Faʻafouina le toe faʻaleleia o aganuʻu i le Android

I totonu o lenei tusi lesona - laasaga i lea laasaga pe faapefea ona faʻaleleia le faʻaleleia o aganuʻu i luga o le Android e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga masani o le TWRP poʻo le Team Win Recovery Project. O le faʻaleleia o isi faʻaleagaga faʻaleaganuʻu i le tele o mataupu e faia i le auala lava e tasi. Ae muamua, o le a lea ma pe aisea e ono manaomia ai.

O masini komepiuta uma, e aofia ai lau telefoni poʻo lau papaa, o loʻo i ai se faʻafouina muamua (toe faʻaleleia le siosiomaga) ua mamanuina e mafai ai ona toe faʻafoʻi le telefoni i fausaga faʻanatura, faʻaleleia faʻamalama, ma nisi o galuega faʻamalositino. I le amataina o le toe faʻaleleia, e masani ona e faʻaaogaina nisi faʻamalositino i se masini ua tape (atonu e eseese mo masini eseese) poʻo le ADB mai le Android SDK.

Ae ui i lea, o le toe faʻaleleia o le toe faʻaleleia e gata i ona gafatia, ma o le mea lea o le tele o tagata Android o loʻo feagai ma le luʻitau o le faʻatulagaina o le faʻaleleia o aganuʻu (o lona uiga o le toe faʻafouina o le tolu-vaega) faʻatasi ai ma uiga sili atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le TRWP e mafaufau i totonu o lenei faʻatonuga e mafai ai ona e faia kopi uma o lau polokalama Android, faʻapipiʻi le firmware pe maua ai le aʻa i le masini.

Faʻalogo: O gaioiga uma o loʻo faʻamatalaina i faatonuga e te faia i lou lava tulaga lamatia: i le teori, e mafai ona oʻo atu i le gau o faʻamaumauga, o le a le toe faʻaogaina lau masini, pe o le a le aoga lelei. A o lei faia ia laasaga ua faʻataʻitaʻiina, teu ai faʻamatalaga taua i se isi lava mea nai lo lau masini Android.

Saunia mo le firmware faʻafouina o le faʻafouina o le TWRP

Aʻo leʻi faia le tuusaʻo faʻatulagaina o le toe faʻaleleia o isi vaega, e tatau ona e tatala le uta uta i luga o lau masini Android ma mafai ai le USB debugging. O faʻamatalaga i luga o nei faʻatinoga uma o loʻo tusia i se isi faʻamatalaga. E faʻapefea ona tatalaina le uta o le bootloader i luga o le Android (tatala i se lisi fou).

O le faatonuga lava lea e tasi o loʻo faʻamatalaina ai le faʻatulagaga o le Android SDK Platform Tools - o vaega ia o le a manaʻomia mo le faʻaleleia o le siosiomaga faʻafouina.

A maeʻa uma nei faʻatinoga, faʻafeiloaʻi se faʻaleleia o aganuʻu talafeagai mo lau telefoni poʻo lau papa. E mafai ona e sii maia le TWRP mai le itulau aloaia //twrp.me/Devices/ (Ou te fautuaina e faʻaaoga le muamua o filifiliga e lua i le vaega o le Download Links ina ua uma ona filifilia se masini).

E mafai ona e faʻasaoina lenei faila i luga o lau komepiuta, ae mo le faigofie, ou te tuʻu i totonu o le pusa Platform-tools folder with the Android SDK (ina ia aua neʻi faʻamalamalamaina auala pe a faʻaaogaina tulafono o le a faʻaaogaina mulimuli ane).

O lea, i le taimi nei e uiga i le saunia o le Android mo le faʻaleleia o le toe faʻaleleia masani:

  1. Tatala Bootloader.
  2. Enable USB debugging ma e mafai ona e tapeina le telefoni mo le taimi nei.
  3. Download Android SDK Platform Tools (pe a le faia pe a tatalaina le uta uta, o lona uiga na faia i se isi auala nai lo le mea na ou faamatalaina)
  4. Tikiala faila mai le toe faʻaleleia (.img faila faila)

O lea la, afai e faia uma taga, ona matou sauni ai lea mo le firmware.

Faʻafefea ona faʻaleleia le faʻaleleia o aganuʻu i le Android

O loʻo amata ona matou faʻapipiʻi le faila mo le toe faʻaleleia o le tolu-vaega i le masini. O le faʻatulagaga o le a faʻapenei (faʻapipiʻiina i Windows):

  1. Alu i luga o le telefoni i luga o le telefoni. I le avea ai o se tulafono, ia faia lenei mea, ma le masini ua tape, e tatau ona e taofiofi ma taofi le leotele ma le faaitiitia o le malo seia oo ina aliali mai le Fastboot.
  2. Faʻafesoʻotaʻi lau telefoni poʻo lau laupepa e ala i USB i lau komepiuta.
  3. Alu i lau komepiuta i totonu o le pusa ma Platform-meafaigaluega, taofi i lalo le Suega, kiliki-i luga o se avanoa avanoa i lenei pusa ma filifili "Matala matala matala".
  4. Ulufale mai le poloaiga fastboot flash recovery recovery.img ma lolomi Enter (iinei recovery.img o le ala i le faila mai le toe foi mai, pe afai oi totonu o le pusa lava ia, ona faatoa mafai lea ona e ulufale i le igoa o lenei faila).
  5. A maeʻa ona e vaʻaia le feau ua maea le taʻavale, vavae le masini mai le USB.

Faʻataunuʻuina, toe faʻaleleia custom custom TWRP. Matou te taumafai e tamoe.

Amata ma amata faʻaaogaina le TWRP

A maeʻa le faʻatulagaga o le toe faʻaleleia o aganuʻu, o le ae tumau i luga o le fastboot. Filifili le Filifiliga Faʻamatalaga o le Faʻasologa (masani ona faʻaaogaina le ki o le ki, ma le faʻamaoniga - faʻapipiʻi puupuu le kulini o le mana).

A e faʻatonuina muamua le TWRP, o le a uunaia oe e filifili se gagana, ma filifili foi le faiga o le faʻatinoga - faitau-na o le "faataga suiga".

I le tulaga muamua, e mafai ona e toe faʻaleleia le aganuʻu i le taimi e tasi, ma a maeʻa ona toe faʻaleleia le masini, o le a mou atu (o lona uiga, mo le faʻaaogaina, o le ae manaʻomia le faʻatinoina o laasaga 1-5 o loʻo faamatalaina i luga, ae o le a tumau le faʻaogaina). I le lona lua, o le a tumau le siosiomaga o le toe faʻaleleia o le siosiomaga, ma e mafai ona e sii maia pe a manaʻomia. Ou te fautuaina foi e aua le makaina le meataitasi "Aua le toe faaali lenei mea pe a lafoina", talu ai e mafai lava ona manaomia lenei mataʻupu i le lumanaʻi pe afai e filifili e sui lau filifiliga e uiga i le faatagaina o suiga.

A maeʻa lena, o le ae maua oe lava i luga o le laupepa autu a le Team Win Recovery Project i Rusia (pe afai ua e filifilia lenei gagana), pe mafai ona e:

  • Failautusi Flash ZIP, mo se faataitaiga, SuperSU mo aʻafiaga aʻa. Faʻatulaga mea faʻamaonia e tolu.
  • Fai se faʻamaumauga atoatoa o lau masini Android ma toe faʻaleleia mai le teugatupe (aʻo e i ai i le TWRP, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi lau masini e ala i le MTP i se komepiuta e kopi ai le mea na faia i le komepiuta a Amerika). Ou te fautuaina le faia o lenei gaioiga aʻo leʻi amataina nisi faʻamatalaga i luga o firmware poʻo le mauaina o aʻa.
  • Fai se masini masini ma le tapeina o faamatalaga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e faigofie mea uma, e ui lava i luga o nisi o masini e ono i ai ni uiga patino, aemaise lava, le tele o le Fastboot i le gagana le gagana Peretania poʻo le le mafai ona tatala Bootloader. Afai e te mauaina se mea talitutusa, ou te fautuaina le sailia o faʻamatalaga e uiga i le firmware ma le faʻapipiʻiina o le toe faʻaleleia faapitoa mo lau telefoni telefoni po o lau pepa laʻititi - ma se maualuga maualuga, e mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga aoga i luga o mataupu autu a tagata e ona le masini tutusa.