauga pe afai e talafeagai ma talafeagai, nai lo le faʻaalu o le taimi i le faʻamalosia o le pepa.

Lesona: Faʻatulagaina o laulau Excel

Metotia 3: Aveese sootaga

I nisi o pepa, o se numera tele o fesoʻotaʻiga, mai nofoaga o loʻo tosoina ai tau. E mafai foi e lenei mea ona faʻagesegeseina le saoasaoa o le galue i totonu oi latou. O fesoʻotaʻiga i fafo atu i isi tusi e faʻamalosia tele lenei ata, e ui lava o sootaga i totonu e iai foi se aafiaga le lelei i le saoasaoa. Afai o le faʻapogai mai le fesoʻotaʻiga e ave ai le faʻamatalaga e le o faʻafouina pea lava pea, o lona uiga, e talafeagai le sui o tuatusi faʻamatalaga i totonu o sela e masani ona faʻaogaina. E mafai e lenei mea ona faʻateleina le saoasaoa o le galuega ma le pepa. E mafai ona e vaʻaia pe o le sootaga poʻo le tau o loʻo i totonu o se masini patino; e mafai ona e faia i le fua faʻatatau pe a uma ona filifili le elemene.

  1. Filifili le vaega o loʻo i ai fesoʻotaʻiga. Avea i le tab "Aiga", kiliki le ki "Kopi" lea o loʻo i luga o le lipine i totonu o le kulupu "Laupapa laupapa".

    I le isi itu, pe a uma ona filifilia le laina, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻamafanafanaina o ki vevela. Ctrl + C.

  2. A maeʻa ona matou kopiina faʻamaumauga, aua le aveesea le filifiliga mai le eria, ae kiliki i luga i le kiliki saʻo. Ua faʻailoa le lisi autu. I totonu i totonu o le poloka "Filifiliga Faʻatino" Manaomia le kiliki i le ata "Taua". E foliga mai o se ata ma ata o loʻo faʻaalia.
  3. A maeʻa lena, o sooga uma i le vaega ua filifilia o le a suia i fuainumera fuainumera.

Ae e tatau ona tatou manatua o lenei filifiliga e faʻamalieina ai se tusi faigaluega Excel e le taliaina i taimi uma. E mafai ona faʻaaogaina pe afai o faʻamaumauga mai le uluai tusiga e le o se mea e malosi, o lona uiga, latou te le suia i le taimi.

Metotia 4: suiga suiga

O le isi auala e faʻaititia ai le tele o le faila o le suia lea o lona faatulagaga. O lenei metotia atonu o le a sili atu le fesoasoani nai lo isi uma e faʻamalosi ai se tusi, e ui lava o mea ua taua i luga e manaʻomia foi ona faʻaaogaina.

I Excel, e tele "faila" faila faila - xls, xlsx, xlsm, xlsb. O le faatulagaga xls o le faʻaopoopoga faʻavae mo le polokalame o le Excel 2003 ma muamua. Ua maeʻa, ae, e ui i lea, e tele tagata faʻaaoga e faʻaauau pea ona faʻaaoga. E le gata i lea, ei ai tulaga e tatau ona e toe foʻi ai e faigaluega ma faila faila na faia i le tele o tausaga ua mavae e oʻo lava i taimi o le leai o ni faʻaonapo nei faʻapipiʻi. E le o le taʻua le mea moni o le tele o polokalama faʻa-tolu e le iloa pe faapefea ona faʻaaogaina itulau mulimuli o Excel pepa e galulue ma tusi ma lenei faʻaopoopoga.

E tatau ona maitauina o le tusi faʻatasi ai ma le xls faʻaopoopoga e sili atu lona lapoa nai lo lona faʻaonapo nei faʻaonapo nei o le xlsx format, lea o loʻo faʻaaoga nei e Excel o le autu autu. Muamua lava, e mafua mai i le mea moni o xlsx faila, i le mea moni, o loʻo faʻapipiʻiina faamaumauga. O le mea lea, afai e te faʻaaoga le xls faʻaopoopoga, ae manaʻo e faʻaitiitia le mamafa o le tusi, ona mafai loa lea ona faia i le toe faʻaleleia i le xlsx format.

  1. Ina ia faaliliuina se pepa mai le xls format i le xlsx faatulagaga, alu i le lisi "File".
  2. I le faamalama e tatala, ia vave onaʻi totoʻa atu i le vaega "Auiliiliga"pe afai ua faailoa mai i le taimi nei o le mamafa o le pepa aloaia e 40 Kb. Le isi, kiliki le igoa "Faasaoina ... ...".
  3. A vagana ai matala matala. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e alu i se tusi fou i totonu, ae mo le tele o tagata faaaoga e sili atu ona faigofie le teuina o le pepa fou i le nofoaga e tasi e pei o le punavai. O le igoa o le tusi, pe a manaʻo ai, e mafai ona suia i le "File Name" field, e ui lava e le tatau. O le mea sili ona taua i lenei faiga o le tuʻuina lea i le fanua "Pusa o Faiga" uiga "Api tusi Excel (.xlsx)". A maeʻa lena, e mafai ona e taomi le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  4. A maeʻa ona faʻasaoina, alu i le vaega "Auiliiliga" afifi "File", ia iloa le mamafa o le mamafa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua 13.5 KB i le taimi nei e tusa ma le 40 KB ao lei faia le suiga. O lona uiga, na o le tasi le faʻasaoina i se tulaga faaneionapo na mafai ai ona tatou faʻasusuina le tusi toetoe lava tolu taimi.

E le gata i lea, i Excel o loʻo i ai se isi fausaga xlsb faʻaonapo nei po o se tusi laʻititi. I totonu, o le pepa o loʻo teu i totonu o le coding binary. O nei faila e sili atu nai lo tusi xlsx. E le gata i lea, o le gagana na tusia ai i latou e sili ona vavalalata i Excel. O le mea lea, e sili atu le aoga o tusi i na tusi nai lo se isi faʻaopoopoga. I le taimi lava e tasi, o le tusi o le faʻatulagaga maoti e tusa ai ma le faʻatinoga ma le mafai ona faʻaaogaina meafaigaluega (formatting, functions, graphics, etc.) e le maualalo i le xlsx ma sili atu i le faatulagaga xls.

O le mafuaaga autu na le avea ai le xlsb ma faʻafesoʻotaʻi i Excel, o isi polokalame e tolu e le mafai ona galulue faʻatasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻomia le auina atu o faʻamatalaga mai Excel i le polokalame 1C, e mafai ona faia lenei faʻamatalaga xlsx poo xls, ae le o le xlsb. Ae, afai e te le fuafua e tuʻuina atu faʻamatalaga i soʻo se polokalame lona tolu, ona e saogalemu lea e teu le pepa i le xlsb format. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻaititia le tele o le pepa ma faʻateleina le saoasaoa o le galuega i totonu.

O le faʻagasologa mo le teuina o se faila i le extension xlsb e talitutusa ma le tasi na matou faia mo le faʻaopoopoga xlsx. I le lisi "File" kiliki le mea "Faasaoina ... ...". I le tatalaina sei vagana ai le faamalama i le fanua "Pusa o Faiga" manaʻomia e filifili se filifiliga "Pusa penisini Excel (* .xlsb)". Ona kiliki ai lea o le ki. "Faasaoina".

Tatou te tilotilo i le mamafa o le pepa i le vaega. "Auiliiliga". E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua faʻaititia atili ma ua na o le 11.6 KB.

Aotelega, e mafai ona matou fai atu afai o loʻo e galue faʻatasi ma se faila i se faatulagaga, o le auala aupito sili ona lelei e faʻaititia ai lona tele o le toe faʻafeiloaʻi i tulaga nei xlsx poo xlsb formats. Afai o loʻo e faʻaaogaina nei faʻaopoopoga o faila, ona faʻaitiitia lea o latou mamafa, e tatau ona e faʻatulaga lelei le vaʻavaʻavega, aveese le faʻasalaga faʻapitoa ma fesoʻotaʻiga le talafeagai. O le ae mauaina le toe foi sili pe afai e te faia nei mea uma i se mea faigata, ma e le faʻatapulaaina oe i se tasi o filifiliga.