Yandeks.Browser poʻo Google Chrome: o fea e sili atu

O le manaomia mo le suʻeina o se komepiuta komepiuta e aliali mai i le mataupu o le faia o se faʻasologa o faʻasologa poʻo le faʻatusatusaina o uiga ma isi faʻataʻitaʻiga. O meafaigaluega na fausia i totonu o le polokalama e le faatagaina lenei mea, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina le polokalama tʻatolu. O sui lauiloa o lenei polokalama e ofoina atu se filifiliga o le tele o filifiliga mo le auiliiliga, lea o le a talanoaina atili.

O loʻo tatou suʻeina le gaioiga

Ou te fia faʻamalamalama e tusa lava pe o le a le ituaiga o auʻiliʻiliga ma le masini faʻaaogaina, pe a fai lenei faʻatinoga, o loʻo faʻapipiʻiina le PPU i masini eseese, ma e aʻafia ai le faʻavevela. O le mea lea, tatou te fautuaina muamua fua o le fua o le vevela i se tulaga o le paie, ma na o le faʻaauau pea ona faʻatinoina le galuega autu.

Faitau atili: O loʻo matou suʻeina le faagasologa mo le vevela

O le vevela i luga aʻe o le fasefulu aofaʻi i taimi o le leai o se taimi, e maualuga maualuga, ona o le mea lea e mafai ai e lenei faailoga i le taimi o le auiliiliga i luga o avega mamafa ona faateleina i se taua taua. I tala i luga ole sootaga o loʻo i lalo, o le ae iloa ai mafuaʻaga e ono mafai ona faʻaogaina ai le suʻe ma maua fofo.

Tagai foi:
Foʻia le faafitauli o le faʻaoʻoina o le gaioiga
Matou te maua le mafanafana lelei o le faagasologa

Matou te liliu nei i le iloiloga o filifiliga e lua mo le suʻeina ole PPU. E pei ona taua i luga, o le vevela o le CPU i lenei faagasologa ua faateleina, o lea pe a maea le suʻega muamua, matou te fautuaina oe e faatali mo le itiiti ifo i le itula aʻo leʻi amataina le lona lua. E sili ona lelei le fuaina o tikeri i luma o auʻiliʻiliga taitasi e faʻamautinoa ai e leai se tulaga e sili atu le manava.

Metotia 1: AIDA64

AIDA64 o se tasi o polokalame lauiloa ma mamana mo le mataʻituina o punaoa tau punaʻoa. O ana meafaigaluega e aofia ai le tele o vala aoga o le a aoga mo tagata uma e faʻaaogaina ma amataina. I totonu o lenei lisi o loʻo i ai ni auala se lua o le suʻeina o vaega. Tatou amata i le muamua:

Download AIDA64

  1. Suʻega GPGPU e mafai ai e oe ona fuafua faʻamaoniga autu o le saoasaoa ma le faatinoga o le GPU ma le PPU. E mafai ona e tatalaina le faʻailoga matamata e ala i le faʻailoga "Suʻega GPGPU".
  2. Faʻailoga lata ane i le aitema "PPU", pe afai e tatau ona faʻavasega tasi na o le vaega. Ona kiliki ai lea "Amata Benmarkmark".
  3. Faatali mo le faʻataʻitaʻiga ina ia maeʻa. Aʻo faagasolo lenei faʻatinoga, o le a faʻapipiʻiina le PPU i le tele e mafai ai, o le mea lea taumafai e aua le faia nisi galuega i luga o le PC.
  4. E mafai ona e faʻasaoina iuga o se faila PNG i le kiliki "Faasaoina".

Sei o tatou paʻi atu i le fesili sili ona taua - o le tau o faʻamau uma. Muamua, e le o logoina oe e AIDA64 e uiga i le aoga o le vaega o le suʻega, o le mea lea e aʻoaʻoina mea uma i le faʻatusatusaina o lau faʻataʻitaʻiga i se isi, sili atu pito i luga. I le sikikopipilama i lalo o le a e vaʻai i taunuuga o se faʻataʻitaʻiga mo i7 8700k. O lenei faʻataʻitaʻiga o se tasi lea o le sili ona mamana o le augatupulaga talu ai. O le mea lea, na lava le naʻo le gauai atu i tulaga taʻitasi ina ia malamalama ai pe faʻapefea ona latalata le mamanu faʻaaoga i le faʻataʻitaʻiga.

Lona lua, o sea suʻesuʻega o le a sili ona aoga i luma ma pe a uma le faʻavavevave e faʻatusatusa le ata atoa o le faatinoga. Matou te mananaʻo e gauai faapitoa i tulaga taua "FUA", "Faitau Faitautusi", "Tusitusi Faamanatu" ma "Faʻamaumauga Faamanatu". I le FLOPS, o le aotelega o le faatinoga o le faatinoga e fuaina, ma o le saoasaoa o le faitau, tusitusi, ma le kopi o le a fuafua ai le saoasaoa o se vaega.

O le auala lona lua o le faʻamautuina o le faʻatulagaga, lea e toetoe lava a le faʻaalia e pei o lena. O le a aoga i le taimi o le saoasaoa. A o leʻi amataina lenei faiga, o loʻo faʻatino se suʻega faʻamautuina, faʻapea foʻi ma mulimuli ane, ina ia mautinoa ai le galue masani o le vaega. O le galuega lava ia e faatinoina e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala le lisi "Auaunaga" ma alu i le lisi "Suʻega faʻamautuina o le tino".
  2. I le pito i luga, siaki mea talafeagai e siaki ai. I lenei tulaga o le "PPU". Mulimuli ia te ia "FPU"e nafa ma le faʻatulagaina o fua faʻatatau o matagi. Faʻamalo le mea lenei pe afai e te le manaʻo e sili atu, toetoe lava o le tele o le mamafa i luga ole PPU.
  3. Le isi, tatala le faamalama "Filifiliga" e ala i le kiliki i luga o le ala talafeagai.
  4. I le faamalama e aliali mai, e mafai ona e faʻavasegaina le paʻu lanu o le kalafi, le fua o le faʻalauiloa o faailoiloga, ma isi faʻamaumauga fesoasoani.
  5. Toe foʻi i le lisi o suʻega. I luga o le siata muamua, siaki mea e te manao e maua mai e uiga i, ona kiliki ai lea o le ki. "Amata".
  6. I luga o le kalafi muamua e te vaʻai i le vevela o loʻo iai nei, i le lona lua - le maualuga o le mamafa.
  7. O suʻega e tatau ona maeʻa i le 20-30 minute poʻo le ogaoga o le vevela (80-100 tikeri).
  8. Alu i le vaega "Fuainumera Faamauina"pe afai o faʻamatalaga uma e uiga i le gaioiga o le a aliali mai - o lona averesi, aupito maualalo ma le maualuga o le vevela, saoasaoa o le vevela, volita ma taimi.

Faʻavae i luga o fuainumera na maua, filifili pe faʻaauau le faʻavaveina o le vaega poʻo ua oʻo i le tapulaa o lona mana. O faʻamatalaga auiliili ma fautuaga mo le saoasaoa e mafai ona maua i isi a tatou mea i sootaga i lalo.

Tagai foi:
AMD faʻasolosolo
Faatonuga auiliili mo le faʻafefe o le gaosiga

Metotia 2: CPU-Z

O nisi taimi e manaʻomia ai e tagata faʻapitoa ona faʻatusatusa le faʻatinoina o le latou gaioiga ma nisi faʻataʻitaʻiga. O le suʻega o sea suʻega o loʻo maua i le polokalama CPU-Z ma o le a fesoasoani e fuafua pe faʻapefea ona ese le lua vaega i le mana. O le auiliiliga e faapenei:

Download CPU-Z

  1. Taumafai le polokalama ma alu i le lisi "Faʻamasinoga". Matau laina e lua - "Sosoʻo tasi le PPU" ma "CPU Multi Thread". Latou te faʻatagaina oe e suʻe se tasi poʻo le sili atu o pusa faʻapipiʻi. Siaki le pusa talafeagai, ma pe afai e te filifilia "CPU Multi Thread", e mafai foʻi ona e faʻamaonia le aofaʻi o suʻe mo le suʻega.
  2. I le isi, filifili le faagasologa o faasinomaga, lea o le a faia ai le faatusatusaga. I le lisi pop-up, filifili le ata talafeagai.
  3. I laina lona lua o vaega e lua, o le a faia loa le faʻasalaga ua faia i le lisi filifilia. Amata le suʻega e ala i le kilikiina o le ki. "Poto CPU".
  4. I le maeʻa ai o suʻega, e mafai ona faʻatusatusa taunuuga na maua ma faʻatusatusa le tele o lau processor e itiiti ifo i le faasinomaga tasi.

E mafai ona e faamasani i taunuuga o le suʻega o le tele o faʻataʻitaʻiga CPU i le vaega tutusa i luga o le nofoaga aloaia o le CPU-Z o le atinaʻe.

O le suʻega o le CPU e maua i le CPU-Z

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e faigofie tele ona maua faʻamatalaga e uiga i le CPU pe afai e te faʻaaogaina le polokalama sili ona talafeagai. O le asō ua e masani ai i suʻesuʻega autu e tolu, matou te faʻamoemoe na latou fesoasoani ia te oe e saili faamatalaga talafeagai. Afai oi ai sau fesili i lenei autu, ia e lagona le saoloto e fesili ia i latou i faʻamatalaga.