Faʻafefea ona aveese le gagana o le Windows 10

I le Windows 10, e sili atu ma le tasi le gagana e aofia ai ma le initaneti e mafai ona faʻapipiʻi, ma a maeʻa le faʻafouga fou o le Windows 10, e toʻatele na feagai ma le mea moni o nisi gagana (faʻaopopo gagana faaopoopo e fetaui ma le gagana atinaʻe) e leʻo faʻaaogaina i le ala masani.

O lenei faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina ai le metotia masani o le tapeina o gagana i totonu e ala atu i le "Filifiliga" ma le auala e tape ai le gagana o le Windows 10, pe afai e le aveeseina i lenei auala. E mafai foi ona aoga: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le atinaʻe gagana Rusia o le Windows 10.

Faʻamatalaga faigofie o le aveeseina o gagana

Faʻapitoa, i le leai o ni faʻamau, o loʻo faʻaaogaina ia gagana ulufale o le Windows 10 e pei ona taʻua i lalo:

  1. Alu i Taʻutuʻuga (e mafai ona e taʻalo i kī o le gaioiga Win + I) - Taimi ma le gagana (e mafai foi ona e kiliki i le gagana a le gagana i le nofoaga o faasalalauga ma filifili "Seti gagana").
  2. I le Region ma le Gagana i le Lisi o Mea e Fiafia i ai, filifili le gagana e te manao e tape ma kiliki le Faamaufaʻaiga (pe a fai e aoga).

Peitai, e pei ona taʻua i luga, i le tulaga e sili atu i le tasi le gagana e ulufale ai e fetaui ma le gagana fesoʻotaʻiga a le polokalame - o le Delete button mo i latou e le o toaaga i le lomiga fou o le Windows 10.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le gagana faʻasalalauga o le "Rusia" ma o loʻo e maua le "Rusia", "Rusia (Kazakhstan)", "Rusia (Ukraine)" i totonu o gagana na tuʻuina atu, ona le mafai lea ona faʻaumatia uma. Ae ui i lea, o loʻo i ai fofo mo lenei tulaga, lea o loʻo faʻamatala mulimuli ane i le tusi lesona.

Faʻafefea ona aveese gagana le talafeagai i totonu o le Windows 10 e faʻaaoga ai le Faʻatonu Resitara

O le auala muamua e foia ai le poloka o le Windows 10 e fesoʻotai ma le tapeina o gagana o le faʻaaoga lea o le faatonu resitala. A faʻaaogaina lenei metotia, o le a aveesea gagana mai le lisi o gagana faʻaaogā (ie, o le a le faʻaaogaina pe a fesuiaʻi le piano ma faʻaalia i le nofoaga faʻalauiloa), ae tumau i le lisi o gagana i totonu o le "Taʻiala".

  1. Amata le faatonu resitala (lolomi le ki Win + R, ulufale faʻatonutonu ma faʻasalaga Enter)
  2. Alu i le faila o le faila HKEY_CURRENT_USER Lisi o le Laupapa Preload
  3. I le itu taumatau o le faatonu o le resitala o le a e vaʻai i se lisi o tulaga faatauaina, o mea taitasi e fetaui ma se tasi o gagana. Ua faatulagaina i le faasologa tatau, faʻapea foi i le lisi o gagana i totonu o Tuaʻoi.
  4. Faʻasani-saʻo i gagana e le tatau ai, tape i latou i le faatonu resitala. Afai i le taimi lava e tasi o le ai ai se numera le saʻo o le poloaiga (mo se faʻataʻitaʻiga, o le a iai faamaumauga e numera 1 ma le 3), toe faʻafouina: kiliki i luga o le parakalafa - toe faʻailoga.
  5. Toe amata lau komipiuta pe teu i tua ma toe foʻi i tua.

O se taunuuga, o le gagana le talafeagai o le a mou atu mai le lisi o gagana e ulufale ai. Ae ui i lea, o le a le atoatoa le aveeseina ma, e le gata i lea, e mafai foi ona toe maua mai i totonu o gagana e ulufale ai, pe a maeʻa nisi o taga i totonu o le faatulagaga poʻo le isi faʻafouga o le Windows 10.

Aveese le Windows 10 gagana ma le PowerShell

O le auala lona lua e faʻatagaina ai oe e faʻaaogaina atoatoa gagana le talafeagai i le Windows 10. Mo lenei mea o le a tatou faʻaaogaina le Windows PowerShell.

  1. Amata le Windows PowerShell o se pule (e mafai ona e faʻaaogaina le lisi o loʻo amata e ala i le kiliki i luga o le ala amata o le Amata poʻo le faʻaaogaina o le sailiga o le galuega: amata tapena le PowerShell, ona kiliki lea i luga o le mea na maua ma filifili Liliu e avea ma pule. mulimuli i tulafono.
  2. Get-WinUserLanguageList
    (O le iʻuga, o le a e vaʻai i se lisi o gagana faʻapipiʻiina.) Faʻalogo lelei i le Gagana LanguageTag mo le gagana e te manaʻo e faʻamalo. I laʻu mataupu o le a avea ma ru_KZ, o le ae suia i lau 'au i le laasaga lona 4 ma oe lava.)
  3. $ Lisi = Get-WinUserLanguageList
  4. $ Index = $ List.LanguageTag.IndexOf ("ru-KZ")
  5. $ List.RemoveAt ($ Index)
  6. Set-WinUserLanguageList $ Lisi -Force

O se taunuuga o le faʻatinoina o le poloaiga mulimuli, o le a le faʻaumatia le gagana. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻamalo isi gagana e 10 i le auala lava lea e ala i le toe faia o faatonuga 4-6 (manatu e te leʻi tapunia le ManaShell) ma le numera fou o le Gagana Tag.

I le faaiuga - ata vitio lea o loʻo faʻamatala manino mai ai.

Faamoemoe o le aoga sa aoga. Afai e leai se mea e aoga, tuʻu sau faʻamatalaga, o le a ou taumafai e suʻeina ma fesoasoani.