Iloilo le ata o le laupapa


O le tapunia faʻafuaseʻi o le komepiuta e taatele i tagata e leai ni poto masani. E tupu lenei mea mo le tele o mafuaʻaga, ma o nisi o ia mea e mafai ona faʻamaʻaʻaina atoatoa. O isi e manaʻomia le faʻafesoʻotaʻiina o tagata tomai faapitoa i nofoaga autu. O lenei tusiga o le a tuuto atu i le foia o faafitauli e ala i le tapunia pe toe toe faʻaaogaina se PC.

Liliu le komepiuta

Sei o tatou amata i mafuaaga taatele. E mafai ona vaevaeina i latou na o le taunuuga o le le faʻaeteete uiga i le komepiuta ma i latou e le faalagolago i le tagata faʻaaogaina.

  • Faʻafefe. O le maualuga lea o le vevela o vaega o le PC, lea e le mafai ai ona latou gaioiga masani.
  • Le lava le eletise. O lenei mafuaʻaga atonu e mafua ona o se vaivai eletise poʻo ni eletise eletise.
  • Pepa tautevateva. E mafai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, se lomitusi poʻo se mataʻitusi, ma isi.
  • Le i ai o mea faaeletoroni o le laupapa po o masini atoa - kata vitio, puʻe malo.
  • Virus.

O le lisi o loʻo i luga o loʻo faia i le faasologa e tatau ai ona iloa mafuaaga mo le vavaeeseina.

Mafuaʻaga 1: Faʻafefe

O le vevela i le lotoifale o loʻo tulaʻi mai i vaega o komipiuta i se tulaga maualuga e mafai ma e tatau ona taʻitaʻia ai le tumau o le tapunia poʻo le toe faʻaaoga. O le tele o taimi, o lenei mea e aafia ai le gaioiga, pepa vitio ma le eletise o le Pasefika. Ina ia faʻaitiitia le faʻafitauli, e tatau ona vavaeese mea e mafua ai le vevela.

  • Laʻau i luga o luga o le faʻalauiloa o le faʻaleleia o faigamalaga o le gaioiga, vili vitiō ma isi o loʻo avanoa i le laupapa. I le tepa muamua, o nei vaega o se mea e matua laitiiti lava ma leai se mamafa, ae o se fuifui tele latou te mafai ona mafua ai le tele o faafitauli. Vaʻai ile tagata tausi maʻi, lea e le mama mo le tele o tausaga.

    O le efuefu uma mai tagata faʻamalolo, faʻasalalaʻau ma le PC atoa, e tatau ona aveeseina i se pulumu, ma sili atu i se masini faamama (compressor). O loʻo i ai foi vavalavaʻa ma vaʻavaʻavavevave, ma faʻaalia le galuega tutusa.

    Faitau atili: Faʻamaua lelei o lau komepiuta poʻo le komepiuta mai le pefu

  • Le lava le faʻaleleia. I lenei tulaga, o le vevela vevela e le alu i fafo, ae faʻapuputeleina i le mataupu, e faʻaaogaina taumafaiga uma a le faiga faʻaleleia. E tatau ona faʻamautinoa le tuʻuina atu o le tino i fafo atu o le mataupu.

    O le isi mafuaaga o le faʻapipiʻiina o PC i totonu o ni mea faʻapipiʻi, lea e aʻafia ai foi le faʻaleleia o le ea. E tatau ona tuʻuina i lalo poʻo le lalo o le laulau le faatulagaga o le iunite, o lona uiga, i se nofoaga e faʻamaonia ai le ea fou.

  • Suauu mamago vevela i lalo o le mea e gaosi ai le susu. O le fofo i lenei mea e faigofie lava - suia le faʻaoga faʻafefe.

    Faitau atili: Aoao e faʻaaoga le paʻu faʻamalosi i luga o le gaosiga

    I totonu o faiga malulu o kata vitio o loʻo i ai se paʻu e mafai ona suia i se fou fou. Faamolemole ia maitauina pe a aveesea e le tagata lava ia le masini, o le tusi "e mu", pe afai ei ai.

    Faitau atili: Suia le paʻu faʻafefe i luga o le kata vitio

  • Meaʻai Meaʻai I lenei tulaga, o le MOSFET - transistors e tuʻuina atu le eletise i le masini e faʻaogaina. Afai latou te maua se vaʻaia, ona i lalo ifo lea o loʻo i ai se paʻu vevela e mafai ona suia. Afai e le o iai, ona tatau ai lea ona tuʻuina atu le malulu lele i lenei nofoaga ma se tagata faaopoopo.
  • O lenei mea e le afaina ai oe, pe afai e te le o auai i le tolopoina o le gaosiga, talu ai i tulaga masani e le mafai ona mafanafana le eletise i se vevela vevela, ae o loo i ai ni tuusaunoaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻiina o se komipiuta mamana i se falemaʻa taugofie ma se numera itiiti o malosiaga. Afai o le tulaga lenei, ona aoga lea e mafaufau i le faatauina o se fale e sili atu ona taugata.

    Faitau atili: Faʻafefea ona filifili se motherboard mo le faagasologa

Mafuaʻaga 2: Le lava le eletise

Ole mafuaʻaga lona lua lenei mo le tapunia poʻo le toe faʻafouina o se PC. O le vaivai eletise poʻo faʻafitauli i le eletise o lou fale e mafai ona molia mo lenei mea.

  • Malosiaga eletise. E masani lava, ina ia teu se tupe, ua faʻapipiʻiina se poloka i totonu o le faiga e iai le gafatia e faʻamautinoa ai le faʻaogaina masani o se komepiuta ma se seti o vaega. O le faʻaopoopoina o mea faaopoopo poʻo sili atu ona mamana e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le malosi na gaosia e le lava e tuʻuina atu ai.

    Ina ia iloa po o le fea poloka e manaʻomia e lau polokalama, e fesoasoani fesoasoani faʻapitoa i luga ole initaneti; "calculate supply calculator"poʻo "calculator mana"poʻo "calculate source source". O ia ituaiga auaunaga e mafai ai ona fuafua le malosi o le faʻaaogaina o se PC e ala i le faia o se faʻapotopotoga faʻapitoa. E faavae i luga o nei faʻamaumauga, ua filifilia le BP, sili atu ma se vaega e 20%.

    I totonu o iunite e leʻi alu, e tusa lava poʻo le manava e manaʻomia, atonu o ni mea le lelei, lea e mafua ai ona le lelei. I se tulaga faapena, lua auala fafo - suia pe toe faʻaleleia.

  • Eletise. O mea uma lava e sili atu ona faigata iinei. E masani lava, aemaise i fale matutua, o le telefoni e ono le mafai ona ausia manaoga mo le masani ai o le malosi i tagata uma. I ia tulaga, atonu e i ai se paʻu tele voltage, lea e oʻo atu ai i le tapeina o komepiuta.

    O le fofo o le valaʻauina lea o se tagata tomai faapitoa e iloa le faafitauli. Afai e aliali mai o loʻo i ai, ona tatau ai lea ona suia le telefoni i laupepa ma faʻafesoʻotai pe faʻatau mai se eletise eletise poʻo le mana e le faʻalavelaveina.

  • Aua nei galo e uiga i le manava tele o PSU - e leʻo se mea e faʻapipiʻiina ai se tagata. Aveese uma pefu mai le iunite e pei ona faamatalaina i le vaega muamua.

Mafuaaga 3: Faʻasalalauga le lelei

O le telefoni o ni masini feaveaʻi e fesoʻotai i le PC - o le piano ma le kiofiti, o le mataʻitu, o masini multifunction eseese, ma isi. Afai i nisi taimi o la latou galuega o loʻo i ai ni faaletonu, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o se alalaupapa puupuu, ona mafai lea e le iunite eletise ona "alu i le puipuiga", o lona uiga, ia tape. I nisi tulaga, o masini e le lelei le USB, e pei o modems po o masini vevela, e mafai foi ona taʻitaʻia.

O le fofo o le vavaeeseina lea o masini masalosalo ma suʻe le faatinoga a le PC.

Mafuaaga 4: Faʻateʻaina o Mea Faʻatekonolosi

Ole faafitauli ogaoga lea e mafua ai le faaletonu o le polokalama. E masani ona le mafai ona i ai ni taʻavale, lea e mafai ai e le komepiuta ona faʻatino, ae faʻalavelave. I luga o faʻailoga tuai ma vailaau eletise ua faʻapipiʻiina, e mafai ona fuafua mea sese e le tino ua paʻu.

I luga o komiti fou, e aunoa ma le faaaogaina o meafaigaluega fua, e le mafai ona iloa le faafitauli, o lea e tatau ai ona e alu i le nofoaga autu. E tatau foi ona faʻatalanoa mo le toe faaleleia.

Mafuaaga 5: Vaʻaia

O aʻafiaga faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai le faiga i auala eseese, e aofia ai le aʻafiaga o le tapunia ma toe amataina le faagasologa. E pei ona matou iloa, i le Windows o loʻo i ai faʻamau e auina mai ai le "tapunia" tulafono e faʻamalosi ai pe toe amata. O lea la, o polokalama leaga e mafai ona mafua ai lo latou "kiliki".

  • Ina ia suʻesuʻeina lau komepiuta mo faʻamaʻi ma aveese, ia fautuaina e faʻaoga fua faʻatau mai vailaau vaʻaia - Kaspersky, Dr.Web.

    Faitau atili: Siakiina o lau komipiuta mo siama e aunoa ma se antivirus

  • Afai e le mafai ona foia le faafitauli, ona mafai lea ona e liliu atu i punaoa faʻapitoa, lea e mafai ona e faʻaumatia ai "meaola faalafua" mo le saolotoga, mo se faataitaiga, Saogalemuzone.cc.
  • O le auala mulimuli e foia ai faafitauli uma o le toe faʻaofiina lea o le faiga faʻaogaina ma le faʻatagaina o le faʻamalosi o le puʻe mama.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Windows 7 mai se taavale afi, Auala e faʻapipiʻi ai le Windows 8, Faʻapefea ona faʻapipiʻi Windows XP mai se masini moli

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o mafuaʻaga mo le faʻatonuina o le komipiuta. O le aveesea o le tele oi latou o le a le manaʻomia ni tomai faʻapitoa mai le tagata faʻaaoga, naʻo sina taimi laitiiti ma le onosai (o nisi taimi o tupe). I le suesueina o lenei tusiga, e tatau ona e faia se faaiuga faigofie se tasi: e sili atu le saogalemu ma le le faatagaina o le tupu o nei mea nai lo le faʻaalu o malosiaga i luga o le faʻaumatia.